Riduri de expresie

Ce spune faţa ta despre sănătatea şi stilul tău de viaţă

Este foarte important să luăm în seamă ceea ce încearcă faţa noastră să ne spună, aceasta poate reflecta perfect sănătatea şi stilul nostru de viaţă.
Corpul nostru încearcă să ne transmită numeroase semnale de alarmă atunci când se întâmplă ceva în interiorul nostru şi ne poate atenţiona asupra unor obiceiuri la care ar trebui să renunţăm. Brightside ne prezintă câteva astfel de semne pe care am face bine să nu le ignorăm:

Faţa trasă sau faţa suptă


Acest lucru poate fi cauzat de o dietă dusă la extrem. Atunci când ţii cura nepotrivită sau exagerezi cu înfometarea, pielea este privată de cantitatea de oxigen necesară, iar pomenţii vor fi cei mai afectaţi. Se recomandă o dietă sănătoasă şi un regim dat de nutriţionist, astfel încât faţa ta să arate tânără şi proaspătă.


Faţa umflată


Dacă ai faţa umflată, cel mai probabil este din cauza stresului, lipsei activităţii fizice sau al consumului de alcool. Aceşti 3 factori afectează negativ procesul producţiei de colagen, ceea ce face ca pielea feţei să fie tumefiată sau flască.

Ridurile

Dacă petreci mult timp în soare, ar trebui să ştii că expunerea la ultraviolete este una dintre principalele cauze ale apariţiei precoce a ridurilor. Cu cât pielea din jurul ochilor este mai subţire şi delicată, cu atât poate fi deteriorată mai uşor. Se recomandă aplicarea de protecţie solară indiferent de condiţiile meteo.

Faţa uscată

O dietă săracă în nutrienţi poate fi cauza tenului tău uscat sau sensibil.
Deficienţa celor mai importante vitamine şi minerale fac ca pielea ta să îşi piardă din elasticitate. Trebuie să ştii că orice cremă anti-îmbătrânire nu are niciun efect dacă nu ai grijă de interiorul corpului tău. Consumul de fructe şi legume în larga lor varietate de culori te poate salva!

Roşeaţa pielii

Consumul exagerat de cafea poate provoca iritarea sau înroşirea pielii. Cafeina deshidratează celulele, cauzând inflamaţie şi uscare. Desemenea, o altă cauză poate fi faptul că nu vă expuneţi la soare în mod regulat şi vă lipseşte vitamina D.

Piele galbenă

Dacă tonul pielii a devenit galben, este posibil să ai anemie sau probleme hepatice.
Este important să consulţi un medic imediat ce ai sesizat problema.

Faţa palidă


Dacă faţa ta a devenit mai palidă decât de obicei, acesta poate fi un semn al deficienţei de fier. Este important să măriţi consumul de alimente bogate în fier, cum ar fi carnea şi legumele. Vitamina C joacă un rol foarte important în absorbţia fierului în organism, aşa că nu uitaţi de ea!

Cearcăne

Zonele întunecate de sub ochi ar putea semnala faptul că suferiţi de anemie sau dieta este una nesănătoasă. Desemenea, alcoolul şi tutunul au o contribuţie negativă asupra acestei probleme. Un stil de viaţă organizat, cu un program de somn de aproximativ 8 ore pe noapte, eliminarea obiceiurilor proaste, sportul şi o dietă echilibrată pot face minuni pentru pielea obosită.

Acneea


O dietă bogată în zaharuri şi grăsimi poate fi motivul principal pentru apariţia acneei, însă şi schimbările hormonale pot fi de vină.
Indiferent de cauză, păstraţi întotdeauna faţa curată şi detoxifică pielea prin consumul de alimente sănătoase.

Ridurile din jurul gurii

Dacă ai riduri adânci în jurul gurii, e posibil ca organismul să tragă un semnal de alarmă cu privire la deficienţa vitaminei B. Desemenea, buzele crăpate sunt cauzate, de obicei, de lipsa vitaminei C.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod