Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos în fiecare zi

Există multe beneficii pentru sănătate de care te poți bucura atunci când mergi pe jos în fiecare zi.
Aceste beneficii sunt măsurabile, iar dacă nu ai un stil de viață activ, mersul pe jos poate fi o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Gândește-te cât de sedentară a devenit rasa umană și cum ratele bolilor continuă să crească, ca urmare a acestui stil modern de viață. Iată ce se întâmplă când mergi pe jos în fiecare zi!

Lucruri care se întâmplă atunci când mergi pe jos în fiecare zi


Experiența umană a devenit una extrem de sedentară, stilul de viață modern fiind corelat cu mai multe boli și reprezentând una dintre principalele cauze ale ratelor de creștere a bolilor în rândul multor factori care influențează aspectele vieții. Luând în calcul tehnologia și joburile care presupun multe ore de stat jos la birou, nu există nicio îndoială că există efecte dăunătoare asupra vieții noastre.
Însă oamenii devin din ce în ce mai conștienți de aceste lucruri. Este ca și cum am fi avut nevoie de această experiență a mâncărurilor nesănătoase, a stilului de viață sedentar pentru a ne trezi la realizate. Observăm o revoluție în domeniul sănătății, în care tot mai mulți oameni devin conștienți și sunt încurajați tot timpul să devină mai activi.

Mersul pe jos este un exercițiu complet gratuit, ușor, care necesită puțin efort și care aduce beneficii nu numai stării tale fizice, ci și bunăstării mentale. Dacă ești în căutarea unei modalități simple și foarte eficiente de a pierde kilogramele nedorite și de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate, atunci ar trebui să mergi pe jos în fiecare zi. Persoanele care sunt active fizic de-a lungul vieții lor sunt mult mai puțin predispuse la boli decât cei care au un stil de viață sedentar.
Acest lucru are loc pentru că există un volum mai mare în hipocampul lor, partea creierului responsabilă pentru memoria verbală și învățare. O plimbare zilnică de jumătate de oră poate ajuta la evitarea problemelor grave, cum ar fi boala coronariană, prin scăderea tensiunii arteriale crescute și a nivelului colesterolului, dar și prin îmbunătățirea circulației sângelui. 

1. Mersul pe jos previne debutul precoce al demenței, reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și îmbunătățește bunăstarea mentală generală, prin reducerea nivelului stresului și prin eliberarea endofinelor. 

2. Mergi pe jos dacă vrei să-ți îmbunătățești vederea și să îți protejezi ochii de potențialele probleme care pot apărea în viitor, precum glaucomul.

3.
Mersul pe jos nu este mai puțin eficient decât alergatul atunci când vine vorba de prevenirea bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale. 

4. Mersul pe jos este un exercițiu aerobic, ceea ce înseamnă că acesta crește fluxul de oxigen din sânge și că ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor, lucru care este excelent pentru plămânii tăi.

5. Mersul pe jos este o metodă mai eficientă decât alergatul atunci când vine vorba de prevenirea diabetului.

6. Doar o jumătate de oră de mers pe jos în fiecare zi nu numai că scade riscul de a dezvolta cancer de colon, ci și ameliorează digestia și reglează mișcările intestinale.

7. Doar 10.000 de pași pe zi pot fi la fel de eficienți ca antrenamentele de la sală, mai ales dacă adaugi câteva intervale sau mers pe jos pe un deal.

8.
Mersul pe jos poate oferi mai multă mobilitate a articulațiilor, poate preveni pierderea densității osoase și chiar poate reduce riscul de fracturi.

9. Mersul pe jos este un adevărat erou pentru persoanele care suferă de dureri de spate cauzate de exercițiile cu un impact mai mare.

10. Mersul pe jos îmbunătățește simptomele depresiei în cazul pacienților, așa că imaginează-ți cât de eficient este și pentru momentele în care nu te simți prea bine sau ești epuizat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod