Ce să faci înainte de culcare ca să dormi mai bine

Te trezești des noaptea și adormi foarte greu? Află ce poți face ca să dormi mai bine.
Până de curând exercițiile fizice efectuate seara erau considerate un factor perturbator pentru somnul liniștit. Potrivit studiilor recente, dacă alegi exercițiile potrivite vei putea să dormi mai bine în numai câteva zile. Antrenamentele de intensitate redusă ar putea avea un rol esențial pentru neutralizarea stresului și a emoțiilor negative acumulate de-a lungul zilei, așa că ar fi bine să încerci și tu! 
Joggingul și ridicatul greutăților nu sunt benefice seara pentru că ar putea induce o hiperactivitate care te va menține în stare de alertă timp de câteva ore. Stresul acumulat te poate afecta prin acumularea îngrijorării și a emoțiilor și ai putea să stai treaz până la ore târzii, gândindu-te la ce s-a întâmplat sau la ce ar trebui să faci. Pentru a evita aceste situații poți face câteva exerciții ușoare, care te vor ajuta să te gândești la altceva și să fii din nou optimist. 

 
Iată ce exerciții poți face la sfârșitul zilei ca să dormi mai bine:

 
1. Pilates

Acest tip de exerciții elimină tensiunea de la nivelul mușchilor și te ajută să te relaxezi. Alege un antrenament Pilates de 10 minute, cu accent pe zona abdomenului și vei obține o relaxare intensă, indiferent cât de dificilă a fost ziua care a trecut.
Te vei simți mult mai bine și nu vei risca să ai febră musculară.

 
2. Masajul

Nu trebuie să te programezi la o ședință de masaj, ci specialiștii îți recomandă să-ți faci masaj singur. Desigur, este vorba despre mișcări simple, care nu te vor solicita excesiv. În acest fel vei obține remodelarea siluetei prin arderea caloriilor, dar vei fi și relaxat datorită efectelor benefice ale masajului. Poți face masajul fie utilizând crema ta preferată, cu 20-30 de minute înainte să te culci, fie la duș, cu un gel de duș revigorant. Masează toate zonele care simți că sunt tensionate sau care te dor, spre exemplu gâtul, umerii, brațele, abdomenul, coapsele și tălpile. La sfârșit te vei simți energizat și vei adormi foarte repede, până dimineața.

 
3. Yoga

Exercițiile de yoga favorizează relaxarea și te fac să ai din nou o abordare pozitivă, în ciuda problemelor apărute în timpul zilei. Nu ai nevoie decât de 10-15 minute pentru a simți efectele benefice.
Vei avea un somn odihnitor, iar urmele de oboseală de pe chipul tău vor dispărea în cel mult o săptămână. Un exercițiu de yoga extrem de eficient este cel în care stai aproape de un perete, așezat pe spate. Ridică picioarele pe perete, ține mâinile pe lângă corp, cu palmele în sus și menține poziția timp de 20-30 de secunde. 

 
4. Stretching

Exercițiile de stretching sunt ideale pentru mușchii amorțiți sau care dor. De multe ori poziția inadecvată din timpul lucrului înrăutățește stresul, accentuând disconfortul și creând emoții negative suplimentare. De aceea este foarte util să faci exerciții de stretching seara. Te vei elibera de tensiune și vei respira mai bine, iar când mergi la culcare nu te vei gândi la ce s-a întâmplat în timpul zilei. Vei putea să te relaxezi și vei adormi mai repede decât credeai!

 
5. Dă atenție și degetelor

În cadrul exercițiilor care neutralizează stresul, degetele de la picioare ocupă un rol central. În afară de masaj, poți obține o relaxare intensă și printr-un exercițiu simplu.
Întinde-te pe pat, strânge degetele de la ambele picioare și menține poziția timp de 30-40 de secunde. După aceea flexează-le 1-2 minute. Repetă de 4-5 ori și vei simți cum te eliberezi de starea de îngrijorare. Poți face acest lucru exact înainte să te culci, astfel încât să ai un somn odihnitor și reconfortant, în ciuda zilei aglomerate care tocmai s-a încheiat.

 
6. Meditația

Când stresul este foarte intens și nu știi cum să-l reduci, încearcă să meditezi timp de câteva minute. Găsește o încăpere liniștită și redu intensitatea luminii. Așază-te confortabil pe podea, după ce ți-ai scos pantofii și șosetele. Respiră adânc pe nas și expiră lent pe gură. Încearcă să nu te gândești la nimic, concentrându-te numai pe ritmul respirației. Fă acest exercițiu timp de 15 minute și repetă în fiecare zi pentru a intensifica efectele pozitive.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod