picioare

Ce înseamnă dacă ai tot timpul mâinile și picioarele reci: Semnalul pe care ți-l dă corpul

Mâinile și picioarele reci pot fi rezultatul unui dezechilibru hormonal. Simptomele sunt vagi și vaste și e posibil să nu le interpretezi corect.
Dezechilibrele hormonale sunt greu de depistat. Simptomele pot fi vagi si de obicei actioneaza laolalta, ca intr-o simfonie, asa ca poate fi dificil sa verifici fiecare manifestare in parte si sa-ti dai seama pe care sa o analizezi mai intai. Kyrin Dunston, medic ginecolog si specialist in medicina functionala, explica: „Dezechilibrele hormonale sunt ca furnicile – niciodata nu apare doar unul.”

Monitorizarea dezechilibrelor hormonale este importanta pentru o stare optima de sanatate. Dunston stie foarte bine acest lucru, pentru ca a slabit 45 de kilograme urmarindu-si activitatea hormonala.
Dar cand o intrebi cum iti poti da seama ca suferi un dezechilibru hormonal, ea ofera fara ezitare un raspuns care ar putea sa te intrige: „Temperatura corporala poate sa fie foarte scazuta, iar mainile si picioarele tale sunt mereu reci.”

Semnalul mainilor si al picioarelor reci


Degetele reci pot fi un semn al unor probleme de tiroida. Aceasta glanda este ca o baterie a corpului, spune Dunston, pentru ca regleaza metabolismul, prin secretia hormonilor tiroidieni care controleaza eficienta cu care celulele transforma substantele nutritive in energie.
„Tiroida ii spune corpului sa arda grasimea si sa produca energie. Acesti hormoni se duc la fiecare celula si ii spune cum sa foloseasca energia pentru a functiona”, explica medicul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod