Ce este anexita si cum putem scapa de ea?

Conform dictionarului medical, anexita este o boala inflamatorie pelviana, care afecteaza patru din cinci femei active din punct de vedere sexual. Se manifesta prin senzatie de tensiune si de arsura locala, durere, febra, tulburari urinare sau tulburari legate de menstruatie.

Aceasta afectiune mai este cunoscuta si sub numele de boala inflamatorie la nivel pelvian si este cauzata de o bacterie care ajunge in trompele uterine.

Afectiunea prezinta doua faze: acuta si cronica. In cazul anexitei acute, la nivelul trompei uterine apare o zona inrosita care se umfla si care poate produce obstructionarea trompei. De asemenea, pot aparea arsuri sau usturimi la nivel local, episoade febrile, secretii vaginale anormale, stari de voma si o menstruatie mai indelungata. Episodul cronic urmeaza in general dupa faza acuta si se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

Alte simptome

Dureri in partea de jos a abdomenului, in general cand te misti sau mergi;
Durere in timpul examenului ginecologic;
Senzatia permanenta de urinare.

In prima faza, infectia se instaleaza in vagin si, daca nu este tratata corespunzator, afecteaza trompele uterine. In aceasta situatie, este foarte sigura si o afectare a ovarelor. Mai mult decat atat, daca una dintre trompe a fost afectata de aceasta infectie, cu siguranta se va transmite si la cealalta. Fiind una dintre principalele cauze ale sterilitatii, anexita trebuie "luata" foarte in serios si tratata ca atare. Insa multe femei refuza prezentarea la medic, bazandu-se pe sfaturi de la prietene, mame sau bunici.

Factori de risc in declansarea afectiunii

Menstruatia este perioada optima pentru dezvoltarea bacteriei vinovate de aparitia anexitei. Pentru ca in aceasta perioada colul este deschis, riscul ca infectia sa ajunga la trompe si ovare este crescut;
Interventiile chirurgicale intra in categoria factorilor declansatori ai anexitei;
Biopsia endometriala, extragerea steriletului sau intreruperea de sarcina.

In Statele Unite ale Americii, se inregistreaza in jur de un milion de cazuri pe an, dar, cu siguranta, numarul acestora este mult mai mare.

Incidenta cea mai mare a acestei boli se inregistreaza la femeile cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, iar pentru cele care se afla in perioada fertila, procentul este de 11%. Specialistii sustin ca debutul precoce al vietii sexuale favorizeaza aparitia anexitei. In cazul persoanelor afectate, 20% dintre acestea necesita spitalizare.

Asa cum aminteam mai sus, fertilitatea poate fi afectata de aceasta infectie. Explicatia este foarte simpla: ovulele eliberate nu pot intra in contact cu spermatozoizii, din cauza blocarii trompei. Aproximativ 20% dintre cauzele de infertilitate sunt provocate de anexita. Femeile care trec printr-un singur episod isi scad sansele de a deveni mame cu 10%, in timp ce trei episoade duc la o scadere de 40-60%. Aceste procente depind insa si de gravitatea bolii.

Anexita poate fi confundata foarte usor cu apendicita, de aceea este imperios necesar un consult de specialitate pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba.

Cum poate fi diagnosticata?

Un test de sange si un test Papanicolau. Testele de laborator sunt cele mai simple metode de a depista aceasta afectiune. Avand in vedere faptul ca anexita este cauzata de bacterii care pot fi transmise prin contact sexual, este bine ca toate testele si tratamentul la care te supui sa fie facute si de partenerul tau.

In plus, foloseste intotdeauna prezervativul, pentru a inlatura orice risc. In cazul acestei afectiuni, tratamentul consta in administrarea de antibiotice si, in plus, trebuie sa consumi foarte multe lichide.

Prevenire

Evita contactul sexual pana cand toate testele iti confirma ca esti vindecata;
Prezinta-i partenerului tau situatia si convinge-l sa se trateze;
Intereseaza-te care sunt efectele secundare ale medicatiei care ti-a fost propusa;
Foloseste absorbante in locul tampoanelor interne;
Igiena intima trebuie facuta din fata catre spate;
In aceasta perioada, evita folosirea servetelelor umede sau a cosmeticelor intime;
Poarta haine lejere;
Daca urmezi un tratament cu antibiotice, evita consumarea alimentelor pe baza de lapte, cel putin doua ore dupa administrare;
Nu uita de prezervativ!
 

Comentariile 51-100 din 140

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • AndreeaTM pe 4 Sep 2010, 23:51
    anexita

    Paula, aceasi problema o am si eu ca tine anexita de vreo 1 an si doctorita imi spune ca nu mai am nimic dar pe mine ma tot doare si inteapa dar nah...... asha este in romania. Si mai am si o rana pe care am s-o cicatrizez peste 2 sapt si am putine emotii :D poate o sa mai imi treaca durerile astea dupa ce im rezolv rana :)

    4
    2

  • iulia pe 24 Aug 2010, 14:46
    anexita

    anexita este de fapt o raceala provocata de apa rece statul in locuri umede.

    4
    3

  • paula pe 19 Aug 2010, 22:56
    anexita

    eu de la 22 de ani ma tot tratez de anexita si tot nu mai reusesc si am deja 35..fiecare doctor mi-a dat cate un tratament si tot am dureri si la contact si fara.unoeri fara sa fac nimik .am niste dureri groaznice de parca ma injunghie cineva jos in partea stanga..mi-au facut si cauterizare si durerea este aceasi..e drept nu am ramas niciodata insarcinata dar nici nu am incercat concret..deci ce sfat sa va dau fetelor ca deja mi-e sila de spitale iar adevarul cred nu il voi afla niciodata..si tin sa va zic ca an de an fac papanicolau deci chipurile acu sunt bine dar durerile sunt acelasi de cand am fost prima data la medic..iau anticonceptionale acum si in unele luni am sangerari intre perioade si medicii spun ca este okay..acu dupa ei sunt sanatoasa atunci de unde durerile?? sau mai bine zis intepaturile alea? nu mai inteleg nimik oricum

    1
    2

  • elena pe 24 Iun 2010, 18:01
    anexita

    e posibila ca din cauza anexitei sa am cancer de col uterin? am 22 de ani si am 2 ani de cand mi-am inceput viat sexuala..ginecologul la care am fost mii0a spus ca am o rana la intrarea in col dar dupa ce imi tratez anexita imi poate spune ce am exact.

    6
    10

  • ADITA pe 15 Iun 2010, 15:26
    anexita

    am repetat tratamentul de 2 ori dar acum aceeasi prob.Degeaba va veti trata voi daca pe baieti ii uitati..... aveti grija de voi ////fiecare dintre voi veti dori sa plimbati de manuta un copil ...poate nu acum dar mai tarziu.....

    9
    4

  • ioana pe 4 Iun 2010, 20:05
    anexita dreapta

    acum 3 spatamani am fost diagnostiicata cu anexita dreapta.am luat ca tratament ciproquin,flamexin si no-spa. 5 zile nu am avut nimic..mai acuzam dureri minore deseori. acum 3 zile durerile au reaparut.am 19 ani si 5 luni se de 4 luni mi-am inceput viata sexuala.Imi este frica, vreau un copil mai tarziu dar nu stiu cum sa ma tratez si cum sa se trateze si prietenul.. .as vrea va rog niste sfaturi....

    1
    5

  • ROXANA pe 20 Mai 2010, 12:34
    ITU anexita bilaterala

    am fost la ginecolog anul trecut si mi-a dat multe medicamente printre care si ciprofloxacina.am luat timp de 5 zile si mi sa facut rau,am avut febra si am vomat.nu exista alte antibiotice pentru aceste infectii?

    6
    1

  • Denissa 28 ani pe 24 Apr 2010, 10:53
    ANEXITA dreapta si cistita subacuta

    Am simtit o durere in timpul actului sexual,apoi dupa 2 zile aveam o criza la nivel subabdominal,foarte putin pipi cu sange,usturime..abia am condus pana la spital,m-a controlat ginecologul,mi-a facut si o ecografie,diagnostic: Anexita dreapta si cistita subacuta.Tratament:Zanocin,Metronidazol,Diclofenac,No-Spa,Urisan capsule-10 zile. Nu m-am dus la control pt ca trebuia sa plec din tara,dar am mai luat Urinal(inlocuitorul lui Urisan,pe baza de afine) 3 zile. Dupa acest tratament vreau sa-i multumesc dr Rolea George din Sighisoara.Ma simt f bine,fara dureri si cred ca mi-a trecut si cestita. Uneori mai iau 2 tablete de Cisteline(capsule din Italia,inlocuitor de Urisan,naturale,pe baza de salvie),le iau de frica sa nu reapara... De mentionat:am inceput viata sexuala abia la 20 ani,nu am luat anticonceptionale si nu am facut avort niciodata.Acum am redus contactele sexual,inainte erau f dese.De fapt imi doresc un copil,pana la acest tratament fara nici un rezultat.Oare de acum incolo pot avea?

    2
    2

  • irina pe 7 Apr 2010, 13:03
    infectie vaginala

    nu mi-a mai venit menstruatia de 3 luni am fost la ginecolg si mi-a zis ca am o infectie si sa iau ovule polygynax si anticonceptionale logest!trebuie sa le iau amandoua odata? cum sa fac? nu am patit niciodata asa ceva....

    3
    4

  • criss pe 2 Apr 2010, 17:19
    anexita

    buna..aceasi problema cu anexita..aveam dureri..si mam dus la spital cu dureri doctorita la care am fost ma internat in spital..afland k am anexita am tratat-o in spital cat si acasa partenerul la fel....spunetimi va rog..impedika a avea un copil chear daca este trata si poate reaparea?ce tratament ar mai trebui pentru a avea o sarcina.a trecut totusi ceva luni si incerc sa fiu mamika..insa se pare ca nu iese nici un rezultata...ajutatima cu un sfat un tratament..va multumesc

    8
    5

  • alexandra pe 8 Mar 2010, 12:06
    anexita

    in timpul tratamentului am voie sa intretin relatii sexuale cu partenerul meu?...va rog...vreau un raspuns

    13
    3

  • corina pe 26 Feb 2010, 10:01
    anexita

    salut! am mers in ian 2009 la ginecolog si mia zis ca am anexita. am urmat tratament 7 luni...iar in momentul de fta am aceleasi dureri de burta cum aveam inainte.! se pare ca aceeasta boala va fii in permanenta acolo si nu vom scapa de ea nicicand!...dar e bine sa ne tratam pentru a nu se ajunge la ceva mai grav. sanatate multa tuturor femeilor

    11
    3

  • Brighi pe 15 Feb 2010, 14:23
    Anexita

    Fetelor de cand mi-am inceput viata sexuala , cam pe la varsta de 17 ani acum am 20 am inceput sa am o scurgere alba si groasa.Inainte nu aveam deloc probleme , in schimb acum dupa ce se termina perioada de menstruatie miroase ingrojitor de urat , ceea ce este un factor urat in timpul actului secual cu prietenul meu :( ...Sa fie o grava anexita? sau sa fie din alta cauza?

    8
    5

  • DIANA pe 7 Feb 2010, 17:58
    ANEXITA

    SOTUL MEU AR TREBUI SA URMEZE SI EL UN TRATAMENT? VA MULTUMESC ! ASTEPT RASPUNS!

    4
    11

  • diana pe 7 Feb 2010, 17:55
    anexita

    buna all! si eu am fost la un control ginecologic si am aflat ca am anexita! se manifesta cu usturimi si mancarimi la nivelul veginilui ,scurgeri alb galbui! si urinari f dese! si un act sexual dureros! cum se poate trata? va multumesc !

    18
    4

  • claudia pe 28 Ian 2010, 14:53
    anexita

    buna. imi spune si mie cineva de la ce se face anexita?

    14
    4

  • Daniela pe 16 Ian 2010, 11:43
    anexita acuta dreapta...precizare

    am o completare ce am scris mai sus vreau sa va spun ca medicul nu mi-a spus nimik in legatura ...daca si pretenul meu trebuie sa urmeze acest tratament ...pana la urma de la cine pot afla daca si el este nevoit sa urmeze acest tratament ??? va multumesc Daniela

    1
    7

  • Daniela pe 16 Ian 2010, 11:39
    anexita acuta dreapta

    Buna ziua, am 23 de ani, aseara am fost la urgenta acuzand aceleasi simpome ca si ale apendicitei, dar cand am ajuns la spital m-au trimis la ginecologie si mi-au sp ca am anexita acuta dreapta, dar tot asa si mie nu mi-au sp ca si [artenerul meu trebuie sa urmeze tratamentul....imi spuneti daca trebuie sa urmeze si el??? .............ca si tratament, am primit supozitoare, antibiotice, intravaginale....timp de o saptamana trebuie sa urmez acest tratament..... dupa ce fac acest tratamen e necesar sa ma duc la medic sa vad daca m-am vindecat? ....chiar e atat de grav ca putem ramane infertile( sa nu avem copii :((( ????? astept raspunsul d-voastra! O zi placuta !

    3
    6

  • silvia pe 16 Ian 2010, 11:13
    tratare anexita

    cel mai bun tratament ..pt vindecare si fertilitate....sunt spalaturi vaginale cu ceai de galbenele....macar o data pe saptamana si ferirea de frig.....aaa si biseptol...dupa reteta...se poate doza unica de 6 comprimate....incercati...succes

    7
    5

  • eliza pe 13 Ian 2010, 13:33
    anexita

    eu am facut mai multe controale si constat ca unii doctori ginecologi sunt pusi doar sa i-a banii de la cliente, eu de 2 ani ma chinui sa dau de unu care sa fie cu capul pe umeri si aflu ca am anexita cronica. am 21 de ani si ma gandesc la o eventuala sarcina............este posibil ca eu sa nu pot ramane insarcinata datorita acestei anexite?

    4
    7

  • cristina pe 6 Ian 2010, 17:13
    pentru savu

    eu am facut eco la 7 saptamani si am vazut bataile inimii.Nu intra in panica dute la un ecograf bun,eventual unul recomandat de cineva.Sracina se observa din primele saptamani de sarcina.Eu acum am aproape 17 saptamani.Ai incredere.

    3
    0

  • savu pe 25 Dec 2009, 20:04
    sarcina maxim 8 saptamani

    am fost la dr la 6 saptamani si 6 zile iar dr mi-a spus ca nu vede bataile inimii copilului.e posibil sa se vada putin mai tarziu?

    3
    0

  • nicoleta pe 19 Dec 2009, 20:14
    anexita

    am anexita de ceva timp si nu am stiut ..la un consult medical doctorul mi-a dat un tratament pe care sa-l urmez impreuna cu sotul meu ,apoi polidin si supozitoare. am urmat dar tot mai am durere in partea stanga .ce sa fac sa schimb doctorul?

    1
    1

  • claudia pe 4 Dec 2009, 14:56
    anexita

    salut! eu iau pastile anticonceptionale de 9 ani de zile, anexita am de mai multi ani, doctora mea ginecolog la care fac cate un consult in fiecare an imi spune acelasi lucru: antibiotice, polidin cateva zile, supozitoare, bai calde la sezut..., dar niciodata nu mi-a zis ca si sotul trebuie sa faca tratament! acum cateva zile mi-a recomandat sa fac un ecograf la ovare; la ecograf doctora de acolo mi-a zis ca totul este ok, nu am chisturi, sau daca am avut(i-am explicat ca acum cativa ani am avut si chisturi nefunctionale) mi-au trecut de la anticonceptionale, si mi-a dat o explicatie care m-a lasat masca:"stresul poate fi cauza anexitei"!!! nu mai inteleg nimic. mentionez ca am un baietel de 5 ani, si nu am avut probleme in timpul sarcinii.

    0
    3

  • Lina pe 24 Nov 2009, 09:45
    anexita

    de o saptamana, dimineata dupa ce fac pisu obisnuit incep sa am senzatia de pisu din 2 in 2 minute.Daca stau la caldura in 2-3 ore imi trece.Eu cred ca e o raceala si sincer va zic m-am saturat de mers la gineco.Ce tratament trebuie sa iau?Ms

    2
    2

  • Lina pe 24 Nov 2009, 09:42
    anexita

    de o saptamana, dimineata dupa ce fac pisu obisnuit incep sa am senzatia de pisu din 2 in 2 minute.Daca stau la caldura in 2-3 ore imi trece.Eu cred ca e o raceala si sincer va zic m-am saturat de mers la gineco.Ce tratament trebuie sa iau?Ms

    1
    1

  • loredana pe 13 Nov 2009, 18:06
    anexita

    acum o saptamana am fost la un control si mi spus k am anexita ovariana,si ma gandesc oare mai pot face copii?

    3
    1

  • simona pe 11 Nov 2009, 15:32
    anexita

    am dureri mari de 5 zile..si tot de 5 zile mi-a intarziat si menstruatia..maine ma voi duce la ginecolog si sa vad ce am.am aceleasi simptome k la anexita si sunt sigura k asta e..sa speram sa nu imi dea injectii..bafta si sanatate celorlalte

    4
    0

  • claudia pe 10 Nov 2009, 21:34
    anexita

    Am 31ani si o fetita de 6luni am avut mari probleme cu anexita din cauza asta am avut si o extra uterina(trompa stanga bolnava) si nu am putut mult timp ramane insarcinata,am reusit sa gasesc o doctorita ginecolog deosebita care mi-a dat un tratament riguros timp de 3 luni si m-a incurajat foarte mult,traia fiecare clipa de emotie alaturi de mine iar dupa cateva luni am ramas insarcinata nu ne venea la amandoua sa credem ca sa intamplat.Pe perioada sarcinii (care nu a fost prea usoara)m-a consultat cu mare grija si astazi ne bucuram eu si sotul meu de micuta noastra.In concluzie nu va jucati cu anexita poate da repercursiuni care te poate afecta pe viata eu stiam ca cauzele sunt racelile care survin de la picioare de la proasta circulatie(am picioarele mereu reci)mai ales iarna de fapt numai iarna am facut anexita si acuma ma doare din nou burta trbuie sa merg la medic doar a venit iarna!

    1
    0

  • ellyank pe 8 Nov 2009, 23:23
    complexata...

    am 24 de ani si nu sunt inca dezvoltata, as vrea sa stiu daca la varsta asta eu ma mai pot dezvolat ca iau anticonceptionale de 2 luni si ma dor sanii si pot spune ca nu imi gasesc sutien ptr mine dar nici afara nu pot iesi din casa fara un sutien fara sa se observe ca eu nu am deloc sani. as dori si eu un sfat daca se poate. MULTUMESC

    2
    3

  • crystyna pe 10 Oct 2009, 14:56
    anexita

    am uitat sa va spun cand luati medicamentul Azitrox, i-a si partenerul odata cu voi

    0
    1

  • crystyna pe 10 Oct 2009, 14:53
    anexita

    fetelor,eu am fost la urgenta la ginecologie,pentru ca aveam: urinari dese,usturimi la urinare,daca intram la dus si ma spalam cu apa calda imi trece pentru 1minut,dar niki un minut mai putin, bun ajunsa la dr.ginecoloaga Mirela Grigoras,m-a consultat si mi-a spus ca am anexita,mi-a dat un tratament care l-am urmat si eu si sotul exact cum mi-a explicat dansa, tratamentul este: Doxicilina 1cp x 2/zi(la 12 h) timp de 10 zile si partenerul sa i-a,Diclofenac supozitoare 1supozitor de x 2/zi timp de 5 zile,Polygynax ovule 1ovul /zi seara timp de 10 zile, dupa ce am terminat acest tratament mi-a mai recomandat un alt tratament timp de 3 luni c-a sa nu mai poata sa-mi revina infectia, tratamentul este: Azitrox capsule 500mg 1cp/zi(prima pastila o luati in prima zi de menstruatie) timp de 3 zile, in acelasi timp luati si Cerviron ovule 1ovul/zi seara timp de 6 zile/luna,si mi s-a mai recomandat sa fac o ecografie T.V, 1 analiza ser vagin+cult col adica: Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia, asta e tot,daca doriti informatii mai multe nr. dr. de tel. este:0722266587. Sper sa va fiu de ajutor. va doresc sanatate multa. o zi cat mai buna.

    1
    3

  • Nicoleta pe 19 Aug 2009, 15:05
    anexita

    dupa niste dureri cumplite, am mers la medic, mi sau luat analize si am urmat un tratament din picuratori, antibiotice si injectii foarte dureroase nu in cel mai placut loc ( scuze). La fel ca si la multe din voi, medicul nu mia spus ca si sotul trebuie sa se vindece de aceasta boala. Dupa tratament , abia acum, dupa doua luni si jumatate m-am uitat mai bine in rezultatul de la ecografie, unde am gasit cuvintul anexie ( ca doctorul nici nu s-a obosit sa-mi zica cum se numeste ceea ce am, nu inca de la ce a aparut, cit nu l-as fi intrebat). am gasit aici pe sait informatia si m-a mirat un lucru, puteam sa ramin cu trompele astupate, sa nu mai pot avea copii, dar medicul despre asta nici un cuvint nu a spus. Acum, dupa acel tratament, viata sexuala nu mai este cea dinainte. Mereu am dureri. As fi recunoscatoare daca ar putea cineva sa-mi raspunda la o intrebare: daca dupa tratament la fel am dureri in timpul relatiei sexuale, inseamna ca ceva nu s-a tratat pina la urma? Si inca ceva: este normal ca dupa tratament sa am disfunctii in ciclul menstruatie? Aveti grija de voi, caci suntem viitoarele mamici!!!

    0
    1

  • madalina pe 31 Iul 2009, 23:37
    anexita

    hmmm...yo stiam k anexita e un fel de raceala ....habar nu aveam k are legatura cu viata sexuala

    0
    2

  • madalina pe 31 Iul 2009, 23:35
    anexita

    hmmm...yo stiam k anexita e un fel de raceala ....habar nu aveam k are legatura cu viata sexuala

    0
    1

  • ramona pe 2 Iul 2009, 22:07
    anexita

    in urma unui consult ginecologic am aflat k am anexita,tratament am primit doar eu nu si paretenerul meu.Trebuie sa urmeze si el tratament?ce trat?

    2
    0

  • andreea pe 21 Iun 2009, 12:48
    anexita

    in ianuarie am fost la doctorul ginecolog si am aflat ca am anexita mi a dat tratament ceva injectabile eu nu lam facut ma poate afecta intradevar nu ma simt eu asa bn totusi mai am dureri va multumesc astept sfatul de la dumneavoastra ce pot sa fac in continuare

    1
    0

  • ady18love pe 15 Iun 2009, 14:33
    anexita

    ... in urma unui ecograf mi s-a depistat aceasta afectiune ... dar in randurile postate de dvs mai sus spuneti ceva ca ar avea legatura cu viata sexuala ...si inceputa de la o varsta mica pe deasuprea .... ce e cert ca nu am viata sexuala ... si nici macar inceputa de mica ... de fapt niciodata .... poate fi totusi raceala o cauza ... odata tratata ... mai exista riscul unei recidive

    0
    0

  • angelica pe 11 Iun 2009, 22:59
    anexita

    Am consultat un medic ginecolog si mi-a spus ca am anexita.Dar nu a specificat ca trebuie sa faca tratament si sotul meu, ci doar eu.Acum nu stiu sigur dar e posibil sa vrea sa am in continuare chiar si dupa ce fac tratamentul? Pentru ca,inevitabil, dupa contact sexual, nefacand tratament, sotul meu imi transmite boala fara sa vrea. Nu stiu ce sa mai cred.

    0
    0

  • violeta pe 27 Mai 2009, 08:41
    anexita

    De curand am fost la ecograf si mi s-a spus ca am anexita mi s-a prexis ciprofloxacina, am luat tratamentul, as dori sa stiu ce tratament ar trebui sa urmeze si sotul meu?

    0
    1

  • valentina pe 23 Mai 2009, 23:50
    anexita

    Nu cred k te-ar putea afecta..te pupic

    0
    0

  • andreia pe 12 Mai 2009, 13:54
    anexita

    multumesc mult domnisoara valentina pt sfatul care mi lati dat asa o sa fac sa imi iau tratamentul da tratamentul trebuia sa mil fac din ianuarie oare ma poate afecta ca este cateva luni pana acum multumesc mult te pup

    0
    1

  • valentina pe 11 Mai 2009, 00:35
    anexita

    Andreea cel mai bine e sa faci tratamentul...ce se poate intampla?cu timpu dak nu e tratata...trompele se inchid...si nu o sa mai poti face copii...si eu am anexita bilaterala..urmeaza sa merg la ginecolog..imi doresc ff mlt sa am copii..nu vreau sa-mi afecteza pe viitor...sa iei tratamentu , da? te pup

    0
    0

  • andreia pe 6 Mai 2009, 15:32
    anexita

    mie nu imi rasp nimeni la intrebare????????????????????

    0
    0

  • andreia pe 4 Mai 2009, 13:45
    anexita

    am fost la doctoru ginecologic si mi a spus ca am anexita mi a dat sa fac tratament eu nu lam facut ce se poate intampla ca am dureri vaginale???

    0
    0

  • irina pe 28 Apr 2009, 11:05
    anexita

    draga valentina,anexita poate aparea si la o fetita de10 ani .este o raceala.nu te speria mergi la medic.eu am anexita de la 15 ani,si eram tot virgina

    0
    0

  • ana pe 24 Apr 2009, 13:04
    anexita

    am dureri de burta jos si urinez des des des cu usturimi am anexita>?????????

    0
    0

  • valentyna pe 9 Apr 2009, 00:16
    ?

    nu imi raspunde si mie nimeni?:((

    0
    0

  • Valentyna pe 31 Mar 2009, 16:14
    e posibil sa am anexita?

    am dureri f mari si intepaturi in zona abdominala...am fost la medicul de familie i-am spus sintomele si mi-a dat o trimitere la ginecolog..pe ea scrie diagnosticul anexita breaterala...mi-e foarte frik :((..la menstruatie nu mai spun am niste dureri si intepaturi nesuportabile:(..dupa cate am citit eu am observat k majoritatea spun k apare de la sex..dar eu sunt inca virgina..de la ce oare ar putea sa am anexita? va rog ajutati-ma!!!!

    0
    0

  • carmen pe 24 Mar 2009, 17:26
    anexita

    imi doresc tare mult inca un copil. in urma controlului medival mi-i s-a pus diagnosticul de anexita acuta dreapta. am urmat tratament timp de aproximativ un an si nimic. acum urmez ceva naturist, intr0adevar ma simt mai bine, nu mai am dureri, arsuri, balonari, decat atunci cand nu am grija sa ma protejez de frig( se intampla foarte rar) dar tot nu am ramas insarcinata, chiar nu exista ceva care sa ne ajuta pentru totdeauna?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod