Aveti grija la unghii!

Unghiile pot suferi din cauza infectarii lor de catre ciuperci. Termenul medical care corespunde acestui tip de infectie este cel de onicomicoza. Este o infectie comuna si de aceea unele persoane se obisnuiesc cu modificarile unghiilor determinate de micoze si neglijeaza tratarea lor, nestind ca prezentaonicomicozei poate crea mai multe incoveniente.

Cum recunoastem boala?

In primul rand prin modificarea aspectului unghiilor: modificarea culorii in alb, galben sau maro deschis; disparitia luciului unghiei care isi pierde si transparenta; ingrosarea; dezlipirea unghiei de pe patul unghiei, ridicarea marginii; unghia devine sfaramicioasa. Aceste modificari apar la inceput lamarginea libera a unghiei si coboara spre baza ei putand cuprinde unghia in totalitate.

Care sunt complicatiile ei?

Netratata, onicomicoza nu va trece niciodata de la sine iar prezenta ei constituie o permananta sursa deinfectie pentru piele, pentru unghiile care nu au fost inca infectate si pentru persoanele din jur, mai ales pentru ceilalti membri ai familiei. Complicatiile, in special la diabetici si cei cu tulburari circulatorii periferice, pot fi grave datorita unor infectii bacteriene cum ar fi erizipelul, celulita. Onicomicoza determina si manifestari de ordin functional: jena sau chiar durere, mai ales in timpul mersului sau la simpla atingere a unghiei. Cauzeaza si probleme estetice, aspectul unghiilor bolnave nefiind deloc agreabil.

Cum se transmite infectia unghiilor?

Infectia micotica se poate realiza prin contaminare de la persoane bolnave, prin intermediul unor obiecte contaminate (papuci, foarfeci, ciorapi, prosoape), prin frecventarea piscinelor, salilor de gimnastica neigienizate corespunzator, manichiura, pedichiura efectuate neigienic. Conditiile de umezeala si caldura (incaltaminte de cauciuc, material sintetic, sezon cald) favorizeaza aparitia sau recidiva infectiei. Pacientii cu diabet, cei cu probleme circulatorii fac mai frecvent onicomicoze.

Unde si cum ne tratam?

In primul rand nu trebuie sa ramanem indiferenti daca observam modificari ale unghiilor. Medicul dermatolog sau medicul de familie poate evalua modificarile unghiilor si poate stabili daca este vorba de onicomicoza. Onicomicoza se poate vindeca printr-un tratament adecvat, cel mai adesea un tratamentsistemic (tratament administrat oral). Nu este indicata tratarea din proprie initiativa, fara oconsultatie prealabila de specialitate.

La MIcoza STOP ofera informatii

Saptamana trecuta a fost declansata campania media denumita LAMISTOP (LA MIcoza STOP) care consta inarticole si interviuri realizate de reputati specialisti dermatologi cu scopul de a informapublicul privind pericolul real determinat de aceasta afectiune. Pe perioada campaniei va functiona o linie telefonica cu tarif Romtelecom normal, 021/203.90.91, la care pacientii pot obtine informatii despre campanie precum si despre locul unde se pot adresa pentru a fi diagnosticati si tratati de catre un specialist dermatolog.
 

Comentariile 51-100 din 205

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 25 Aug 2011, 11:08
    unghi cu micoza picioare

    buna,eu am folosit pt unghi picioare nail tek si e foarte bun.

    6
    3

  • George pe 23 Aug 2011, 17:09
    Crema pt onicomicoza

    EMA, chiar ne-ai facut curiosi. Despre ce crema este vorba? Sau, cel putin, la ce medic ai fost...eu ma lupt de 9 ani cu Onicomicoza...Am inceput cu Lamisil, apoi Batrafen, apoi Mycospor, apoi Orungal, Nail expert,Micocid(de la Elena Tataru...300 de RON sticla)...tot ceea ce a aparut nou...Degeaba!!! Vreo 4 doctori dermatologi de renume mondial...zero rezultate...trece o perioada...apoi revine mai in forta...Dintr-o singura unghie, acum am aproape toate unghiile afectate...Sunt chiar disperat...daca poti, te rog sa ne spui...Iata si tel meu 0741062477 sau mail la serviciu sidercom2001@yahoo.com Mersi anticipat!

    1
    0

  • Florin pe 21 Aug 2011, 23:51
    Afectiune a unghiei

    Salut. De cateva zile am observat ca pe radacina unghiilor de la mana mea au inceput sa apara pete mici roz. Am ignorat fenomenul crezand ca e vorba doar de o lipsa de vitamine etc. Dar dupa ceva timp vad ca unghia a crescut iar petele sunt tot acolo. In plus, unghia mea a inceput sa se subtieze, sa se toceasca iar radacina sa isi piarda din contur. Inca nu m-am gandit sa apelez la un medic deoarece nu sunt sigur daca este destul de grav. Ma puteti ajuta? Ati mai auzit de astfel de afectiune? Si daca da, ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • Mirela pe 16 Aug 2011, 12:51
    tratament unghii

    Am citit comentariile voastre si vreau sa va spun ca si eu in urma cu 3 ani am suferit de onicomicoza cam vreo 6 ani .Am urmat un tratament cu orungal care ma vindecat complect.Tratamentul mi-a fost prescris de medicul de familie ,a durat 6 luni si afost destul de scump atunci desi a fost compensat.Atentie pt.cei care sufera cu ficatul este destul de nociv pt.ficat ,si eu am facut analize dupa 2 luni de tratament pt.a alfa starea de sanatate a ficatului. Multa sanatate si nu negljati aceasta afectiune.

    1
    0

  • ana pe 12 Aug 2011, 16:50
    ema te rog

    as dori daca se poate spune-mi si mie despre ce tratament este vorba.multumesc.

    0
    1

  • Ema pe 11 Aug 2011, 20:39
    tratament

    mi se pare destul de mult acel gel , sincer nu l-am incercat si nu doresc sa fac reclama la nici un produs insa si eu am trecut prin ce trec majoritatea persoanelor de pe forum si la recomandarea unui medic care nici macar nu era dermatolog mi-a dat o crema care costa numai 18 lei adica o suta opt zeci de lei vechi, va pot spune ca am aceasta ciuperca de foarte mult timp si la fel ca si voi incercasem cu fel si fel din auzite, chiar am fost si la medic specialist si......... in zadar , intamplator am fost la acest medic sa imi tratez o gastrita si mi-a recomandat aceasta crema, de doua saptamani fac tratamentul de doua ori pe zi imi dau cu acea crema, mentiobez ca eu aveam la absolut oate unghiile atat la maini cat si la picioare si tot ce va pot spune este ca se vede ameliorare, surprinzator la cate am incercat!

    26
    5

  • Mirabella pe 26 Iul 2011, 22:51
    si eu am fost acolo

    sal tuturor. si eu am fost la clinica unde consulta doamna doctor si am fost uimita de cat de mult suflet pune in ceea ce face. Sunt inca sub tratament, dar am gasit un doctor si pentru suflet nu numai pentru piele. Sa fiti sanatosi cu totii si feriti-va de soare ca face rau de tot! eu m-am ars si acum sunt in tratament pentru cancer...

    24
    1

  • luiza pe 19 Iul 2011, 02:36
    pareri

    si eu am folosit produsul de unghii si chiar am rezolvat problema mea veche de la unghii. cu singura mentiune ca l-am aplicat iarna cand nu foloseam oja. Si a mers! este chiar un produs pe care il folosesc si acum doar ca ingrijire. Multa sanatate tuturor si felicitari pentru doamna doctor pavelescu.

    15
    1

  • Cronki pe 14 Iul 2011, 08:54
    Nonyx COMPOZITIE:

    Apa deionizata(distilata), Acid etanoic(otet), Guma xantanica(aditiv E415), Parfum-fructul pasiunii(parfum)

    13
    8

  • Cronki pe 14 Iul 2011, 08:41
    PUBLICITATE

    Cele mai multe comentarii de aici nu fac decat sa promoveze nonyx si pe doamna doctor Carmen Pavelescu. Cred ca pe acest forum peste 50% din comentarii sunt scrise chiar de Carmen Pavelescu sau persoane apropiate, cu scop informativ/publicitar!

    14
    6

  • carmencita pe 13 Iun 2011, 18:19
    nonyx

    Buna ziua tuturor!Am citit toate comentariile de aici si am 2 intrebari:cat costa acest nonyx si de unde se poate cumpara?Eu urmez acum tratament cu exoderil,deocamdata nu vad decat o inmuiere a unghiei bolnava.Astept raspuns de la voi si multumesc.

    6
    0

  • adriana pe 7 Iun 2011, 19:36
    pt rozy

    Buna Rozy~! Am urmat sfatul tau si am ajuns la dna doctor Carmen Pavelescu din fericire. Mi-a dat un tratament pentru problema mea si sunt atat de multumita de dansa, este asa cum ai spus tu. Ma bucur mult ca mai gasim si doctori care practica meseria aceasta cu atata pasiune si atat de bine pregatita dna doctor, in ciuda varstei ca nu pot decat sa ii multumesc si sa o felicit si sa va felicit pe cei ce ati postat aici.

    7
    0

  • rozy pe 1 Iun 2011, 00:05
    nonix gel unghii

    buna tuturor! am folosit si eu nonix dupa ce am fost la consultatie la dna doctor Carmen Pavelescu si deja am rezultate dupa numai doua saptamani. si pe langa asta, mi-a rezolvat si nepotica, pe care o tot tratau fel de fel de doctori si nu gaseau o solutie. uite ca dna dr este asa draguta si se ocupa cu atata rabdare de pacienti, ca imi vne sa strig pe forumul asta de bucurie ca m-ati ajutat si trimis la dna dr. va multumesc tuturor si mai ales mii de multumiri dnei doctor carmen Pavelescu. o sa va recomand tuturor celor care au nevoie de dermatolog exceptional!!!

    6
    7

  • boicea pe 30 Mai 2011, 17:24
    micoze ale pielii

    buna ziua! am citit despre tot felul de remedii , creme etc. eu va recomand un tratament relativ simplu cu tinctura de marul lupului si un unguent 100% naturist Spatiul nu-mi permite sa detailez modul de preparare si aplicare a acestor produse dar ma puteti contacta la tel.0741 372 794 sau e-mail:boiceaflorea@yahoo.com.Multa sanatate!

    3
    4

  • Flavia pe 28 Mai 2011, 12:57
    Unghie sparta la picior

    Buna!! De ceva timp am o problema la unghiile degetelor mari de la picioare, tind sa dau vina pe o pereche de sandale care au reusit sa-mi fisureze unghia.. Am crezut ca este o fisura care pe masura ce creste unghia voi scapa de ea, dar se pare ca nu..Unghia creste si o noua fisura apare.. De o saptamana jumatate folosesc exoderil, si astept efectele. Ati intalnit si voi astfel de probleme? Cum se pot trata?

    1
    1

  • Daniela pe 25 Mai 2011, 14:39
    Micoza

    Buna. As avea o rugainte la otvos buterfly...o sa incerc reteta pe care ai postat-o tu..dar cum sterilizez unghiera...pila unghii...crezi ca o sa dea razultate?am aceasta micoza si la maini si la picioare de 10 ani si am facut tratamente peste tratamente insa fara nici un rezultat. Sper sa vezi intrebarea mea si sa imi dai un raspuns!

    12
    7

  • ioana pe 9 Mai 2011, 12:12
    infectie la unghia mare de la picior

    buna.problema mea este ca in urma cu 2-3 saptamani am fostd e urgenta la spital..cu o infectie la degetul mare de la picior.doctorul a spus ca singura solutie este scoaterea unghiei,lucru care s-a si intamplat.in momentul de fata sunt bine..unghia incepe incet incet sa se formeze.insa problema cea mai grava este ca aseara am observat la piciorul celelalt,tot la degetul mare ,ca mi s-a format aceeasi infectie..si in momentul in care apas pe acea umflatura creata imi curge puroiva rog sfatuiti-ma ce sa fac ca nu vreau sa imi scot si aceasta unghie.multumesc

    12
    1

  • Claudia pe 1 Apr 2011, 14:47
    Tratament eficient al infectiei fungice a unghiei – onicomicoza

    Cel mai sofisticat si cel mai complet tratament local pentru tratarea ciupercii unghiei (ONICOMICOZA) creat pentru a elimina infectiile fungice din zonele de sub si de jur imprejurul unghiilor degetelor de la maini si de la picioare. Pur si simplu nu exista o alta solutie de tratament local creata pentru a lupta impotriva afectiunii fungice a unghiei care sa fie mai eficienta si completa. • Incepe deja sa actioneze in 2 saptamani sau chiar mai repede! • Tratament natural, sigur si eficient • Garantie 100% in returnarea banilor • Usor de utilizat atat pentru unghiile degetelor de la maini cat si pentru unghiile degetelor de la picioare • Pensula fina pentru aplicare Pentru cumpararea a 2 produse primesti 1 gratuit si pentru 3 produse cumparate primesti 2 gratuit! Studiaza pagina web si cumpara online direct de pe website-ul fabricantului – simplu, eficient, ieftin si sigur. http://healthandbeautyforyou.weebly.com/ro---produse.html

    17
    5

  • gina pe 17 Mar 2011, 13:04
    micoza unghii

    Cel mai bun produs este lacul de unghii Loceryl, te dai de doua ori pe saptamana si in 6 luni s-a vindecat. Atentie mare la incaltamintea si ciorapii care sunt deja contaminati cu aceasta bacterie. Cel mai bine este de-a schimba TOTI ciorapii, incaltamintea si chiar papucii. Nu este o exagerare.

    19
    3

  • waldeck pe 8 Mar 2011, 19:03
    loceril

    am de vinzare locetar, adus din spania pt tratarea micozelor la unghii...pret40E adresa de mail dannygag@yahoo.com

    3
    1

  • otvos buterflay pe 23 Feb 2011, 11:06
    unghii

    cel mai bun tratament este format din untura de porc in care sau macerat cite 10 grame din urmatoarele plante musetel, papadie,rostopasca,talpa gastii,coada soricelului,sunatoare si rozmarin toate astea se amesteca in untura fierbinte timp de 5 minute dupa care se lasa la racit apoi se reincalzeste pina in stare lichida urmind sa fie strecurata si din unguentul format dupa racire se unge o data dimineata si o data seara.Vindeca orice fel de micoza la nivelul unghiei si sub ea.Cantitatea de untura este de 200grame la 70 grame de plante.efectul este garantat dupa numa-i2 luni de tratament veti avea unghii de invidiat succes

    8
    2

  • aurora pe 23 Feb 2011, 09:06
    micoza unghie

    Am avut o astfel de problema si am facut tratament o luna de zile cu fel si fel de alifii date de medic dermatolog si degeaba. SURPRIZA!! O batrana mi-a spus sa ma dau pe sub unghie cu rostopasca ( are un lichid galben). M-am dat de 4-5 ori pe zi (se ingalbeneste unghia, va avea un aspect urat) dar vazand cu ochii micoza s-a retras pana s-a vindecat. V-o recomand sa incercati nu aveti nimic de pierdut doar ca va trebui sa asteptati primavara

    15
    0

  • anonim... pe 13 Feb 2011, 16:47
    unghii

    buna, as vrea sa stiu daca pot folosi nonyx,am o problema la 3 unghii , prima a inceput sa se desprida din lateral nu de jos si mai apoi am vazut si la celalte 2 tot asa au inceput sa se desprinda din margine dar de mai sus aproape de baza unghiei si au o culoare galbuie. poate fi o problema din cauza gelului de unghii am avut cam un an. va multumesc

    11
    4

  • rebeca pe 6 Ian 2011, 18:03
    boala de unghii

    de ceva vreme nu mai pot sa imi cresc unghiile. cand incep sa creasca putin simt ca ma mananca degetele , la patul unghiei si imi apar mici pete sub ele, la inceput pe inelare apoi la toate, pe parcurs acele pete se umplu cu un lichid transparent si se fac tot mai mari si dezlipeste unghia de deget si aceasta trebuie taiata pt ca degetul sa isi revina. am niste poze chiar. stie cineva ce ar putea fi si cu ce as putea trata? multumesc mult

    21
    6

  • Carinaa pe 6 Ian 2011, 00:09
    nonyx

    Draga Ionela, incearca sa faci si tu trattamentul cu nonyx si sa ne spui cum merge si la tine.sau mai bine mergi la o consultatie si abia apoi incearca un tratament. Eu am avut rezultat bune cu gelul acesta, dar poate ai nevoie si de altceva. mergi la doctor! Multa sanatate tuturor si un an mai bun! Cary

    14
    3

  • ionela pe 5 Ian 2011, 21:31
    unghie deslipita de patul unghial

    Cam de 4 ani am o unghie la degetul aratator care putin cate putin a inceput sa se albeasca si sa se deslipeasca de pe patul unghial. De vreo 3 ori am taiat unghia pana la partea roz si in continuare a crescut deformata, dar apoi apare pe unghie o dunga alba orizontala si din nou se deslipeste. Ce tratament as putea sa urmez?

    10
    4

  • Robert pe 5 Ian 2011, 16:37
    Ciuperca de unghi

    Daca se poate vindeca in totalitate?

    32
    3

  • ADELA pe 16 Dec 2010, 10:38
    pt dna din ploiesti

    este ceva tipic poporului nostru sa jigneasca si sa acuze fara ca macar sa se informeze in vreun fel. e urat cum incerci sa denigrezi un medic pe care cu siguranta nu il cunosti, pt ca nu ai putea sa vorbesti astfel de un doctor minunat si educat si informat cum este dna dr Pavelescu. eu am avut nenumarate experiente neplacute in trecut si putini au fost medicii care mi-au dat de cap la problemele mele. printre ei si Dna Dr. Pavelescu! este bineinteles parerea mea si a multor altor pacienti de ai dansei. si vreau sa iti mai spun ca fiind un produs american, nu are inscriptionata data fabricatiei asa cum stim noi ci este pe stilul de calendar iulian care este altceva. adica ai un numar pe fundul flaconului in care vei vedea primele 2 cifre care sunt anul-2010 si apoi 3 cifre care reprezinta ziua. adica a 2suta zi a anului respectiv. sper ca m-ai inteles in intregime si nu as vrea sa intru in polemici fara rost. O pacienta vindecata si care nu poate sta pasiva cand vede ce practica unii oameni pe aici pe forum...

    3
    4

  • ana maria pe 13 Dec 2010, 11:21
    Unghie lovita

    Precizez ca acel pachet era inghetat si a cazut din congelator

    6
    0

  • ana - maria pe 13 Dec 2010, 11:04
    Unghie lovita

    Saptamana trecuta am suferit un accident, mi-a cazut de la o inaltime de 2 metri un pachet de carne de vreo 4.5 kg pe picior si mi-a distrus unghia mare de la picior (aceasta s-a innegrit imediat) Intrebarea mea este daca e mai bine s-o scot chiar daca nu se misca sau s-o las sa se vindece. Precizez ca ma doare f tare inca chiar daca a trecut o saptamana de can am avut accidentul

    1
    0

  • ploiesteanca pe 5 Dec 2010, 11:58
    nonyx

    Eu am onicomicoza la ambele degete mari de la picioare de aproximativ 12-13 ani...Am incercat aproape tot ce se poate,inclusiv Orungal-care dupa parerea mea se vinde doar ca doctorii sa-si traga comisioanele si eventual sa imbolnaveasca oamenii de ficat...Am citit despre gelul Nonyx pe net,l-am cumparat si ma tratez cu el din luna iunie...NIMIC pana acum...ori eu am devenit imuna la orice medicament,ori este alta teapa...ca doar suntem romani,ce naiba...Singurul lucru care ma duce cu gandul ca este o teapa este faptul ca nicaieri pe cutie sau pe flacon nu este inscriptionata data fabricatiei sau data expirarii de catre producator...Este doar lipita o hartiuta in lb.romana-ADAUGATA,pe care oricine poate scrie orice....POATE DR.PAVELESCU care-l comercializeaza sa ne dea niste lamuriri suplimentare in acest sens?Nu-mi pare rau de bani,cat de timpul pierdut in care m-am holbat pana si cu lupa zilnic,tot asteptand minunea...

    0
    2

  • ANCA pe 30 Nov 2010, 14:53
    Nonyx

    Mihaela, se va lipi de patul unghial, eu acum ma dau de 2 luni si unghia noua care creste, se lipeste treptat de patul unghial in timp ce creste. Tratamentul este cu Nonyx bineinteles, ca de aceea ne aflam aici ! Fara tratament normal ca unghia ramane asa cum e, afectata de micoza.

    2
    0

  • mihaela pe 26 Nov 2010, 11:06
    unghi bolnave

    as vea sa stiu daca o unghie deslipita de pe patul unghiei se va lipi la loc prin tratament sau nu, si prin ce tratament, va multumsc anticipat.

    1
    6

  • Aniela pe 25 Nov 2010, 00:06
    buna

    Buna forumistilor! revin cu niste informatii pentru cei care vor sa mearga la dna doctor. Este medic la clinica elite din bucuresti si de acolo puteti lua si nonyx sau faceti comenzi pe site. va doresc tuturor multa sanatate! si dnei dr multa sanatate si putere de munca sa vindece cat mai multi bolnavi atat la suflet cat si in suferinta.

    5
    1

  • marina pe 13 Nov 2010, 11:17
    nonyx

    as vrea sa incerc si eu tratamentul cu nonyx mi-l poate trimite in spania

    3
    1

  • Roxana pe 11 Nov 2010, 00:09
    nonyx?

    pot folosi nonyx daca am unghii din acril?

    2
    0

  • MIHAELA BALA pe 5 Nov 2010, 15:44
    LAMISTOP

    As dori sa stiu care este denumirea de lima stop si in limba italiana,deoarece sub acest nume nu se gaseste.Sau poate sa-mi dea cineva componentele produsului ca sa le duc in farmacie si sa mi-l faca . Multumesc anticipat

    0
    3

  • mihaela pe 4 Nov 2010, 20:37
    MS MULT ANCA PENTRU RASPUNSUL TAU

    IMI POTI SPUNE TE ROG DACA NONYX-UL IL POT GASI LA FARMACIE SAU NUMAI DE LA DOAMNA DOCTOR IL POT CUMPARA?

    0
    0

  • Anca pe 4 Nov 2010, 13:12
    Nonyx

    Incredibil Nonyx-ul asta, incredibila dna dr. Pavelescu. Am trei unghii afectate ma dau de 3 sapt. si deja cresc frumos s-au lipit de patul unghial. Inainte de asta am folosit MYCOSPOR 14 zile , dupa care am trecut pe Nonyx pe care vi-l recomand din toata inima, m-am dat de 2 ori/zi prima luna, a doua luna o sa ma dau o data/zi, a treia luna de trei ori /sapt, a patra, de doua ori pe sapt, iar inca o luna de intretinere, o data pe sapt. Referitor la ce a intrebat Mihaela, Nonyx-ul costa 1700 , iar consultatia 1000.

    1
    4

  • mihaela pe 22 Oct 2010, 22:59
    intrebare pentru cei care au fost la doamn doctor pavelescu

    vas ruga din suflet daca stiti sa_mi spuneti si mie daca platesti mult la consultatie si cit costa gelul nonix pe care voi lati luat va rog care stie sami spuna si mie va multumesc din suflet,,,,,,,,,,,,,,,,,am si eu o problema la fel ca si voi

    2
    0

  • Clara pe 9 Oct 2010, 00:25
    doctori buni

    vreau sa va scriu si eu o parere personala, aici pe forum, pentru ca de aici am aflat de dna doctor Carmen Pavelescu si as vrea sa va multumesc tuturor celor care ati lasat date de contact. am ajuns si eu la aceasta dna dr, minune de om, care mi-a pus un diagnostic corect la problemele mele cu unghiile. nu era onicomicoza si asa am reusit sa scap de ceva ce ma supara de ani de zile. vreau sa le dau un sfat acelora care nu merg la dr si se trateaza acasa. nu mai stati si incercati toate prostiile, mergeti la un dr buna sa va vada. si dupa ce ii multumesc inca o data dnei dr, vreau sa va intreb si eu: cum de toate nulitatile de dr sunt promovati peste tot si de dr buni nu poti afla decat greu??? poate imi raspndeti si mie. sanatate dragi forumisti! Clara

    4
    3

  • claudia pe 30 Sep 2010, 09:48
    unghiile de la picioare

    buna ziua! am 61 ani si ma confrunt cu o problema, sub unghiile de la picioare mi a aparut ceva alb sfaramicios si uscat. unghiile nu ma dor dar s au ridicat. am fost la dermatologie mi a dat niste unguente dar nici un rezultat. va rog spuneti mi ce as mai putea face? va multumesc anticipat.

    12
    1

  • angela pe 25 Sep 2010, 05:11
    onicomicoza

    onicomicoza se trateaza cu laser in USA, dar costa mult intre $600 - $900, dar este eficient. am ajuns sa va citesc comentariile fiindca ma intereseaza daca in Romania exista tratamentul cu laser, mai ieftin evident. mi-ar place sa cred ca nonyx este eficient la un asa pret de convenabil.

    6
    0

  • bogdan marian pe 13 Sep 2010, 21:53
    profir bogdan

    nu ai onicomicoza! poate cel mai probabil o infectie locala a unghiei!

    2
    1

  • PROFIR BOGDAN pe 1 Sep 2010, 10:56
    despre onicomicoza

    Nu stiu daca este vorba neaparat despre onicomicoza,dar in cazul meu unghia degetului mare de la piciorul drept nu este albicioasa,desi are o culoare normala,nu este sfaramicioasa, este putin intradevar ingrosata si deformata(concava) spre varf. Si de aceea am avut ceva probleme dureroase cu degetul fiind vorba despre asa zisa 'unghie incarnata'! Multumesc celor care raspund!

    0
    1

  • Dana pe 1 Sep 2010, 00:01
    Ady

    Buna tuturor.ady cred ca at trebui sa mergi la dr pt ca e f important sa te vada cine va. Daca nu poti sa merge la DNA dr macar suna sa te sfatuiasca Mai bine. Multa sanatate celor care se preocupa de ea si nu numai.

    0
    0

  • ady pe 25 Aug 2010, 18:31
    sfat!?

    Buna tuturor! Vreau sa stiu daca d-na dr. Pavelescu da consultatii si prin telefon, avand in vedere distanta pana la Bucuresti, daca nr. de tel. mai este valabil. Toti ati vorbit despre o micoza la unghii care incepe de la varf spre radacina problema mea e exact invers - incepe de la radacina cu macinarea unghiei. Multumesc celor care raspund!

    0
    1

  • Ariadna pe 18 Aug 2010, 14:47
    in sfarsit!!!

    Buna ziua tuturor! Am intrat si eu pe acest topic dupa ce am cautat de disperata un doctor dermatolog bun pentru micutul meu. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au postat informatii utile si reale pe acest topic pt ca asa am ajuns la dna dr Pavelescu. Am mers cu baietelul meu pt ca l-am dus la zeci de consulturi pe la toate clinicile mari din buc si toti au tratat cu superficialitate diagnosticul si trat copilului meu. ajunsese de i se desprindea pielea si nu mai dormea noaptea. Toti marii profesori ziceau ca e psoriazis, dermatita atopica si alte bazaconii. imi dadeau numai cortizon si alte nenorrociri. Dar am ajuns la dns dr Carmen Pavelescu si mi-a rezolvat micutul meu inger in 14 zile. acum este sanatos si nu mai are nimic. nu vreau decat sa-i multumesc enorm acestei doctorite exceptionale si sa o recomand celor care mai cred ca exista si doctori buni in tara asta amarata. Va transmit tuturor multa sanatate. O mamica fericita!

    1
    0

  • vali pe 11 Aug 2010, 13:33
    pete maronii cu ingrosari ale pielii si unghii la picioare ingrosate (deformate)

    din neglijenta si comoditate nu am merd la un dr. specialist dermatolog, pe deasupra am tras nadejde ca se va ameliora de la sine, dar n-a fost sa fie asa...in urma cu vreo 20 ani mi s-a ingrosat unghia stanga dupa care la cativa ani s-a extins din ce in ce si la aproape toate unghiile de la picioare, si in plus cred ca ma mai confrunt cu o alta boala la nivelul labei piciorului ca o mincarime si in paralel se exfoliaza frecvent bucatele de piele, am incercat o singura data cu LAMISIL dar atat ptr ca nu prea a fost la indemana portofelului meu(50RON), intelegand ca trebuie mai mult timp perseverat.Dar din cate am mai aflat ulterior ca trebuiesc tratamenta mult mai elaborate si mai lungi si mai scumpe, dar pana la urma trebuie sa fac la un fel, indiferent de sacrificiu...Si acum sa explic si despre petele si ingrosarile ale pielii in jurul nodurilor de la pumni, in special in dreptul degetului mare si inelar

    6
    0

  • LILI pe 10 Aug 2010, 19:34
    unghie infectata

    ciao am o problema la unghia mare de la mina stinga a devenit jumatate alba si sa desprins de deget cine stii sa i-mi spuna ce sa folosesc ca am problema asta de 10 ani i-mi dau mereu unghiile cu oja ca se vede urit si ma compexeaza.mersi mult

    3
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »
Comentariul tau a fost inregistrat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod