Aveti grija la unghii!

Unghiile pot suferi din cauza infectarii lor de catre ciuperci. Termenul medical care corespunde acestui tip de infectie este cel de onicomicoza. Este o infectie comuna si de aceea unele persoane se obisnuiesc cu modificarile unghiilor determinate de micoze si neglijeaza tratarea lor, nestind ca prezentaonicomicozei poate crea mai multe incoveniente.

Cum recunoastem boala?

In primul rand prin modificarea aspectului unghiilor: modificarea culorii in alb, galben sau maro deschis; disparitia luciului unghiei care isi pierde si transparenta; ingrosarea; dezlipirea unghiei de pe patul unghiei, ridicarea marginii; unghia devine sfaramicioasa. Aceste modificari apar la inceput lamarginea libera a unghiei si coboara spre baza ei putand cuprinde unghia in totalitate.

Care sunt complicatiile ei?

Netratata, onicomicoza nu va trece niciodata de la sine iar prezenta ei constituie o permananta sursa deinfectie pentru piele, pentru unghiile care nu au fost inca infectate si pentru persoanele din jur, mai ales pentru ceilalti membri ai familiei. Complicatiile, in special la diabetici si cei cu tulburari circulatorii periferice, pot fi grave datorita unor infectii bacteriene cum ar fi erizipelul, celulita. Onicomicoza determina si manifestari de ordin functional: jena sau chiar durere, mai ales in timpul mersului sau la simpla atingere a unghiei. Cauzeaza si probleme estetice, aspectul unghiilor bolnave nefiind deloc agreabil.

Cum se transmite infectia unghiilor?

Infectia micotica se poate realiza prin contaminare de la persoane bolnave, prin intermediul unor obiecte contaminate (papuci, foarfeci, ciorapi, prosoape), prin frecventarea piscinelor, salilor de gimnastica neigienizate corespunzator, manichiura, pedichiura efectuate neigienic. Conditiile de umezeala si caldura (incaltaminte de cauciuc, material sintetic, sezon cald) favorizeaza aparitia sau recidiva infectiei. Pacientii cu diabet, cei cu probleme circulatorii fac mai frecvent onicomicoze.

Unde si cum ne tratam?

In primul rand nu trebuie sa ramanem indiferenti daca observam modificari ale unghiilor. Medicul dermatolog sau medicul de familie poate evalua modificarile unghiilor si poate stabili daca este vorba de onicomicoza. Onicomicoza se poate vindeca printr-un tratament adecvat, cel mai adesea un tratamentsistemic (tratament administrat oral). Nu este indicata tratarea din proprie initiativa, fara oconsultatie prealabila de specialitate.

La MIcoza STOP ofera informatii

Saptamana trecuta a fost declansata campania media denumita LAMISTOP (LA MIcoza STOP) care consta inarticole si interviuri realizate de reputati specialisti dermatologi cu scopul de a informapublicul privind pericolul real determinat de aceasta afectiune. Pe perioada campaniei va functiona o linie telefonica cu tarif Romtelecom normal, 021/203.90.91, la care pacientii pot obtine informatii despre campanie precum si despre locul unde se pot adresa pentru a fi diagnosticati si tratati de catre un specialist dermatolog.
 

Comentariile 151-200 din 205

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgia pe 5 Mar 2010, 16:33
    onicomicoza

    am auzit de MEDACTER ca ar fi bun si NONYX GEL ,acesta din urma este un produs american , a folosit cineva? as vrea sa-l iau si eu dar nu stiu cat este de eficient.

    1
    1

  • amza lucretia pe 21 Feb 2010, 21:14
    micoza la unghiile de la picioare

    Doresc sa aflu cu ce ma pot trata sau la ce clinica ma indrumati sa merg. La 2 unghii de la picioare cred ca e onicomicoza , ma tratez de o luna de zile cu mycospor dar nu se cunoaste nimic.

    1
    0

  • ada pe 10 Feb 2010, 20:01
    micoza unghiei

    Doresc sa aflu daca micoza la unghii se poate transmite si in cazul in care se foloseste aceeasi sticluta de oja, prin intermediul pensulei? Persoanele care prezinta aceasta boala nu trebuiesc primite in salon chiar daca sterilizarea este facuta ca la carte? Si cum se sterilizeaza pensula ojei folosite? Oja folosita astfel se infecteaza si ea?

    1
    0

  • gina pe 10 Feb 2010, 10:54
    micoza

    buna,revin cu o noua informatie despre micoza ,am continuat sa dau cu feliute de lamaie, dupa ce ma spal bine cu sapun ,dupa care clatesc cu apa ,imi usuc mainile si dau cu nizoral ,important este sa purtati manusi de menaj cand folositi clor si dero.O sa mai revin .

    2
    0

  • iuliana pe 31 Ian 2010, 19:46
    am probleme cu unghiile de la picioare

    cred ca e onicomicoza la degetele mari dati-mi si mie un remediu

    3
    0

  • mihaela 27 pe 30 Ian 2010, 23:40
    probleme cu unhiile!!fetelor ajutati-ma!!

    buna fetelor.anul trecut am scos unghia de la picior,din cauza ca era infectata,a avansat un pic pt ca am fost isarcinata si cateva luni nu am putut face nimic,dupa ce am nascut am rezolvat,era prea tarziu asa ca am scos-o.totul in regula.acum e crescuta 3 sferturi,nu m-am lovit nu am avut treaba,dar ma doare rau pe o pate si s-a umflat.ajutati-ma va rog!!!

    1
    1

  • gina pe 25 Ian 2010, 11:19
    micoza la unghii

    buna,fac aceasta postare deoarece si eu m-am chinuit f multi ani cu unghiile afectate de micoza ,am luat diferite tratamente dar nu mi-a trecut din potriva se intindea si la alte degete .Am inceput sa-mi dau cu ce imi esea in cale ,pana intr-o zi cand mi-am uns bine degetele cu o feliuta de lamaie si am vazut ca nu am mai avut mancarimi iar pe langa unghie nu mai eram asa de umflata ddedeocamdata continui

    4
    0

  • andreea pe 13 Ian 2010, 23:37
    micoze

    Stie cineva daca tratamentul cu laser are efect? Eu ma gandesc sa incerc si asta...vad ca nu a scris nimeni despre asta pe nici un forum.

    0
    0

  • GETTA pe 30 Dec 2009, 23:20
    Unghii bolnave?

    Buna! Am citit cu interes mailurile despre unghii si am constatat ca si unghiile mele sunt bolnave. Am acusica 50 ani si au inceput sa se ingraose unghiile de la picioare, se rup foarte usor, nu mai au luciu, acum sunt ingrijorata de faptul ca aproape toate unghiile de la picioare s-au muchiat pe mijloc si nu stiu de la ce ar putea fi.Este undeva o alta afectiune in organism care vrea sa ma avertizeze? Mentionez faptul ca le ingrijesc mereu si nu lipseste lacul transparent de pe ele. Multumesc, daca cineva poate sa-mi dea un sfat in aceasta privinta.

    0
    0

  • amy pe 18 Dec 2009, 22:40
    micoza

    De aproape 1 an ma confrunt cu acesta infectie la unghiile de la picioare.am cosultat un dermatolog si mi-a recomandat REVALID.l-am urmat 3 luni,iar rezultatul "a uitat sa apara".m-am umflat pe moment,crezand k am luat in greutate dar dupa scurt am revenit la forma initiala.intr-un cuvant niciun rezultat.este groaznic.pe langa culoare maronie a unghiei am si dureri...

    3
    2

  • all pe 17 Dec 2009, 17:34
    unghii

    .........si cat costa?

    0
    0

  • alexandrescu.doina pe 30 Nov 2009, 19:37
    lac de unghii barafen

    am facut rost de un flacon de batrafen contra micozei dar esre contraindicat copiilor asa ca daca cineva are nevoie sa ma contacteze la nr de tel. 0746055753

    0
    0

  • magdalena pe 26 Nov 2009, 11:32
    unghii bolave

    am si o aceeas problema k voi l ao unghie de la mina mi se despica de pe patul unghiei am primit tratament k diprosalic e bn pina creste si dupa ceva timp se dezlipeste iaras k sa fac ma deranjeaza as vrea sa stiu daca este cava mai bun sau eu stiu..astept un raspuns.

    0
    0

  • MARCELA FURTUNA pe 26 Nov 2009, 10:17
    MICOZA

    Bine v-am găsit! Vă rog să-mi spuneţi dacă mai este de actualitate campania media denumită LAMISTOP (LA MIcoza STOP), deoarece numărul 021/203.90.91este deranjat sau nu răspunde nimeni. Dacă nu a fost declanşată de mult, vă rog să-mi oferiţi şi o altă posibiltate de contact. Vă mulţumesc, MARCELA FURTUNĂ

    1
    1

  • maria pe 25 Nov 2009, 17:02
    unghie spre negru

    de 2 luni unggia de la degetul cel mare de la picio a inceput sa-si schimba culoarea spre negru.Trebuie sa merg la doctor?

    1
    3

  • nina pe 21 Nov 2009, 19:35
    unghii inestetice

    De vreo 2 ani unghiile mari de la maini au inceput sa se desprinda de pe patul unghial.Ma ustura si daca ajunge apa sub unghie si au denivelari de parca ar fi "valurile Dunarii".As incerca un tratament naturist dar nu cred ca as rezista la usturime(vezi trat.cu otet de mere)Ce ma sfatuiti?

    3
    0

  • valentina pe 11 Nov 2009, 13:51
    unghii cu aspect inestetic

    De vreo trei ani am probleme cu unghiile mari de la picioare si anume: unghiile sau ingrosat foarte mult au culorea maro-negru arata foarte urat .Am tot intrebat pe la farmacii ,mi-au recomandat crema Lamisil dar nu a fost buna de nimic, la medic, recunosc inca nu am ajuns.Daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea situatie si poate sa ma ajute ii multumesc anticipat si astept un raspuns.

    5
    0

  • belala florica pe 28 Oct 2009, 19:15
    micoze ale unghiilor

    am un baietel de 6 anisi an urma cu 4luni ia aparut niste cojite an cap am mers la medicul dermatolog si ia dat un tratamentcu diprosalic solutie si un sampon dupa 2 luni a anceput sa i se ciupeasca unghiilesitot asa ne chinuim de atunci cu tot felul de medicamente si unguiente dar nici un rezultape zi ce trece tot mai rau acum sa angrosat si a anceput sa -i se schimbe culoarea daca puteti sa ne dati un sfat ceva va multumim

    2
    0

  • badea constantina pe 29 Aug 2009, 20:51
    MICOZA PICIORULUI

    eu am inceput un tratament cu DIFLUCAN.L-am luat din ITALIA.Cunosc persoane care s-au vindecat cu el.Va anunt dupa un an.

    0
    0

  • luminita pe 25 Aug 2009, 18:07
    inegrirea unghiei

    Mi au aparut la doua unghii de la picioare o inegreala sub unghii, nu ma doare ,dar e foarte inestetic parca ar fi murdar; ce e interesant e ca la ambele picioare unghia mare mi-e afectata.Va rog daca stiti ce poate insemna asta sa-mi da-ti un raspuns si un remediu pt boala asta totusi sunt sigura ca e ceva boala.

    5
    0

  • Cezarina pe 13 Aug 2009, 20:01
    micoze

    Si eu am urmat mai multe tratamente, de-a lungul mai multor ani, pentru a scapa de onicomicoza, dar fara niciun rezultat. Medicii iti garanteaza vindecarea, dar nu este asa. In plus, costa destul de mult, fiind si tratamente de durata.

    2
    2

  • mirela pe 24 Iun 2009, 10:31
    micoze unghii

    ungiile de la picioare sunt afectate de la radacina de o micoza, iar unghia a cazut ramanad o parte galbena si urat mirositoare ce pot sa fac sa am unghia sanatoasa

    0
    0

  • felicia pe 14 Iun 2009, 16:48
    onicomicoza

    am micoza atat la picioare cat si la maini de multi ani ; acum 3 ani am inceput un tratament asiduu ; am luat toate sustantele disponibile pe piata , principalul medicament fiind Orungal ,; am folosit de asemenea o tona de creme si preparate farmaceutice care presupun ca in fiecare seara sa pansez toate unghiile si a doua zi sa le pilesc ; folosesc si Loceryl la unghiile de la maini , dar nu face mare lucru ; rezultatele sunt foarte mici ; am sperat ca tratamentul oral sa ma scape de calvarul preparatelor aplicate in fiecare seara , dar pana la urma tot acolo am ajuns ; medicul meu ,care este cel mai bun din oras , zice ca altceva nu mai poate face ; nici nu l-am mai vizitat de altfel , de luni bune ; efectiv sunt disperata si nici nu stiu incotro sa o apuc si unde sa ma duc sa ma tratez ; daca are cineva vreo sugestie ...va rog .. la mine parca nu functioneaza nici un tratament

    2
    1

  • simona pe 7 Iun 2009, 10:15
    batrafen

    Cand se va gasi din nou "Batrafen - lac de unghii" in farmacii, nu stiu care e motivul ca a disparut singurul tratament eficace impotriva micozei unghiilor (onicomicozei), atunci vor scapa si romanii de aceasta boala.Nu toti putem lua medicamente orale, care sunt otravuri ptr. ficat sau rinichi, dar asa e la noi la romani, ce e bun dispare, in favoarea celor mai scumpe, dar ineficiente sau care ne fac rau in alte locuri.In orice caz tratamentul local al onicomicozei se face pe baza de lacuri antimicotice.Mai exista un lac numit Loceryl, dar care tot asa nu se gaseste pe piata romaneasca. De ce nu se scoate si Lamisil -lac, sau Exoderil-lac., care sunt produse romanesti.

    3
    1

  • claudia pe 6 Iun 2009, 19:21
    Pe unghiile mele a apărut o nunanţă de maro

    Pe unghiile mele a apărut o nunanţă de maro, către margine. Aş vrea sa ştiu care este cauza, dacă este o boală şi cu ce se tratează? va rog frumos

    0
    0

  • alina pe 6 Mai 2009, 18:07
    tratement pentru micoze

    micoza s la maini sau picioare dispare cu urmatorul leac:2 coji verzi d banana se fierb 10 min in apa,cat sa le acopere,sapalundu-se cu aceasta fiertura locurile bolnave.Apoi se freaca unghiile cu un catel d usturoi pana c lasa zeama,dupa care se picura ceara de lumanare(unghia trebuie sa fie bine acoperita).Se lasa toata noaptea.Pentru protectie se pun manusi sau ciorapi.Tratamentul dureaza 10 zile.Eu am scapat definitiv cu acest tratament de micoza la unghii.

    2
    1

  • George pe 4 Mai 2009, 20:29
    Tratament simplu

    Pot spune ca am reusit sa scap de astea dupa un an de autotratament. Am combinat unguent antibiotic (CLOTRIMAZOL sau similare) seara, cand pot sa stau descult, cu saprosan pudra sau baneocin ziua, cand imi pun ciorapii. Cat mai mult timp descult ca sa se aeriseasca zona. Inainte de asta am fost ani de zile la dermatolog, ca erau unghiile mancate la jumatate, am facut tratamente cu Lamisil si Nizoral la greu, fara efect. E posibil sa tina si de metabolism, dar cred ca mentinerea curata si uscata (efectul pudrelor) in timpul zilei este mai eficace decat multe alte chimicale. Durata este destul de mare, abia dupa 6-7 luni a inceput sa se vada efectul tratamentului.

    0
    0

  • laura pe 1 Mai 2009, 12:42
    despre unghii

    si eu am problema la unghiile de la picioare,am facut tratament,dar nimic.ceva inbunatatiri in aspectul lor,am obtinut dupa un tratament babesc.de 3 ori pe zi,stau cu unghiile in otet de mere o jumatate de ora,pe urma le introduc in zat de cafea 3' (100gr cafea,tb fiarta in 2,50ml apa)un zat gros.lasati zatul pe picioare si trageti un ciorap.seara puteti sa inbibati vata in otet,acoperiti bine unghiile si trgeti o punga de plastic peste care trageti un ciorap si va culcati.dimineata spalati bine picioarele,scobiti de sub unghii acea piele sfarmicioasa,curatati bine si repetati,dureaza o luna !

    0
    0

  • iuliana pe 11 Apr 2009, 17:46
    Un tratament pt Onicomicoza

    Va rog ,cine poate sa-mi poate dea si mie un tratament benefic pt aceasta boala a unghiilor? Am urmat mai multe tratamente si fara rezultat! Va multumesc anticipat si multa sanatate tuturor!

    0
    0

  • flori pe 28 Mar 2009, 11:37
    despre unghi

    si eu am probleme cu unghiile si am facut o multime de tratamente si nu au dat rezultat asa ca singurul tratament e pamintul

    0
    0

  • serban pe 14 Mar 2009, 00:34
    lovituri la unghii

    acum 2 saptamani m-am lovit la unghia mare a piciorului stang pana in seara asta inainte sa ma duc din nou la football nu am avut nimic,dupa ce am venit acasa si m-am descaltat unghia mea si-a skimbat culoarea...de ce? ce a fac?

    1
    0

  • mariuta pe 13 Mar 2009, 01:08
    onicomicoza

    si eu am aceasta problema,de vreo 16 ani dar nu am ce face dupa parerea mea acesta boala cred caeste incurabila mai sigur se face de la lipsa in organism de vitamine si minerale.odata cu acest microb la unghi mi-au aparut si alti virusi ce sa localizat genital ,dupa doctori trebuie multe consultatii si multi bani eiau zis ca genital este prin transmitere sexuala dar eu in afara de sotul meu nu am avut niciodata alta relatie si nici el ,va asigur pt ca au fost unele discuti foarte aprinse si puteau deveni decisive ,automat aceste lipse de vitamine ale corpului te face zdrente ,nu sunt doctor dar citind foarte multe articole si mai ales cu ce spun doctori nu prea se potrivesc cu viata ta pe care tu sti mai bine cese petrece cu tine ,si din cauza nervilor a stresului pot aparea astfel de atrofieri ale pieli sau eu stiu se mai numeste?

    2
    0

  • ghita costel pe 11 Mar 2009, 21:40
    unghi bolnave

    am un baiat de 11 ani recent a aparut la unghiile de la miini niste gropi la mijlocul unghiei asemanatoare lovituri de ciocan mai are si niste striati pe suprafata lor iar in cele din urma s-au deformat foarte urit si s-au ingalbenit .Ce trebuie sa fac ?

    1
    0

  • Raluca pe 11 Mar 2009, 13:49
    unghii bolnave la maini

    acum cam 9 ani am avut o ciuperca la ungiile de la maini. Mi se dezlipeau treptat de patul unghiei si deveneau fragile apoi se zmulgeau din radacina daca se agatau de ceva. Aratau groznic si cand se desprindeau sangera puternic. Am folosit BATRAFEN solutie si ciuperca mi-a disparut miraculos de repede si in loc au crescut unghii perfect sanatoase. Solutia asta face minuni in termen extrem de scurt. Din pacate nu se mai gaseste nicaieri in farmacii. Cred ca mi-a aparut ceva asemanator..sau poate ma sperii degeaba insa nu gasesc nicaieri acest produs.

    3
    0

  • cosmina pe 12 Feb 2009, 08:51
    unghie bonlava

    Acum un an a inceput sa mi se schimbe culoarea unghiei si sa faca infectie la radacina. Am rezut ca este de la un colt , dar cu timpul mi-am dat seama ca am unghia bolnava. Mi-am dat cu mai multe unguente, am fost si la dermato si mi-a prescris o alifie preparata, am urmat 3 luni, mi-am luat un unguent mai scum si nimic, acum chiar s-a imflamat foarte rau, unghie nu mai am din cauza acelui unguent care curata ungia afectata, dar am infectie in continuare si ma doare. Ce trebuie sa fac sa-mi treaca.

    0
    0

  • Marcela pe 5 Feb 2009, 19:54
    tratare micoza unghii

    Am avut aceeasi suferinta din 1979 pana in 1991. M-am tratat cu tot felul de antifungice si unguente. Aveam toate unghiile de la maini afectate. Pana cand m-a vazut o cumnata si m-a sfatuit sa iau Electovit sau B complex. N-am crezut, dar am incercat. Am luat cate o pastila pe zi, timp de cateva luni si m-am vindecat. Acum, cand vad s-ar putea sa am din nou probleme, mai fac o cura de B complex. Va doresc sanatate.

    0
    0

  • Violeta pe 14 Ian 2009, 09:32
    Micoza

    Mai exista si alt fel de micoze ale unghiilor?

    0
    0

  • pitica pe 10 Dec 2008, 16:42
    micoza unghii

    iata cu ce am tratat eu o micoza existenta de 2-3 ani la unghiile mari de la picioare , dupa ce am taiat partea de unghie care se desprinsese de patul unghiei, este unguent sau solutie externa (eu am ales solutie, actiona peste tot si sub unghie si pe unghie). EXODERIL este indicat  infectii micotice cutanate sau ale pliurilor cutanate (Tinea corporis, Tinea inguinalis); micoze interdigitale (Tinea manum, Tinea pedum); infectii micotice ale unghiilor; infectii cutanate cu candida; pityriasis versicolor; dermatomicoze inflamatorii (cu sau fara prurit). Actiune: Exoderil este un agent antimicotic destinat aplicatiilor externe. Substanta activa a produsului este naftifina. Naftifina este activa otriva fungilor cu localizare cutanata dermatofiti, de ex. tricofiton, microsporon si specii de epidermofiton), levuri (specii de Candida, Pityriasis versicolor), ciuperci (specii de Aspergillus) si alti fungi (ex. Sporothrix schenkii). ή cazul dermatofitilor si a speciilor de Aspergillus, naftifina este fungicida in vitro. ή cazul levurilor, naftifina este fie fungicida, fie fungistatica functie de tipul de tulpina implicat. Suplimentar fata de actiunea sa antimicotica, naftifina are de asemenea si activitate antibacteriana action⮤ asupra unei game variate de microorganisme grampozitive sau gramnegative care apar frecvent asociatie cu afectiunea micotica. Din punct de vedere clinic s-a dovedit ca naftifina are si actiune antiinflamatorie intrinseca, care duce la o reducere rapida a simptomelor inflamatorii, special a pruritului. Deoarece penetreaza rapid la nivel cutanat si este prezent concentratii antimicotice persistente la nivelul diferitelor straturi ale pielii, produsul Exoderil se poate administra o singura data pe zi aplicatii locale.

    1
    0

  • mirela pe 5 Dec 2008, 14:11
    tratare onicomicoza

    M-am vindecat de onicomicoza pe care o luasem din primele zile cand am pus piciorul la piscina din orasul in care am inceput sa pracrtic inotul. Tratamentul a durat aproape cinci ani - pana la vindecarea completa si mi/a luat o multime de bani. Tratamentul a constat din:: sporanox, lamisil - tablete si crema, locetar - solutie, daktarin - solutie si crema + DIETA 2 ani, excluzand carnea rosie, cartofii, painea alba, dulciurile, branzeturile, iaurtul, practic traiam din salate si carne de pui, respectiv peste + fructe. Este f. important acel kit Mycospor, respectiv o pedichiurista profesionala. Sosetele tinute in clor si aruncate dupa o luna. Dar retineti perseverenta este f importanta, aceste creme si solutii se vor aplica dimineata si seara fara intrerupere, altfel micoza va iesi cea invingatoare.

    0
    0

  • crina pe 4 Dec 2008, 14:23
    micoze

    Substanta de baza din Lamisil este clotrimazol.Si eu am folosit acest tratament dar nu m-a ajutat.Am unghiile de la picioare desprinse intr-o parte si sub ele se formeaza ceva alb ca si brinza de vaci.Cand ma spal, aceasta substanta se moaie si pot s-o scot cu cutitasul de la unghiera.Am incercat multe tratamente dar n-am avut decat rezultate de moment.Nu am bani sa merg la medic.Ma poate sfatui cineva ce sa fac ?

    0
    0

  • elena pe 26 Nov 2008, 20:07
    onicomicoza

    As vrea sa o intreb pe anastasia care e principiul activ care e la baza lamisilului si ce alt medicament a gasit cu aceeasi compozitie, adica cum se numeste si daca e in farmaciile noastre. Probabil ca da, daca costa 26 lei..Eu am doua unghii patate, una mai tare si una mai putin, am facut testul micotic si nu a iesit nimic, dar am ce am si doctorita a spus sa caut lamisil lac si sa-l folosesc (preventiv).Chiar ma intereseaza si multumesc mult.

    1
    1

  • cati pe 19 Nov 2008, 16:50
    unghii

    si eu am aceiasi problema la o unghie de la picior si am citit intr-o revista ca se poate vindeca daca dai tot timpul unghia cu oja ( no o lasa sa respire ) am incercat si astept sa vad daca se vindeca , momentan partea bolnava s-a desprins si unghia a picat. Am incercat ani de zile cu creme si degeaba.

    0
    0

  • Anastasia pe 12 Nov 2008, 16:29
    raspuns pentru Ramona

    unghii Am o unghie care am crezut la inceput ca e bolnava, dar am fost la 2 doctori si au spus ca nu e ciuperca. Se manifesta prin desprinderea unghiei devenind un gol sub ea, dar nu ca sa-mi pice si nici nu se ingroasa. Daca mai are cineva un asemenea simtom si stie un tratament va rog sa-mi scrieti. Draga Ramona, Si eu am avut aceste simptome la unghia de la degetul mare de la piciorul drept. Am fost si eu trimisa de Dr de familie la consult, si mi-a zis ca nu este ciuperca. Dar dupa o vreme a cazut. Mi-a crescut alta la loc si am crezut ca am scapat. Nici vorba! Asta se intampla anul trecut la sfarsitul verii. Numai bine ca venea iarna si nu-mi etalam picioarele in slapi. La inceputul acestei toamne, cand am inceput sa port papuci inchisi (a, eu am si o problema, piciorul drept e mai mare decat stangul cu cca un numar jumatate si sunt nevoia, pt a nu pierde papucul stang, sa-mi cumpar papauci intre numere) sa ma bata pe unghie, si incet-incet s-a inegrit. M-am dus la un dr particular si a descoperit ciuperca. E onicomicoza. Apropo, toate ciupercile membrele inferioare si superioare se numesc onicomicoze, singura diferenta este tratamentul aplicat in functie de varietatea de ciuperca. Mi-a dat un tratament pe care trebuie sa-l urmez 6 luni: pastile si 2 unguente, unul seara, si altul dimineata. M-am decis sa scriu si eu pentru prima data pe un forum, tocmai pentru ca azi am simtit cum incepe sa se dezlipeasca si imi intra aer pe sub ea. Sunt absolut ingrozita. M-am informat si am aflat ca onicomicozele nu se manifesta prin inegrire, ci prin ingalbenire. Sfatul meau este sa mergi la un dr de specialitate, si particular. A costat ceva consultul, dar sper ca va merita. A si inca ceva, daca dr. nu-ti prescrie LAMISIL, ci un alt tratament, cauta pana gasesti la toate farmaciile medicamentul respectiv. Am citit pe n/spe mii de forumuri ca LAMISILUL este de tot r__h__l. Nu are nici un efect, chit ca costa o avere, cca 170 ron, iar eu aveam al medicament, care este de fapt principiul activ din Lamisil. Am cautat si l-am gasit la cca26 ron. Sper ca-si va face efectul . Deja incepe, prin desprinderea unghiei. Eu ma ingrozesc, dar cica asa trebuie ca sa se curete.

    0
    0

  • RAMONA pe 28 Sep 2008, 20:14
    unghii

    Am o unghie care am crezut la inceput ca e bolnava, dar am fost la 2 doctori si au spus ca nu e ciuperca. Se manifesta prin desprinderea unghiei devenind un gol sub ea, dar nu ca sa-mi pice si nici nu se ingroasa. Daca mai are cineva un asemenea simtom si stie un tratament va rog sa-mi scrieti.

    0
    0

  • mihaela pe 8 Iul 2008, 08:32
    micoza

    Am aceleasi probleme micoza la ungiile de la maini . Acum 2 ani a inceput, mi s-au deslipit ungiile am luat nizoral ,vitamina A si unguent Triderm .... s-a amelirat problema insa unghiile sunt galbene am niste firisoare negre pe sub unghie .. semn ca nu s-a vindecat , denivelari ale unghiei .... va rog daca se poate sa ma ajutati.

    0
    0

  • Crisan Monica pe 23 Iun 2008, 13:41
    tratament unghii

    Am fost diagnosticata cu onicomicoza la unghiile de la maini acum vreo trei ani. Am facut atunci un tratament cu Fluconazol, am luat sase luni acest tratament fara nici un rezultat. Apoi am luat o luna de zile nizoral sau nidoflor nu mai tin minte si nu mi-a trecut. Am cumparat crema Dermovate si mi-a trecut, acesta crema nu mi-a fost recomandata de medic , am auzit ca af olosit-o cineva pentru maini si am incercat-o. Dupa doi ani a reaparut din nou, am luat timp de trei luni Itraconazolum si crema bifonazolum (un tratament f. scump), dar nu-mi trece deloc. Ba, chiar mi-a iesit pe degetul inelar al mainii stangi tot felul de besicute cu lichid in interior. Nu stiu la cine sa mai apelez sau ce tratament sa urmez. As dori sa primesc pe adresa mea de mail(crisanmonica_sighet@yahoo.com) retete sau sfaturi referitoare la aceasta boala. Va multumesc.

    0
    0

  • gabi pe 19 Mai 2008, 12:34
    unghii bolnave

    Unghiile mele se desprind de pe patul unghiei,formandu-se un gol intre acestea..As vrea sa stiu ce tratament sa urmez...Multumesc.

    0
    0

  • laura pe 4 Mai 2008, 15:11
    unghi bolnave

    la inceput am observat o modificare a unghiilor de la picioare dar nu am dat importanta,pana cand pedichiurista mi-a spus ca am o micoza si trbuie sa merg la un dermatolog. ok,m-am dus am cheluit 10 000 000lei in decurs de un an si nimic imi vine sa-l dau in judecata pe doctor pt ca si-a batut joc de mine si se mai spune ca e specialist,da sigur specialist cand e vorba de bani.....unghiile sunt ingrosate iar daca merg mult ma dor. vreau sa ma vindec,sincer nu cred ca o sa primesc un ajutor nici macar nu cred ca o sa-mi citeasca cineva acest comentariu! spuneti-mi daca mai exista medici care sunt interesati sa vindece si nu sa faca bani?intrebare de nota10.exista cineva care ma poate ajuta?

    0
    0

  • DAI RAMONA pe 23 Mar 2008, 22:31
    onicomicoza

    am fost diagnosticata cu aceasta boala si urmez tratament cu Orungal .Am unghiile de la piciorul drept toate afectate si ma dor cand le tai.iar cele de la piciorul stang numai doua le mai am sanatoase.Credeti ca acest tratament este eficient?Este obligatoriu sa imi schimb incaltamintea?Pentru ca nu am facut acest lucru.Am auzit de la alte persoane ca sigurul remediu este extractia unghiilor.Este adevarat?Astept un raspuns.Va multumesc!

    0
    0

  • Sani pe 22 Mar 2008, 16:23
    onicomicoza

    de vreo 4 ani ma lupt cu boala asta. am luat Terbisil, pastile si Orungal. degeaba, nici un rezultat. mi-e frica sa mi le scot, ce as putea sa fac? m-am ales si cu alte boli, caci medicamentele pe care le-am luat sunt toxico-hepatice, iar eu in dorinta de a-mi rezolva problema, le-am luat mai mult decat trebuia. ce altceva as mai putea incerca?

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod