Asculta ce iti spune organismul!

Un alt fel de cafea si vitamine

Durerile de cap si oboseala acumulata, de care parca nu mai scapi, sunt suferintele omului modern. Cele 24 de ore ale zilei nu mai ajung, nu dormi suficient sau nu mai poti dormi. Ar fi un non-sens sa te sfatuiesc sa iti schimbi ritmul de viata. Insa iti voi sugera sa te culci cu o jumatate de ora mai devreme. Si doar dupa ce ai inchis televizorul! Efectele vor fi miraculoase, dar in timp.

Mananca dimineata - durerea de cap, ce apare pe la pranz si nu mai trece pana a doua zi dimineata, este indiciul lipsei de glucoza. Degeaba mananci la cina cat pentru o zi intreaga, daca ai trecut doar cu o cafea amara si o tigara peste masa de dimineata...

Indulceste cafeaua si pune-i lapte din belsug. Lapte, nu alt gen de aditivi pentru imbunatatit cafeaua... Chiar daca este amestecata cu lapte, cofeina are acelasi efect pozitiv. Si nu uita! Dupa cafeaua de dimineata, bea apa sau sucul de la o portocala indoit cu apa. Nu ai luat micul dejun, dar organismul iti va spune "Sarut-mana pentru masa!", pentru ca ai baut lapte, ai mancat ceva dulce, ai refacut necesarul de lichide si ai "mancat" un fruct. Nu zaharul din cafea te va ingrasa, ci o vor face mesele neregulate, cina exagerata si toate nimicurile pe care le rontai ziua, pentru ca nu ai mancat dimineata!

Oboseala poate fi efectul lipsei unor vitamine si minerale. O solutie pentru combaterea ei este sa faci o cura a cate o luna, timp de trei-patru ori pe an, de suplimente de vitamine si minerale. Cu siguranta, fac minuni, din cap pana in picioare! Adica de la par pana la unghii.

Stresul si poluarea din orase sunt inamicii parului nostru frumos. Vitaminele, mineralele si produsele naturale de ingrijire (oua, ulei de masline, infuziile din frunze de nuc) pot fi tot atatea solutii.

Unghiile casante, fragile, care se exfoliaza, sunt indiciul demineralizarii, dar si al lipsei de calciu. Sunt nevoita sa ajung din nou la alimentatie: mineralele esentiale pentru unghii, par si piele frumoase sunt zincul, calciul si magneziul. Ca atare, consuma constant pui, carne de curcan, orez brun, paine integrala, fasole, broccoli, alune, nuci, iaurt, branza, mere si banane si o sa ai un par superb si unghii de invidiat! Si nu numai, pentru ca alimentele de mai sus sunt tot atatea surse de energie si nutrienti de calitate.

In loc de final, te voi ruga sa mergi la doctor frecvent, chiar si pentru probleme care, aparent, sunt banale. Este suprema dovada de dragoste pe care o aduci celor dragi, pentru ca ei au nevoie de tine, in forma, sanatoasa si frumoasa!
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionut pe 29 Mai 2009, 14:29
    pt. toti si pt. toate

    majoritatea articolelor sunt...beton. pe langa ce scrieti voi ca faceti, daca imi urmati sfatul si o sa incepeti sa folositi produsele apicole (in special energizantul), nu o sa va vina sa credeti ca ati stat pe o mina de smaralde si nu ati stiut. de altfelam obs ca maj. romanilor nu folosesc miere, polen si propolis. pt cei interesati o sa va trimit sute de propietati ale produselor apicole. mai ales la copii is super. pt. mai multe amanunte: dog.catel@yahoo.com

    0
    0

  • vicki pe 6 Iun 2008, 16:59
    pentru moon

    Si eu am 40 de ani si arat cu 10 mai putin. Am o fire copilaroasa, imi place sa ma joc cu copilul meu, cu elevii mei, ador sa ma prostesc si vreau sa imi pastrez aceasta latura. ma face sa ma simt tanara, suspendata la o varsta anume, e ok. Cred ca si asta conteaza foarte mult: echilibrul sufletesc.

    1
    0

  • vicki pe 6 Iun 2008, 16:55
    super articolul!

    da, este un apel facut din inima, parafrazand-o pe mimy, spun si eu:excelent articol, excelenta educatia pentru sanatate!

    0
    0

  • moon pe 3 Iun 2008, 23:08
    Sanatatea mea perfecta!

    La cei 39 de ani ai mei, am un look de invidiat. Nu fac decat minimorum din toate retetarele stiute: cat pot merg pe jos nu iau mijloace de mers in comun, urc/cobor trepte nu iau liftul, manac orice, dar din farfurii mici, nu manac intre mese ci beau putina apa plata, nu mananc decat cand mi-e foame si atunci nu mult, matur mai des decat aspir (pe ritm de muzica), gatesc mai cu placere decat sa mananc, etc. Traiesc placut si sanatos. Bafta si voua fetelor!

    1
    0

  • ramona pe 7 Apr 2008, 14:55
    Carceii

    Aparitia carceilor este semn al lipsei de Magneziu din organism. Stiu asta pt ca am trecut de curand printr-o sarcina, si doctorii mi-au prescris Magneziu, si nu mi-au mai aparut carcei la picioare.

    1
    0

  • marinela pe 6 Apr 2008, 10:18
    asculta ce-ti spune organismul

    Mi-a placut ce am citit deoarece m-am regasit in cele scrise.problema e ca stresul ne consuma jumate din tot ce avem bun in organism.Am o alimentatie destul de buna, dar nu-mi ajunge timpul pentru odihna,Va trebui sa ma menajez, sau sa fiu mai indiferenta...??

    0
    0

  • simona pe 4 Apr 2008, 18:34
    sanatate

    De mult am uitat sa mai am grija de mine,acest articol simt ca m-a tras de maneca si m-a facut atenta.Multumesc!

    0
    1

  • anaid63 pe 4 Apr 2008, 10:53
    Multumesc !

    Daca pana acum au fost simtome pe care nu prea le luam in seama ,cu siguranta de aici in colo nu voi mai lasa la voia intamplari nimic ! Da,interesant si educativ articol !

    0
    0

  • mimy pe 2 Apr 2008, 21:08
    excelent articol

    Excelent articol. Minunat. Am gasit in el raspunsul la toate intrebarile pe care le aveam....si nu stiam unde sa le adresez.

    0
    0

  • adiana pe 2 Apr 2008, 20:53
    Asculta-ti organismul

    Foarte interesant, am o intrebare: lipsa enzimelor din organism ce cauze are? Am luat enzime provenite din organele unor animale - suntem in post - daca as putea afla cauza ... ma puteti ajuta? ce nu este in regula? multumesc mult!

    0
    0

  • anna pe 2 Apr 2008, 17:44
    IN SFARSIT

    In sfarsit un articol pe gustul meu in sfarsit gasesc si eu niste sfaturi corecte de fiecare data cand ma vaitam de ceva si ma duceam la doctor toata lumea imi spunea ca sunt inchipuita culmea chiar aveam cate ceva si le spuneam simptomele sunt sisteme de alarma ale organismului ideea este ca nu gaseam nici un sustinator in ideea mea DAR V-AM GASIT PE VOI SI VA MULTUMESC!!!!!

    0
    0

  • ramy pe 2 Apr 2008, 12:07
    sfaturi

    Multumesc frumos pentru aceste articole.Ma ajuta sa mi schimb stilul dezordonat de viata.Va astept si cu alte sfaturi.

    0
    0

  • kati pe 2 Apr 2008, 10:42
    Sanatate

    Mi-a placut foarte mult acest subiect, avem nevoie de asemenea subiecte, ca sa traim sanatos. Mult succes!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod