Alternative naturale la antibiotice

Antibioticele sunt medicamente utilizate pentru prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni nu știu câte antibiotice intră în organismul lor chiar în fiecare zi și cum pot afecta acestea sănătatea lor.
Multe persoane iau antibiotice de la primul simptom al unei boli, pe lângă pesticidele și antibioticele regăsite în alimente. De asemenea, în unele surse de apă există antibiotice. Antibioticele sunt concepute pentru a ucide infecțiile, însă acestea nu pot face distincția între microbiomul bun și cel rău din organism, așa că încearcă să distrugă tot, lăsând sistemul imunitar compromis. S-a observat o creștere uriașă a bolilor autoimune, care pare să coincidă cu suprasolicitarea masivă a antibioticelor. Iată care sunt alternativele naturale la antibiotice!

Ce alternative naturale la antibiotice există?


Un consum exagerat de antibiotice provoacă și o rezistență la antibiotice, care este o amenințare din ce în ce mai gravă, deoarece infecțiile bacteriene devin din ce în ce mai greu de tratat, lucru care ar putea duce la deces. În 2015, agenții patogeni rezistenți la antibiotice au provocat estimativ peste 50.000 de decese în Europa și Statele Unite.
Același jurnal medical a concluzionat că utilizarea frecventă a antibioticelor afectează și lezează capacitatea organismului nostru de a distinge agenții patogeni de celulele normale și bacterii.

De ce ar trebui să utilizezi antibiotice naturale? 


Cei mai mulți oameni nu știu că toate medicamentele sunt derivate din plante și create cu substanțe chimice, deci au efecte secundare. Multe plante au proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antifungice. Iată ce alternative naturale la antibiotice există!

1. Miere


Mierea este un remediu folosit de secole, care are proprietăți antimicrobiene. Se știe că vindecă arsuri și răni și că oferă un scut de protecție împotriva infecțiilor. Mierea manuka are un efect antibacterian semnificativ.

2. Oregano


Oregano luptă împotriva multor tulpini de infecții bacteriene, virale și fungice, câteodată mai bine și decât omologii săi pe bază de prescripție. Oregano este frecvent utilizat pentru combatarea streptococilor, atunci când este combinat cu extract de frunze de măsline.
Conform revistei Microbiology, oregano luptă chiar și împotriva infecțiilor bacteriene intestinale, precum E. coli, și este un tratament eficient pentru creșterea excesivă a candidei. Se crede că distruge membrana celulară a agenților patogeni periculoși, pentru a-i împiedica să se înmulțească.

3. Ciuperci Shiitake


Ciupercile Shiitake stimulează în mod natural sistemul imunitar și au proprietăți antimicrobiene. Aceste ciuperci care conțin mulți aminoacizi esențiali sunt o sursă de nutrienți ce îmbunătățește funcția creierului.

4. Cimbru


Cimbrul vindecă cele mai multe răni, mai ales la nivelul intestinului. Această plantă tratează disbioza și ajută organismul să reechilibreze nivelurile bacteriilor din organism. Compusul găsit în uleiul de cimbru se numește timol și este un remediu antimicrobian, antifungic și antiparazitar. 

5. Usturoi


Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. Compusul unic de sulf din usturoi ajută la tratarea bolilor de orice fel, inclusiv pneumonia, prevenirea intoxicației cu alimente și îmbunătățirea sănătății intestinale.
Spre deosebire de medicamentele tradiționale, usturoiul este inteligent. Acesta este foarte eficient în eliminarea unei serii de agenți patogeni intestinali, inclusiv candida, în timp ce hrănește și încurajează creșterea microbilor benefici.

6. Cuișoare


Cuișoarele au o activitate antioxidantă și antimicrobiană mult mai intensă decât multe alte fructe, legume și plante medicinale. Cuișoarele sunt un medicament natural atât de puternic, încât se crede că pot trata chiar și cea mai persistentă infecție cu stafilococi.

7. Goldenseal (Orange Root sau Yellow Puccoon)


Goldenseal are un istoric lung de utilizare în cadrul populației indienilor americani nativi, în ceea ce privește tratarea unei varietăți de infecții. Este frecvent utilizat pentru dureri de gât, răceli, gripă, bronșită și streptococ.
Acesta este foarte util, datorită compusului său numit Berberine. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod