Afla totul despre vaccinarea fetitelor impotriva HPV!

Incepand din aceasta luna, in scoli demareaza programul de vaccinare a fetitelor de clasa a IV-a impotriva virusului HPV, virus responsabil pentru aparitia cancerului de col uterin. Afla detalii despre campanie si despre vaccinul impotriva HPV...
Incepand de luni, 24 noiembrie, demareaza in scoli programul de vaccinare a fetitelor de clasa a IV-a impotriva virusului HPV, virus responsabil pentru aparitia cancerului de col uterin.

"Decizia initierii si finantarii unui astfel de program a fost impusa de realitatea romaneasca: in ultimii 20 de ani, tara noastra a avut cea mai ridicata rata de mortalitate din Europa, din cauza cancerului de col uterin, de 6,3 ori mai mare decat media tarilor din Uniunea Europeana. Mai grav, aceasta rata de mortalitate a fost in continua crestere in ultimii 18 ani.

6 femei mor, in fiecare zi, in Romania, din cauza cancerului de col uterin si, in fiecare an, peste 3.000 sunt diagnosticate.
Cancerul de col uterin reprezinta, in Romania, prima cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. In lume, cancerul de col uterin este pe locul doi ca frecventa dintre toate cancerele la femeile cu varsta sub 45 de ani. La nivel  mondial, la fiecare 2 minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin.

Programul de vaccinare impotriva cancerului de col uterin incepe din data de 24 noiembrie si va consta in vaccinarea elevelor din clasa a IV-a. Vor fi vaccinate 110.000 de fete, costul total al acestei actiuni fiind de 23 de milioane de euro.
Suma poate parea mare, dar este de trei ori mai mica decat suma cheltuita pentru tratarea femeilor care sufera de cancer de col uterin, care este de 70 de milioane de euro.", a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.

Cum se va desfasura programul de vaccinare?


Vaccinarea include administrarea a trei doze de vaccin in decurs de 6 luni si se va face la urmatoarele intervale:

  • prima doza - in perioada 24 noiembrie - inceputul lunii decembrie 2008;
  • a doua doza - in cursul lunii ianuarie 2009, in functie de data la care a fost vaccinat copilul;
  • a treia doza - la interval de 6 luni de la prima vaccinare: in luna mai 2009.


Un lucru foarte important este acela ca in nici o scoala nu vor incepe vaccinarile inainte ca parintii sa fie informati. Vor avea loc sedinte cu parintii, in care acestia vor fi informati cu privire la virusul HPV, cancerul de col uterin si importanta acestui vaccin.

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bebelusa pe 13 Ian 2009, 13:59
    da pentru vaccinare

    pe cele care aveti dubii va invit sa urmariti doua filmulete cu informatii CORECTE date de un medic: vaccinarea anti HPV la fetite: http://mamici.flu.ro/articole/Scolari/Ti_ai_vaccinat_fetita_pentru_cancerul_de_col_.html vaccinarea femeilor adulte: http://www.flu.ro/articole/Sanatate/Vaccinul_pentru_cancerul_de_col_uterin_VIDEO_.html Sanatate la toata lumea!!!

    0
    0

  • Sorina pe 8 Dec 2008, 22:37
    Da pentru vaccinare

    Eu sunt de acord cu Diana, vaccinul este foarte bun. Eu mi-am vaccinat fetita inca de anul trecut, si am platit o gramada de bani pentru asta. Stiu mai multi medici care si-au vaccinat copiii, asa ca va rog sa nu va suparati pe mine daca am incredere in ei. Chestia asta cu cobaii ma scoate din minti. Sa stiti ca nu exista ca un medicament neomologat sa fie pus pe piata, nici macar in Romania. Imi pare rau sa vad atata incultura, si cum oamenii mai degraba cred ce citesc pe site-uri anonime, decat sa asculte de specialisti.

    0
    0

  • winfast pe 30 Nov 2008, 23:55
    SUNTETI NE INFORMATI!!!

    Romanul tot roman e, vai draga dar ce te ai speriat asa tare de vaccinul acesta? Crezi toate tampeniile care se zvonesc despre el? si apropo cu situl mentionat de tine, e vorba de vaccinul antihepatic B deci in niciun caz de HPV care este un bun vaccin asteptat de multi. Nu face nimeni experimente pe copii nostri... un vaccin oare-care inaite sa fie scos pe piata e testat 5-10 ani inainte de a da verdictul e bun 100%. Sa-ti dau un exemplu: eu am un mar care a dat rod in primul an toamna iau cele 100 de mere si invit 100 de persoane ca sa isi zica parerea despre marul meu, dupa ce toti au gustat din el intreb, cum e? ce paretea aveti? si 2 dn cei 100 au dureri mari de stomac, deci eu nu am facut nimic merelor le am servit naturale... vezi... cauza nimeni nu o stie pura intamplare. Acuma vaccinul acesta care e dat mii sau chiar milioane de tinere normal ca acolo 2% o sa zica am avut greturi si am avut probleme.. fireste pura intamplare. Pentru ca e vorba de o masa mare de oameni vaccinati. El e mult mai benefic pt ca medicii stiu ce fac mai ales ca virusul HPV face multe victime la femei.

    0
    0

  • dana pe 27 Nov 2008, 18:34
    vaccinul hpv

    am o fetita clasa a iv a si zilnic imi aduce de la scoala diverse declaratii de semnat pt faptul ca NU sunt de acord cu acest vaccin,vreau sa spun ca medicul impreuna cu directorul scolii pur si simplu ne preseaza sa acceptam vaccinarea fetitelor.As vrea sa stiu daca in alte scoli se procedeaza la fel.MAI SUNT PARINTI TERORIZATI DE UNITATEA DE INVATAMANT? Vreau sa mai spun ca D-na invatatoare nu are o parere buna despre hpv,dar si dinsa la randul ei este presata sa ne tr acasa declaratiile primite de mai sus.

    0
    0

  • Ramona pe 26 Nov 2008, 16:19
    dezabonare Eva.ro

    Dupa cum am scris mai sus sunt prea dezamagita de articolele banale scrise de EVA.RO, asa ca am hotarat sa ma dezabonez, mai ales datorita acestui ultim articol citit... Cat despre mamele care au hotarat sa nu accepte vaccinul cred ca au luat cea mai buna hotarare care se putea lua in aceast situatie si sustin intru totul ceea ce a scris DANI mai sus. Nu suntem pe post de cobai pentru nimeni si educatia e cea mai importanta metoda impotriva acestui virus.

    0
    0

  • Miki pe 26 Nov 2008, 13:56
    pt.Iuliana

    as vrea sa o intreb pe Iuliana ...daca ar avea o fetita ,ea si-ar vaccina copilul in conditiile in care nimeni nu ne spune nimic de reactiile adverse ale acestui vaccin iar faptul ca au murit totusi 20 de oameni nu o face sa se gandeasca ca ,poate este ceva in neregula cu acest vaccin????Nu suntem pe post de cobai,chiar daca suntem o tara saraca si suntem vai de noi....dar parerea mea este ca nu trebuie sa acceptam chiar orice ne dau cei din Occident in conditiile in care nici ei nu stiu chiar totul despre acest vaccin si-l testeaza pe noi !!!! Mai gandeste-te atunci cand spui ca esti ....PRO si cu siguranta daca ai avea o fetita te-ai gandi de doua ori...

    0
    0

  • Dani pe 25 Nov 2008, 01:15
    Vaccinul impotriva HPV

    Si eu am o fetita in clasa a IV-a si am hotarat sa nu accept vaccinarea ei. Sigur ca doresc sa o stiu protejata, dar voi incerca sa o protejez prin educatie. Vaccinul este mult prea proaspat si prea controversat ca sa risc orice capitol al sanatatii copilului meu. Nu e nici o problema daca nu face vaccinul, nu bate virusul la usa. Nu simt ca risc ceva refuzandu-l. In schimb simt ca risc foarte multe acceptandu-l. Si eu a trebuit sa "dau un raspuns scolii". A fost NU. Daca peste ani vaccinul se va dovedi bun, mai vedem atunci.

    0
    0

  • ady pe 24 Nov 2008, 21:47
    vaccinul contra virusului HPV

    am o fetita de 10 ani, am citit toate comentariile dv. si sunt intr-o mare dilema din cauza comentariilor pro si contra! Totusi ca orice parinte doresc ca fiica mea sa fie protejata dpdv al sanatatii. astept sfaturile voastre din pacate cat de repede posibil pt. a putea da un raspuns scolii

    0
    0

  • Ramona pe 24 Nov 2008, 16:54
    informati-va maoi bine

    am fost de multe ori dezamagita de eva.ro si de articolele scrise. vaccinarea HPV a fost interzisa in multe alte tari din lume pentru motive foarte clare si precise. Pentru toate mamele: inainte de a va lasa fetitele vaccinate impotriva HPV informati-va bine. Mai jos puteti citi cateva dintre efectele secundare pe care le are acest vaccin, plus alte informatii care au fost publicate intr-un ziar in Romania: Care sunt efectele secundare? - mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri; - şoc anafilactic şi epilepsie; - paralizii; - atacuri de panică şi tulburări circulatorii; - stare de rău, dureri de cap şi de spate; - căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei); - tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli; - lipsa poftei de mâncare, depresie; - ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă; - meningită virală; - deces (vezi detalii) Deces?! Deci toata lista asta lunga de nenorociri nu s-a terminat inca? Vaccinul poate provoca moartea copilului meu?! Până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese posibil asociate cu Gardasil si alte aproape 10.000 de efecte adverse (vezi detalii). Alte 2 decese s-au constatat în Germania şi Austria (vezi detalii). Si totusi, ma intreb, de ce vaccinul este pe piata, in aceste conditii? Oamenii se gandesc probabil ca e mai periculos cancerul decat efecte secundare ale vaccinului? Si totusi, nu orice femeie este in pericol sa se infecteze cu HPV. Cum am scris la inceput, virusul este favorizat de inceperea vietii sexuale la o varsta frageda, mai multi parteneri sexuali, antecedente de boli cu transmitere sexuala, fumat, contraceptie orala, etc. Cate femei se afla in aceasta situatie? Este adevarat, traim niste vremuri in care toti factorii favorizanti infectiei sunt favorizati de stilul de viata modern. Multe femei se afla in aceasta situatie. Dar nu toate. Revenind la copiii nostri, ei sigur nu se afla in aceasta situatie. Dar daca vor fi? Aceasta este intrebarea. Hai sa o luam taraneste: unu si cu unul fac doi. Nu exista si alta cale de a preveni infectia cu HPV, decat vaccinul? Nu este mai simplu sa facem o campanie pe educarea fetitelor impotriva inceperii vietii sexuale devreme, impotriva partenerilor multipli, impotriva fumatului si a celorlalti “favorizanti”? E mai simplu sa-i faci vaccinul decat sa-ti educi copilul, stiu. Mai rapid. Mai eficient. Si apoi, ce vrei, sa-ti cresti copilul ca pe o calugarita? Hai, trezeste-te, nu vezi in ce lume traim? Educatia e dificila. Si riscanta. Doar nu e sigura 100%. Il bati la cap si el face tot ce stie sau ce vede. Si apoi, te trezesti cu el acasa, bolnav sau borţos. Nu-i mai bine sa-i faci vaccinul, hai, spune? Sau sa-l sterizlizezi direct. Stii o treaba. Daca stai bine sa te gandesti, ajungi sa te intrebi la ce ti-a trebuit tie copil. Nu era mai bine fara? Uite acum cate probleme ai. Daca il vaccinezi, poate sa moara. Daca nu, iar poate sa moara. Si daca o faci, si daca nu, el tot va muri odata si odata, ca doar toti murim. Vai de mine, copilasul meu! Vai! Vai! -Ce-ai, femeie, ce s-a intamplat? -Barbate, vezi tu drobul ala de sare? Acolo sus, pe soba… Daca alegem SA NU facem vaccinul, putem sa ne ferim copiii de infectia cu HPV? Da, daca il ferim de factorii favorizanti: in primul rand prind-o educatie atenta, apoi printr-o informare adevcata si nu in ultimul rand, printr-o grija sporita fata de viata lui sociala. Acesta este roul nostru de parinti: sa avem grija de copiii nostri. In plus, trebuie sa stii ca dupa inceperea vietii sexuale, orice femeie trebuie sa-si faca Testul Babeş-Papanicolau (vezi detalii) de două ori pe an. Acest test iti va salva viata mai sigur decat vaccinul care este inca in teste! Pot refuza sa-mi vaccinez copilul sau vaccinul este obligatoriu? Nici un vaccin nu este obligatoriu. Trebuie doar sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca refuzi vaccinarea. De ce totusi a aprobat Guvernul administrarea acestui vaccin atat de periculos? Pentru că „este vorba despre bani”. Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor.

    0
    0

  • didi pe 24 Nov 2008, 15:35
    pt Eva

    aqm scris un comentriu in care spuneam ca ar trebui sa ia virusul doar femeile cu o viata sexuala dezordonata sau ale caror soti au o astfel de viata dar vad ca cei de la Eva.ro nu l-au publicat,i-a deranjat ce-am scris,exista probabil un program pe calculator care detecteaza cuvintele care ii deranjeaza la urechi.

    0
    0

  • mirela pe 24 Nov 2008, 14:40
    pt ella

    mi-au dat lacrimile cand ti-am citit comentariul imi pare ff rau pt pierderea ta. ai mare dreptate cu ce ai spus acolo. esti f puternica,sa iti dea Dumnezeu sanatate tie si familiei tele.

    0
    0

  • ALINA pe 24 Nov 2008, 10:19
    vaccin+dezabonare

    dragele mele, acest vaccin foarte periculos a fost interzis in lume, dar acceptat in Romania- o tara saraca. Ar fi extraordinar sa incercam sa stopam vaccinarea, sper ca si cei care locuiesc in sate sa fie informati cat de periculos este vaccinul . Felicitarile mele site-ului Eva ca in loc sa se informeze mai bine ne vinde gogosi !!! in urmat secunda ma dezabonez !! a, si inca ceva...de 2 ani se participa la concursurile voastre, zi de zi , si nu se castiga nimic . o zi minunata !

    0
    0

  • NUTI FLOREA pe 24 Nov 2008, 10:09
    Virusul HPV

    Am citit toate comentariile, am o fetita de 11 ani,as da orice sa am intelepciunea necesara sa procedez corect in ce priveste administrarea sau nu, a acestui vaccin, motiv pentru care mai astept sfaturi.

    0
    0

  • Dora pe 24 Nov 2008, 08:42
    pentru Diana

    Draga Diana, se vede ca esti tare tanara si naiva! De lipsa de cultura putem vorbi doar in cazul tau! Poate nu stii, dar vaccinele impotriva pojarului si a altor boli mai putin grave cum le numesti, au fost descoperite si dezvoltate CU MULT INAINTE de a exista tu. Acest vaccin impotriva virusului HVP de care esti atat de incantata si-ti doresc sa-ti fie de folos, de-abia s-a scos pe piata. Si se face in atatea tari pe care le-ai enumerat datorita intereselor financiare. Si sa stii ca sterilitatea, moartea si alte reactii adverse grave, pot parea aberatii cand ai 20 de ani si crezi ca tot ce zboara se mananca! Si sa stii ca sanatatea nu vine de la medicamente, ci dintr-un mod de viata echilibrat si o dieta corespunzatoare fiecaruia. Decat sa te-ndopi cu medicamente, mai bine asculta sfatul celor batrani cu leacurile lor babesti. Sa stii ca am o soacra care s-a vindecat de cancer cu ceaiuri, dupa ce doctorii au deschis-o(operat-o) si au cusut-o la loc pe motivul ca n-au ce sa-i faca. Si i-au prezis cateva luni de trait. Au trecut mai multi ani de atunci. Si sa mai stii ca si revistele de specialitate sunt publicate tot de oameni...Ca si barfele! Sanatate!

    0
    0

  • ella pe 24 Nov 2008, 08:23
    sanatate - afla totul despre vaccinarea....

    Draga Diana si toti ca ea, esti un pic nebuna. Daca citeai ca lumea, daca te informai, nu doar din Forum, ci de la specialisti, atunci te-ai fi gandit de 100 de ori si mai mult pana sa spui prostiile pe care le-ai spus. Sau era extrem de devreme? La ora aia corpul cere odihna si nu comentarii idioate pe Forum. Daca ai o fetita de clasa a IV-a n-ai decat s-o vaccinezi si in necunostinta de cauza sa astepti pur si simplu rezultatele in timp. Si atunci cand o lume intreaga iti povesteste ce reactii adverse are acest vaccin (mai curand acest experiment) si tu vrei o sansa in plus, mai bine te gandesti la Dumnezeu. Poate el iti va da o sansa-n plus. Intamplator sunt mama unei fetite care a murit de cancer la rinichi. Uitati-va in Budimex. Cati copii mor de cancer pur si simplu. Ce ne-a apucat acum de-odata cu cancerul de col uterin? De ce nu citim cum se face acest cancer de col uterin? De ce nu vrem o viata sexuala normala ci in "stil american" : vazut, placut ,f...t.si asa pana mori. De ce luam tot ce e rau si prost de la altul? Si dupa aia mai vrem o sansa si plangem ca n-am avut noroc? Mai am o fetita in clasa IV-a. Nu vreau sa fie cobaiul nimanui, intelegi tu femeie (sau ce-oi fi tu)? Sti ce-i aia suferinta? Sti ce cumplit e sa stai 3 luni intr-un spital ca Budimex, unde mor zilnic copii de cancer? Acolo e adevarata suferinta? De ce nu-i vaccinam si pe ei? De ce nu-i ajutam in primul rand pe ei? De ce ne tot strofocam ca mor femei de cancer uterin ? Pai sa vedeti cati mor de cancer pur si simplu! De ce nu ne gandim sa dam tuturor o sansa-n plus? Cancerul e cancer, indiferent unde-l faci. Nu vezi ca n-ai minte? Nu vedeti ca asta nu-i vaccin contra cancerului cum se spune pentru prosti. Vaccinurile sunt pentru virusi. Deci te vaccinezi impotriva virusului care PROBABIL este raspunzator de cancerul uterin. Asa ca la gripa. Faci un vaccin si dupa aia constati ca, gripa care circula n-are nimic cu tulpina virusului pentru care te-ai vaccinat. Hai ca sunteti proaste. In loc sa va educati, sa cititi, sa vedeti ce puteti face cu viata voastra, va aruncati la vaccinuri, la medicamente si la orice care nu va cere sa ganditi un pic. Eu fac ce vreau sa aiba grija de mine medicamentul, vaccinul si doctorul. Itiu spun ca un om care a trecut prin necazuri mari si caruia i-a murit un copil in brate, un pui de 2 ani. Stiu ce e neputina, a doctorilor, a medicamentelor si tratamentelor. E cumplit sa vezi cum viata paraseste un trupusor mic caruia i-ai dat viata pentru a trai, a creste, a iubi si a se bucura, si tu mama lui, parintele lui nu poti face nimic. Si atunci sa-i auzi pe toti doctorii cu medicamentele lor, cu vaccinurile lor cum ridica din umeri si spun : asa a vrut Dumnezeu. Iar ...culmea : preotul sa spuna Cernobalul taica, Cernobalul!

    1
    0

  • diana pe 24 Nov 2008, 00:23
    vaccin hpv

    Mi se pare incredibil ca lumea in loc sa multumeasca ca fetele lor pot avea acces la un medicament care costa sute de euro (pretul total al vaccinului este de 400-500) inventeaza aberatii ca sterilitate, moarte, reactii adverse grave si manipularea copilului lor. Doar il vaccineaza fara probleme pentru pojar si alte chestii mai putin grave; dar o boala care poate sa omoare o persoana, nu le intereseaza, si se lase influentate de lipsa de cultura si de superstitii. Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie obligati parintii sa vaccineze copilul (oricum iese mai ieftin decat sa trateze pe urma cancerul, mai ales intr-un sistem atat de deficitar), si riscurile sunt minime. Eu am 23 de ani, si m-am vaccinat; nici o reactie adversa, nici macar roseata sau mancarime; si nu imi pare rau; am dat banii pe care trebuia sa-i dau, dar macar stiu ca am o sansa in plus, si ma bucur ca intr-un viitor copiii mei o sa aiba aceasi sansa; sa nu fim penibili. Asta e ce se intampla din lipsa educatiei; SI vaccinul se administreaza nu numai in Anglia, ci si in Franta, Spania, si tot la 11 ani; de fapt e cand e cel mai eficient; lumea ar putea sa citeasca reviste de specialitate, nu barfe

    0
    0

  • Trurli pe 23 Nov 2008, 17:35
    UN VACCIN PERICULOS

    LA CINE APARE INFECŢIA CU HPV? În mod sigur nu apare la fetiţele de 11-12 ani, vizate de campania Guvernului României! - Infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţe! - Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecţia cu HPV (9). CÂND APARE CANCERUL DE COL UTERIN? - Acest cancer apare după infecţia cu virusul HPV (unul din tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv" -adică deja afectat de boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază)-precum şi de alţi factori favorizanţi precum fumatul (7); - Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului; aceste modificări pot fi produse şi de către contraceptive orale precum şi alţi factori mai puţin cunoscuţi (8); - Progresia de la infecţia iniţială la leziunile preinvazive şi, ulterior, cancer invaziv (cancer în fază tardivă), necesită o perioadă de chiar şi 10 ani sau mai mult (10). CÂT DE EFICIENT E VACCINUL? Nu se ştie încă! - În momentul de faţă nu există încă date care să dovedească eficienţa vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului invaziv. Va trece încă destul timp până când astfel de date vor deveni disponibile, pentru că vaccinul se utilizează pe plan mondial de doar câţiva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HPV până la apariţia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani (11); - Din acelaşi motiv, există prea puţine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin (12). CE ŞTIM SIGUR DESPRE VACCIN? - Că vaccinul nu vindecă o infecţie deja existentă! (4); - Că are efecte secundare! CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE? - mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri (13); - şoc anafilactic şi epilepsie; - paralizii; - atacuri de panică şi tulburări circulatorii; - stare de rău, dureri de cap şi de spate; - căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei); - tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli; - lipsa poftei de mâncare, depresie; - ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă; - meningită virală; - deces (14). CAZURI MORTALE: până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese posibil asociate cu Gardasil (16). Alte două decese s-au constatat în Germania şi Austria (15). De asemenea în SUA s-au înregistrat alte aproape 10.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcină (16). Pentru motivele de mai sus, noi nu încurajăm folosirea acestui vaccin.. Decizia vă aparţine. DE CE ESTE GREŞITĂ ACEASTĂ PREVENŢIE (VACCINAREA)? - Premizele de la care se pleacă pentru prevenirea cancerului de col sunt greşite; se crede că vaccinul va rezolva totul şi nu se iau în considerare cauzele directe ale infecţiei şi bolii: relaţiile sexuale de la o vârstă fragedă; partenerii multipli; contractarea bolilor cu transmitere sexuală (gonoree, etc.); fumatul; folosirea contraceptivelor orale, etc. Toţi aceşti factori favorizează producerea cancerului de col uterin. - În locul eliminării cauzelor, riscăm să ne îmbolnăvim copiii (fetele) administrându-le un vaccin încă insuficient testat şi mai ales cu multe efecte secundare, despre care nu se vorbeşte. TOTUŞI, CUM MĂ POT APĂRA DE INFECŢIA CU HPV/ CANCERUL DE COL UTERIN? - Evitaţi factorii fazorizanţi de mai sus; - Efectuaţi Testul Babeş-Papanicolau de două ori pe an, dacă aţi început activitatea sexuală (16). DE CE AR APROBA GUVERNUL ADMINISTRAREA UNUI VACCIN PERICULOS? Pentru că „este vorba despre bani". Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor. AM AUZIT CĂ VACCINAREA CU GARDASIL ESTE "OBLIGATORIE". ESTE ADEVĂRAT? NU. Nici un vaccin nu poate fi administrat "obligatoriu". CUM ÎMI POT FERI COPIII DE ACEST VACCIN? Orice părinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului său, semnând o declaraţie pe propria răspundere. Bibliografie: 1), 4), 12), 16) - Dr. Christa Todea Gross. Îndrumarul Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România. Editura Renaşterea, Cluj 2008, p. 331-335; 2), 5), 6), 7), 8) - Dr. Traian Ciucă. Boli transmisibile pe cale sexuală. Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1993, p. 59, 66; 3), 10), 11) - http://medic.pulsmedia.ro/ 9) - Dr. Genoveva Tudor. Bolile Homosexualilor - Un documentar medical la zi, Editura Christiana, Bucuresti 2005, pp. 102-103. 13) - http://sanatate.ele.ro 14) - http://www.sanego.de/Medikament_Gardasil 15) - Hans U. P. Tolzin, http://www.impf-report.de 16).http://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdf MATERIAL INFORMATIV REALIZAT DE: ASOCIAŢIA CREŞTIN-ORTODOXĂ "PRO-VITA" pentru născuţi şi nenăscuţi Filiala Bucureşti O.P. 1 – C.P. 410 Tel. 0728.673.673; fax 031 815.27.80 E-mail: provitabucuresti@yahoo.com Web: www.provitabucuresti.ro DACĂ AVEŢI COPII SAU INTENŢIONAŢI SĂ AVEŢI, ACEST PLIANT VĂ PRIVEŞTE! GARDASIL UN VACCIN PERICULOS! CE ESTE GARDASIL? - Un vaccin cu scopul declarat de a preveni infecţia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin) (1); - A fost introdus recent în ţara noastră; începând cu octombrie 2008 se desfăşoară prima campanie de vaccinare la fete de 11-12 ani;- În momentul de faţă există 2 tipuri de vaccin anti-HPV: Cervarix şi Gar

    0
    0

  • Carmen pe 23 Nov 2008, 13:55
    argument?

    Ce argument prostesc; ca se vaccineaza fetitele si in Anglia. Pai in Anglia a fost un intreg scandal cu ceva ani in urma, referitor la declaratiile lui Toni Blaier ; ca ar trebui incurajate relatiile monogame si sterilizate fetele ca sa se stopeze suprapopularea . Chiar au fost sterilizate fetite, la scoala, fara acordul parintilor : au optat singure ( la varsta cand sunt usor influentabile). Cel mai cinstit ar fi sa se introduca pe piata si sa opteze fiecare daca se vaccineaza sau nu ca si cu vaccinul antigripal. De ce e obligatoriu? Nu este o boala transmisibila. Nu este prima cauza a mortalitatii.

    0
    0

  • iuliana pe 23 Nov 2008, 02:04
    pro vaccinare

    Sa fim seriosi nu exista medicament fara efecte secundare. Pana si o banala aspirina poate provoca moarte. Au murit 20 de oameni din cauza acestui vaccin din miile care l-au primit. Va ganditi ca poate va va steriliza fiicele, ca le va provoca nu mai stiu eu ce reactie adversa dar nu va ganditi ca poate candva le va salva viata. Ati vazut cate victime face cancerul de col uterin in randul femeilor. Asta ar trebui sa ne dea de gandit. Poate de fapt reprezinta o sansa la viata pentru multe femei. Poate nu exista o dovada concreta ca previne cancerul dar sigur nu exista ceva care sa dovedeasca ca produce infertilitatea. De ce este administrat in clasa a 4-a? Voi ati observat la ce varsta isi incep viata sexuala tinerii din ziua de azi? Oricum ideea este ca sunt sanse mai mari sa mori de candcer decat din cauza reactiilor adverse produse de vaccin. P.S Se administraeaza si in Anglia.

    0
    0

  • a.driana pe 22 Nov 2008, 16:40
    cum putem

    sa ne folosim copii drept cobai?cum credeti ca am putea accepta asa ceva?informati/va inainte de a va da acordul aspra lui, dragi mamici.suntem responsabile si pentru generatia urmatoare.si cum credeti ca nva fi daca sterilizam fetitele de acum.nu e superficialitate din partea guvernului. e pur si simplu inuman ce se intimpla.

    0
    0

  • Carmen pe 22 Nov 2008, 14:35
    graba

    Eu cred ca autoritatile care impun acest vaccin dau dovada de superficialitate si iresponsabilitate.( sper sa nu fie si rea credinta). De ce nu se face o dezbatere publica cu specialistii nostrii. Trebuie sa fie cat mai multi si sa argumenteze afirmatiile lor. O singura persoana nu poate fi credibila pentru ca poate fi corupta. De ce se grabeste inceperea campaniei de vaccinare cand peste putin timp se va schimba parlamentul si guvernul

    0
    0

  • sava22 pe 22 Nov 2008, 12:48
    unde sant reactiile adverse?

    peste tot se vb de vaccin dar nimeni nu ne spune ce reacti adverse are ca si vaccinurile de la copii mici daca ne uitam cate reactii au mai ca nuti vine sa le faci ce sa facem oare?

    0
    0

  • Stanculescu pe 22 Nov 2008, 12:31
    http://www.909shot.com/

    Am auzit ieri stirea asta, am verificat-o, e oficial. Trimiteti, va rog tuturor celor dragi din tara, mai ales doamnelor si domnisoarelor, este esential sa cunoasca pericolele vaccinului pe care Madame Albright vrea sa-l vada introdus obligatoriu in tara noastra: La Bucuresti ieri, Madeleine Albright fosta Secretar de Stat SUA, a presat pe Primul Ministru Tariceanu, sa adopte vaccinul Gardasil, pentru"prevenirea cancerului de col uterin". http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-23&id=237691 Adevarul despre Gardasil, este cu totul altul: In SUA unde s-a incercat deja administrarea "obligatorie" a vaccinului Gardasil, de catre politicieni vanduti cartelului farmaceutic, initiativa a fost deja invinsa, in toate statele in care-a fost propusa. http://southernstudies.org/facingsouth/2007/05/texas-governor-defeated-o Cetatenii si-au dat seama ca un vaccin netestat pe termen lung si cu efecte secundare nestiute, sau stiute si deliberat ascunse, nu este sigur si nici necesar, mai ales injectat fetelor de doar 9 ani. Efectele observate imediat, au fost dezvoltarea artritei in 9 femei, din cele peste 11.000 care au participat intr-un studiu clinic de scurta durata. Chiar si pentru o femeie activa dpv sexual, vaccinul reprezinta un risc imens pe termen lung. Infectia cu HPV este prevenibila prin alte mijloace ca si monogamia, testarea, etc. Daca femeia a contractat totusi HPV, acesta este detectabil cu un simplu test Pap, iar abnormalitatile cervicale pot fi prevenite inainte de-a se transforma in tumori maligne. In plus, in peste 90% din cazuri, virusul este eliminat complet din organism, la nastere, fara ca si copilul sa fie afectat. Cand cineva ca si Madeleine Albright, cea care cand era Secretar de Stat al SUA, a facut afirmatia ca pretul platit prin moartea a jumatate de milion de copii Irakieni, "a meritat" , incearca sa influenteze primul ministru al Romaniei in scopul "obligativizarii" acestui vaccin, orice om cu cap, trebuie sa-si puna intrebari, asupra adevaratelor motive pentru promovarea vaccinului Gardasil. http://www.fair.org/index.php?page=1084 Cuvantul "obligatoriu" nu este in ghilimele degeaba: NIMENI nu va poate forta sa va injectati Dvs. sau copiii Dvs. impotriva propriei vointe. Si in Romania, ca si in SUA, se poate alege exceptia pe baza religioasa de la vaccinari, lucru facut deja de multe grupuri si indivizi cu toate vaccinurile. Nu degeaba rata autismului la copii, in acele populatii este zero. Mai multe informatii atat despre Gardasil, cat si despre alte vaccinuri gasiti aici: http://www.909shot.com/ Mihaela Georgescu Madeleine Albright

    0
    0

  • remus pe 22 Nov 2008, 10:00
    vaccin

    am gasit pe net:Dragii mei, am primit acest mail de la o prietena si vi-l retrimit, pentru ca sa puteti hotari in cunostinta de cauza.Cu drag, Monica Vi se cere sa va asumati raspunderea voi, pentru ceea ce fac altii.Cereti-le lor sa-si asume raspunderea in scris ca vaccinul nu este periculos. Nu o vor face sub nici o forma ( vi se pare normal). Atunci de ce sa o faceti voi. Specialisti onesti spun ca acest vaccin este un atentat la sanatatea copiilor (inducand sterilitatea permanenta a viitoarei femei). Cunoasteti ce efecte secundare are vaccinul ?De ce nu vi se explica, implicatiile si consecintele?Stiti ca este impus de catre Americani? Vaccinul nu este obligatoriu. CERETI-LE CELOR CARE VA CER ACORDUL PENTRU VACCINARE SA-SI ASUME EI RASPUNDEREA IN SCRIS CA SANATATEA FETITEI D-VOASTRA NU VA FI AFECTATA DE ACEST VACCIN. Presedintele Societatii de Epidemiologie ridica semne de intrebare Conf.dr.Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a declarat: „Daca as avea o fetita sau o nepoata in clasa a IV-a nu as accepta sa fie vaccinata. Autoritatile europene au recomandat vaccinarea, dar nici o tara nu si-a asumat o campanie nationala obligatorie de imunizare. In plus, ar trebui sa se stie ca papiloma virusul este un cofactor in aparitia cancerului de col uterin. Iarasi trebuie stiut ca circa 80% din infectiile cu astfel de virusuri se vindeca singure in timp de un an, iar leziunile precanceroase se dezvolta in 3-10 ani. Paradoxul pentru mine este ca nu se stie cat dureaza imunitatea data de acest vaccin. In plus, nu poti spune oamenilor ca vaccinul acesta te fereste suta la suta de cancerul de col uterin. Ce ma deranjeaza este ca nu exista nici o scrisoare metodologica din partea specialistilor pentru acest vaccin", afirma conf.dr.Geza Molnar. Un vaccin controversat Desi ministrul sanatatii a afirmat ca 17 tari din Uniunea Europeana au introdus campanii nationale de vaccinare HPV, pe site-ul oficial al Comisiei Europene, la Euvac.net, nu exista nici o tara europeana care sa fi demarat vreo campanie nationala de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Singurele tari care au recomandat vaccinarile HPV sunt Austria , Belgia, Franta, Germania , Luxemburg, Spania si Elvetia. „In Statele Unite nu exista program de imunizari in scoli, pentru ca medicii care vaccineaza nu obtin aprobarea autoritatilor locale si a directorilor de scoli", spune prof.dr.Adrian Streinu Cercel. Vaccinul a starnit controverse aprinse in SUA, unde au fost emise acuzatii referitoare la efectele adverse ale vaccinului, care au mers de la lesinuri si ameteli pana la paralizie, tromboza, posibila sterilitate si decese. Sursa ziarul Gandul

    0
    0

  • Maria pe 22 Nov 2008, 08:55
    Nu vacinati fetitele!

    Adevarul despre Gardasil, este cu totul altul: In SUA unde s-a incercat deja administrarea "obligatorie" a vaccinului Gardasil, de catre politicieni vanduti cartelului farmaceutic, initiativa a fost deja invinsa, in toate statele in care-a fost propusa. http://southernstudies.org/facingsouth/2007/05/texas-governor-defeated-on.asp Cetatenii si-au dat seama ca un vaccin netestat pe termen lung si cu efecte secundare nestiute, sau stiute si deliberat ascunse, nu este sigur si nici necesar, mai ales injectat fetelor de doar 9 ani. Efectele observate imediat, au fost dezvoltarea artritei in 9 femei, din cele peste 11.000 care au participat intr-un studiu clinic de scurta durata. Chiar si pentru o femeie activa dpv sexual, vaccinul reprezinta un risc imens pe termen lung. Infectia cu HPV este prevenibila prin alte mijloace ca si monogamia, testarea, etc. Daca femeia a contractat totusi HPV, acesta este detectabil cu un simplu test Pap, iar abnormalitatile cervicale pot fi prevenite inainte de-a se transforma in tumori maligne. In plus, in peste 90% din cazuri, virusul este eliminat complet din organism, la nastere, fara ca si copilul sa fie afectat. Cand cineva ca si Madeleine Albright, cea care cand era Secretar de Stat al SUA, a facut afirmatia ca pretul platit prin moartea a jumatate de milion de copii Irakieni, "a meritat" , incearca sa influenteze primul ministru al Romaniei in scopul "obligativizarii" acestui vaccin, orice om cu cap, trebuie sa-si puna intrebari, asupra adevaratelor motive pentru promovarea vaccinului Gardasil. http://www.fair.org/index.php?page=1084 Cuvantul "obligatoriu" nu este in ghilimele degeaba: NIMENI nu va poate forta sa va injectati Dvs. sau copiii Dvs. impotriva propriei vointe. Si in Romania, ca si in SUA, se poate alege exceptia pe baza religioasa de la vaccinari, lucru facut deja de multe grupuri si indivizi cu toate vaccinurile. Nu degeaba rata autismului la copii, in acele populatii este zero. Mai multe informatii atat despre Gardasil, cat si despre alte vaccinuri, gasiti aici: http://www.909shot.com/

    0
    0

  • ady pe 22 Nov 2008, 08:24
    vaccin ucigas

    Dragi Parinti, feriti-va fetitele de acest vaccin! In numele Domnului Nostru Iisus Hristos, nu acceptati sa va sterilizati copiii! Verificati pe net si aflati ca aceste vaccinuri nu sunt omologate, sunt aduse la noi sa le testeze- cobaiii Europei asta vor! A fost deja demonstrat ca ucid si le fac pe femei sterile ... vor distrugerea natiei noastre! Va rugam, noi, cei dragi, NU ACCEPTATI! Iubiti-va fetitele! FERESTE-TI COPIII (fetitele) de vaccinul netestat - GARDASIL / SILGARD in Europa. Compania Merck ce-l fabrica are pe constiinta cateva zeci de mii de morti si sute de mii de bolnavi, în urma comercializarii GARDASIL-ului si VIOXX-ului. Gardasilul a fost deja interzis in Canada si in cateva state din SUA! Producatorii au recunoscut public ca nu au testat potentialul cancerigen si sterilizant al SILGARDUL-lui, afirmatie care lasa loc posibilitatii ca fetitele noastre sa fie sterilizate prin aceasta vaccinare sau sa dobandeasca mai tarziu o anumita forma de cancer. Nu este dovedit faptul cã vaccinul Silgard împiedica aparitia cancerului de col uterin, în schimb se stie cã este una dintre cele mai bãnoase afaceri din domeniul medical astãzi. La pretul de 300 euro cât face vaccinarea unei singure persoane, numai în România, afacerea se ridicã la peste 800 milioane de euro, bineînþeles, cu milioanele dedicate comisioanelor, totul pe banii contribuabilului. Ce legatura poate exista intre cancerul de col uterin si fetitele de 9 ani cand acesta are ca principal factor de risc contactul sexual cu mai multi parteneri? Aici e inselatoria! Vaccinul nu este obligatoriu, spune NU si copilul tau nu va fi injectat! DATI MAI DEPARTE, CU CURAJ !!! Doamne ajuta! Amin!

    0
    0

  • Dora pe 22 Nov 2008, 07:57
    vaccin

    Dragi parinti, cantariti bine decizia de a accepta acest vaccin, fara a se cunoaste deja efectele secundare la care '' nu ne asteptam". In America de nord au murit deja fetite in urma complicatiilor aparute dupa acest vaccin. Si ganditi-va la faptul ca ce este pe gratis, pana la urma tot ajungi sa platesti! E doar o idee, dar ce-ar fi daca un singur efect secundar ar fi sterilitatea? Va mai ganditi?

    1
    0

  • Carmen pe 22 Nov 2008, 05:35
    Educatie

    Incidenta acestei boli : cancerul uterin, este atat de mare in Romania datorita politicii demografice aberante dinainte de "89 cand femeile apelau la tot felul de practici pentru a evita o sarcina sau pentru a scapa de sarcina, iar acum datorita lipsei de educatie. Cred ca mult mai bine ar fi fost sa se investeasca acesti bani in educatie si planing familial. Nu se poate pronunta nimeni cat de eficient este acest vaccin dupa o perioada asa de scurta de timp de la descoperire si aplicare. In schimb se poate spune ca se incurajeaza inceperea unei vieti sexuale de la varste fragede.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod