9 greșeli pe care medicii și-ar dori să nu le mai faci

Există anumite greșeli care îți pot periclita sănătatea dacă nu ești atent. Află ce trebuie să eviți pentru a te simți mereu bine.
Uneori nu contează prea mult dacă nu faci totul corect în mod strict, dar există situații în care unele greșeli îți pot agrava starea de sănătate sau ți-ar putea pune chiar viața în pericol.

 
Iată ce ar trebui să eviți pentru a reduce riscurile:

 
1. Nu conduce singur când mergi la spital

„Mi se pare incredibil cât de multe persoane care au un atac de cord ajung la spital conducând singure mașina. Este un lucru foarte periculos. Ce vei face dacă ți se oprește inima în timp ce conduci?”, spune dr. Arthur Hsieh, cardiolog.

 
2. Nu căuta un doctor nou folosind sursele greșite

„Pacienții se bazează foarte mult pe resursele online pentru a găsi un specialist, dar de obicei medicii buni nu sunt foarte intens promovați. Fondurile necesare pentru a face reclamă nu corespund neapărat cu rezultatele bune din realitate.
Una dintre cele mai comune greșeli este să alegi un medic pentru că ai văzut o reclamă pe Instagram sau pentru că oferă reduceri. Dacă cineva își face reclamă foarte insistent, de obicei este vorba despre un medic mai puțin experimentat”
, spune dr. Ben Talei, chirurg plastician din California.

 
3. Nu aștepta când observi simptomele unui accident vascular cerebral

„Nu i-aș spune nicodată unui pacient cât de greșit este să aștepte să-i treacă simptomele unui accident vascular cerebral înainte de a veni la spital, dar adevărul este că este cel mai periculos lucru pe care l-ar putea face. Nu se va vindeca de la sine, ci pot apărea efecte secundare permanente”, spune dr. Hsieh.

 
4. Când nu înțelegi ceva întreabă

„Dacă nu îți este clar ce îți spune medicul spune-i. Nu lăsa îndoielile să te macine după aceea.
Mi s-a întâmplat o dată să-i spun unui pacient că are o tumoare benignă, iar după câteva zile să aud că le-a spus tuturor să are cancer și nu mai are mult de trăit. Ar fi fost mult mai bine să mă întrebe pe mine și nu s-ar mai fi supărat atât de tare”
, spune dr. Theresa Tomeo.

 
5. Nu folosi medicamente expirate

„Nu lua la întâmplare orice flacon cu medicamente pentru că ai putea favoriza noi infecții sau probleme digestive. Fii foarte atent mai ales la picăturile de ochi. Există cazuri în care oamenii și-au pierdut vederea în urma unei asemenea greșeli”, spune dr. Brian Bonnani, oftalmolog din New York.

 
6. Gândește-te bine la ce faci

„Multe accidente au loc și pentru că oamenii nu s-au gândit puțin la ce făceau. De exemplu, încep să tundă gazonul în timp ce poartă șlapi.
Multe răniri pot fi prevenite dacă analizezi cât de sigur este ceea ce faci”
, spune dr. Tomeo.

 
7. Dacă ai ajuns la urgențe asigură-te că știi ce ai de făcut în continuare

„Dacă nu ai înțeles cum să ai grijă de tine după ce părăsești spitalul mai întreabă o dată sau de oricâte ori este nevoie. Precis nu vrei să te întorci acolo a doua zi”, spune dr. Linda Lawrence, din San Antonio, Texas.

 
8. Nu înceta să iei un medicament prescris pentru că te simți mai bine

„Este foarte important să iei medicamentul pe întreaga durata indicată pentru tratament. Numai în acest mod efectele pozitive vor deveni permanente”, potrivit dr. Darria Long Gillespie, de la Universitatea din Tennessee.

 
9. Nu lua prea multe suplimente înainte de o operație

„Pacienții iau de obicei numeroase suplimente înainte de operații, de exemplu turmeric, curcumină sau piper cayenne datorită beneficiilor pentru inimă, dar în timpul operației vor crește riscul de hemoragie, ceea ce complică lucrurile foarte mult. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare, dar provoacă hemoragii destul de grave”, spune dr.
Talei.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod