Gel de mâini antibacterian

7 obiceiuri greşite despre care credem că ne fac bine

Dacă foloseşti gel de mâini antibacterian care nu conţine alcool, trebuie să ştii că acesta nu îndepărtează toate tipurile de bacterii sau germeni.
Cu toţii avem un set de obiceiuri pe care le considerăm importante pentru menţinerea sănătăţii noastre, însă nu toate dintre ele sunt atât de corecte precum credem.

Vă prezentăm 7 obiceiuri complet inutile la care putem renunţa de acum:

1. Consumul de multivitamine


Consumul de multivitamine sau de bioaditivi nu reduce riscul de a dezvolta anumite boli şi nu are niciun efect asupra memoriei sau a capacităţii de concentrare. Un studiu din SUA a ajuns la această concluzie după efectuarea unei serii de teste clinice care implică participarea a mai mult de 450.000 de persoane. Alte cercetări arată chiar că acestea pot avea un efect negativ asupra sănătăţii noastre.


2. Folosirea gelului de mâini antibacterian care nu conţine alcool


Gelul antibacterian te ajută să scapi de multe tipuri de bacterii sau germeni, însă acest lucru este valabil doar în cazul celor care conţin cel puţin 60% alcool. Celelalte nu sunt capabile să îndepărteze toate tipurile de microorganisme. În cazul în care luaţi contact cu pesticide sau substanţe poluante, trebuie să te speli neapărat pe mâini.

3. Evitarea monoglutamatului de sodiu


Cercetările arată că simptomele neplăcute ale consumului de monoglutamat de sodiu, cum ar fi durereile de cap şi greaţa, apar doar în cazul în care mănânci ceva care conţine nu mai puţin de 3 g din această substanţă în forma sa cea mai pură. Este puţin probabil ca tu să te confrunţi cu acest lucru.
În acelaşi timp, produsele alimentare în care se adaugă monoglutamatul de sodiu nu sunt foarte bune nici chiar în lipsa acestuia.

4. Curăţarea organismului printr-o dietă de detoxifiere


Dietele de detoxifiere se bucură de o mare popularitate în zilele noastre şi ne promit că ne scapă de toxine. Specialiştii spun că organismul poate face asta pe cont propriu dacă organismul nostru este unul sănătos. Dacă ficatul şi rinichii nu funcţionează corect, trebuie mers la medic, nu doar să consumi mai multe smoothiuri.

5. Consumi produse ecologice


Cu siguranţă aţi văzut tot mai des cuvintele bio sau eco în magazinele pe care le frecventaţi, însă este posibil să fie mai degrabă un truct de marketing, decât o garanţie că produsul respectiv nu conţine chimicale. Vei ieşi în câştig dacă optezi pentru fructele şi legumele obişnuite din magazine sau pieţe.


6. Refuzi să foloseşti cuptorul cu microunde


Utilizarea cuptoarelor cu microunde pentru a încălzi mâncare poate distruge substanşţe utile pe care aceasta le conţine, însă acest lucru se întâmplă şi în cazul cuptorului sau aragazului. Cuptorul cu microunde funcţionează mai rapid şi, spre exemplu, poate conserva mai bine vitamina C.

7. Consumi numai produse cu un conţinut scăzut de grăsimi


La fel ca în cazul carbohidraţilor şi al proteinelor, corpul nostru are nevoie şi de grăsimi. Înlocuirea produselor obişnuite cu cele cu un conţinut scăzut în grăsimi nu este cel mai bun mod de a tăia din calorii.
De cele mai multe ori, reducerea grăsimii esre compensată printr-un conţinut mai ridicat de zahăr, care poate fi dăunător pentru sănătatea ta.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod