msca de protectie Covid

7 lucruri simple pe care le poți face pentru a te proteja de noile tulpini COVID-19

Probabil ai auzit știrile: câteva noi tulpini ale virusului Covid-19 au fost descoperite în diferite orașe ale lumii.
Este normal ca un virus sa sufere mutatii si, in multe cazuri, acestea nu vor afecta neaparat modul in care ne infecteaza sau severitatea simptomelor, explica expertii Self.com. Insa ceea ce stim e ca mutatiile ii ingrijoreaza pe oamenii de stiinta, care ne roaga sa fim foarte precauti in aceasta perioada.

Cel mai bun lucru pe care il putem face acum este sa nu ne relaxam (stiu cat de tentant este, pe toti ne-a obosit mental noua noastra realitate), ci sa ne luam in continuare masurile de preventie necesare pentru a ne proteja atat pe noi, cat si pe cei din jur.

Iata cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a evita infectarea:


1. Poarta o masca potrivita.


O masca prea larga nu te va proteja eficient de virus, iar una prea incomoda te va face sa o dai la o parte din cauza ca nu poti sa respiri cum trebuie sau te doare podul nasului.
Incearca sa cumperi o marime potrivita pentru tine si sa o porti corespunzator, adica inclusiv peste nas, nu doar peste gura.

Cele mai bune masti recomandate de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor sunt cele de tipul N95 si KN95, dar specialistii recomanda ca acestea sa fie economisite si pastrate pentru persoanele care lucreaza in spitale (medici si asistente), care au un risc crescut de infectare.

Foarte eficiente sunt si mastile chirurgicale cu trei straturi, apoi cele din material textil, cu doua sau trei straturi.
Inca o data, e foarte important sa le fixezi bine pe fata. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod