6 sfaturi pentru a grăbi vindecarea arsurilor solare

Adori zilele însorite de vară și ai vrea să petreci cât mai mut timp afară? Află cum poți accelera vindecarea arsurilor solare pentru a continua distracția.
Vacanța sau concediul te-au relaxat complet, ai lăsat în urmă problemele și stresul, dar ai uitat să aplici des crema de protecție solară? Dacă pielea ta s-a înroșit, ai senzație de usturime sau căldură și în unele zone deja se cojește, trebuie să acționezi rapid pentru a vindeca arsurile solare.
 
Este ușor să pierzi socoteala orelor petrecute afară vara, mai ales că vremea bună și soarele te îmbie să lași deoparte ce te îngrijorează și să te bucuri de aer curat și petreceri. Varianta ideală este să ai mereu la tine un produs pentru protecție solară, însă există multe soluții utile pentru refacerea pielii iritate de expunerea la soare. 
Mâncărimea sau roșeața te pot decuraja când vrei să-ți alegi ținuta, însă remediile inteligente asigură vindecarea arsurilor solare și îți vor menține bronzul uniform. 
 

Iată cum trebuie să procedezi pentru a evita agravarea arsurilor solare:

 
1. Redu temperatura

Dacă ai senzația de căldură intensă după ce vii de la plajă primul lucru pe care trebuie să îl faci este să schimbi temperatura apei la duș. Apa rece ajută pielea să revină la o temperatură normală și încetinește cojirea.
Când ieși de la duș evită frecarea pielii cu prosopul. Tamponează delicat cu un prosop moale, până ce pielea este complet uscată. Dacă vei freca zonele afectate cu prosoape aspre vei cauza iritații și cojirea rapidă a pielii.

 
2. Oprește mâncărimea

Senzația de mâncărime nu îți dă pace? Evită să te scarpini atunci când pielea se cojește, altfel ai putea rămâne cu niște cicatrici permanente datorită lezării pielii. Dacă simți că nu mai reziști folosește cuburi de gheață pentru a te simți mai bine. Pune 5-6 cuburi de gheață pe comprese sterile și aplică timp de 10 minute pe locul afectat. 

 
3. Hidratează pielea

După ce ieși de la duș, iar pielea este uscată, aplică o loțiune hidratantă pe întreg corpul. Alege un produs special pentru vindecarea arsurilor solare. În acest fel roșeața și cojirea se vor calma pe timpul nopții.
Ingredientul esențial din aceste loțiuni este gelul de aloe vera, care aduce o senzație de răcorire, reduce inflamarea pielii și diminuează cojirea. Dacă nu găsești o cremă cu acest ingredient poți folosi și gel pur de aloe vera. Se absorbe rapid în piele și menține nivelul optim de hidratare. Pentru arsurile mai grave, gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe zona care se cojește pentru a reduce durerea și a preveni infecțiile.

 
4. Nu uita de lichide

Atunci când stai multe ore în aer liber este ușor să uiți să consumi suficiente lichide. Evită băuturile alcoolice sau cafeina pentru că vor accentua deshidratarea. În schimb, poți alege apa plată sau minerală, cu felii de lămâie sau lime, care te va revigora și va îmbunătăți aspectul pielii. 
Unul dintre semnele deshidratării este durerea de cap, așa că nu lua imediat medicamente dacă ai o migrenă, ci mai întâi încearcă să bei puțină apă.
Așteaptă 30 de minute, iar dacă starea ta nu s-a ameliorat poți lua un analgezic.

 
5. Nu leza pielea care se cojește

Cojirea pieleii nu este doar deranjantă la nivel estetic, ci poate duce la o infecție dacă nu ești atentă. Evită să te scarpini sau să cojești și mai mult pielea. Ai putea întârzia refacerea pielii, iar apariția unei infecții poate da numeroase complicații.

 
6. Spune „nu” cicatricilor

Mâncărimea, usturimea și cicatricile pot fi tratate și cu ajutorul ovăzului coloidal. Adaugă acest ingredient în apa de baie și relaxează-te timp de 30 de minute. Are proprietăți emoliente și catifelante și reface pielea după expunerea îndelungată la soare. De asemenea, pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a pielii poți lua suplimente cu vitaminele C și E. 

 
Bonus: Fii mereu pregătită

Este mult mai ușor să previi decât să tratezi arsurile solare. De aceea specialiștii îți recomandă să ai mereu la tine o variantă mini de spray sau cremă cu SPF 50.
În acest fel nu o vei lăsa acasă pentru că nu îți încape în geantă, iar durata bronzului pe care ți-l dorești va fi mult mai lungă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod