6 lucruri surprinzătoare care te fac să te simți obosită

6 lucruri surprinzătoare care te fac să te simți obosită

Te-ai culcat la o oră decentă și ai dormit suficient. Prin urmare, de ce te simți atât de obosită de parcă ai fi muncit întreaga noapte?
Unele obiceiuri de zi cu zi pot fi responsabile pentru senzația de epuizare apărută fără niciun motiv. Deși este normal să ai zile în care te simți obosită, oboseala cronică fără nicio cauză evidentă este un motiv să mergi la medic. Poate indica prezența unor probleme de sănătate. 

Iată câteva dintre obiceiurile neașteptate care te fac să te simți uneori complet lipsită de energie:

Ai amânat alarma telefonului


Studiile au arătat că obiceiul de a amâna alarma telefonului creează o stare neplăcută de oboseală și somnolență numită "inerția somnului". Afectează organismul și în special creierul pentru că îți permite să adormi la loc pentru câteva minute, apoi să te trezești iar.
Ciclul somnului este astfel întrerupt brusc și creează senzația de oboseală accentuată după ce te trezești. Ridică-te din pat imediat ce ți-a sunat alarma și evită butonul snooze.

Biroul tău este dezordonat


Rezultatul unui mediu de lucru dezordonat este epuizarea mentală. Potrivit profesorului de psihologie Sabine Kastner de la Universitatea Princeton, cu cât ai mai multe obiecte în câmpul tău vizual, cu atât îi este mai greu creierului să le filtreze și să se concentreze. Rezultatul? Creierul tău obosește inutil. Eliberează-ți biroul și spațiul în care lucrezi eliminând obiectele nefolositoare.

Ai stat prea mult fără să mănânci


Dacă mănânci la ore regulate zilnic și ai mese la intervale de timp adecvate vei avea un nivel de energie constant și îți vei îndeplini sarcinile fără să te simți epuizată. Dar dacă sari peste micul dejun, iei prânzul la ora 12, iar cina abia la ora 20, te vei simți nu doar flămândă, ci și foarte obosită.
Pe de altă parte, este un obicei care îți afectează serios sănătatea și silueta.

Nu faci mișcare dimineața


Chiar și 20 de minute de activitate fizică dimineața te vor ajuta să ai mai multă energie de-a lungul zilei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia, Statele Unite. Chiar și persoanele sedentare s-au simțit mai energizate întreaga zi după ce au făcut câteva exerciții dimineața, s-a descoperit în cadrul unui alt studiu.

Nu incluzi suficient fier în alimentație


Deficiența de fier te poate face să te simți lipsită de energie, nervoasă, slăbită și îți scade capacitatea de concentrare. Fierul este vital pentru transportarea oxigenului către celulele organismului.
Crește consumul de fier prin includerea unor alimente precum verdețuri, ouă, tofu, fasole, carne roșie slabă sau ficat de pui. Asociază aceste alimente cu vitamina C pentru a îmbunătăți absorbția fierului în corp.

Dormi prea mult


Ar putea suna ciudat, dar dacă simți că ești obosită, poate ar trebui să dormi mai puțin. Potrivit cercetătorilor de la Harvard Health, contează mai mult calitatea somnului decât cantitatea. Dacă dormi prea multe ore pe noapte poate prelungi durata de timp necesară pentru a adormi, ceea ce afectează odihna adecvată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod