Fată la plajă

5 remedii naturale împotriva arsurilor solare

Descoperă câteva trucuri foarte simple contra arsurilor solare şi scapă de problemele cu care ne confruntăm toţi pe timpul verii!
Chiar dacă este recomandat să folosim creme de protecţie solară sau să respectăm un anumit program atunci când mergem la plajă, mulţi dintre noi ignorăm avertismentele date de medici.

Cu cât ne expunem mai mult la soare fără să ne luăm măsuri de prevenţie, cu atât riscurile de cancer sau de apariţie a ridurilor cresc simţitor. Este recomandată folosirea cremelor cu protecţie solară de fiecare dată când ieşim afară!

Dacă totuşi v-aţi ales cu arsuri, aveţi usturimi sau pielea începe să vi se cojească, trebuie să luaţi imediat măsuri şi să insistaţi data viitoare pe prevenţie, nu pe tratare.

Remedii naturale împotriva arsurilor solare:


Iaurtul


Atât laptele cât şi iaurtul au proprietatea de a calma zonele afectate. Grăsimea pe care o conţine iaurtul grăbeşte procesul de vindecare şi în acelaşi timp calmează pielea.
Aplicaţi iaurt pe porţiunile afectate şi lăsaţi să acţioneze timp de câteva minute. Apoi clătiţi cu apă rece şi cu siguranţă vă veţi răcori!

Duşul rece


Duşul rece sau aplicarea cuburilor de gheaţă pe zonele afectate calmează fluxul sanguin crescut în urma expunerii la soare şi ajută la sporirea senzaţiei de răcorire. În acelaşi timp, apa rece sau gheaţa stopează procesul de deshidratare.

Oţetul


Oţetul te ajută doar în cazul în care razele solare au provocat descuamarea pielii. Tamponarea cu oţet pe zonele afectate va grăbi uscarea pielii şi totodată regenerarea ei.
Este şi un bun antiseptic.

Bicarbonatul de sodiu


Bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă hidratează pielea şi o ajută să se şi răcorească în acelaşi timp. Tamponează pielea cu un astfel de amestec o dată la câteva ore.

Lămâile


Zeama de lămâie are acelaşi efect ca şi oţetul, grăbind procesul de regenerare a pielii. Trebuie să diluezi lămâia cu apă, însă întotdeauna cantitatea de zeamă de lămâie să fie mai mare ca cea de apă. Te vei răcori şi te vei şi dezinfecta în acelaşi timp!





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod