Coriandru

16 beneficii uimitoare ale coriandrului



Protecţie contra infecţiei cu Salmonella
Salmonella este una dintre cele mai periculoase cauze ale bolilor provocate de alimente. Coriandru are nivele neobișnuit de mari de dodecenal, un compus natural care este de două ori mai puternic decât un antibiotic folosit în tratamentul principal pentru boala bazată pe salmonella. Prin adăugarea de coriandru în dieta normală, vă protejați corpul de tulburările oribile și chiar fatale, legate de această bacterie mortală. Coriandrul se găsește frecvent în salsa pentru a adăuga aromă.

Îmbunătăţeşte sănătatea osoasă
Ca o sursă bogată de calciu, coriandrul este foarte important pentru persoanele care doresc să-şi protejeze oaselor. Calciul și alte minerale esențiale găsite în coriandru sunt componente integrale ale regenerării osoase și durabilității, precum și în prevenirea degradării osoase, atât de frecvent asociată cu boli debilitante precum osteoporoza.
Calciul este prezent în special în frunzele centrale de coriandru!

Ajută digestia
Coriandru, datorită aromelor bogate din uleiurile sale esențiale, ajută la secreția corespunzătoare a enzimelor și sucurilor digestive din stomac, stimulând astfel digestia și mișcarea peristaltică. Este, de asemenea, util în tratarea tulburărilor de alimentație cum ar fi anorexia. Pe lângă aroma plăcută a coriandrului, are anumite calități stimulatoare, derivate din mineralele și neurotransmițătorii care sunt stimulați atunci când coriandrul este ingerat. Studiile au arătat că dispepsia (indigestia) este redusă dacă coriandrul este adăugat regulat în dietă. Pentru copiii mici, care au o șansă mai mare decât adulţii de a dezvolta colici, cantități mici de coriandru în dieta lor pot rezolva problema rapid!

Videcă variola
Uleiurile esențiale din coriandru sunt bogate în componente și acizi antimicrobieni, antioxidanți, antiinfecțioși și detoxifianti.
Prezența vitaminei C și a fierului întărește și sistemul imunitar. Aceste proprietăți ajută la prevenirea și vindecarea variolei, reduce durerea şi are un efect calmant asupra pacienților cu variolă.

Previne tulburările menstruale
Coriandrul este un stimulent natural și reglează secreția glandelor endocrine, acest impact hormonal ajutând la reglarea ciclurilor menstruale și reducerea durerii asociate în timpul acestei perioade.

Îngrijirea ochilor
Coriandrul este încărcat cu antioxidanți, vitamina A, vitamina C și minerale precum fosforul, care previne tulburările de vedere, degenerescența maculară și reduce stresul de la nivelul ochilor. Există, de asemenea, beta-caroten în frunze, care împiedică o serie de alte boli care afectează ochiul și pot chiar inversa efectele degradării vederii la pacienții în vârstă.

Tratează conjunctivita
Coriandrul este un dezinfectant foarte bun și are proprietăți antimicrobiene care protejează ochii de bolile contagioase precum conjunctivita.
Uleiul de coriandru este unul dintre componentele fundamentale ale unui număr de produse pentru îngrijirea ochilor.

Ţine sub control diabetul
Datorită efectului stimulativ al coriandrului asupra glandelor endocrine, secreția de insulină este crescută de pancreas, ceea ce duce la creșterea nivelului de insulină din sânge. Aceasta reglementează asimilarea și absorbția adecvată a zahărului și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Alte beneficii


Coriandrul ajută la vindecarea ulcerului, inflamației, spasmelor, în timp ce acționează ca un expectorant și protejează ficatul. Este anticarcinogen, anticonvulsivant, antihistaminic și hipnotic. Coriandru este considerat a fi un afrodisiac natural și a fost folosit pe scară largă în anumite combinații cu alte plante pentru a spori libidoul unei persoane.

Contraindicaţii


Aproape ca orice aliment, există un pericol de reacție alergică şi în cazul codriandrului, foarte rar el poate fi iritant pentru piele. Unul dintre cele mai neobișnuite efecte secundare este că unii pacienți se plâng de sensibilitatea la soare, ceea ce ar putea duce ulterior la cancer de piele pe termen lung.

Una dintre cele mai neobișnuite efecte secundare este că unii pacienți se plâng de sensibilitatea la soare, iar consumul excesiv de coriandru îi face mai sensibili la arsurile solare, ceea ce ar putea duce ulterior la cancer de piele pe termen lung.

Femeile însărcinate nu ar trebui să consume coriandru, deși unele femei au afirmat că le crește producția de lapte matern.
Cel mai bine este să fii în siguranță, așa că vorbește cu un doctor înainte de a adăuga coriandru în dieta ta!

Sursă: organicfacts
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod