Uleiul de cannabis ameliorează simptomele bolii Crohn, potrivit unui nou studiu

Un studiu restrâns a constatat că uleiul de cannabis poate ameliora semnificativ simptomele bolii Crohn.
Studiul a arătat că multe persoane cu boala Crohn folosesc în mod regulat cannabis pentru ameliorarea simptomelor, după cum a declarat Timna Naftali, un gastroenterolog israelian care predă la Universitatea din Tel Aviv. S-a crezut întotdeauna că această îmbunătățire a fost corelată cu o reducere a inflamației în intestin, iar scopul acestui studiu a fost de a investiga acest lucru. Iată la ce concluzii a ajuns echipa de cercetători!

Care este motivul pentru care uleiul de cannabis ameliorează simptomele bolii Crohn?


Boala Crohn este o boală inflamatorie intestinală care durează pe viață și care poate provoca dureri abdominale severe și diaree cronică. Studiul considerat a fi primul de acest tip a descoperit că un tratament de opt săptămâni cu ulei de cannabis care conține un raport de 4 la 1 CBD - THC a stimulat o remisie clinică în cazul a până la 65% dintre persoanele cu boala Crohn.
Studiul a inclus 50 de persoane cu forme moderate spre severe ale bolii Crohn. Grupul care a primit tratamentul cu ulei de cannabis a raportat îmbunătățiri semnificative ale calității vieții. Interesant însă a fost faptul că tratamentul nu a avut niciun efect asupra inflamației intestinului care cauzează boala. 

S-a demonstrat anterior că această plantă poate produce îmbunătățiri măsurabile ale simptomelor bolii Crohn, dar nu a fost văzută nicio îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic a scorurilor endoscopice sau a markerilor inflamatori măsurați în grupul care a consumat ulei de cannabis în comparație cu grupul care a primit un tratament placebo.
Canabinoizii pot avea efecte antiinflamatorii puternice, dar acest studiu arată că îmbunătățirea simptomelor nu poate fi corelată cu aceste proprietăți antiinflamatorii. Echipa de cercetători intenționează să investigheze în continuare proprietățile antiinflamatorii ale cannabisului. 

Existe motive ca oamenii de știință să creadă că sistemul endocannabinoid este o țintă potențială terapeutică în boala Crohn și în cazul altor boli gastro-intestinale. Cu toate acestea, pentru moment, cannabisul medicinal va fi considerat drept o alternativă sau o intervenție suplimentară care oferă o ameliorare temporară a simptomelor unor persoane care suferă de boala Crohn.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod