Tusea. De ce nu-ţi mai trece şi cum să o tratezi


Află care sunt cele mai comune remedii moștenite din bătrâni și cum poți să le prepari chiar și tu, în intimitatea propriei locuințe:

Ceaiul de ceapă și nuci

Spală o ceapă și zdrobește-o, păstrându-i coaja. Fierbe-o timp de 10 minute în 300 ml de apă, alături de miezul a 3 nuci. Îndulcește ceaiul cu miere si consumă-l la temperatura camerei, cu înghițituri mici, pe parcursul întregii zile.

Mierea picantă

Indiferent dacă tusea ta este uscată sau expectorantă, o poți trata cu ajutorul câte unei lingurițe de miere condimentată cu puțin piper alb măcinat sau turmeric.

Acest remediu are efect imediat și poate fi folosit de mai multe ori pe zi.

Inhalațiile

Fierbe apă într-o cratiță de mărime medie si pulverizează câteva picături de ulei esențial în ea. Poți folosi ulei de cimbru, de oregano, de mușețel, de mentă sau de eucalipt. Apleacă-te deasupra vasului si acoperă-ți capul cu un prosop, pentru a nu le permite vaporilor să se risipească. Nu te apropia la mai putin de 20 cm de vas, pentru a evita eventualele arsuri. Asigură-te, înainte să alegi uleiul esențial, că nu esti alergică la niciuna dintre componentele sale.

Ceaiul de ghimbir

Spală o rădăcină de ghimbir proaspăt și taie o bucățica din el, care să nu depășească 5 cm.
Dă-l pe răzătoarea mică și pune-l la fiert într-un litru de apă clocotită, timp de un minut. Strecoară-l si adaugă lămâie, dacă vrei ca efectele benefice să fie mai puternice. Ceaiul de ghimbir are și proprietăți de imunizare, dar și de eliminare a țesutului adipos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod