Tratamente pe bază de plante care îmbunătățesc circulația sângelui la picioare

Picioarele sunt o parte importantă a corpului. Dacă nu primesc suficient sânge, nu vor fi în stare să meargă. Din fericire, există remedii naturale care pot îmbunătăți circulația sângelui la nivelul picioarelor. Iată câteva tratamente pe bază de plante pe care le poți încerca!

Ce remedii pe bază de plante îmbunătățesc circulația sângelui la picioare?


O circulație sanguină slabă a picioarelor poate duce la apariția durerilor și poate face ca extremitățile să amorțească pentru perioade lungi de timp. Aceste senzații neplăcute pot face dificil mersul sau chiar statul în picioare. O vizită la medic poate fi costisitoare, iar efectele tratamentelor sunt temporare.

Remediile naturale oferă o alternativă pentru a îmbunătăți circulația sanguină slabă a picioarelor. Multe dintre aceste opțiuni pot fi mai eficiente când vine vorba de stimularea fluxului sanguin periferic decât medicamentele prescrise de doctori. 

Gingko biloba subțiază în mod natural sângele, astfel încât să curgă mai ușor.
Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și vechi plante medicinale din natură. A fost folosită în medicina tradițională pentru mii de ani în vederea îmbunătățirii circulației sanguine. Frunzele copacului de ginkgo biloba conțin un diluant natural al sângelui, care împiedică trombocitele din sânge să se strângă la un loc. Acest lucru scade riscul de formare a unui cheag de sânge într-un vas de sânge. Cheagurile de sânge pot bloca fluxul sanguin și pot cauza un accident vascular cerebral mortal.

În mod clar, ginkgo îmbunătățește circulația în tot corpul. Având în vedere efectul de subțiere a sângelui, această plantă medicinală puternică nu ar trebui luată împreună cu alte medicamente, decât dacă îți recomandă medicul. 

Consumul de usturoi este recomandat pentru picioarele tale


O modalitate alternativă de a preveni afecțiunile și bolile este să adaugi cât mai mult usturoi în dieta ta. Consumul de câțiva căței de usturoi pe zi reprezintă o modalitate naturală de a controla nivelul tensiunii arteriale.
Usturoiul este deosebit de benefic pentru pacienții cu diabet zaharat, care au adesea o circulație sanguină slabă. Proprietățile sale antiseptice ajută la eliminarea infecțiilor microbiene, care ar putea provoca inflamații și umflături. În plus, poate ajuta la scăderea cantității de glucoză, care îngroașă sângele. De asemenea, poate scădea și nivelul de colesterol din sânge, care cauzează îngroșarea și rigidizarea vaselor de sânge.

Prin reducerea excesului de zahăr din sânge și a colesterolului rău din organism, usturoiul aduce beneficii tensiunii arteriale. Condimentul acesta este important pentru sistemul circulator.

Fructele de păducel sunt recomandate pentru vasele de sânge ale picioarelor


Există mai mult de 1.000 de arbuști și arbori care se încadrează în termenul colectiv de păducel. Fructele comestibile care provin de la aceste plante au calități medicinale, motiv pentru care au fost utilizate în mod tradițional pentru a trata problemele circulatorii.

Consumul regulat de fructe de păducel te va ajuta să îmbunătățești fluxul sanguin din corp.
Pentru cele mai bune rezultate, fructele pot fi consumate cu piper cayenne, usturoi și ginkgo biloba. Combinația celor patru plante va face minuni pentru circula sângelui de la nivelul gleznelor și picioarelor. 

Și afinele ar trebui să fie pe această listă. Nu numai că ajută la ameliorarea problemelor circulatorii de la nivelul picioarelor și din restul corpului, ci îmbunătățesc și vederea și sănătatea ochilor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod