Totul despre hepatita B

Hepatita B este cea mai comuna si grava forma de infectie a ficatului in intreaga lume. Virusul hepatitei B poate fi transmis direct prin contactul cu sange infectat, prin sex neprotejat...

In fiecare an, pe 19 mai, se marcheaza Ziua Mondiala a Hepatitei, o zi in care este necesar sa ne amintim de lupta care se duce la nivel mondial cu aceasta boala.

Cu ocazia acestei zile, compania Bristol-Myers Squibb impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Boli Hepatice, Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF) si Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" au sustinut o campanie de informare si educare a populatiei pentru a atrage atentia asupra severitatii acestei boli si a impactului ei asupra starii generale de sanatate din Romania.

Hepatita B este cea mai comuna si grava forma de infectie a ficatului in intreaga lume.

Virusul hepatitei B poate fi transmis direct prin contactul cu sange infectat, prin sex neprotejat sau prin injectarea intravenoasa a drogurilor cu ace nesterilizate. Hepatita B este de 100 de ori mai infectioasa decat virusul imunodeficientei umane (HIV).

Virusul hepatitei B (VHB) este o amenintare serioasa pentru sanatatea globala, cu atat mai mult cu cat 2 miliarde de oameni din intreaga lume (1 din trei oameni) sunt infectati cu acest virus.

In ciuda disponibilitatii vaccinului care previne infectarea cu VHB, 300-400 de milioane de oameni sufera de infectie cronica cu virusul VHB, care este dificil de depistat fara efectuarea unei analize de sange.

Infectia cu virusul hepatitei B reprezinta a zecea cauza de mortalitate in lume.

Aproape 1.2 milioane de oameni au murit in 2007 in urma complicatiilor provocate de hepatita B. Hepatita cronica B este cauza a 80% dintre cazurile de cancer hepatic.

Cu cat infectia apare mai devreme in cursul vietii, cu atat creste probabilitatea ca aceasta sa se cronicizeze si sa duca la aparitia cirozei sau a cancerului hepatic.

Care sunt simptomele?


Hepatita B este dificil de depistat, de fapt 40% dintre adultii infectati nu prezinta nici un simptom pana la momentul cand infectia devine cronica. Daca o persoana prezinta simptome, acestea pot aparea sub forma simptomelor unei gripe, prin ingalbenirea ochilor si a pielii (icter), oboseala, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare, cefalee, greata, varsaturi si dureri ale articulatiilor.


Cum este diagnosticata?


Exista mai multe teste la indemana medicului pentru a evalua afectiunile ficatului sau posibilele viitoare complicatii ale hepatitei B. Acestea includ o serie de analize de sange, de imagistica a ficatului sau biopsia hepatica.

Cum progreseaza boala?


Perioada intre expunerea la hepatita B si aparitia primelor simptome variaza intre 45 si 180 de zile; aceasta fiind urmata de faza "infectiei acute". Daca virusul ramane in organismul uman mai mult de sase luni, fara tratament, boala intra in faza de "infectie cronica".
 
Persoanele cu hepatita cronica B sunt expuse unui risc crescut de dezvoltare a complicatiilor bolii hepatice.
In medie, cel putin 15 - 25 % dintre pacientii cu hepatita cronica B vor muri din cauza unei complicatii asociate bolii hepatice.
 

Comentariile 101-134 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 18 Dec 2009, 22:47
    hepatita b

    in urma unor analize am descoperit ca am hbs slab reactiv anticorpi pozitiv pt hbs iar celelalte analize in limite normale care este problema medici din jur mi-au spus sa stau linistita ca nu este nimic grav doar sa tin regim as dori citeva sfaturi medicale avizate.

    3
    0

  • valy pe 18 Dec 2009, 17:15
    hepatita b

    buna,mama mea este suspecta de hepatita b si trebuie sa isi repete analizele,este posibil sa fie o eroare a medicilor?este grav daca are aceasta boala? se poate vindeca?stresul poate fi si el cauza produceri acestei boli?nu prezinta simtomele hepatitei,dar e am vazut ca este cam umflata la fata.astept raspuns urgent

    1
    4

  • alexa pe 11 Dec 2009, 15:05
    sunt disperata

    am facut analizele de rutina ,anuale,si asistenta mi-a recomandat sa fac si testul virusilor hepatici.Stupoare ,mi-a iesit AgHBs + 21.13.,tgo,tgp sunt bune.Sunt speriata,abia luni merg la medic.Stie cineva sa-mi spuna pana atunci ceva,orice,plang intr-una .Sunt de fel anxioasa.Ce inseamna 21.13,exact asa scrie.Multumesc din suflet pentru un eventual raspuns.

    11
    3

  • daniel pe 8 Dec 2009, 01:37
    hepatita b

    buna am 20 de ani si am hepatita b de cand m-am nascut din spital ,as vrea sa stiu daca se mai poate trata aceasta boala adica sa nu mai fie in organism va multumesc mult

    6
    9

  • lexu pe 5 Dec 2009, 00:56
    hepatita b cosmar

    buna...nu jtiu cum sa incep ca sunt prea distrusa sa vorbesc,am hepatita b de 4 luni si tgp creste de la luna la luna.sfatu meu este avetzi grija cu cine iesiti,eu am luat-o prin contact sexual de la fostu meu prieten...am aflat la scurt timp dupa ce ne-am despartit k este internat in spital cu hepatita b,dupa care la 2 saptamani mi-am facut si eu analizele si mi-a iesit pozitiv.Ma trezesc in fiecare dimineata cu gandu k sunt bolnava si imi vine sa ma omor vorbesc serios.Sunt cu psihicu cazut la pamant.Cand imi voi reveni??knd vad comentarii k altii au hep b de ani de zile in corp...eu nu pot trai cu gandul asta.ptr cine vrea sa vorbeasca cu mine sa ma ajute cu sfaturi id-ul meu de mess lexu89lexu11.va pup si va urez sanatate atat voua cat si mie

    6
    2

  • dana pe 25 Oct 2009, 19:41
    hepatita b inactiva

    daca hepatita este inactiva se poate reactiva , astfel incat sa ajungi prin contact sexual sa te contaminezi(daca sotul este purtator hbs inactiv) iar eu in urma analizelor nu am contactat virusul pana acum?

    7
    0

  • dana pe 25 Oct 2009, 19:35
    incarcatura virala

    sotul meu a fost depistat cu HBS Ag =prezent si in urma analizelor am aflat ca hepatita este inactiva, iar viremia =2525l.cat trebuie sa aibe viremia,este mare....??

    6
    0

  • entecavir pe 25 Oct 2009, 07:22
    vand 1 cutie de baraclude (entecavir)

    1 cutie de baraclude (entecavir) 0,5 mg. pret: 1200 ron. valabil pana in 10.2010. pentru detalii: duplex_double@yahoo.com

    1
    3

  • Vika pe 24 Iun 2009, 16:17
    hepatita virala B

    Fostul meu prieten este infectat cu acest virus. Am aflat vestea infectarii foarte tarziu, cand starea sanatatii se agravase si se impunea o investigatie medicala ampla. Din fericire nu am preluat acest virus, desi locuiam impreuna si aveam o viata sexuala libera. A urmat o perioada de cosmar: analize, studiu in domeniu, tratament cu Zeffix in jur de 2 ani cu intrerupere. Singurul rezultat obtinut a fost sa tergiversam inaintarea bolii, incat pentru o perioada virusul a devenit inactiv. Dupa ce am stopat tratamentul cu Zeffix, am repetat analizele si se pare ca virusul este iar activ. Sfatul meu este in cazul in care la unul din parteneri s-a depistat acest virus, sa faceti investigatiile necesare si daca celalalt inca nu l-a contactat, sa va vaccinati obligatoriu. De asemenea, urmati un regim alimentar strict, fara grasimi, prajeli... dar cel mai important evitati la maxim consumul de alcool si fumatul!!!! Sanatate tuturor si fostului meu prieten la fel!!!

    0
    0

  • sorin pe 1 Iun 2009, 20:40
    hepatita b

    am de un an de zile virusul hepatitei b in corp am inceput prin a face analize si analize tgo si tgp su limita deci valori normale si viremia 427 copii am repetat la 6 luni de la depistare si mia iesit tot pozitic .mai este vreo sansa sa ami iese negativ?si inca ceva de cand am inceput tratamentu cu lagosa combinat cu polen simt ceva deranjuri la ficat iar pana sa incep tratamentul nu simteam nimik indiferent ce mancam

    0
    1

  • ana pe 1 Iun 2009, 18:51
    curiozitate

    De curand am aflat ca o colega de scoala a fiicem mele are hepatita B. Spuneti-mi va rog, exista posibilitatea ca si fiica mea sa fie infectata?

    2
    0

  • craciun mirela pe 30 Mai 2009, 14:25
    as vrea sa vb cu oameni care au hepatita b id meu mirelasexy20

    io am descoperit virusu cand eram insarcinata in luna a 9 adica in dec 2008

    5
    2

  • CAMELIA pe 20 Mai 2009, 17:40
    hepatitab

    la fel si mie si sotului meu dr ne-a spus k nu este un tratament pentru acest tip d hepatita doar un regim alimentar pare greu d crezut dar asta e atunci cum se vindeca????

    2
    0

  • ana pe 19 Mai 2009, 17:16
    hepatita B

    buna ,am 36 de ani si in urma unei donari de singe am aflat ca am hepatita B in urma analizelor ,medicul mi-a zis ca am virusul activ in corp dar ca nu afecteaza ficatul.Intrebarea mea este daca pot trai multi ani cu acest virus fara sa-mi faca nici-un rau in corp.Medicul de familie nu mi-a recomandat nici-un tratament

    0
    0

  • Lia pe 19 Mai 2009, 12:14
    hepatita b

    Buna, am 42 de ani si in luna august 2008 in urma unor analize de rutina am descoperit ca am hepatita B, cu analize in valori normale am facut si incarcatura virala rezultatul fiind de 1133 copii. Toti medicii din Bucuresti spun ca nu am indicatie de tratament deci sa nu iau nimic in afara de silimarina , vitanmina E si seleniu. In luna ianuarie 2009 am repetat analizele toate in valori normale mai putin incarcatura virala care a crescut la 105.000 copii. Medicul de la Bals mi-a intocmit dosarul pentru tratament cu entecavir 0.5 mg/zi, l-am depus la CAS dar am aflat cu stupoare ca in acest moment se aproba dosare depuse in anul 2005. Ma intreb atunci ce rost mai are daca descoperi din timp aceast virus daca medicii in afara de regim nu recomanda nimic altceva iar tratamentul , singurul tratament impotriva acestui virus dureaza asa mult pina il obtii.Am omis sa va spun ca din luna august 2008 am urmat cu un tratament de la energy plus Bucuresti pe baza de suplimente nutritive, dar care este foarte scump si nici nu stiu ce sa cred pentru ca toate analizele mele sunt in valori normale inclusiv fibromax dar mai putin viremia care a crescut foarte mult in 8 luni. Acum nu stiu ce sa cred daca aceste valori sunt normale datorita acestui tratament sau ca virusul nu il am de prea mult timp. In ianuarie 2008 am fost la stomatolog si de acolo cred ca il am sau de la ginecolog pentru ca in luna aprilie 2008 mi-a recoltata un papanicolau.In acest moment nici nu stiu ce pot sa mai fac. Va rog sa-mi comunicati daca cineva a mai urmat acest tratament de la energy plus Bucuresti si ce rezultate a avut. Multumesc

    3
    0

  • io pe 8 Mai 2009, 16:01
    hepatita b

    am 17 ani si am hepatita B ...ma simt naspa de cand am fost de urgenta la spital si acu' inca ma simt ca draq numa ca nu'as mai merge la spital, cum pot sa fac tratament sa scap de aceasta boala. ???

    3
    0

  • alexandra pe 7 Mar 2009, 06:38
    depistarea hepatitei b

    eu am avut hepatita b acuta si analizele au arat ca nu mai sunt purtatoarea acestui virus.E posibil totusi sa mai fiu.as vrea sa imi recomandati un loc unde pot sa imi fac din nou analizele si eu si prietenul meu.Multumesc!!!

    1
    0

  • elena pe 7 Mar 2009, 06:34
    hepatita b

    buna.as vrea sa stiu dc eu si prietenul meu suntem purtatori de virusul hepatitei b vom putea avea un copil.ce tratament trebuie urmat pentru a naste un copil fara probleme

    3
    0

  • ramona pe 31 Ian 2009, 16:19
    bepatitab

    in urma unor analize se pare ca as avea hepatita b sotul meu nu o are desi facem sex neprotejat e posibil?

    0
    0

  • DANA pe 25 Ian 2009, 01:34
    HEPATITA B

    SOTULUI MEU I SA DESCOPERIT HEPATIATA B IN VARA ANULUI 2008 IAR PANA ACUM NU A FACUT NICI UN TRATAMENT , MI-AM FACUT SI EU ANALIZELE DUPA CE SI LE-A FACUT EL DAR NU MIA IESIT VIRUSUL DAR ACUM DUPA CE M-AM DOCUMENTAT PUTIN DESPRE ACEST VIRUS SUNT SIGURA CA AL AM SI EU CHIAR DACA LA ANALIZE NU MIA ESIT ,ACUM AM RAMAS INSARCINATA SI MIE CAM TEAMA .SA NE AJUTE D-ZEU MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA

    0
    0

  • cry pe 17 Ian 2009, 16:00
    hepatita b

    am hepatita b si fac un tratament cu aloe vera ,am inceput tratamentul la 02-01-09 si deja ma simt mai bine nu mai am stari de greata,oboseala,etc in schimb daca maninc ce nu ar trebui imediat ma doare ficatul ,in concluzie tin regim beau multe lichide pt a elimina toxinele din corp si incerc sa duc o viata normala dupa ce voi termina tratamentul va spun ce efect a avut ,se face 3 luni pe an a costat 600 lei .multa sanatate

    2
    0

  • valentina pe 16 Dec 2008, 22:07
    o greseala

    o asistenta medicala mi-a spus ca hepatita a netratata, se poate transforma in hepatita b. eu cred ca asa ceva nu se poate. ma lamuriti dvs?

    1
    0

  • niko pe 26 Nov 2008, 12:27
    sarcina cu VHB

    SUNT INSARCINATA SI ACU AM AFLAT DESPRE FAPTUL CA SUFAR DE ACEST VIRUS VREAU SA STIU CU CE II POATE AFECTA LA COPIL ACUM,LA NASTERE SI LA ALAPTARE.CUM POT AFLA DE CIT TIMP AM ACEST VIRUS SI DACA NU E DE MULT ,SE POATE TRATA DEFINITIV SAU VOI TRAI CU EL TOATA VIATA?

    1
    0

  • elena pe 19 Nov 2008, 12:50
    ciroza alcolica

    buna ziua, in urma analizelor de cel putin 3 ani s-a depistat de aceasta ciroza hepatica,tinuta sub control pana acum,cand a aparut lichid abdominal,greu de eliminat.In acest caz mai se poate regenera ficatul daca este tot terminat ?sau mai este vreo alternativa?ce medicamente se pot lua avand in vedere ca niciodata nu s-a administrat interferon.Intrebarea este daca interferonul mai poate ajuta cu ceva sau nu?

    1
    0

  • dana pe 14 Aug 2008, 21:18
    hepatita b

    Cit dureza pana se primeste interferon? Sotul meu are dosarul aprobat casa de sanatate si trimis la Bucuresti de 2 luni.

    0
    0

  • sarah pe 5 Aug 2008, 08:47
    Hepatita B

    am 26 de ani si in urma unor analize am aflat ca am hepatita B, atat eu cat si sotul meu. Am consultat un doctor si mi s-a spus ca nu este atat de grav.As vrea sa va intreb daca as ramane insarcinata ar fi o problema? Sau care sunt riscurile, se face cezariana , nu se alapteaza? Va multumesc

    1
    2

  • mariutza pe 5 Aug 2008, 04:50
    hepatita b

    am 16 ani si am hepatita b.......ce pot sa fac ??am stat 5 sap in spital.....am caut perfuzi injecty ....am luat si pastile....si a trecut 1 an si analizele imi ies tot mai rau....tgo150 si tgp200......se poate sa fi dat in cancer??nu mai stiu ce sa fac .....seara ma pun sa dorm si ma gandesc ca poate dimineatza nu mai sunt......ma simnt foarte rau ....ce pastyle sa cumpar...ast rasp...pupici

    0
    1

  • geo pe 20 Iul 2008, 13:22
    despre VHB corelata,wild type cu inceput catre varianta e_minus

    am 28 de ani si acum 2 ani am fost diagnosticat cu VHB.Am urmat tratament cu interferon intronA timp de 6 luni,impreuna cu zeffix antiviral.In urma acestui tratament mi sa diagnosticat incompatibilitate psihologica la intronA si am intrerupt brusc tratamentul,totodata am dezvoltat rezistenta genotipica la antiviralul Zeffix.Ultimul tratament pentru VHB,Zeffix 100mg,Adefovir10mg,in urma caruia virusul a ramas imutat.Am fost nevoit sa suspend brusc tratamentul in decembrie 2007 si de atunci nu am mai fost la nici un control specialistic.Care sunt optiunile,complicatiile,si indrumarile dumneavoastra.Va multumesc

    0
    0

  • andra pe 2 Iul 2008, 17:38
    Hepatita B

    Prietenul meu are a fost suspect acum 10 ani cu Hepatita B,dar nu a facut niciodata tratament ,cred ca este inactiv,nu se manisfesta nicicum ...as vrea sa stiu daca e posibil ca eu sa fi luat pentru ca acum 2 luni,la un contact sexual s-a rupt prezervativul(inainte sa ejaculeze),dar si-a dat seama foarte repede si s-a oprit....in cat timp as putea sa imi fac analize ca sa stiu dak am sau nu?Care sunt sansele sa fi luat si eu?Va rog sa ma ajutati!

    1
    3

  • cristina pe 20 Iun 2008, 19:24
    hepatita b

    imi puteti raspunde la o intrebare????de cateva saptamani am ochii galbeni,nu am pofta de mancare,de fapt am mai multe simtome de hepatita b,dar as vrea sa stiu ce simtome mai sunt.va rog mult

    1
    4

  • rodica pe 9 Iun 2008, 15:55
    hepatita cronică B

    Cei infectaţi cu virusul hepatitei B au voie să stea la plajă?. Care ar fi riscurile expunerii la razele solare?. Întreb acest lucru pentru că vine perioada concediilor, iar în tot ce am citit până acum nu am găsit nici o referire la acest aspect.

    0
    0

  • beccy pe 6 Iun 2008, 19:41
    scurgere de lapte din san

    buna! am 30 de ani si am o fetita de 2 anisori si 3 luni,am oprit alaptatul cand avea fetita 1 anisor si7 luni,si totusi imi pun intrebarea de ce imi mai curg sani si acum!?stiti ceva de hiperprolactinemia?sunt ingrijorata si astept raspunsul vostru.multumesc

    0
    0

  • dana pe 29 Mai 2008, 10:08
    hepatita b

    as trea sa stiu daca se face tratament in cazul hep.cronice b?am 30 ani si am aflat de ea acum 2 ani.dar nimeni nu mi da nici un tratament..ast mes.pupici..

    2
    1

  • Braha Ioan pe 22 Mai 2008, 18:28
    Mai multe informatii

    Se spune ca hepatita B este de 100 de ori mai infectioasa decat virusul imunodeficientei umane (HIV),ca simptomele sunt........ dar cred ca multi ar dori sa stie de ce apare boala si daca s-au facut demersuri in sensul contracararii cauzei.Sunt convins ca un raspune va fi ca trebuie un regim alimentar echilibrat dar cu ce?cu rosii din Turcia care nu au gust?cu alte chimicale de prin pateuri si salamuri care au gust si cand ajung in stomac si trec si prin ficat se declanseaza un razboi in toata regula,fierea abia daca mai face fata.Deci cat de natural mai mancam in ziua de azi?TBC-ul a luat si el amploare ca sa ne aduca aminte cat de bine ne merge.Consider ca ar fi bine sa capatam mai multe informatii cand mai apare un astfel de articol.

    1
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod