Tinitusul sau zgomotul din urechi, la un pas de vindecare

Oamenii de stiinta spun ca sunt la un pas de a afla cauza tinitusului, ceea ce ar favoriza descoperirea unui tratament care sa vindece aceasta afectiune. Zgomotele de care se plang multe persoane apar in lipsa unui stimul sonor extern si sunt descrise ca vajaieli, pocnituri, fosnete, tarait, ticait.
Statisticile arata ca cel putin 10 -15% din populatie sufera un astfel de episod pe parcursul vietii, fenomenul fiind mai accentuat si frecvent odata cu inaintarea in varsta. Zgomotele percepute pot sa aiba o frecventa care de obicei este inalta (nu intotdeauna) si care poate sa varieze in intensitate. Este un zgomot care are de obicei o durata foarte mare (deci nu este un tiuit de cateva secunde) si intefereaza semnificativ cu calitatea vietii individului, deoarece il percepe in mod constant intr-o ureche sau in ambele urechi.

Zgomotul din urechi: Din ce cauze apare?

Au fost emise mai multe teorii, multe neurologice (creierul percepe in mod gresit aparitia unui zgomot si urechea il preia ca atare) sau psihologice (tinitusul este un simptom care este o expresie a unui factor stresor in viata individului). Exista boli in care tinitusul este o conditie de diagnostic (ca in otoscleroza), insa nu exista inca nicio definitie clara a cauzelor, niciun tratament preferential care sa duca la disparitia simptomelor.

Insa, potrivit unui studiu aparut ieri pe site-ul BBC News, cercetatorii sunt la un pas de a descoperi un tratament pentru tinitus, dupa ce au aflat cauza care-l declanseaza: degradarea auzului merge mana in mana cu hiperexcitabilitatea unor celule nervoase din creier care produc aceste sunete.
Concluziile studiului au fost prezentate in revista Nature Neuroscience si arata ca aceasta activitate nervoasa necontrolata declanseaza zgomotele din urechi, tratamentul constand in echilibrarea activitatii nervoase.

Care sunt simptomele?

 In primul rand apare acest sunet constant, insa el aduce un corolar intreg de simptome pentru ca atentia persoanei afectate este consumata si in a percepe acest sunet, ajungandu-se la:
  • scaderea semnificativa a atentiei auditive: frecventa pe care are loc tinitusul este blocata si persoana se concentreaza mai greu in analiza stimulilor auditivi din mediu;
  • stare de iritabilitate mai intens resimtita: din cauza zgomotului, scad mult pragurile de toleranta, pentru ca persoana "nu isi gaseste linistea", la propriu si la figurat;
  • probleme cu somnul: uneori zgomotul are o intensitate atat de mare, incat persoana nu poate sa adoarma, sau trezita in timpul somnului, nu isi poate regasi starea de liniste;
  • apare un anumit grad de agresivitate: din cauza oboselii si a neputintei de a rezolva problema, apare frustrarea si o stare de agresivitate, care urmeaza de obicei iritabilitatii;
  • conflicte de comunicare cu cei din jur: concentrarea e diminunata, persoana isi poate pierde mai usor rabdarea atunci cand nu aude sau cand ceilalti nu o inteleg;
  • auzul este diminuat de zgomote similare sau pe aceeasi frecventa cu tinitusul.

Din afara este foarte greu de inteles si perceput acest simptom, insa suferinta bolnavului de tinitus este foarte mare pentru ca el are zi si noapte aceasta presiune care nu se termina si careia nu stie sa-i faca fata. "Cand spui tiuit in urechi, lumea se gandeste la acel tiuit care dureaza cateva secunde, insa tinitusul poate sa aiba frecvente mult mai parsive si o intensitate mult mai mare, iar pentru a avea o mica ideea de chinul pe care il traieste o persoana afectata ar trebui sa ne imaginam cum am trai in permanenta cu zgomotul unei bormasini in urechi", explica psihoterapeuta Lena Rusti.
 
De asemenea, putem sa vorbim si despre tulburari ale auzului care au ca simtom tinutusul  - cum este otoscleroza -  dar exista si persoane la care sistemul auditiv este in limite normale, dar se confrunta cu aparitia tinitusului.
Iar cauza declansatoare este foarte greu de explicat.

Zgomotul din urechi: Care sunt optiunile de tratament?

1. Provocarea unui zgomot prin casti sau prin muzica de la un player care sa respecte o frecventa complementara, anuland astfel zgomotul tinitusului. Atentie! Numai un specialist ORL poate sa faca acest tratament.

2. Terapia prin muzica. In institutele de tinitus se fac studii experimentale de terapie prin muzica: cu sunete complementare, dar si cu muzica de relaxare si linistire care ajuta la diminuarea sau anularea componentei psihologice a tinitusului. Astfel incat, omul rezolvandu-si problemele si iesind din sursa stresoare determina si disparitia simptomului.

3. Mai exista apoi tratamente psihologice, tratamente prin biofeedback sau orice crede persoana ca poata sa ajute, cum ar fi tehnicile de relaxare, de detasare de tinitus si de acceptare a lui.

Psihoterapeuta Lena Rusti sustine ca in psihoterapie, orice tratament care "functioneaza" este bun daca e cu respect fata de tine si fata de mediu. "Nu cred ca exista remedii naturiste care sa aiba rezultate controlate statistic, insa daca vorbim de componenta tinitusului ca fiind una psihologica, atunci remediul naturist ajuta foarte mult pentru ca apare efectul de placebo si persoana isi da voie sa se simta mult mai bine.
Asadar, ea isi mobilizeaza soldateii neuronali ca sa-i dea voie sa-si rezolve aceasta problema".

Putem sa prevenim tinitusul?

Este un simptom care apare brusc, insa printre metodele de prevenire se numara:
  • o buna igiena a aparatului auditiv;
  • nu asculta muzica la casti la un volum foarte ridicat si nici pe o durata mare;
  • nu sta langa boxe cand mergi la un concert;
  • evita orice expunere la zgomote puternice si de lunga durata.


Studiu: folosirea MP3 playerelor poate provoca tinitus

La sfarsitul anului trecut, cercetatorii britanici au atras atentia asupra necesitatii de a preveni tinitusul, avand in vedere dificultatea de a-l trata. De aceea s-au angajat sa sugereze companiilor producatoare de MP3 playere sa limiteze volumul acestora, deoarece pot sa afecteze grav auzul. Potrivit cercetarilor, persoanele care folosesc MP3 playerul pentru a asculta muzica mai mult de o ora pe zi si la un volum ridicat prezinta un risc foarte mare de a suferi de tinitus.
 

Comentariile 51-100 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 13 Nov 2013, 23:46
    Tinnitool

    Si eu sufar de tinnitus, am mai avut postari pe aici, dar vreau sa va spun ca dupa multe cautari, am gasit la Tg. Mures un aparat pe care vreau sa il cumpar sau inchiriez de acolo. Acest apart e cu laser si se tine in ureche cate 25-30 min de 2 ori pe zi dimineata si seara cel putin 30 de zile si cica da rezultate extraordinare! Scrieti pe net Medisonica Mures si gasiti acolo un site unde puteti sa luati legatura.

    4
    2

  • Marian pe 14 Oct 2013, 21:27
    Zgomot in urechi

    Si eu am aceasta problema de un an si ceva, am fost la un doctor....dar degeaba. Am incercat o serie variante, ultima din ele mi se pare mai ok, de aceea m-am gandit sa o scriu aici, poate mai ajuta pe cineva. Se ia musetel, se baga in ulei ( de masline ar fi mai bine ), se lasa la macerat sase saptamani. Dupa aceea se strecoara, se marunteste o ceapa care se va pune la incalzit ( pana se ingalbeneste putin ) in ceva ulei din combinatia de mai sus. Se strecoara ( ce a fost incalzit ) tot in uleiul ce a fost cu musetel. Rezulta asa numitul ulei de musetel care se pune seara in ureche ( cu o pipeta...ceva ), se pune vata sa nu curga si se tine asa pana dimineata. Se poate face acelasi lucru si pe timpul zilei. Incercati...poate va ajuta si pe voi. Marian.

    6
    0

  • anca pe 6 Oct 2013, 22:04
    tinitus

    in ultimi 4 ani foarte multe persoane au inceput sa-se plinga de acest zgomot ciudat! Din punctul meu de vedere nu cred ca este cauzat nici de muzica si nici de alti factori fizici.sa nu uitam ca urechea umana prin structura ei este conceputa sa auda de la 5km distanta.Sint prea multe de spus insa va dau o sugestie:incercati vibromasajul pe umeri si git,iar un alt remediu e bioenergia! o sa vedeti singuri rezultatele!

    2
    0

  • Gabriel Teodor pe 7 Aug 2013, 22:46
    Domnule IONEL ALBU

    Domnule Ionel Albu, as dori daca se poate sa iau legatura cu dumneavoastra ?... va las o adresa de mail: dennyrayell@yahoo.com. Multumesc mult!

    3
    1

  • Lia pe 7 Iun 2013, 21:49
    tiuit in urechi

    Eu am avut acum vreo 7 ani tiuit puternic in urechi, am fost la ORL dar degeaba. Mi-am facut toate analizele si controalele la multi doctori dar nu mi-au dat nici un rezultat. Intr-o zi un medic pensionar mi-a spus ca am lipsa de calciu si mi-a recomandat injectii cu Gluconolactat de calciu cu magneziu ( 10 injectii,cate una pe zi). De atunci am avut anual probleme cu tiuitul dar nu se mai gaseste medicamentul in farmacii , probabil este prea ieftin. Acum imi tiuie capul de vreo luna

    3
    0

  • irimescu iulia pe 12 Mai 2013, 21:20
    tinitus

    Ma alatur si eu celor cu aceasta afectiune ,cred ca am dobindit-o ascultind in casti muzica preferata, cu volum tare .

    6
    0

  • Rafael pe 30 Apr 2013, 17:40
    Tiuit urechi

    Domnule Ionel Albu va rog mult sa-mi spuneti unde a-ti gasit ceai de FRUNZE!!! de catina. Caut pe internet si la magazinele naturiste si toti raspund ca nu au decat ceai din fructe de catina . Va multumesc anticipat,

    3
    0

  • IONEL ALBU pe 28 Apr 2013, 22:07
    CUM AM REZOLVAT EU ZGOMOTUL DIN URECHE

    Va descriu cum a debutat boala la mine. In truna din zile mergand pe strada am simtit o presiune mare in cap, sau infundat urechile. Am mers la medic, nervul urechii era aproape mort si nu mai auzeam cu urechea aproape de loc. Dupa doua saptamani de internare a inceput sa imi revina auzul dar sa instalat si zgomotul permanent in ureche. Dupa externare nu am luoat medicamentele prescrise de medic. ATENTIE. Am baut zilnic 3, 4, 5, cani de ceai de catina frunze la pliculet si fructu de catina, ambele combinate , 1 lingura de fructe si 1 plic de frunze la 1/2 litri de ceai, indulcit cu miere de albine. Uneori adaugam si 1 lingurita de fructe Goji. Pe langa acest ceai la masa de pranz si de seara beam cate un pahar de vin rosu, ( de zaibar ) .toti stiti ca vinul rosu este dilatator pentru vasele sanguine. IN CATEVA LUNI AM SCAPAT DEFINITIV DE ACEL ZGOMOT DERANZANT SI MAI MULT SE SIMTE O INBUNATATIRE SI A MEMORIEI. Eu fiind o persoana in varsta de 55 de ani.

    17
    0

  • florin pe 5 Apr 2013, 08:08
    salutare!

    la mine se pare ca s-a declansat pe sistem nervos....am luat arketis in timpul zilei 10 mg...si xanax inainte de culcare 25mg..aproape ca nici nu mai aud tiuitul...tin sa spun ca nu recomand acest 2 medicamente...mai intai trebuie sa stiti de la ce a plecat tinitusul....dar cine are tinitus pe sistem nervos..sa merega la un psihiatru..cu siguranta se va face bine. multa sanatate si doamne ajuta

    11
    2

  • danacalinn pe 31 Mar 2013, 17:16
    zgomot in ureche

    cine stiee un remediu,rog frumos sa-mi zica...danacalin42

    2
    3

  • florin pe 28 Mar 2013, 22:32
    spuneti-mi si mie daca exista vreun medicament pt tinitus

    eu am acest tiuit de peste 15 ani...n-am incercat niciun medicament...pana acum 3-4 zile am reusit sa traiesc cu el..dar acum parac a crescut in intensitate...exists vreum medicament?

    4
    1

  • stelian pe 19 Feb 2013, 15:14
    tinitus sugestii

    Se pare ca atunci cind intelegem cauza care a declansat o problema de sanatate si incercam sa o eliminam, acasta dispare pur si simplu fara vre-un medicament anume. Sugerez sa cititi: NOUA MEDICINA GERMANA, apoi DICTIONARUL CAUZELOR SPIRITUALE A BOLILOR. Atentie ce mincam, pe cit posibil sa inlocuim proteina animala cu cea vegetala din:soia, ciuperci, naut alune, seminte, fructe, legume si zarzavaturi crude.Suplimentele nutritive precum ARGININA, BIOSTEM, CALCIU SI VITAMINE, sunt binevenite. Sanatate.

    14
    1

  • loredana pe 29 Ian 2013, 10:23
    tiuit in urechi

    am si eu o bunica si se confrunta si ea cu aceasi situatie,a incercat cu pastile dar in zadar,iam comandat de la infinity din ctalog de la dacia pland regulator de tensiune si un bitter 50 plante,o sa va spun parerea dupa ce il incearca

    3
    2

  • Mariuca pe 29 Ian 2013, 09:42
    tinitus

    Buna,Si eu ma lupt cu aceasta problema de mult timp. Nu ma pot concentra, nu pot dormi.........Am descoperit de curind o terapie noua. Se numeste "managementul tinnitusului" contine 3 CD, meditatie, relaxare si sunete Zen. Fac aceasta terapie de putin timp si deja vad rezultatele.Gasiti produsul aici http://www.clarfon.ro/promotie_curenta.php Sanatate!!

    3
    2

  • mih pe 25 Ian 2013, 09:40
    tinitus

    Buna ziua. Am avut tiuit in ureche din cand in cand dar de vreo saptamana este permanent, am facut si tratament si vad ca nu se amelioreaza deloc. In fiecare seara dorm cu televizorul pornit. As dori sa incerc si eu acea terapie prin muzica, la ce cabinet gasesc acele cd-uri?

    5
    4

  • crisu pe 24 Ian 2013, 16:31
    tinitus

    Si eu am probleme cu tinnitusul din urechi, mai ales seara pana adorm. Am urmat mai multe tratamente si nu au avut nici un efect. Saptamana trecuta am facut audiograma si cei de la cabinet mi-au recomandat un pachet Managemntul Tinnitusului ,ascult cd-urile inainte de culcare si ma simt foarte bine.,

    4
    1

  • Max pe 15 Ian 2013, 18:32
    Tinitus

    Cu ajutorul relaxarii veti reusi sa controlati acel tiuit. In 90% din cazuri e produs de stres. In 5% cauzat de zgomotul cotidian....zgomotul infernal al orasului, casti, boxe...etc. si in 5% de boli.

    10
    3

  • haidu geanina pe 4 Ian 2013, 20:29
    tiuit in urechi

    Am luat medicamentul Lipo Flavonoid timp de 6 luni fara intrerupere si nu m-a ajutat cu nimic. Am cumparat si pentru tatal meu pentru ca si el sufera de aceai problema cu auzul si nu a simtit nici el nici un rezultat. Sper sa se inventeze ceva care sa aiba efect pentru ca am cheltuit mult milioane cu medicamentul asta degeaba.

    8
    2

  • Rxana pe 8 Dec 2012, 21:36
    Tinitus si Lipo Flavonoide

    Buna seara timp de 6 luni am luat 6 pastile pe zi dupa care am redus la 3 pastile pe zi . Inca mai am tinitus dar nu asa de rau eu aveam non stop si foarte tare.

    2
    1

  • Victor pe 8 Dec 2012, 16:32
    tratament

    Si eu ma incadrez celor cu greerasi in urechi ,de vreo 3 ani, am incercat diverse medicamente,fara rezultat, cauza ar fi legata de o placa de aterom pe carotida. Am gasit o informatie pe net cu un generator de sunete NCH Tone Generator si surpriza da rezultate la mine pe frecventa de 8092 Hz o sedinta de 5 minute 2-4 ore de sunet mai acceptabil ,sper sa fie de folos la toti posesori acestor sunete.

    5
    1

  • Andrei pe 8 Dec 2012, 01:16
    Tinitus

    100 de milioane de persoane din lume sunt afectate de aceste simptome si inca nici un tratament care sa inlature definitiv problema. )))) Rusine domnilor savanti, doctori in stiinta. Am impresia ca degeaba primiti salariile.

    18
    1

  • vali pe 2 Dec 2012, 15:55
    tinitus

    fratilor BETASERCU costa 600 mii vechi ,,,iar EMPERINUL 150 vechi si au aceeasi formula asta este diferenta intre acestea doua....pretul

    4
    8

  • Andrei pe 7 Nov 2012, 22:30
    Tinnitus

    Tiberiu eu am luat si emperin si tanakan pe baza de ginkobiloba si multe altele... am mers la o vre-o 8 doctori, treaba asta cu tiuitul e foarte delicata si din cate am inteles si am citit pe net, cand disparem noi o sa dispara si tiuitul. Imi tiuie si mie de mama focului dar tot sper si eu ca si tine si ca multi altii sa imi treaca. Se tot zvoneste ca se fac cercetari pt acest tiuit dar cand va iesi un medicament sau stiu eu ce , nu se stie.

    11
    1

  • tiberiu pe 6 Nov 2012, 13:28
    buna

    spuneti mi si mie va rog la cine i sa oprit sunetele sau presiunea din urechi cu emperin sau este un alt medicament care isi face efectul va rog sa mi spuneti si mie

    6
    3

  • Costel pe 30 Oct 2012, 11:52
    remediu pentru tinitus

    buna ziua, din ce am inteles eu tinitusul apare in general din cauza mediul zgomotos in care traim si lucram. cauza principala este modul in care ascultam muzica, adica la un volum destul de ridicat atat in boxe cat mai ales in casti. exista aparate care contracareaza acel zgomot obositor si enervant din ureche. cei de la Audionova stiu ca acest tip de aparat auditiv. eu i-am gasit pe facebook, http://www.facebook.com/audionovaromania

    2
    2

  • tiberiu pe 25 Aug 2012, 18:42
    buna stefan

    asi vrea sa te intreb si eu sant cu acelasi problema dar am nara dreapta in chisa oare dac iau emperin nu mai conteaza ca am nara in chisa te rog mult dami un rasp..ceau sanatate multa tie si familiei tale

    4
    1

  • Alina pe 29 Iun 2012, 00:37
    Emperin- Betaserc

    Grija mare! Betaserc este medicamentul original. Emperin este doar o copie a lui.Acesta este motivul pentru care costa mai putin. Medicii recomanda Betaserc pentru tinitus- tiuituri in urechi si vertij

    4
    2

  • ilie pe 26 Mai 2012, 01:19
    buna

    am observat in comun la pacientii suferinzi de tinitus o deviatie de sept precum si nervozitate/anxietate/atacuri de panica

    17
    0

  • doina olteanu pe 23 Mai 2012, 08:11
    piriituri in ureche

    am 60 ani, in urma unei raceli puternice imi pirie urechea stinga seara cind ma culc.nu stiu ce am, am consultat multi medici ultimul diagnostic a fost; rinoetmoidita. va rog daca puteti sa-mi dati vreun sfat. multumesc mult.

    12
    0

  • cosmin pe 1 Mai 2012, 19:56
    tiuitul

    salut am 27 d ani si am aceeasi problema k tiuitul urechi stangi de vreo 4 zile, prima data am crezut k va trece repede dar de unde problema e k tiuie intruna si nici nu aud k urechea , nu stiu dak si l voi e la fel, apoi am vazut k problema persista m-am gandit normal la cei mai rau k e un inceput de surzenie, am cautat si aeu pe net tot felul de metode , mi-am dat capace dar usor, am pus vata k spirt degeaba , am tot cautat k betigasul de urechi pe acolo ceva sa desfund nimik, cand am citit ce au scris cei mai sus k au acest tiuit de ani de zile ma ia k fiori, am sa-mi bag un catel de usturoi si maine ma duc la un control sper sa fie bine si sa treaca , dak descopar ceva va dau de stire sall

    7
    2

  • LUMI pe 11 Apr 2012, 15:41
    tinnitus

    sufar de acest tiuit de 4 ani de zile deja,primul an a fost groaznic pt mine,eram atat de depresiva incat ma gandeam la cele mai rele lucruri,poate m-ar fi ajutat psihoterpia dar am reusit cumva sa trec singura peste tot.Acum pot sa spun ca nu prea ma mai deranjeaza,doar uneori cand e liniste absoluta,mi s-a intamplat sa-mi dispara pt cateva secunde si parca am intrat in panica,nu vreau sa spun ca imi place sa traiesc cu el dar parca face parte din mine,in plus ma consolez mereu cu gandul ca in secolul asta se va descoperi un tratament pt. aceasta problema,citisem la un moment dat prin presa ca e la un pas de vindecare,sper ca acest pas sa nu tina mai mult de vreo 5 ani sa zic,am doar 32 de ani si mi-e groaza sa ma gandesc ca o sa-mi fie asa toata viata.......deci nu disperati,obisnuiti-va cu el si aveti credinta ca se va gasi un leac,altfel nu se poate trai.Numai bine!

    11
    4

  • Dj Asher pe 30 Mar 2012, 03:13
    Tinitus

    Am avut acel tiuit din cand in cand dar de vreo saptamana este permanent, nu am probleme, pot dormi fiind constient ca exista si gandindu-ma la el ca un zgomot de fundal dar sunt curios daca de data aceasta se va opri. Am trecut printr-o perioada foarte stresanta si cu multa oboseala. Insasi meseria mea este legata de muzica la volum inalt dar nu am mai avut treaba cu muzica la volum ridicat de vre-o luna si tiuitul acesta ce nu mai trece a aparut acum o saptamana. Am sa merg la medic pentru un consult si sa vad ce se poate face.

    8
    2

  • ciprian pe 27 Mar 2012, 16:32
    Aveti grija cu Clear Tinnitus !

    Am acufene de 2 ani. Tiuit in urechea dreapta, provocat de o expunere de 1 secunda la un zgomot puternic. Am luat Betaserc cateva luni, dar nici un efect. Apoi am acut tratamentul standard cu produsul american Clear Tinnitus, timp de 3 luni, dar tiutul s-a amplificat. Asadar, aveti grija cu acest produs! Actioneaza asupra urechii, am simtit asta, dar la fiecare om efectul e diferit. Daca cineva a reusit sa trateze tiuitul produs de trauma sonora, il rog sa imi spuna si mie. Multumesc pentru atentie.

    6
    1

  • Andrei pe 26 Mar 2012, 02:05
    Tinitus

    Buna Roxana, te rog frumos spune-mi si mie cum iei lipo-flavonoidul asta ca am luat si eu o cutie dar apoi nu am mai continuat. Te rog sa raspunzi!!!

    2
    3

  • Roxana pe 25 Mar 2012, 21:31
    Tinitus

    Eu de trei ani am tinitus este groaznic,de 4 luni iau Lipo-Flavonoide si ma simt mai bine

    7
    5

  • cosel butuceanu pe 2 Mar 2012, 21:41
    huruit in urechea dreapta cand este liniste mai ales la munte

    am luat betaserc doua luni si nici un rezultat sper sa apara ceva mai eficiient

    2
    0

  • petre pe 28 Ian 2012, 04:41
    tinitus

    Eu am asa ceva de vreo doi ani..sufar si de depresie, anxietate,..naiba sa le ia...parca vin tate cand vin..si nu vor sa mai plece...si e atat de enervant cand toata lumea de aici spuen ca sufera si nu vezi nimic concret care sa te ajute...mai rau imi face cand citesc aceste mesaje..se pare ca in rop de 90 la suta...nu trece..asta i viata...o traim asa cum e ea...mienu mi a facut nici rau dar nici bine betarsecul asta..si sincer nu mai am incredere nici in doctori nici in medicamente...9944

    5
    0

  • petre pe 28 Ian 2012, 04:36
    tinitus

    Eu am asa ceva de vreo doi ani..sufar si de depresie, anxietate,..naiba sa le ia...parca vin tate cand vin..si nu vor sa mai plece...si e atat de enervant cand toata lumea de aici spuen ca sufera si nu vezi nimic concret care sa te ajute...mai rau imi face cand citesc aceste mesaje..se pare ca in rop de 90 la suta...nu trece..asta i viata...o traim asa cum e ea...mienu mi a facut nici rau dar nici bine betarsecul asta..si sincer nu mai am incredere nici in doctori nici in medicamente...9944

    6
    0

  • stefan pe 24 Ian 2012, 04:47
    tinitus

    tinitistilor!am aceasta boala de cca 2 ani...tiue de mama focului!am luat ginco biloba...cheltuiala inutila.am sa incerc emperinul,sper sa-mi treaca.oh..ce tiue:))))

    5
    2

  • adina nine pe 3 Ian 2012, 19:47
    Lipo-flavonoid plus

    Unde gasesc lipo-flavonoid plus in bucuresti ???'

    10
    6

  • alin pe 3 Ian 2012, 14:45
    !!!

    de aseara a inceput sa-mi sune urechea si am tot cautat articole pe net. am adormit foarte greu si am si visat foarte urat, m-am trezit tot cu sunetul ingrozitor in urechea dreapta. am 27 de ani. in ultimile 3 zile am stat in zgomot, aseara a fost un vant puternic si am stat pe geam la fumat in plus am si o suparare mare. o sa ajung la medic. va multumesc pentru un sfat.

    8
    0

  • Roxana pe 3 Ian 2012, 01:24
    Tinitus

    De trei ani ma chinui cu zgomotele in ureche mai ales in urechea dreapta de o luna am auzit de Lipo-Flavonoid Plus am dat comanda si de cand iau 6 pastile pe zi zgomotele au disparut aproape de tot.Cititi pe internet si sper sa va ajute .Sanatate

    17
    1

  • thea pe 27 Dec 2011, 19:27
    x_X

    eu am boala asta de cand eram mica si nu am bagat de seama pentru ca nu am stiut ca este o boala,este ingrozitor si apare deobicei in perioade de stres si cand e linista crunta,de aceea imi trebuie sa am mereu ceva pe fundal

    12
    3

  • NUTICA pe 15 Dec 2011, 11:57
    tinitus

    Am aceasta problema din lun a mai a.c. si am luat betasrc 4 luni iar acum iau emperin . Imbunatatiri nu prea vad doar o mica ameliorare in sensul ca noaptea dupa ce adorm nu mai aud acel zgomot dar imediat ce ma intorc de pe o parte pe alta incepe iar.

    1
    1

  • adrian pe 6 Dec 2011, 21:12
    tinitus

    Sebastian da mi un nr de tel te rog sa te pot intreba in legatura cu aceasta multumesc.

    2
    0

  • Andrei pe 29 Nov 2011, 23:43
    tiuit in urechi

    Sebastian spune te rog cat timp ai avut tiuitul asta si dupa cat timp ti-a trecut dupa ce ai luat emperin!!! pls!!! uite si id de mess daca vrei danandrei_constantinescu

    7
    1

  • Anna pe 29 Nov 2011, 16:19
    Recomandare

    Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca stiti la ce clinica orl se face tratamentul pentru acufene prin provocarea unui zgomot in casti. Multumesc

    4
    1

  • Sebastian pe 24 Nov 2011, 18:09
    Groaznica ameteala

    Am avut de curand ameteala si tinitus, a fost groaznic!!! Doctorul mi-a recomandat Betaserc 24mg de 2 ori pe zi. Am fost la farmacie si acolo o domnisoara draguta m-a convins sa iau Emperin 24mg care zicea ca e nou pe piata si care este acelasi lucru cu Betasercul doar ca m-a costat doar 15Lei fata de 60Lei cat as fi dat pe Betaserc. Acum sunt bine si mi-am revenit complet! Va doresc sanatate tuturor!

    4
    3

  • Zsike pe 5 Nov 2011, 16:59
    tinitus combinat cu spasmofilie

    Am 58 de ani si de 2 ani imi tiuie urechea dreapta.Momentul declansarii a coincis cu un atac de panica si o criza de spasmofilie.Mi-am facut toate analizele,am urmat tratamentul pe care l-am primit, betaserc 24 ,stugeron,gingium,vitamine si seara 10 picaturi de valeriana.In prima faza nu aveam echilibru,nu auziam masinile .ACUMA AM RAMAS CU UN TIUIT IN PERMANENTA IN URECHE,IN REST PAR NORNALA.Nu am stiut ca atita lume sufera de tinitus.Ce as putea sa fac?elisabetanistor@yahoo.com

    5
    3

  • daniela popa pe 27 Oct 2011, 17:14
    disperare

    nu stiu ce s a antamplat cu mesajul meu ca este anapoda oricum sper sa ntelege tzi ceva. sanatate

    2
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod