Tinitusul sau zgomotul din urechi, la un pas de vindecare

Oamenii de stiinta spun ca sunt la un pas de a afla cauza tinitusului, ceea ce ar favoriza descoperirea unui tratament care sa vindece aceasta afectiune. Zgomotele de care se plang multe persoane apar in lipsa unui stimul sonor extern si sunt descrise ca vajaieli, pocnituri, fosnete, tarait, ticait.
Statisticile arata ca cel putin 10 -15% din populatie sufera un astfel de episod pe parcursul vietii, fenomenul fiind mai accentuat si frecvent odata cu inaintarea in varsta. Zgomotele percepute pot sa aiba o frecventa care de obicei este inalta (nu intotdeauna) si care poate sa varieze in intensitate. Este un zgomot care are de obicei o durata foarte mare (deci nu este un tiuit de cateva secunde) si intefereaza semnificativ cu calitatea vietii individului, deoarece il percepe in mod constant intr-o ureche sau in ambele urechi.

Zgomotul din urechi: Din ce cauze apare?

Au fost emise mai multe teorii, multe neurologice (creierul percepe in mod gresit aparitia unui zgomot si urechea il preia ca atare) sau psihologice (tinitusul este un simptom care este o expresie a unui factor stresor in viata individului). Exista boli in care tinitusul este o conditie de diagnostic (ca in otoscleroza), insa nu exista inca nicio definitie clara a cauzelor, niciun tratament preferential care sa duca la disparitia simptomelor.

Insa, potrivit unui studiu aparut ieri pe site-ul BBC News, cercetatorii sunt la un pas de a descoperi un tratament pentru tinitus, dupa ce au aflat cauza care-l declanseaza: degradarea auzului merge mana in mana cu hiperexcitabilitatea unor celule nervoase din creier care produc aceste sunete.
Concluziile studiului au fost prezentate in revista Nature Neuroscience si arata ca aceasta activitate nervoasa necontrolata declanseaza zgomotele din urechi, tratamentul constand in echilibrarea activitatii nervoase.

Care sunt simptomele?

 In primul rand apare acest sunet constant, insa el aduce un corolar intreg de simptome pentru ca atentia persoanei afectate este consumata si in a percepe acest sunet, ajungandu-se la:
  • scaderea semnificativa a atentiei auditive: frecventa pe care are loc tinitusul este blocata si persoana se concentreaza mai greu in analiza stimulilor auditivi din mediu;
  • stare de iritabilitate mai intens resimtita: din cauza zgomotului, scad mult pragurile de toleranta, pentru ca persoana "nu isi gaseste linistea", la propriu si la figurat;
  • probleme cu somnul: uneori zgomotul are o intensitate atat de mare, incat persoana nu poate sa adoarma, sau trezita in timpul somnului, nu isi poate regasi starea de liniste;
  • apare un anumit grad de agresivitate: din cauza oboselii si a neputintei de a rezolva problema, apare frustrarea si o stare de agresivitate, care urmeaza de obicei iritabilitatii;
  • conflicte de comunicare cu cei din jur: concentrarea e diminunata, persoana isi poate pierde mai usor rabdarea atunci cand nu aude sau cand ceilalti nu o inteleg;
  • auzul este diminuat de zgomote similare sau pe aceeasi frecventa cu tinitusul.

Din afara este foarte greu de inteles si perceput acest simptom, insa suferinta bolnavului de tinitus este foarte mare pentru ca el are zi si noapte aceasta presiune care nu se termina si careia nu stie sa-i faca fata. "Cand spui tiuit in urechi, lumea se gandeste la acel tiuit care dureaza cateva secunde, insa tinitusul poate sa aiba frecvente mult mai parsive si o intensitate mult mai mare, iar pentru a avea o mica ideea de chinul pe care il traieste o persoana afectata ar trebui sa ne imaginam cum am trai in permanenta cu zgomotul unei bormasini in urechi", explica psihoterapeuta Lena Rusti.
 
De asemenea, putem sa vorbim si despre tulburari ale auzului care au ca simtom tinutusul  - cum este otoscleroza -  dar exista si persoane la care sistemul auditiv este in limite normale, dar se confrunta cu aparitia tinitusului.
Iar cauza declansatoare este foarte greu de explicat.

Zgomotul din urechi: Care sunt optiunile de tratament?

1. Provocarea unui zgomot prin casti sau prin muzica de la un player care sa respecte o frecventa complementara, anuland astfel zgomotul tinitusului. Atentie! Numai un specialist ORL poate sa faca acest tratament.

2. Terapia prin muzica. In institutele de tinitus se fac studii experimentale de terapie prin muzica: cu sunete complementare, dar si cu muzica de relaxare si linistire care ajuta la diminuarea sau anularea componentei psihologice a tinitusului. Astfel incat, omul rezolvandu-si problemele si iesind din sursa stresoare determina si disparitia simptomului.

3. Mai exista apoi tratamente psihologice, tratamente prin biofeedback sau orice crede persoana ca poata sa ajute, cum ar fi tehnicile de relaxare, de detasare de tinitus si de acceptare a lui.

Psihoterapeuta Lena Rusti sustine ca in psihoterapie, orice tratament care "functioneaza" este bun daca e cu respect fata de tine si fata de mediu. "Nu cred ca exista remedii naturiste care sa aiba rezultate controlate statistic, insa daca vorbim de componenta tinitusului ca fiind una psihologica, atunci remediul naturist ajuta foarte mult pentru ca apare efectul de placebo si persoana isi da voie sa se simta mult mai bine.
Asadar, ea isi mobilizeaza soldateii neuronali ca sa-i dea voie sa-si rezolve aceasta problema".

Putem sa prevenim tinitusul?

Este un simptom care apare brusc, insa printre metodele de prevenire se numara:
  • o buna igiena a aparatului auditiv;
  • nu asculta muzica la casti la un volum foarte ridicat si nici pe o durata mare;
  • nu sta langa boxe cand mergi la un concert;
  • evita orice expunere la zgomote puternice si de lunga durata.


Studiu: folosirea MP3 playerelor poate provoca tinitus

La sfarsitul anului trecut, cercetatorii britanici au atras atentia asupra necesitatii de a preveni tinitusul, avand in vedere dificultatea de a-l trata. De aceea s-au angajat sa sugereze companiilor producatoare de MP3 playere sa limiteze volumul acestora, deoarece pot sa afecteze grav auzul. Potrivit cercetarilor, persoanele care folosesc MP3 playerul pentru a asculta muzica mai mult de o ora pe zi si la un volum ridicat prezinta un risc foarte mare de a suferi de tinitus.
 

Comentariile 101-134 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela popa pe 27 Oct 2011, 17:12
    disperare

    buna. eu am fost operata acum 3 sapt de sinuzita si deviatie de sept. initial m am dus ptr ca urechea stanga a mi uruie daca pot sa spun asa de 3 ani de zile. dr ul mi a spus ca tre sa ma operez de sinuzita dar nu mi garanteaza ca zgomotul a mi v a disparea. asa a si fost dragii mei , zgomotul ma chinuie antr una. nu l mai suport si si mi e frica sa nu pic an depresie. nu ma mai bua atca exista un tratament contra acufenelor clear tinnitus. o sa l ancerc si sper sa am aju te. daca exista cine va care ia facut bine va astept sa mi mai ridica ti moralul. va multzumesc si va doresc multa multa sanatate tuturor. doamne aju ta cand vine noaptea si adorm ptr ca nu l mai aud. am 35 de ani si un baietel de 6 ani si sufar foarte tare ptr ca nu ma mai pot ocupa de el. stau toata ziua lesinata si nici makr un zambet nu i mai pot da copiluli. am citit pe n

    2
    1

  • andrei pe 24 Oct 2011, 22:04
    betaserc

    Luci si cum luai betasercul, dimineata si seara sau dupa amiaza??? pls astept raspuns sau lasa un id de mess sa mai vb daca vrei. ms!!!

    8
    2

  • luci pe 18 Oct 2011, 15:16
    EMPERIN- BETASERC, COPIE VS ORIGINAL NONEFECT VS EFECT MAXIM

    OAMENI BUNI, EMPERIN NU SE COMPARA CU BETASERC LA EFECTE PT CA E O COPIE A BETASERC CARE-I ORIGINALUL BETASERC E NET SUPERIOR LA ACEASTA FACATURA NUMITA EMPERIN, NU VA AMAGITI CA DATI UN BAN IN MINUS PT CA VA AVEA DE SUFERIT CORPUL VOSTRU DACA LUATI EMPERIN VA SPUN DIN PROPRIE EXPERIENTA NU DIN CARTI EU NUMAI CU BETASERC MI-AM REVENNIT 2CPS DE 24 PE ZI 6 LUNI

    9
    2

  • Andrei pe 13 Oct 2011, 18:50
    Tiuit in urechi

    Buna Alina, ms de raspuns, am o intrebare te-ai confruntat si tu cu tiuitul de asta in urechi?? ai scapat de el?? cum?? Iti multumesc! uite si un id de mess daca e sa vb danandrei_constantinescu

    10
    1

  • Alina pe 1 Oct 2011, 11:20
    emperin

    Dc nu gasesti emperin poti sa iei fara nicio problema Betaserc - care este absolut acelasi lucru

    6
    1

  • Alina pe 1 Oct 2011, 11:12
    emperin

    Buna! Emperin este un produs nou la noi in tara... si a intrat deja in depozite - la Mediplus.In principiu gasesti in orice farmacie dispusa sa faca comanda de produsul respectiv.

    3
    1

  • Andrei pe 16 Sep 2011, 11:41
    Emperin

    Cine stie, va rog frumos de unde pot cumpara Emperin??? Va rog astept raspuns!!!

    8
    1

  • stefan pe 11 Sep 2011, 21:37
    tinitus

    salut tuturor.In cateva zile voi implini un an de cand m-am ales cu tinitus.A fost cel mai greu an din viata mea.Nu in primul rand datorita sunetului ci a ceea ce a dezlantuit el, aici ma refer la anxietate.Vreau sa dau cateva sfaturi celor mai noi in clubul acesta al acufenicilor :) . Cred ca este foarte important sa stiti ca reactia pe care o simtiti (acea reactie care imbraca multe forme,ca de exemplu nervozitate excesiva,frica ,disperare etc.) nu se datoreaza direct acufenelor ,ci mai degraba este o reactie anxiosa la acele sunete. Daca acufenele sunt precedate de aceste senzatii apelati cu incredere la un psihoterapeut (de urgenta!, :) ) , fie el psiholog sau psihiatru. eu personal regret ca am amanat foarte mult intalnirea cu psihoterapeutul, aceasta amanare mi-a distrus viatza :) cel putin pe aia pe care o traiam inainte de tinitus. Sper sa nu faceti si voi aceeasi greseala.Chiar daca am depasit si sunetul si cel mai important ,anxietatea, pe aceasta din urma nu am depasit-o de tot, o tin doar in frau :) si chiar daca as reusi sa o depasesc de tot ,viata mea tot nu ar mai fi niciodata la fel.Asa ca, nu lasati anxietatea sa intre in viatza vostra,iar daca a intrat deja,nu disperati,desi va fi foarte greu sa nu se intample acest lucru ,mai degraba imposibil.Deci daca a facut-o deja, aveti un motiv in plus sa apelati de urgenta la un psihoterapeut.Credeti-ma, am citit cam tot ce se poate despre tinitus si despre anxietate(nu am loc aici sa desfasor idei complexe )si de asemenea am incercat multe tratamente, insa nimic din toate astea nu se compara cu ajutorul unui psihoterapeut.Psihoterapia este cea mai sigura cale spre vindecare pe care o aveti la indemana.Bun,daca am lamurit pana acum aceasta problema si v-ati hotarat sa mergeti la psihoterapie, trebuie sa va mai spun cateva chestiuni extrem de importante. In primul rand trebuie sa va gasiti un psihoterapeut extrem de bun( sunt destul de greu de gasit),de obicei tind sa cred ca psihiatrii (asta este doar parerea mea peronala si poate fi extrem de subiectiva) sunt mai buni decat majoritatea psihologilor,insa puteti sa aveti si norocul de a da peste un pshiholog mai bun decat toti psihiatrii ;)). Al doilea pas extrem de important este acela de a va autoanaliza starea dupa fiecare sedinta. Daca nu vedeti mici imbunatatiri dupa primele 3 sedinte puteti sa va ganditi serios la schimbarea psihoterapeutului :).Sa nu va fie teama sau rusine sa o faceti.Al treilea pas, cel mai important dupa parerea mea este sa refuzati medicatia (cel putin la inceput,parera mea ar fi totusi sa incercati fara) Si in nici un caz sa nu aceptati medicatia fara o combinare a acesteia cu psihoterapia! dar in nici un caz!!! eu nu am patit-o,pt ca eu am refuzat de tot medicatia, insa am cunoscut oameni care au patit-o.( e destul de mult de explicat de ce ).In concluzie, daca simtiti ca nu faceti fata acufenelor (sau anxietatii :) ) apelati cu incredere la psihoterapie ! pentru ca nu am avut timp si nici loc sa defasor toata informatia pe care as fi vrut sa v-o expun, daca sunt persoane care au nevoie de un sfat ,o parere sau doar de o incurajare ma pot contacta la adresa de e-mail stefan_stefan2121@yahoo.com. Conchid cu o fraza pe care am tot intalnit-o in lupta mea de a gasi un raspuns la acesta problema care m-a macinat, o fraza care la inceput imi starnea doar amuzamentul dat fiind faptul ca nu o consideram decat un cliseu ordinar. Intre timp am ajuns sa o inteleg si v-o impartasesc si voua: '' tine cont ca tu ai tinitus, tunitusul nu te are pe tine ! ''. Multa sanatate tuturor! si cel mai important, nu renuntati niciodata la lupta!

    9
    0

  • nicolae pe 7 Sep 2011, 22:01
    tinitus tratament

    as dori sa stiu de unde sa procur medicamentul naturist homeopat Clear Tinitus pentru mama mea

    7
    3

  • Denisa Hogea pe 27 Aug 2011, 11:23
    Tratament Tiuit

    Eu am citit pe multe forumuri despre tiuitul care ma chinuie de 6 ani si am incercat foarte multe tratamente si alopate si ceaiuri....Am luat de 2 luni un medicament naturist homeopat de la Cluj (Clear Tinnitus) si dupa aproximativ 2 saptamanii si-a facut efectul. prima saptamana am luat 6 capsule pe zi 2-2-2 si apoi am redus doza. Sunt foarte multumita, eu aveam zgomote infernale, nu mai puteam dormi noaptea, uneori ma chinuial sa inteleg ce spune lumea. Tare ma bucur ca am dat de medicamentul asta, Clear Tinnitus. Daca a mai luat cineva si se simte la fel de bine ca mine, adica ia disparut zgomotele, il rog sa scrie aici. Va pup si va doresc multa sanatate!

    12
    1

  • nicolas pe 9 Aug 2011, 10:06
    tinitus

    Am tiuitul acesta de un an de zile in urechea dreapta , am incercat sa ma tratez in Romania, Rep Dominicana,Ukraina si UK si nu am rezolvat nimic. Cite odata aud zgomotul cite odata nu. Eu cred ca eu controlez totul,de cind am citit mesajele de mai sus tiuitul din ureche e mai mare , deci ce sa cred ?????Cind sunt ocupat(TV,muzica,o discutie,.....) tiuitul dispare,chiar si cind sunt foarte stresat si suparat.... nu l aud , nu am timp de el .Parerea mea este ca trebuie sa ne obisnuim cit se poate de mult cu sunetul acesta enervant dar in acelasi timp sa incercam si tratamente cum ar fi EMPERIN, eu chiar am sa incerc asta inseamna ca tiuitul pe care il suport de un an, chiar ma enerveaza .Icercati sa nu bagati in seama prea mult si sa va giniti la altceva ca viata e scurta

    6
    1

  • Rody pe 7 Aug 2011, 13:29
    tinitus

    Uneori,seara,aveam,un tinitus sub forma de [ticait ]in urechea stanga,care se asocia cu o mica crestere a tensiunii arteriale. Am fost la medic si mi-a dat Betaserc 24mg ce trebuia sa iau de 2 ori pe zi,dimineata si seara.Am urmat sfatul lui si acuma ma simt mai bine.

    2
    2

  • Ovidiu pe 28 Iul 2011, 21:18
    Tinitus de 2 ani

    Am un tiuit de frecventa inalta, foarte ascutit, in partea stanga a capului (ureche sau creier.. tot nu-mi dau seama) si si f putin in partea dreapta a capului, dar partea stanga ma deranjeaza cel mai mult. De aproape 1 an aceest tiut in partea stanga e insotit si de unele dureri temporare.. de parca ma intzeapa ceva in creier, nu am fost la medic in legatura cu aceasta problema, am preferat s-o rezolv la un bioenergoterapeut dar degeaba.. nu am facut decat sa pierd timpul. Stie cineva daca e posibil sa fie o tumoare pe creier sau ceva care necesita operatie? Se poate ajunge cumva la neurinom acustic? Nu mi-e teama atat de mult de tinitus cat mi-e teama de durerile din parea stanga a capului. Va multumesc.

    4
    0

  • doina pe 10 Iun 2011, 12:43
    acufene

    Timp de 3 ani de zile am avut acufene in urechea stanga,mai ales in perioada toamna-iarna-primavara si rar vara.Tot in acest timp am avut mult stres,somn putin,(am muncit ca o roaba pentru familia mea,de nu mai stiam de odihna).Am observat ca am si vertijuri,circulatie periferica deficitara(imi inghetau tare picioarele si mainile).Cand nu am mai putut suporta zgomotele,am fost la medic:am facut audiograma,mi s-a prescris BETASERC si GINGIUM,am luat multivitamine,B complex(care sa contina si B12),am lasat-o mai moale cu nervii si munca si sper ca v- fi mai bine.Am uitat sa spun ca am 58 ani,la menopauza.Si aceste lucruri conteaza.In emisiunea doctorului Oz(pe Euforia,la ora 22),am auzit ca este recomandat sa se ia vit B12(eu am gasit doar injectabil,fac o injectie pe saptamana).Dupa toate acestea,sper sa am acufene cat ma putin.Am observat ca frigul,stresul,certurile din familie si munca extenuanta,mi-au adus aceasta boala.

    9
    1

  • A.C. pe 3 Mai 2011, 23:50
    Tinitus

    Vad multa suferinta in mesajele dvs. Asta ma indreptateste sa cred ca sunteti dintre aceia care au citit cat de mult a fost posibil despre acest subiect si ma intreb? Cati dintre dvs. au luat in considerare cauzele psihologice? Oare luand cunostinta de aceasta mai mult presupunere cauzala a indraznit vreunul dintre dvs. sa inceapa o psihoterapie? Daca da, a scris cineva despre asta, sau v-ati intors spasiti la usuratatea folosirii pastilelor? Va recomand sa va ganditi si la aceasta optiune. Eu am facut-o si nu am folosit niciun medicament. Ma simt f. bine. Am inteles ca zgomotele erau expresia multor sentimente negative, nerostite sau negate. Am convingerea ca au disparut din viata si urechile mele si pentru asta multumesc inspiratiei de-a urma aceasta metoda de tratament.

    10
    1

  • anonim pe 19 Mar 2011, 17:31
    zgomot

    am apelat la medicii ORL de 6 ani cu dureri de urechi si nu am gasit nici o rezolvare lupt cu dureri de cap zgomot in urechi si in cap nu am gasit un tratament necesar doctori nu au interes pentru pacienti.in momentu de fata pot spune ca am pierdere de auz dar ce am descoperit recent ca am ciocuri stiam ca am spondiloza cervicala de multi ani am ramas cu raspunsu ciocuri,pierdere de auz zgomot in urechi si in cap.dar fara un tratament sigur am umblat pe la doctori fara nici un rezultat sunt dezamagita de starea de sanatate.

    5
    0

  • Stefan pe 18 Mar 2011, 13:20
    Emperin-cura a 2-a

    Buna la toti ! Am inceput sa iau iarasi Emperin.(Emperin 24 de 2 ori pe zi-de 24 de mg pastila,mai exista de 6 sau 12 mg) Il iau de cca 10 zile ,dupa 5 zile iarasi au disparut zgomotele. (Sper sa nu mai apara niciodata) :) Ca sa maresc eficienta tratamentului ,il iau in combinatie cu Ginko Biloba cu magneziu (Bilomag) , pt. o dilatare mai eficienta a vaselor sanguine. Pina acuma e bine. Totusi cred ca o sa iau de data asta cel putin 2 cutii de Emperin chiar daca au disparut zgomotele,ca sa fie un tratament pe termen lung(sper eu). Sper sa-l gasiti in farmaciile di RO,daca nu rugati pe cinva sa vi-l cumpere din Ungaria(acolo se fabrica). Sper sa va ajute. Va doresc numai sanatate,ca-i mai buna decit toate! :)

    9
    2

  • Stefan pe 6 Mar 2011, 21:11
    Emperin

    Va salut pe toti. Emperin mi-a prescris medicul si l-am luat din farmacie. Problema e ca eu nu stau in Romania. Deci nu stiu daca se gaseste in farmaciile din Romania. Tot ce stiu e ca se pare ca este unguresc.Ar trebui incercat acolo. In orice caz se pare ca si eu va trebui sa-l mai iau in continuare,fiindca m-am cam prea entuziasmat si dupa ce am terminat cutia si mi-au disparut zgomotele, am lasat-o balta.Iar acum din cind in cind i-mi mai apar zgomotele. Asa ca sapt asta voi merge din nou la medic sa-mi prescrie inca Emperin. Sper sa-l gasiti in tara ,si sa scapati de acele zgomote chinuitoare,fiindca stiu cum sint.

    6
    1

  • dana pe 5 Mar 2011, 12:00
    tinitus

    eu sufar de tinitus de 1 an si jumatate. mi-a aparut din cauza ca mi-am perforat timpanul cu un betisor de urechi. inainte de asta nu aveam nicio problema. timpanul s-a refacut intre timp, dar zgomotul nu a disparut nici acum. am fost la mai multi doctori ORL si toti mi-au zis k o sa dispara in timp, dar nu a fost asa. nu stiu ce sa mai fac...

    3
    1

  • patru marin pe 4 Mar 2011, 20:19
    tiuit in urechi

    am 60 de ani de 3luni am un tiuit in urechea dreapta permanent sant obez putin hiprtensiv 15/9 am ameteli simt ca imi pird echilibrul spre partea dreapta dureri de cap si de tample dar nu itptdeauna extasistole teama si nincredere in mine lipsa de optimism rog mult un sfat o indrumare multumesc 04 03 2011

    3
    6

  • atila pe 25 Feb 2011, 09:06
    tratarea tinitusului

    EMPERIN se mai gaseste si sub denumirea BETASERC

    9
    5

  • atila pe 25 Feb 2011, 09:06
    tratarea tinitusului

    EMPERIN se mai gaseste si sub denumirea BETASERC

    7
    1

  • alepatry pe 4 Feb 2011, 22:23
    tratament tinitus

    buna ,o intrebare pt Stefan ,unde se gaseste medicamentul empirin exista in farmacii in tara sau se comanda in afara?

    3
    2

  • Alexandra pe 24 Ian 2011, 21:53
    EMPERIN

    Buna Stefan!Te rog frumos poate ne spui si noua din ce farmacie ai luat Emperin.....vreau si eu sa scap de tiuit!!!!ms

    6
    0

  • viorel pe 3 Ian 2011, 21:34
    cauze tinitus

    in primul an de liceu am primit o palma de la un coleg din anul 4 si apoi toata viata-am 45 de ani-am avut probleme-dureri, tiuit,scurgeri de lichid- dar m-am protejat fara sa spun cuiva-doar sotiei-respectivul fiind un mare sportiv roman; de cateva luni tiuitul e permanent, deci cauza e o palma primita in urma cu 30 de ani;

    4
    1

  • Stefan pe 19 Dec 2010, 01:34
    Zgomote in urechi-solutia

    Vreau sa dau o informatie EXTREM DE PRETIOASA celor care sufera de aceste zgomote extrem de neplacute si stresante. Pe scurt povestea mea. De vre-o 2 luni imi aparuse un zgomot de joasa frecventa in ambele urechi.Il auzeam stereo,poate vi se pare comic dar asa este. La in ceput nu l-am prea bagat in seama ,dar odata cu trecerea zilelor si saptaminilor devenise atit de suparator incit abia reuseam sa adorm noaptea fiindca auzeam mereu acel brum in urechi. Zgomotul era exact ca si agomotul produs de avioanele vechi cu motor cu elice (din timpul celui de-al 2-lea razboi mondial-pare o gluma acum,dar atunci chiar asa era). In sfirsit merg la un medic,ii spun despre ce e vorba il intreb de cauze ,la care el spune ca nu prea sint cunoscute cauzele tinisului. ai mai spun ca respir cam greu pe o nara si sforai f tare,el ma consulta si zica ca am deviatie de sept ,trebuie neaparat operat si poate scap si de acel zgomot. Eu ii spun -domn' doctor eu deviatie de sept am din nastere,si inaite de a aparea acele zgomote in urechi , deci nu poate fi asta cauza.El nu si nu ,solutia e operatia. Vreau sa precizez ca traversez o peroada stresanta din viata,si am banuit ca aceasta este cauza zgomotelor din urechi ,dar nu eram sigur,si cautint pe net am gasit ca poate fi un factor care duce la aparitia acestor zgomote. In sfirsit merg la un doctor in virsta, ma consulta ,face audiograma,iese ok,si dupa 5 minute i-mi spune:-O sa luati niste tablete -Ok zic eu iau orice numa sa pot adormi si eu linistit. In sfirsit merg la farmacie si iau o cutie de EMPERIN - sint produse in Ungaria, deci nu pot fi exagerat de scumpe in RO. Deci va rog sa ma credeti ,ca dupa 5 zile de pastile(2xzi) AU DISPARUT ZGOMOTELE ! Nu mi-a venit sa cred cind m-am pus seara in pat si efectiv "auzeam linistea" daca pot sa spun asa! Bine le iau in continuare,peste o luna trebuie sa merg la control,dar efectul a fost nesperat de rapid! Am fost atit de bucuros ca seara zimbema si-i spuneam sotiei mele ca ce placut e sa nu mai aud acele zgomote extrem de deranjante. Asa ca in contrast cu o multime de solutii ,dintre care unele chiar hilare-cum ar fi sa porti o casca cu un aparat care sa reproduca sunetele auzite si sa le "suprapuna ",sau solutii de genul-n-ai ce-i face ,trebuie sa te obisbnuesti cu ele pe viata,acest medicament a fost o solutie nesperat de rapida la problema mea. Sper ca aceasta informatie sa va fie de folos,fiindca stiu ce neplacut e sa nu poti dormi din cauza acelor zgomote in urechi. Va salut, Stefan

    12
    0

  • TOPAZ pe 20 Sep 2010, 15:19
    despre tinitus

    Salut nu stiu daca reveniti sa verificati noi sugestii dar eu doresc sa imi fac datoria si sa impartasesc o informatie importanta despre tinitus. Acum 4 sau 5 ani de zile am am suferit si eu de acest diagnostic (boala, cauza cum vreti sa ii spuneti). Mi s'a comunicat f. brutat de catre doctorul X la care am fost, ca cu el voi imbatrini si voi muri. Ok. pina aici toate proaste. Sufeream deja de 6 luni de el la vremea aceea si simteam ca imi pierd mintile. Daca ar fi fost doar un tiuit discret poate mai mergea dar eu aveam tot felul de zgomote puternice in ambele urechi. Imi venea sa urlu, mare parte din timp aveam nervi continuu. Asa ca m'am apucat sa fac cercetari si am gasit un website cu TRATAMENTE HOMEOPATE care m'a inspirat f. tare. Prezenta f. multe garantii prin complexitatea cu care erau create toate acele mici pastilute ptr. orice. Atentie este f. posibil fiecare tinitus sa fie de alta natura pe mine m'au ajutat enorm. Acum sint normala la loc. adresa este: http://www.sinuswars.com/. Sit'ul este in limba engleza normal produsele sint americane facute acolo. Ideea este ca ar putea fi o posibilitate poate ptr. unii sa isi faca rost de produs. Sau poate gasesc un homeopat si se rezolva cumva. Sanatate

    8
    4

  • Ionel pe 30 Aug 2010, 18:14
    tinitus club

    Nu stiu cat de mult ajuta in plan personal sa stii ca sunt foarte multe persoane care se confrunta cu aceasta afectiune atata timp cat disconfortul este resimptit de fiecare in parte. Dar, cel putin in perioada de debut ,cand afli incet dar sigur ca tinitusul adata capatat poate fi un tovaras de nedespartit tot restul vietii , este important sa ne gandim ca daca altii au supravietuit,trebuie sa putem depasi si noi momentele dificile. Sa nu va asteptati sa fiti intelesi de cei din jur care nu stiu din propria experienta ce inseamna asta.Cel mai bun lucru este sa ne obisnuim cu ideea , incet , cate putin lasand prezenta acelor zgomote undeva in spatele nostru ca si cum ar fi in afara noastra. Sa evitam sa apara intensificari ale acestora ( prin consum de produse mentolate cum ar fi guma de mestecat, expunerea la frig, suprapunerea unor sunete asemanatoare etc iar daca se intampla sa stim ca efectul va dispare odata cu cauza si sa nu intram in panica). Este posibil sa apara si vreun remediu dar cred ca tot de natura chimica , daca se va stabili mai exact procesele biochimice care il determina.Ar fi interesant daca cineva priceput ar crea un sait pe care sa putem comunica mai multe impresii legate de aceasta afectiune, un fel de club .Am o experienta de vreo trei ani in aceasta problema si consider ca am depasit ce afost mai greu.Cel mai important sfat pe care l-as da ar fi : NU DISPERATI! NU MERITA! NU VA STRICATI VIATA PENTRU ATATA LUCRU! OBISNUINTA ESTE A DOUA NATURA! DOAMNE FERESTE DE MAI RAU ! Succes!

    5
    1

  • Ana pe 21 Iul 2010, 12:15
    :(

    Eu am de vreo 3 saptmani un fasit, tiuti, zumzait... si se amplifica atunci cand aud cuvinte care contin s, z, tz, sau cand aud fasait de hartie, de pungi sau chei. :( Au vrut sa ma interneze cu perfuzii cu cortizon insa n-am stiut gravitatea acestei boli si am refuzat. Acum parca regret. Pot trai cu tiuitul, insa sper sa nu-mi pierd auzul.... :(

    4
    0

  • Laura Stoenescu pe 28 Mai 2010, 13:36
    Tinitus

    Si totusi exista unele metode care singure sau combinate amelioreaza sau elimina acufenele. Este vorba de proteza auditiva atunci cand acufenele sunt insotite si de o scadere a auzului, de o consiliere psihologica pentru a invata pacientul cum sa-si concentreze atentia spre alte sunete utile, de un tratament cu o unda laser de f.mica putere care reenergizeaza celulele auditive (este un tratament de lunga durata care insa nu este f.eficient la persoanele in varsta care sufera de prezbiacuzie), sau /si cu medicamente care stimuleaza circulatia cerebrala. Cabinetul de protezare auditiva din Bucuresti cal.Dorobantilor 170, vis-a-vis de lic.Caragiale, poate rezolva problemele produse de acufene. Incercati.....

    3
    0

  • d@n@. pe 2 Iul 2009, 17:09
    FOARTE REAL.

    ....LA MINE NU-I TIUIT,II UN SIMTOM GREU DE EXPLICAT,DEOARECE EXISTA PERMANENT IN URECHEA DREAPTA SI SEARA INAINTE DE CULCARE SE TRANSMITE SI LA URECHEA STANGA.CAND SETRANSMITE,MA SIMT DEJA EPUIZATA SI INCEP SA ADORM...CRED CA MA CHINUI DE MAI BINE DE 18 ANI SI SE DIMINUIAZA AUZUL,AM DEJA 48 ANI SI CRED CA IN CURAND V-A TREBUI SA PORT APARAT AUDITIV. NU STIU CE EFECTE ARE ACEST APARAT,DAR CU SIGURANTA (dupa mine) NU DIMINUEAZA ZGOMOTUL DIN URECHE. ARTICOLUL ESTE FOARTE REAL SI INTRADEVAR,PANA NU SE DESCOPERA SURSA DE PROVENIENTA(reala)A ZGOMOTULUIIN URECHE,NU VOM AVEA NICI TRATAMENTUL CARE SA-L INLATURE. ASADAR,CE-I DE FACUT???

    1
    5

  • Ana pe 20 Apr 2009, 16:17
    tinitus

    Sufar de tinitus de 3 ani si m-am operat de otoscleroza la ambele urechi. Tiuitul din urechi nu a disparut dupa operatii, doar s-a ameliorat putin. Articolul prezentat analizeaza foarte bine cauzele acufenelor.

    12
    1

  • willy pe 11 Apr 2009, 23:42
    tinitus de 2 ani

    este un articol bun dar desigur nu ne ajuta pe noi cei suferinzi de boala asta ... sper nimeni sa nu pateasca asta e groaznic...! in articol este foarte bine explicat.

    6
    0

  • Donamishi pe 27 Mar 2009, 08:10
    Tinitus

    Am tresarit la numele articolului de fericire si speranta.Dar usor usor citindu-l dezamagirea a revenit.Nimic nou aceleasi informatii de pe net intr-o noua prezentare.Astept o descoperire in adevaratul sens al cuvantului pentru ca de 7 ani sufar de acest tinitus si dupa investigatii si tratamente rezultatul este nul.Oricum va multumim ca va ganditi la noi.

    19
    6
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod