Tinitusul sau zgomotul din urechi, la un pas de vindecare

Oamenii de stiinta spun ca sunt la un pas de a afla cauza tinitusului, ceea ce ar favoriza descoperirea unui tratament care sa vindece aceasta afectiune. Zgomotele de care se plang multe persoane apar in lipsa unui stimul sonor extern si sunt descrise ca vajaieli, pocnituri, fosnete, tarait, ticait.
Statisticile arata ca cel putin 10 -15% din populatie sufera un astfel de episod pe parcursul vietii, fenomenul fiind mai accentuat si frecvent odata cu inaintarea in varsta. Zgomotele percepute pot sa aiba o frecventa care de obicei este inalta (nu intotdeauna) si care poate sa varieze in intensitate. Este un zgomot care are de obicei o durata foarte mare (deci nu este un tiuit de cateva secunde) si intefereaza semnificativ cu calitatea vietii individului, deoarece il percepe in mod constant intr-o ureche sau in ambele urechi.

Zgomotul din urechi: Din ce cauze apare?

Au fost emise mai multe teorii, multe neurologice (creierul percepe in mod gresit aparitia unui zgomot si urechea il preia ca atare) sau psihologice (tinitusul este un simptom care este o expresie a unui factor stresor in viata individului). Exista boli in care tinitusul este o conditie de diagnostic (ca in otoscleroza), insa nu exista inca nicio definitie clara a cauzelor, niciun tratament preferential care sa duca la disparitia simptomelor.

Insa, potrivit unui studiu aparut ieri pe site-ul BBC News, cercetatorii sunt la un pas de a descoperi un tratament pentru tinitus, dupa ce au aflat cauza care-l declanseaza: degradarea auzului merge mana in mana cu hiperexcitabilitatea unor celule nervoase din creier care produc aceste sunete.
Concluziile studiului au fost prezentate in revista Nature Neuroscience si arata ca aceasta activitate nervoasa necontrolata declanseaza zgomotele din urechi, tratamentul constand in echilibrarea activitatii nervoase.

Care sunt simptomele?

 In primul rand apare acest sunet constant, insa el aduce un corolar intreg de simptome pentru ca atentia persoanei afectate este consumata si in a percepe acest sunet, ajungandu-se la:
  • scaderea semnificativa a atentiei auditive: frecventa pe care are loc tinitusul este blocata si persoana se concentreaza mai greu in analiza stimulilor auditivi din mediu;
  • stare de iritabilitate mai intens resimtita: din cauza zgomotului, scad mult pragurile de toleranta, pentru ca persoana "nu isi gaseste linistea", la propriu si la figurat;
  • probleme cu somnul: uneori zgomotul are o intensitate atat de mare, incat persoana nu poate sa adoarma, sau trezita in timpul somnului, nu isi poate regasi starea de liniste;
  • apare un anumit grad de agresivitate: din cauza oboselii si a neputintei de a rezolva problema, apare frustrarea si o stare de agresivitate, care urmeaza de obicei iritabilitatii;
  • conflicte de comunicare cu cei din jur: concentrarea e diminunata, persoana isi poate pierde mai usor rabdarea atunci cand nu aude sau cand ceilalti nu o inteleg;
  • auzul este diminuat de zgomote similare sau pe aceeasi frecventa cu tinitusul.

Din afara este foarte greu de inteles si perceput acest simptom, insa suferinta bolnavului de tinitus este foarte mare pentru ca el are zi si noapte aceasta presiune care nu se termina si careia nu stie sa-i faca fata. "Cand spui tiuit in urechi, lumea se gandeste la acel tiuit care dureaza cateva secunde, insa tinitusul poate sa aiba frecvente mult mai parsive si o intensitate mult mai mare, iar pentru a avea o mica ideea de chinul pe care il traieste o persoana afectata ar trebui sa ne imaginam cum am trai in permanenta cu zgomotul unei bormasini in urechi", explica psihoterapeuta Lena Rusti.
 
De asemenea, putem sa vorbim si despre tulburari ale auzului care au ca simtom tinutusul  - cum este otoscleroza -  dar exista si persoane la care sistemul auditiv este in limite normale, dar se confrunta cu aparitia tinitusului.
Iar cauza declansatoare este foarte greu de explicat.

Zgomotul din urechi: Care sunt optiunile de tratament?

1. Provocarea unui zgomot prin casti sau prin muzica de la un player care sa respecte o frecventa complementara, anuland astfel zgomotul tinitusului. Atentie! Numai un specialist ORL poate sa faca acest tratament.

2. Terapia prin muzica. In institutele de tinitus se fac studii experimentale de terapie prin muzica: cu sunete complementare, dar si cu muzica de relaxare si linistire care ajuta la diminuarea sau anularea componentei psihologice a tinitusului. Astfel incat, omul rezolvandu-si problemele si iesind din sursa stresoare determina si disparitia simptomului.

3. Mai exista apoi tratamente psihologice, tratamente prin biofeedback sau orice crede persoana ca poata sa ajute, cum ar fi tehnicile de relaxare, de detasare de tinitus si de acceptare a lui.

Psihoterapeuta Lena Rusti sustine ca in psihoterapie, orice tratament care "functioneaza" este bun daca e cu respect fata de tine si fata de mediu. "Nu cred ca exista remedii naturiste care sa aiba rezultate controlate statistic, insa daca vorbim de componenta tinitusului ca fiind una psihologica, atunci remediul naturist ajuta foarte mult pentru ca apare efectul de placebo si persoana isi da voie sa se simta mult mai bine.
Asadar, ea isi mobilizeaza soldateii neuronali ca sa-i dea voie sa-si rezolve aceasta problema".

Putem sa prevenim tinitusul?

Este un simptom care apare brusc, insa printre metodele de prevenire se numara:
  • o buna igiena a aparatului auditiv;
  • nu asculta muzica la casti la un volum foarte ridicat si nici pe o durata mare;
  • nu sta langa boxe cand mergi la un concert;
  • evita orice expunere la zgomote puternice si de lunga durata.


Studiu: folosirea MP3 playerelor poate provoca tinitus

La sfarsitul anului trecut, cercetatorii britanici au atras atentia asupra necesitatii de a preveni tinitusul, avand in vedere dificultatea de a-l trata. De aceea s-au angajat sa sugereze companiilor producatoare de MP3 playere sa limiteze volumul acestora, deoarece pot sa afecteze grav auzul. Potrivit cercetarilor, persoanele care folosesc MP3 playerul pentru a asculta muzica mai mult de o ora pe zi si la un volum ridicat prezinta un risc foarte mare de a suferi de tinitus.
 

Comentariile 1-50 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 26 Apr 2020, 12:21
    TIUITUL

    In primul rand verificati cerumenul din ureche, e posibil ca urechile sa secrete mai mult cerumen. Faceti spalaturi la urechi.

    0
    0

  • pal josif pe 19 Oct 2019, 21:59
    raspuns la zgomotul din ureche

    bine vam gasit.trebuje sa invatati.sa traitti cu durerea.eu am de 10 ani.in germania se face o gaura cu o burgie mica,si se taje nervul auz. acuma am citit.kalium jodatum homeopat.as incerca leserul.sau ce se fac la locuri canceroase.periculos tare.sa sttit ca foarte putine lucruri distruge unghi draculuj.citit 5 mozes28 15ce boala ne da dumnezeul.in ultimul timp incerc sa trajesc bine.ja cititi cand paul spune ;scoate durerea din ochi mei.ce spune,jesus,,,,

    0
    0

  • dan pe 23 Ian 2017, 11:24
    tiuit

    eu am probleme din 2002 cu tiuitul in urechi , am incercat multe metode , cred ca se trage de la boxe , cea mai buna metoda sa scap de tiuit este sa stau cu capul in hota si imi dispare pe moment cateva minute cat fumez o tigare si dupa aceea iar apare , m-am obisnuit asa , stie cineva daca clear tinnitur are vreun efect ? multumesc

    0
    0

  • dragos pe 1 Ian 2017, 18:09
    tinitus

    NU EXISTA LEAC AM DE 5 ANII CAUTAT IN IZDRAEL SUA FRANTA SI TOT NIMIC TINITUS ESTE EGAL CU TERA SUB BLESTEM CIND PLECI LA DOMNU IN RAII VEZI IARDOCTORII UNDE OR FIII LA DRACU IN RAI CA SI EL ARE

    0
    0

  • ION pe 1 Ian 2017, 18:01
    tinitus

    ANI ANII RUSINE ORL DOCTORII HOTIII SI PUNGASII AM CHIELTUIT MULTI EURO SI NIMIC NICI IN SUA NICI IN FRANTA rusineeeeeeNU EXISTA LEAC AM DE 5

    0
    1

  • DRAGOS pe 1 Ian 2017, 17:54
    TINITUS

    nu exista leac rusineeeee ORL DOCTORI te mint te insala promitinduti raiul pe PAMINT AM CHELTUIT MULTI EURO SI DUPA 5 ANI DE HELL adica IAD prin SUA prin izdrael franta SI VA VINDECA DUMNEZEU PE CEALALTA LUME dar Doctori unde or FI / /LA DRACU in hell

    0
    0

  • florin pe 13 Iun 2016, 06:15
    tinitus

    eu am de 2ani si m-am obisnuit dar nu cred ca se poate scapa in totalitate de aceasta afectiune.Este o boala care poate fi din cauza coloanei cervicale in 70% din cazuri sau a aparitiei unor chisturi pe creier care ingreuneaza circulatia sangelui la nivelul lui.La mine apare doar seara inainte de culcare sau dimineata dupa ce ma trezesc si nu tot timpul.Daca scapa cineva sa ne ajute si pe noi!

    0
    0

  • Mihaela pe 28 Mai 2016, 21:00
    SI EU AM TINITUS DE 3 ANI

    DRAGII MEI, SCUMPII MEI FRATI IN SUFERINTA... SI EU AM TINITUS DE 3 ANI DIN CAUZA OTOXICITATII UNUI ANTIBIOTIC..GENTAMICINA..cine vrea sa vorbeasca cu mine la telefon, va ascult cu mare drag...stiu prin ce treceti...Dumnezeu sa aiba mila de noi! 0758919157

    0
    0

  • Andrei pe 7 Mai 2016, 18:47
    Pentru Nicolae

    danandrei_constantinescu@yahoo.com

    0
    0

  • Nicolae pe 7 Mai 2016, 00:00
    Domnule Gabriel/Andrei

    Am 22 ani si va rog frumos sa-mi lasa-ti un mail sau ceva in care sa va pot contacta. Si eu ma confrunt cu aceasta boala si mie foarte greu .Multumesc! Sunt tanar student si cea mai mare dorinta a mea e sa fiu din nou ca acum 2 ani ,fara tiuit! Va multumesc!

    0
    0

  • vasiliu anton pe 22 Feb 2016, 19:41
    tiuit in urechi

    Cand imi tiuie urechile am tensiunea 190-200,cand tiuitul se opreste,am tensiunea 130-140.Imi bag in fiecare ureche cate un catel de usturoi razuit.

    1
    0

  • Andrei pe 24 Ian 2016, 16:43
    tiuit

    Buna ziua! Domnule Gabriel poate puteti sa lasati vre-o adresa de mail sau eu stiu ceva sa luam legatura dac doriti sa imi spuneti si mie cum reusiti sa nu mai bagati in seama tiuitul! Va multumesc si numai bine, sanatate!

    3
    0

  • maria pe 16 Ian 2016, 02:20
    tiuit in urechi

    sotul meu are sunete in urechi de cel putin 5 ani ...apar ..dispar ..iar apar..problema este ca el are diabet de aproape 25 de ani..iar acum 5 ani a facut side efect la medicamentele de diabet ..de atunci s-au declansat aceste sunete dar de vreo 3 luni parca e un cosmar ,nu se poate odihni ,devine f. nervos incearca sa se controleze pe cit de mult poate dar ii este dificil , el crede ca are legatura si cu medicatia de diabet ,,,dar medicii spun ca nu....daca stiti ceva dati-mi un sfat ....multumesc frumos !

    0
    3

  • tupeist pe 12 Ian 2016, 22:57
    buna seara!

    Nu o sa mai intru pe nici un site de acest profil,din acest moment este o problema psihologica,neurologica cu acest tiuit ,cu cat il tradezi cu indiferenta cu atat este mai bine,multa sanatate!

    2
    1

  • Gabriel pe 12 Ian 2016, 22:39
    buna ziua!

    Buna ziua tuturor,Am postat doua comentarii pe 4 si pe 6 decembrie 2015 dar nu pot sa le sterg,nu merg sterse in legatura cu acest tiuit,am fost mintit de catre un medic orl-ist,acest tiuit nu se agraveaza odata cu inaintarea in varsta,trebuie sa nu te gandesti la el,si sa-l ignori,cand apare,trebuie o gandire pozitiva,Dumnezeu sa ma ierte,am fost mintit,eram panicat cand am scris comentariile,va doresc sanatate,exista multa manipulare dezinformare in viata reala cat si in cea virtuala pe seama acestui simptom,Dumnezeu sa va ajute pe toti!eu ma simt bine,il ignor complet!

    3
    0

  • danciu costel pe 13 Dec 2015, 23:02
    tiuit

    buna ziua am o problema destul de grava zic eu acum 2 ani am avut un accident la ureche am cazut ei bn de atunci aud tiuit cateodata incet7 de tot dar apare dar problema e ca nu aud asa bn cu urechea stanga cred ca mia ramas cv cheag de sange in ureche si plus de ast7a ma simt rau ap in fiecare zi oare care ar fi cauza va mult7umes

    1
    0

  • Gabriel pe 6 Dec 2015, 10:05
    buna ziua!

    Multumesc,domunul Andrei,de doua zile,s-a amplificat si mai tare la mine tiuitul,nu mai pot sa dorm,ma simt obososit din aceasta cauza,va doresc,la fel multa sanatate!

    1
    4

  • Andrei pe 5 Dec 2015, 03:42
    tiuit

    Buna ziua! Domnule Gabriel si eu tot trauma sonora am, dar la mine a inceput in urechea dreapta si apoi dupa cateva luni si in ce-a stanga! E bilateral acuma, ma chinuie de 4 ani, am perioade cand imi tiuie foarte tare si perioade cand tiuie puntin mai incet dar destul de tare. Am fost la multi specialisti dar degeaba nu exista leac momentan, am facut chiar si acupunctura si degeaba. Va doresc sanatate!

    0
    0

  • Gabriel pe 4 Dec 2015, 21:30
    trauma sonora,tiuit

    Ma confrunt,cu acesta problema neplacuta,de 10 ani de zile,la un revelion cineva a aruncat o petarda,langa urechea mea stanga,mi-a fost pus acest diagnostic neplacut trauma sonora,am facut o audiograma,medicul specialist,mi-a prescris un viitor si mai neplacut,acest tiuit va creste in intensitate odata cu inaintarea in varsta,nici acum nu este bine pentru mine,este un tiuit suportabil,dar deranjabil pe viitor necesita un tratament pentru a tine acest tiuit in limite normale,din spusele medicului sunt dezamagit,deoarece nu se gaseste o solutie pentru acest diagnostic.Va doresc sanatate.

    0
    1

  • Petre pe 12 Nov 2015, 11:30
    cum am scapat de tiuit in urechi

    Vă spun povestea mea adevărată. Aveam multe ţiuituri in urechi care apăreau şi dispăreau. Odată am fost internat în spital şi mi-au descoperit că aveam cheaguri de sânge. Doctorii mi-au subţiat sângele cu warfarin. Atunci nu mai aveam ţiuituri în urechi. Când am ieşit din spital, am observat că iar aveam ţiuit in urechi. S-a întâmplat că am mâncat carne de vită. Ţiuitul din urechi a dispărut. Am mâncat peşte de mare. Ţiuitul în urechi a apărut. Am mâncat din nou carne de vită. Ţiuitul din urechi a dispărut. Apoi am aflat ce “medicament”să iau. După 6 săptămâni de post, îmi ţiuie urechile. Mănânc carne de vită şi scap de ţiuituri. Încercaţi şi dv.

    3
    1

  • Andrei pe 13 Oct 2015, 03:25
    Tiuit

    Salut George! Cam toate pastilele sunt facute pentru interesele altora sa faca bani multi. Unele fac si mai rau... incearca putin acupunctura, eu am incercat si ma simt mai bine psihic si sunt putin mai puternic impotriva tiuitului. In rest tre sa ne acomodam cu el, ori cu el toata viata pana la final, ori intr-o buna zi pur si simplu se opreste singur dar slabe sanse... numai bine si sanatate!

    4
    0

  • george pe 7 Oct 2015, 09:42
    hipoacuzie bilaterala.

    Buna ! Am facut tratament cu ginkgo 120 stem-herbagetica pt tratarea acufenelor dar nu are nici un efect .Deci aceste pastile au fost scoase pe piata farmaceutica pt interesul altora sa-si umple portofelul .

    0
    0

  • Andrei pe 17 Aug 2015, 22:21
    Tiuit

    Salut Geroge! Ce inseamna cand apar tiuiturile?? La tine nu tiuie non-stop ci doar asa din cand in cand?

    2
    0

  • george pe 16 Aug 2015, 22:31
    hipoacuzie bilaterala.

    Cand apar tiuiturile am o presiune in urechi cu o durere care urca spre creier si simt ca-mi pocneste capul. Nu pot sa suport plescaieli, soapte clipoceli.Simt ca devin agresiv Totusi imi pastrez calmul.Am facut diferite tratamente dar nu au avut efect.As dori un sfat

    0
    0

  • george pe 16 Aug 2015, 22:18
    hipoacuzie bilaterala.

    Cand apar tiuiturile nu pot sa suport plescaieli, soapte si simt ca devin agresiv .Am facut diferite tratamente dar nu au avut efect.As dori un sfat

    3
    4

  • Andrei pe 2 Iun 2015, 02:24
    Tiuit

    am mai scris pe aici. De 4 ani ma lupt cu tiuitul care e din ce in ce mai tare. Cum zice si Baran Liviu, aveti grija ce medicamente luati pt circulatie ca nu prea isi fac efectul... trebuie incercata acupunctura, leacuri naturale din plante astea sunt singurele optiuni ramase... Deocamdata nu a aparut nimic pt acest tiuit infernal care ne face viata un calvar!

    0
    0

  • baran livu pe 1 Iun 2015, 22:24
    tinnitus

    din pacate am dat zeci de milioane pe medicamente pentru circulatia sanguina,pentru psihiatrie,nu au dat niciun rezultat ba mai mult reactiile adverse ale medicamentelor sunt grave...deci atentie:NU LUATI MULTE MEDICAMENTE...orcum le luati degeaba......

    1
    0

  • DRAGOMIR pe 19 Mai 2015, 20:22
    TIUIT

    Am tiuit in urechea stanga de 26 de ani ,respectiv de cand un bou de gonas , la un moment de odihna pe munte ,a tras cu pusca de vanatoare in apropierea mea la 50 cm , pentru a ma speria; atunci am cazut in genunchi din cauza sperieturii si am primit tiuitul permanent in ureche , care ma indispune rau de tot, pe langa problemele de comunicare si stare depresiva... am cazut in genunchi si tuitul nu mi-a mai disparut...

    1
    0

  • Florian pe 9 Mar 2015, 08:29
    clear tinnitus ???

    buna ziua , a folosit cineva aceste pastile minune americane ??? intreb asta intrucat sunt destul de scumpe si trebuiesc cateva flacoane cumparate ! cineva mi-a spus ca s-a simtit mult mai bine dupa un tratament intensiv cu gerovital h3 injectabil ,...aveti idee ???

    9
    4

  • anonymusssss pe 22 Feb 2015, 20:42
    preventie

    Cum putem preveni tinnitusul? E adevarat, ferestete de zgomote puternice, DAR acest site a uitat sa mentioneze ca: Ai nevoie de o circulatie sanatoasa cerebrala: sport, circulatie sanatoasa, o coloana vertebrala dreapta (o coloana stramba apasa si optureaza vase de sange). Sa nu ai otita netratata, probleme renale ce intoxica lichidul din urechea interna.. etc Asa ca cel mai bine la ORL, la investigatie :D

    0
    3

  • Lina pe 16 Feb 2015, 21:13
    Cinarizina

    incercati cinarizina, 2 tablete de 3 ori - 1 luna. Ajuta

    4
    1

  • adrian raul pe 1 Feb 2015, 20:56
    rezolvare

    sunt terapeut si va pot spune ca am tratat cateva persoane cu tinitus.E drept sunt persoane la care s-a ameliorat si persoane care au scapat.E f atat de simplu incat pare banal dar e o metoda care da rezultat. este vb de reflexoterapie faciala dar din pacate nu pot trimite sau posta fisiere cu schema care puteti sa o faceti acasa la voi asa ca va rog sa mi scrieti pe mes : eonpuls@yahoo.com si am sa va ajut.

    9
    0

  • BURNETE ILEANA pe 30 Dec 2014, 11:08
    raspuns pentru Dana

    Numai in AMERICA gasiti acest medicament Eu am primit picaturi BIO-EAR si capsule RING STOP pt. tinitus. fac tratament cu aparatul BIOTRON si sau mai ameliorat zgomotele . Va doresc sanatate

    3
    1

  • Daria pe 14 Dec 2014, 02:00
    Caut medicamentul Clear Tinnitus

    Am si eu problema cu tiuitul in urechi de aproximativ 3 ani dar in ultimul timp s-a amplificat.E un chin,nu pot domi De unde pot face si eu rost de medicamentul Clear tinnitus? Ajutor va rog

    1
    1

  • Burla Emil pe 13 Dec 2014, 19:52
    Tiuitu in urechi

    Am 62 de ani am facut 20 ani aprov.si am capturat nesuferinta asta de tiuit in urechi.Pelanga milioanele de suferinti astept acel medicament pt.un trai m/ai bun.Cu respect Emil,La multi ani....

    0
    2

  • Andrei pe 23 Nov 2014, 20:49
    Sanse de vindecare sunt doar in creierul nostru

    Am 27 ani merg pe 28 si din septembrie 2011 am acest tiuit care de la an la an se amplifica mai tare. Am facut multe tratamente, si cu perfuzii, am luat si cartea mincinoasa, am fost acu' o saptamana la clinica urechii unde mi-au spus ca tratamente nu exista luam degeaba, unu ca mine cu tinnitus de 3 ani are sanse de a mai diminua nu de a se vindeca total doar cu ajutorul psihicului petru ca sunetele sunt acum captate puternic de creier si doar pacalindu-l putem avea rezultate. La mine e trauma sonora, acuma depinde la fiecare care e cauza asta e important. De o saptamana am luat in chirie de la Tg. Mures un aparat cu laser ca se numeste Tinnitool si fac in fiecare zi 2 sedinte cu el, deocamdata nimica dar pana la 30 de zile mai am :-)) Daca o sa am rezultate o sa scriu aici... Incerc sa fiu pozitiv dar uneori e imposibil. Multa sanatate!!!

    2
    2

  • BURNETE ILEANA pe 23 Nov 2014, 17:26
    Raspuns dnului Marc la comentarul din 5.08.2014

    Aveti dreptate, minciunile autorului Lucas Petersen,teorie fara suport ma costat peste 100 lei fiind din Medias.Am contactat aceasta boala dupa anastezia totala facut in 27.08.2014 la operatie de pietre la fiere.La trezire dupa 5 ore intrebam mereu in salon ce este asa galagie. De atunci am incercat tot ce am auzit, 2 saptamini de tratament la un cabinet ORL din Sibiu cu perfuzii,infiltratii cu gerovital,solux,masaj cervical infrarosii si altele si nici un rezultat.IN cartea dlui Lucas-printre multele recomandari se mentioneaza un tratament /naturist/ cu BIO EAR- pe care desi mentioneaza ca este din Suedia , doar in America l-am gasit.Acum fac un tratament cu TEHNICA BOWEN si in acelasi timp de la clinica orl tg.mures mi-a recomandat un aparat performant care spune ca poate capta zgomotele.In acelasi timp iau BETASERC , TANACAN, LUCETAM si MILGAMMA, Ceai pentru circulatie celebrala, ceai de coacaze negre si sirop.Sint foarte speriata si sper, sper macar o ameliorare.Manifestarile la mine se produc cu suieraturi, ciripiri de stol pasaresc, sirene, motoare ambreiate. Astept poate ca cineva imi mai da o sugetie. Cu multumiri

    0
    0

  • Daniela pe 12 Nov 2014, 09:40
    Remedii sunt!

    Incercati terapia Bowen! Eu personal aveam acest dezechilibru si in urma a 10 sedinte, mi-am rezolvat problema.Aceasta terapia activeaza ”Doctorul interior” al corpului si incepe autovondecarea. Deci va merge exact la cauza, nu la simptom. Ca si suplimente, ajuta Ginkgo Biloba si Vit C. O cura de detoxifiere cu ceai de papadie poate ajuta. Doamne ajuta!

    1
    0

  • Marc pe 5 Aug 2014, 09:54
    tratament tinitus

    O fi incercat cineva tratamentul smecherului cu cartea de un milion?

    4
    0

  • Gonzales pe 9 Iun 2014, 19:20
    tiuit in urechi

    Trebuiesc evitati curentii de aer rece, contactul indelungat al mainilor si picioarelor cu apa rece, cafeaua si tigarile in exces, zgomotele, certurile, carnea prajita, cartofii prajiti, e bine sa se consume fierte sau fripte. Eu consum ceai de macese, de flori de paducel. Tiuitul mai dispare, mai apare, mai ma tratez cu betaserc, bilobil, ospen - cand sant racit.

    1
    0

  • sivu crina pe 28 Mai 2014, 23:42
    tiuitul

    eu am tiuitul de cand am facut otita app 7 ani.pur si simplu nu mai support acum mi s-a agravat urechia stanga.doamne ce sa fac ca ma duce la disperare, ma ingrozesc cand vine seara si trebuie sa ma pun in pat. va rog ajutatima

    0
    0

  • klauster pe 10 Mai 2014, 15:54
    tinnitus

    din pacate nu exista un medicament minune..care sa faca sa dispara tinnitusul..cum este nurofenul pt durerea de cap..depinde f mult de cauza care il provoaca..odata descoperit asta..50 la suta din problema e rezolvata..apoi evident..o intreaga saga pt gasirea unui doctor priceput care sa isi suflece manecile si sa se apuce de treaba...90 la suta dintre ei va vor spune sa va obisnuiti cu el..ca nu trece..in cateva zile voi da drumul unui grup de suport pe facebook..tinnitus romania..un grup unde ne putem impartasi experiente..cunostinte..frustrari..si insomnii..eu am de 2 ani problema asta..si pt mine fiecare zi este o lupta...si nimeni nu intelege mai bine prin ce treceti,.,decat cineva care are problema asta...

    8
    0

  • nezihe pe 5 Mai 2014, 08:23
    Vastarel MR si Betaserc

    Am tinitus acum 4 luni. Este foarte tare. Am fost la doctor in Turcia si mi a dat doua tablete Betaserc pe zi, si 2 tablete Vastarel MR. A mers foarte bine cu mine. Dar nu stiu ce sa intampla daca nu le iau in viitor. Nu beau cafea sau mananc ciocolata. Si trebuie sa beti multa apa. Inca nu am solutie concret dar eu incerc sa scap. Am auzit niste oameni care sunt bine acum si niste inca sufera dupa 7 ani. E un cosmar.

    9
    3

  • stamate pe 27 Apr 2014, 11:39
    tiuit in urechi

    Am un tiuit puternic in urechea stanga ,de 5ani.Nu se duce cu nimic. Betasercul este zero,la fel si alte medicamente. Aud bine ,dar ma deranjaza ca incontinuu imi tiue urechea. . OARE EXISTA CEVA NATURAL PENTRU OPRIREA SUNETULUI? INTRO ZI CAM 30 MINUTE NU L-AM MAI AVUT . .PARCA ERAM PE ALTA LUME!!!! RUSINE ORELISTILOR SUNT NIMICURI>

    7
    2

  • serian pe 25 Apr 2014, 17:16
    tinitus

    am aceasta afectiune de 16 ani. am facut multe tratamente, unele mai chinuitoare si costisitoare dcat altele.am facut si operatie de deviatie se sept,la recomandarea doctorului orelist,punctii pentru sinozita. totul in zadar. sunetele au crescut in intensitate, nu ma mai pot concentra,probleme de memorie,nervozitate,somn deficitar,cu alte cuvinte i-mi vine sa-mi iau campii. nu stiu cat am sa suport. acum cateva zile am dat de un site

    34
    7

  • toli pe 29 Mar 2014, 23:54
    tiuit ascutit

    am de doua saptamani ,dar dupa ce am citit pe forumuri cred ca 99 la suta nu scapa de el.

    32
    4

  • lidia pt.cristina pe 12 Ian 2014, 15:38
    despre terapia cu laser

    este o procedura nedureroasa.se aseaza aparatul in anumite puncte din jurul urechii 30 min. pe sedinta. cauta pe net cabinet orl dr.fotescu otto si vei afla toate amanuntele care te intereseaza. multa bafta.

    6
    0

  • Cristina pe 11 Ian 2014, 17:49
    Tratament cu laser?

    Pentru Lidia: ,,la mine s/a redus zgomotul cam 85% dupa 2o de sedinte cu laser , medicamentele si suplimentele n/au avut nici un efect”. Ne puteti spune despre ce sedinte cu laser este vorba si unde se fac? Multumesc frumos!

    8
    0

  • lidia pe 29 Dec 2013, 19:56
    tratarea tinitusului

    la mine s/a redus zgomotul cam 85% dupa 2o de sedinte cu laser , medicamentele si suplimentele n/au avut nici un efect.

    10
    0

  • florin.... pe 20 Dec 2013, 22:47
    ajutor..

    buna ma confrunt si eu cu problema asta de cateva luni si am incercat tot felul de tratament si mai nimic ..tiuitul in urechi se simte mai tare seara ..simt ca inebunesc ..stie cineva un remediu mai bun ..

    3
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod