oboseala

Te trezești foarte obosită? Uite ce-i lipsește organismului tău!

Din păcate, oboseala a devenit un stil de viață pentru multe dintre noi, care considerăm deja că este natural să ne simțim epuizate. Deși e adevărat că provocările contemporane ne consumă rapid nivelurile de energie, la fel de real este și faptul că epuizarea fizică, psihică sau emoțională poate declanșa numeroase probleme de sănătate.

Dacă te trezești foarte obosită, deși ai dormit bine și respecți un program echilibrat de muncă și relaxare, „vina” poate fi a unei deficiențe de vitamine. Află care este nutrientul ce provoacă, printre altele, și incapacitatea de a mai da randament chiar și la cele mai simple sarcini!

Oboseala, cauzată de lipsa de vitamina B12?


În grupul de vitamine B, B12 este cel mai predispus la a ne lipsi. Experții consideră că stilul de viață vegetarian și vegan, care este îmbrățișat de numeroase persoane, din motive cât se poate de temeinice, este cel care ne-a adus în această situație.

Cu toate acestea, deși îți susținem din plin decizia de a nu mai consuma produse provenite de la animale, te avertizăm că astfel poți ajunge la un deficit de vitamina B12.

Acest lucru este cauzat de faptul că cele mai multe surse de vitamina B12 sunt „interzise” veganilor și vegetarienilor. Astfel, nutrientul este regăsit în mod natural în carne roșie, carne de pește și de pui, lactate și ouă. Desigur, există și cereale fortificate cu vitamina B12 și diverse soiuri de lapte provenit din plante, însă în acest caz absorbția este mai dificilă.
Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod