dureri abdominale

Simptomele celor mai importante 10 boli care aduc și dureri abdominale

Nu există femeie care să nu se fi confruntat cu durerile abdominale, doar că unele dintre noi am făcut, din păcate, un mic obicei din acest disconfort, neglijând de multe ori simptomele care apar odată cu durerea.
Pentru ca numim durere abdominala durerea resimtita intr-o zona a corpului cu diverse structuri care pot provoca durere, este mai mult decat indicat sa incerci sa faci diferenta intre posibilele cauze.

Durerile abdominale (numite in general de burta, stomac, intr-o parte, in capul pieptului) pot fi slabe sau puternice, pulsatile sau ca niste intepaturi, taioase sau resimtite ca niste greutati purtate in stomac. De cele mai multe ori, durerile usor de suportat dar care persista sunt cele care ascund afectiuni mai grave.

Afla care sunt simptomele celor mai importante 10 boli care provoaca si dureri abdominale!

1.
Intoleranta alimentara


Apare atunci cand sistemul tau digestiv nu poate digera anumite alimente, fie datorita compozitiei "grele" sau vechi fie datorita faptului ca ai mancat prea mult la o singura masa. Cele mai cunoscute intolerante alimentare sunt cele la gluten, lactoza, seminte, carbohidrati si alcool. Simptomele intolerantei alimentare sunt:
- stari de greata si voma;
- arsuri si crampe stomacale;
- diaree sau constipatie;
- migrene.

2. Balonarea


Apare in urma consumului de alimente care sunt deja cunoscute pentru astfel de efecte (varza, fasole, struguri, mere, pepene, lapte, bauturi carbogazoase).
Simptomele sunt:

- tensiune si pulsatii in zona abdominala;

- bolborisme (senzatia de bolborosire in burta);

- flatulatii

Citeste continuarea pe divahair.ro!
divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod