Scapa definitiv de durerile de spate!

Indiferent de varsta si constitutie fizica, durerea lombara esteresimtita, mai mult sau mai putin intens, in diverse etape ale vietii.

Daca nu ai suferit nicicand de dureri de spate, esti una dintre foarteputinele persoane norocoase. Identificarea cauzelor si eliminarea lorprin corectarea posturii pot preveni transformarea acestei afectiuniintr-o suferinta cronica.

Desi unele dintre cauzele durerii lombare sunt usor de diagnosticat(artroza, hernia de disc sau traumatismele), in alte cazuri cauza este maigreu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice,gradinaritul, chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care sedeclanseaza afectiunea. Aceasta poate fi agravata de stres si anxietate.Medicamentele de combatere a durerii, ca aspirina si paracetamolul, potreduce imediat simptomele. Aspirina reduce in acelasi timp si inflamatia,cu conditia sa iei doza maxima timp de 1-2 zile.
Daca durerea nu este prea severa, roaga-ti partenerul sa maseze zonaafectata.

Incearca sa faci exercitii usoare; intinderile ajuta la relaxareamusculaturii incordate; sederea la pat poate amana insanatosirea. Cucat devii activ mai repede, cu atat mai grabnic te vei reface.Incearca o compresa cu gheata pentru a reduce inflamatia. Daca durereanu cedeaza, daca este severa sau persista mai mult de doua zile, trebuiesa te adresezi medicului de familie.
In continuare, prezentam cel maides intalnite cauze care pot declansa dureri de spate.

Sedentarismul
Combaterea sedentarismului prin efectuarea regulata a unor exercitiifizice este esentiala. Pentru a preveni durerile dorsale, e nevoie deexercitii de intarire a musculaturii spatelui.
Inscrie-te la un curs de gimnastica aerobica si cere-i instructoruluiexercitii care sa ajute la destinderea coloanei vertebrale.

Sederea indelungata in picioare sau la birou
Daca lucrezi un timp indelungat intr-o pozitie fixa sau daca faci mereuaceleasi miscari, poti avea probleme cu spatele. De asemenea, nu e binesa petreci timp indelungat la volan. Daca ai o munca stresanta sau teconcentrezi asupra ecranului calculatorului, iti pierzi pozitia naturalaa corpului, iar reflexele posturale sunt alterate. Musculatura motorieoboseste repede si incepe sa doara.

Pozitia defectuoasa
Specialistii sunt de parere ca pozitia in care stam constituie o cauzamajora a durerilor de spate. Cu cat inaintam in varsta, musculatura siarticulatiile sunt mai afectate de pozitiile defectuoase. Incearca sa-ticontrolezi pozitia la intervale regulate pe parcursul zilei, astfel incatsa-ti formezi deprinderea corecta de sedere, indiferent daca stai la birousau intinsa pe o canapea. Chiar si pozitia in care sedem pe o canapeasau fotoliu nu trebuie ignorata - a sta confortabil nu inseamna a staneglijent.
Canapelele joase sunt ideale pentru o tinuta corecta. Acesteatrebuie sa aiba o inaltime care sa permita tinerea picioarelor indoite,cu talpile pe podea si cu genunchii la nivelul coapselor.

Miscarile bruste
Desi coloana vertebrala este flexibila, unele miscari bruste de aplecaresi rotire pot adesea declansa durerea. Junghiurile lombare acute potfi declansate chiar si de miscari banale, cum ar fi aplecarile. Candcari obiecte grele sau te incordezi sa ridici un copil pentru a-l punesau scoate din patut (sunt cele mai frecvente imprejurari cand femeilesufera de probleme lombare), trebuie sa eviti miscarile de rotatie sauaplecarile laterale.
Pentru a ridica diverse lucruri, lasa-te in jos, .pe vine", pentru a apucaobiectul, apoi impinge din genunchi, lasand sa actioneze musculatura,si nu coloana. Pastreaza coloana dreapta in timp ce ridici si tinegreutatea cat mai aproape de corp. Miscarea trebuie sa fie lenta. }inecapul ridicat si suge-ti burta.

Sporturi care implica factori de risc
Tenisul, care implica multe aplecari si rotiri rapide, este sportul carepoate cauza aparitia celor mai multe afectiuni ale spatelui. Masajulpoate ajuta la imbunatatirea circulatiei si la relaxarea musculaturii.

Caratul bagajelor
O sacosa grea carata intr-o mana sau pe umar forteaza coloanavertebrala. Scolarii sunt cei mai susceptibili de asemenea probleme.
Dacatrebuie sa cari o greutate, incearca sa contrabalansezi cu alta incealalta mana, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci intr-oparte. Cel mai bine ar fi sa o transporti in spate sau in fata.

Durerea asociata ciclului menstrual
In timpul ciclului menstrual, pot aparea dureri lombare. Ele pot fitratate prin administrarea de analgezice (Saridon, Nurofen, Paracetamol,Panadol etc.) si prin masaj usor. Exercitiile pot, de asemenea, saatenueze durerile menstruale, ele putand stimula circulatia si diminuacongestia pelviana ce cauzeaza aceste dureri.

Sarcina si maternitatea
Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si dupa nastere,2/3 din tinerele mame plangandu-se de dureri dorsale.
Cel mai frecvent, durerea este resimtita in zona lombara si la bazacoloanei vertebrale. In timpul sarcinii, pentru a contrabalansa greutateasuplimentara, femeile au tendinta sa stea aplecate spre spate, ceea ceduce la arcuirea excesiva a coloanei vertebrale lombare. De asemenea,hormonii secretati in timpul sarcinii destind ligamentele articulare sipermit pelvisului sa se dilate in timpul travaliului si al nasterii.Problemele dorsale se pot agrava dupa nastere cand, tinand nou-nascutulin brate, se adauga o noua solicitare pentru coloana deja solicitata. Intimpul sarcinii si dupa nastere, mama trebuie sa fie foarte atenta candridica sau cara ceva (zona lombara trebuie sa fie sustinuta) si cand merge(este indicat sa stea dreapta si sa evite tocurile inalte).
Pentru a atenua durerile, incearca sa te intinzi ca o pisica (stai inpatru labe si, aplecand capul, arcuieste spatele in sus) si sa facimiscari de rotire a bazinului (in sus si inainte).
Un corset poate,de asemenea, usura durerile. Un tratament regulat, in timpul sarcinii(mai ales dupa primul trimestru), la fizioterapeut, poate fi o masurapreventiva utila.

Care sunt remediile?
Daca ai o slujba care te tine mult timp "tintuita" pe scaun, iaurmatoarele masuri:
Asigura-te ca biroul tau si ecranul calculatorului sunt situate lainaltimea potrivita, astfel incat sa nu stai aplecata sau in pozitiiincomode;
Tine ambele picioare pe podea si nu sta picior peste picior,deoarece circulatia va fi ingreunata, iar coloana vertebrala nu va stadreapta. Foarte indicate sunt birourile prevazute cu o stinghie pe caresa-ti sprijini picioarele;
Tine receptorul telefonului la ureche cu mana, nu cu umarul;
Nu sta cu barbia in afara, deoarece muschii gatului vor fi incordati;
Regleaza scaunul de la birou astfel incat sa asigure o pozitie corectaa coloanei vertebrale;
Nu uita sa te destinzi din cand in cand. Ridica-te si plimba-te sau facateva intinderi o data la 30 min.
 

Comentariile 201-250 din 262

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • analiay pe 25 Ian 2009, 12:10
    dureri de spate

    ADRESA MEA DE E-MAIL ESTE lili_gorgan@yahoo.com

    2
    0

  • analiay pe 25 Ian 2009, 12:06
    dureri de spate

    De aprox. doi ani de zile am dureri de spate in zona toracica ,de ceva timp a inceput sa ma doara si piciorul stang (soldul ,talpa piciorului si degetele ,mai cu seama degetul mare ) mentionez ca durerile se accentueaza atunci cand stau in picioare ,merg s-au imi folosesc mainile la diferite activitati.Va multumesc!

    0
    2

  • andrada pe 21 Ian 2009, 14:01
    CERAGEM pt dureri de spate

    cautati in orasele dv centru CERAGEM,este ft bun pt o multime de probleme de sanatate si in + este si gratuit

    0
    0

  • liliana pe 11 Ian 2009, 16:52
    dureri de spate

    am 26 de ani si am dureri de spate din cauza coloanei ca este stramba. daca puteti sa ma ajutati sa-mi trimiteti un mail cu un sfat. va multumesc mult.

    1
    0

  • Vasile pe 9 Ian 2009, 23:25
    dureri de spate

    am 22 de ani am probleme cu coloana din cauza pozitiei incorecte in care stateam,daca stau drept am dureri si nu pot sta decat foarte putin,nu pot dormi pe burta ca am dureri groaznice,durerile apar atat in partea de jos a coloanei cat si la mijloc.daca puteti sa ma ajutatati trimite_ti_mi un mail.Va multumesc anticipat

    0
    0

  • Andreea pe 6 Ian 2009, 18:21
    saltele pentru a scapa de durerile de spate

    eu am avut dureri de spate iar medicul mi-a recomandat o saltea medicala. Salteaua am gasit-o pe www.saltele-online.ro, si sunt foarte multumita de ea!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • mihaela pe 29 Dec 2008, 01:26
    ce poate fi?

    sotul meu are dureri de spate foarte profunde in zona plaminilor,care il trezesc in somn.a facut analize peste analize de singe si au iesit bine ,dar a facut si o tomografie la plamini in care s-a descoperit ca are niste noduli pulmonari de 4-5 mm inambi plamini .Suflul i-l are de98 % ,iar analiza la saliva este negativa Are diabet de tip ll ,pentru care ia sirofor si novonorm.Inainte cind dormea se trezea din cauza durerilor de rinichi iar acum din cauza durerilor de spate glicemia o are 150-200 in schimb are acidul uric foarte mare sicolesterolul mentionez ca maninca foarte mult si mai ales f.f. multa carne Va rog sa-mi spuneti ce ar putea fi pt ca am citit un articol pe net ca aceste dureri de spate pot fi si din cauza acidului uric prea mare va multumesc anticipat si astept raspuns urgent

    0
    0

  • anida pe 28 Dec 2008, 22:54
    Am coloana stramba

    De mica nu am stat dreapta cu spatele ,mai mult stateam cocosata doar cand cineva din familie ma atentiona ma inderptam de spate de aceia acum coloana mea e cam stramba ,eu pot sa o si indrept doar ca pusca de 2 ori cand o indrept ce sa fac e periculos ca imi pocnesc asa oasele cand imi indrept coloana? problema e ca obosesc cand stau prea mult dreapta iar cand stau stramba cu spatele ma doare ce sa fac? multumesc

    2
    0

  • cristina pe 6 Dec 2008, 15:09
    durerile de spate asociate cu duderile de picioare

    De doi ani m-am angajat si stau peste 6 ore in picioare, cam de atunci au aparut si durerile. Am mers la diversi medici si fiecare mi-au dat alt medicament dar nu s-a ameliorat deloc durerea. Ce ma sfatiuti sa fac?Va multumesc!

    0
    0

  • munteanu geanina pe 29 Nov 2008, 12:05
    ma doare spatele

    dureri de spate in martie am fost la sanius si era sa-mi rup spatele. am auzit o paraitura in partea de sus a coloanei, m-a durut 2-3 zile,mi-am dat cu niste unguente si nu am luat in seama,durerile au fost nesemnificative. de 1-2 luni ma trezesc dimineata cu dureri in zona rinichilor, simt ca ma doare spatele f tare si nu mai pot dormi,trebuie sa merg prin casa,ca sa-mi revin. stau la birou cam 12 ore pe zi,miscare nu prea fac. credeti ca este din cauza rinichilor sau a coloanei? multumesc pentru sfaturi!

    0
    0

  • geeorge pe 27 Nov 2008, 11:17
    dureri de spate

    pana nu de mult eram unul din cei mai norocos nu aveam probleme cu spatele dar de ceva timp simt o durere in zona coloanei vertebrale o durere foarte apasatoare care pe zi ce trece se muta tot mai jos nu stiu daca ma puteti sfatui ceea ce trebuie sa fac dar medicii de la spital mi-au spus ca aceasta durere este provocata datorita incordarii mele in timpu mersului aceasta durere este o durere care apare numai atunci cand ma ingras multi oameni m-au sfatuit sa incerc sa tin un regim alimentar dar acest regim nu da nici un fel de roade mu puteti sfatui ce sa fac? VA MULTUMESC

    0
    0

  • Ana pe 23 Nov 2008, 18:52
    SALTEAUA e de vina

    Si au am avut dureri de spate uluitoare. Si nu stiam de ce,aparent nu aveam niciun motiv de durere. Durerile fiind mai intense la trezire, m-am gandit ca salteaua e de vina. Aveam o saltea cam veche,ma trezeam dimineata de parca trecuse buldozerul peste spatele meu. Asa ca am decis sa o schimb, la insisntentele sotului am luat o saltea de calitate, am dat pe ea circa 550 euro. Ca sotul meu considera ca daca iei ceva ieftin nu poate fi si bun. Asa ca, de atunci dorm si eu ca un om normal, nu ma mai trezesc rupta in doua. Asta era ´´secretul´´ durerii, nasoala de saltea pe care o aveam!Asa ca, va recomand sa va achizitionati o saltea buna inainte de a da banii pe medicamente!

    2
    0

  • nitu ioana pe 19 Nov 2008, 16:09
    dureri foarte tari de spate

    de 2 saptamani am dureri foarte tari de spate am dat cu tot felu de unguiente si degeaba nu mi-a trecut ma doare tare si acum nu stiu ce sa mai fac ajutati-ma va rog frumos va multumesc din suflet

    0
    0

  • Livake pe 14 Nov 2008, 08:50
    dureri de spate

    Salut.Acum 3 luni,am ridicat un calorifer de fonta,la o miscare in lateral,am simtit o durere in spate foarte tare,seara abia ma intorceam in pat.Dupa cateva zile,mi-a trecut,dar de atunci,mi se lasa o durere pe piciorul drept,in special dimineata iar pe parcursul zilei mai dispare.Si cand mai stau jos mai mult timp ma mai doare.Va rog,spuneti ce am patit si ce trebuie sa fac.Va multumesc.

    0
    0

  • ramona pe 31 Oct 2008, 12:31
    cum am scapat de dureri

    Eu am avut probleme cu spatele, dureri in partea lombara si coborau pe piciorul drept. Medicii mi-au spus ca nu am nimic grav; tratament: fizioterapie, gimnastica si tratament in statiuni de 2 ori pe an. Am fost la homeopat (pt alte probleme) dar am specificat si de durerile de spate. Mi-a dat tratament si pt astea si pot sa spun ca acum ma simt excelent. Deci recomand acest tratament homeopat, pe mine m-a scapat de multe probleme. Si mi-am cumparat saltea ortopedica, si asta cred ca a contat. Inca ceva: AVETI GRIJA CU CALDURA LA SPATE, ma refer aici la surse de caldura puse direct pe spate (perne electrice, sare fierbinte), in unele cazuri, desi pe moment calmeaza durerile, fac foarte mult rau.

    4
    0

  • anish pe 21 Oct 2008, 18:09
    dureri de spate

    As fi dorit sa nu fac parte dintre cei cu probleme ,dar din nefericire sunt aici. Am dureri de spate si nu stiu ce sa mai fac. Daca stie ceva un remediu m-as bucura foarte mult

    0
    0

  • cristina pe 4 Oct 2008, 12:28
    durerile de coloana

    de cativa ani am o durere de coloana dar de cateva zile ma doare mereu nu ma lasa deloc mai ales in zona mijlocului am fost la medic acum un an si mi a dat doar mobilat dar acum nu imi mai trece nici cu el

    0
    0

  • ioana_58 pe 26 Sep 2008, 10:18
    dureri de spate

    si pe mine ma doare spatele si tot am crezut ca sint rinichi dar am fost la medic si am facut analize si nu sant rinichi ,deci e coloana.tratamentul de urgenta mi-l aplic singura. incalzesc intr-o tigaie de inox o cana de sare grunjoasa ( pt. muraturi ) ,o pun intr_un prosop o asez pe pat si ma pun pe ea cu cu locul dureros,daca e prea fierbinte o dau la o parte 5 min. pe urma iar o pun si stau pana nu mai simt caldura .dupa aceea ma ridic din pat de parca nu ma durut spatele nicodata.atenti sa va fie picioarele tot timpul calde,eu nu dorm nici noaptea fara sosete in picioare.

    0
    0

  • angelika pe 23 Sep 2008, 19:20
    dureri

    am 21 de ani, dureri de spate am de cel putin 5 ani. am fost la medic si mi-a spus sa fac gimnastica medicala dar nu ajuta la nimk.nici macar calmante de durere nu mi-a dat degeaba fac gimnastica medicala de 3 ani k nu ma ajuta la nimik. pt ca lucrez la birou durerile s-au accentuat.nu stiu d c medicii nu iau in considerare si durerile astea pt k eu una nu le mai suport si vad k sunt multe persoane care se plang de dureri de spate

    0
    0

  • ancutza pe 15 Sep 2008, 16:00
    dureri de spate

    buna,de 2 zile am dureri de spate,in prima azi a fost groaznic,simteam cum ma arde zona inferioara a coloanei..acum cateva zile am ajutat o matusa la curatenie si am ridicat prin casa mai multe lucruri grele,problema e ca a venit si perioada aia a fetelor.sa fie din cauza greutatii sau a perioadei?!nu m-a mai durut pana acum.nu ma trimiteti la medici,nu am incredere-n ei vreau ceva naturist daca se poate.zile frumoase

    0
    0

  • gicu_nebunu pe 15 Sep 2008, 01:15
    nu mai pot

    ma doare ingorozitor spatele cad fut ca disperatul si imi dau drumu pe toate pernele..... e o problema serioasa nevasta ma pune sa le spal .... dati-mi un sfat ce poziti sa mai folosesc sa nu ma doara spatele si nici sa ejacuez peste tot ROG SERIOZITATE......va multumesc

    0
    2

  • maria minodora pe 2 Sep 2008, 22:57
    durere de coloana

    sotul meu sufera de durere de coloana si nu stiu la ce doctor sa merg. a facut injectii cu refen dar dupa o perioada a revenit durerea.cred ca este din cauza efortului deoarece munceste foarte mult .cred ca are dureri si din cauza ridicaturilor deoarece solicita coloana. sper sa primesc un raspuns.sunt din arges

    0
    0

  • mike pe 28 Aug 2008, 16:44
    dureri de spate pana pe picior

    ma doare spatele si nu ma prea pot deplasa din cauza durerilor de pe picior ce sa fac?? repede va rog un email la miky_bmw@yahoo.com am nevoie urgent ca sa ma pot intoarce la munca

    0
    4

  • anghelus alexandra pe 4 Aug 2008, 20:21
    dureri de spate

    Am 25 de ani si sufar de dorso-lombargie cu spondeloza. Am facut foerte multe exerctii si masaj recomandat de medici specialisti, am luat zeci de compimate si am facut injectabil, si tot am dureri insuportabile, ba mai mult durerea se lasa in piciorul drept. Va rog spuneti mi ce sa fac multumesc.

    0
    1

  • ioana pe 31 Iul 2008, 17:59
    dureri de spate

    Am 30 ani si am dureri de spate in dreptul plamanilor.Doctorii spun ca am spondiloza dar nu-mi trece cu nici un medicament.Ce sa fac?

    0
    1

  • elena pe 30 Iul 2008, 22:31
    dureri de spate

    am o durere mare fac tratament de incalzire la spate dar nicicum nu ma ajuta mi trece o zi dar nu difinitiv shi apoi din nou am dureri.e posibil aceste dureri sa fie din cauza rinichilor??

    2
    0

  • Alina pe 22 Iul 2008, 12:13
    Dureri de spate vs saltele

    Si sotul meu avea dureri crunte de spate si eu in special dimineata cand ne trezeam. La fel am fost si noi la medici si ne-au zis ca nu e nimic grav, si ne-au recomandat ketonal pentru dureri, insa sotul meu nu poate lua acest medicament. Dupa lungi cautari pe net, am ajuns sa apelam la magnetoterapie sau terapia prin camp magnetic pulsatil. Deoarece avem job-uri solicitante si putin timp liber, am optat sa ne luam o saltea ce are aceasta functie. Daca este cineva interesat poate sa solicite informatii de la Med.Care Romania, de la ei ne-am cumparat noi salteaua si suntem super incantati, facem acea terapie cam 20 de min pe zi, si efectele sunt nemaipomenite. Recomand tuturor care au dureri de spate.

    0
    0

  • Vasilica Barbarasa pe 17 Iul 2008, 21:21
    Dureri de picioare si de spate

    Am 42 de ani si de aprox. 2 ani ma confrunt cu dureri care se manifesta prin infierbantarea partii corpului (fundului) si a picioarelor cand stau pe scaun mai mult de 4-5 minute. Trebuie sa ma ridic imediat ca ma frige pur si simplu (simt ca iau foc). Daca stau in picioare incep sa ma arda talpile, ce-i drept, ceva mai tarziu (dupa aprox. 10-15 min), dupa care trebuie sa ma asez din nou. Si avand munca de birou, lucrez 10-12 ore pe zi la calculator, inchipuiti-va cate fidicari si asezari trebuie sa fac intr-o zi. Mi s-a spus initial ca am hernie de disc. Apoi, la RMN a iesit ca nu am asa ceva, am o polineuropatie. am luat un tratament ce a constat in Bilobil, Lyrica si Milgamma timp de 3 luni, dar fara nici un rezultat. E groaznic. Nu stiu ce sa fac sa scap de aceste infierbanteli ce nu-mi dau pace toata ziua. Va multumesc!

    2
    0

  • mihaela pe 16 Iul 2008, 10:56
    rezolvarea durerilor de spate

    Buna, am scapat de durerile de spate din intamplarea ,miam luat un brau de mijloc si o bratara magnetica , si asa am reusita sa nu ma mai doara mijlocul chiar daca medici nu au putut face nimic .Produsele le-am gasiti pe WWW.energetixmures.ro. sunt din germanian si sunt ok.

    2
    0

  • tudor valeriu ovidiu pe 13 Iul 2008, 22:14
    dureri de spate

    am 25 de ani si de 3 ani ma doare piciorul drept ingrozitor sus la baza piciorului.am fost la doctor si mi-a zis ca am scolioza.cum as putea sa ma fac bine cu piciorul sa nu ma mai doara.va rog ajutati-ma.

    0
    1

  • Oana- Diana pe 8 Iul 2008, 11:59
    dureri de spate

    Sfatul meu pentru cei cu dureri de spate ingrozitoare este sa caute un terapeut priceput in arta masajului...de mentionat faptul ca acesta nu va va face masaj de relaxare ci unul prin care va va indrepta tot ceea ce e defectuos la coloana, asadar va fi un masaj dureros,veti simti cum fiecare oscior va este mutat din loc...De regula, terapeutul, prin simpla atingere a coloanei vertebrale va sti sa va spuna ce probleme aveti si de ce ati suferit de-a lungul timpului:stomac, ficat...rinichi....si asta pentru ca, cel putin din cate am inteles eu, fiecare inel de la spate apasa un anume centru nervos corespunzator unui organ...de ex, in cazul meu durerile erau localizate in zona cefei...ideea e ca imi venea greu sa cred ca nu am nimic la cap...decat un nerv care era prins din cand in cand...undeva la colonana si imi creea durei insuportabile mai ales la schimbari meteo...dar cu timpul am inceput sa suport durerea si sa incerc sa nu ii acord atentie. Eu am fost la un astfel de terapeut acum un an si m-a ajutat enorm...doar ca...boala, ca sa zic asa, a recidivat din cauza faptului ca nu m-am hranit corespunzator, nu m-am hidratat si...organismul nu a facut fata.Acum ma gandesc ca iar va trebui sa merg la terapeut ca sa ma 'nenoroceasca', si va spun asta la modul cel mai sicer: durere mai mare ca atunci cand iti...fixeaza fiecare os...nu exista!!!! Sper ca dupa ce voi relua sedintele mele sa ma simt bine iar la spate ca mi se pare ca la 25 de ani...pierd multe lucruri frumoase din viata pt ca ....bolesc efectiv....AAAA...si e ffffffff important ca sa incercati sa va obisnuiti cu boala...ca nu se vindeca ci se poate ameliora, calma....dar e necesar un autocontrol urias, o pozitie cat mai corecta a spatelui, o alimentatie echilibrata si sanatoasa...Urez tuturor cat mai multa sanatate!!!

    0
    0

  • Ecaterina Nicolescu pe 7 Iul 2008, 16:24
    dureri de spate

    Daca aveti dureri de spate sunati-ma la 0749.35.45.00. Multa sanatate!!!

    0
    0

  • motau daniela pe 25 Iun 2008, 11:06
    aam dureri in coloan aaproape de umerii

    recomandadimi un medic bundureri in coloana si dupa cap mai mult pe partea dreapta

    0
    0

  • delia pe 20 Iun 2008, 15:09
    discopatie lombara

    eu sufar de dicopatie lombara si am dureri de spate mari...ce sfaturi puteti sa-mi dati?

    0
    0

  • ionescu maria pe 6 Iun 2008, 21:25
    dureri de coloana

    in urma cu 3 ani am suferit o operatie de hdl si de 2 ani am dureri zilnice de coloana si de picioare care vad ca nu mai am putere nici pe ele ,am mai facut rmn spun ca nu a recidivat (asta acum 1 an)dar eu dureri am f mari si mereu iau calmante adica am ajuns la tramadol am trecut de faza cu diclotard sau midocalm,ca pot sa mai fac va rog sami spuneti

    0
    0

  • lidia pe 1 Iun 2008, 19:33
    dureri de spate

    ulterior am vazut ca mailul nu va fi facut public,lidiaroman1973@yahoo.com.

    1
    0

  • lidia pe 1 Iun 2008, 19:31
    dureri de spate

    As dori sa aflu daca stresul are vreo legatura cu durerile de coloana.Daca se poate trimiteti raspuns pe adresa mea de mail.Va multumesc mult .

    0
    0

  • yo pe 29 Mai 2008, 14:18
    intrebari+intrebari

    intrebari sunt cu caruta, dar raspunsurile unde sunt?

    0
    0

  • catalin pe 24 Mai 2008, 04:11
    durei de spate

    de 1 an am dureri fff mari de spate pe la mijloc si nu stiu ce sa mai fac ca sami treaca.am facut fizioterapie dar degeaba ajutatima sa pot sa scap de durerile de spate

    0
    0

  • ana pe 21 Mai 2008, 22:22
    dureri de spate

    buna ziua! am dureri de spate si nu s ce sa fac sa nu le mai am ! am 24 de ani si lucrez la birou in fata calculatorului! va rog frumos spuneti-mi ce sa fac sa scap de dureri!

    0
    0

  • maricica stanca pe 16 Mai 2008, 18:32
    dureri de spate

    am 48 ani. am o luxatie congenitala bilaterala,iar de 10ani sufar de dureri in zona lombara si de ceva timp ma dor picioarele rau de tot.am fost la neorochirurgie,am facut rmn am ceva la coloana dar nu sunt de operat mia spus medicul.am facut injectii chetonal dar fara rezultat,nu pot face efort,nu pot merge,ce sa fac?

    0
    0

  • florin surugiu pe 7 Mai 2008, 08:55
    dureri de spate

    am 25 de ani si de 3 ani de zile ma lupt cu durerea de spate acum un an a coborit durerea si in piciorul drept si ma doare ingrozitor tot timpul,am fost la medic dar au spus k nu e nimic grav si mi-au recomandat ketonal dar acum nu isi mai face efectul.va rog mult ajutatima ca nu mai pot suporta durerea.va multumesc mult.

    0
    0

  • vasiliu anton pe 4 Mai 2008, 09:12
    remediu contra durerilor de spate

    am pus intr-o sticla de un litru doua maini de ardei iute,patru plicuri de cimbru din comert ,o mana plina cu sare,o mana cu hrean dat prin masina de tocat apoi am umplut sticla cu spirt medicinal din comert.am lasat la macerat 14 zile dupa care am inceput sa ma ung pe sale cu ajutorul unui tampon de vata.Dupa o saptamana am putut juca fotbal.Sotia mea a fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida,s-a uns pe maini o perioada scurta de timp si am constatat cu surprindere ca mainile si-au revenit la normal.

    0
    1

  • Adrian pe 2 Mai 2008, 22:09
    dureri de spate

    am 16 ani fac sport (canotaj)....si nush mam lovit la spate a sarit cineva in spatele meu si mam lasat pe spate si de atunci ma inteapa in partea in care mam lasat....da nu de fiecare data cand ma aplec....cateodata.....adik nu mijloku...mai jos

    1
    0

  • iuliana butoi pe 2 Mai 2008, 21:50
    dureri de picioare din cauza coloanei

    sotul meu are aceasta problema ,a fost la neurochirurg ,a facut RMN are ceva la coloana intre vertebra 4 si 5,dar doctorul i-a recomandat ketonal insa fara nici un rezultat durerile de picior continua .Ce fel de medic specialist sa consulte:ortoped ,reumatolog,kineoterapeut??A facut si fizioterapie dar parca e mai rau.Multumesc!

    1
    0

  • Mirela pe 30 Apr 2008, 17:22
    dureri de spate

    Mama mea a fost operata pe coloana(discopatie lombara).A lucrat in comert si si-a distrus vertebrele.Cativa ani au tinut efectele operatiei dar a ramas cu dureri in picior si amorteala in mana stanga.Creme,geluri,ketonal,aulin,perna electrica,dus cu apa calduta nu ii ajuta la nimic.Singurul lucru care o pune pe picioare,pentru a evita a 2 operatie, este mersul la chiropractician.Recomand tuturor celor cu dureri de spate,pur si simplu iti aseaza toate oasele la locul lor.Te duci inchilozat si vii pe picioarele tale.Sanatate multa tuturor.Nu e nevoie decat de 3 sedinte si apoi o data pe luna pentru intretinere,daca doriti.

    1
    1

  • casandra pe 30 Apr 2008, 09:21
    dureri de spate

    de 2 zile ma doare mijlocul si nu mai stiu ce sa fac. M-am masat k diferite unguiente si nu imi trece.Ce as putea face?????

    0
    0

  • addriana pe 29 Apr 2008, 23:45
    dureri de spate

    Cristian Claudiu la ce medic specialist ai fost? De ce era? Ortoped?

    0
    0

  • addriana pe 29 Apr 2008, 23:37
    dureri de spate

    Sotul meu a ridicat obiecte grele si de atunci are dureri in capatul coloanei vertebrale.Jos de tot. Acum nu-l doare decat atunci cand ridica ceva f greu.Asta s-a intamplat acum cateva zile.Cum se numeste aceasta boala si la ce dr trebuie sa mergi? Ortoped cumva?Oare masajele sunt bune?Am mers la un neurochirurg si ne-a zis k nu tine de ei boala asta. Ca are intre ultimele vertebre o pauza mai mare. Asta ni s-a spus anul trecut. acum nu stim unde sa mergem.Va rog dak ati mai intalnit asa caz recomandati-ne ceva medicamente,doctori.Multumim.Sanatate multa.

    0
    0

  • enasanplast pe 29 Apr 2008, 20:03
    dureri de spate

    acum 2 luni am ridicat cateva galeti cu vopsea ,facand miscari bruste si de atunci am dureri in zona lombara, va rog sa-mi recomandati un unguient puternic sa -mi treaca. va multumesc.

    2
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod