Scapa definitiv de durerile de spate!

Indiferent de varsta si constitutie fizica, durerea lombara esteresimtita, mai mult sau mai putin intens, in diverse etape ale vietii.

Daca nu ai suferit nicicand de dureri de spate, esti una dintre foarteputinele persoane norocoase. Identificarea cauzelor si eliminarea lorprin corectarea posturii pot preveni transformarea acestei afectiuniintr-o suferinta cronica.

Desi unele dintre cauzele durerii lombare sunt usor de diagnosticat(artroza, hernia de disc sau traumatismele), in alte cazuri cauza este maigreu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice,gradinaritul, chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care sedeclanseaza afectiunea. Aceasta poate fi agravata de stres si anxietate.Medicamentele de combatere a durerii, ca aspirina si paracetamolul, potreduce imediat simptomele. Aspirina reduce in acelasi timp si inflamatia,cu conditia sa iei doza maxima timp de 1-2 zile.
Daca durerea nu este prea severa, roaga-ti partenerul sa maseze zonaafectata.

Incearca sa faci exercitii usoare; intinderile ajuta la relaxareamusculaturii incordate; sederea la pat poate amana insanatosirea. Cucat devii activ mai repede, cu atat mai grabnic te vei reface.Incearca o compresa cu gheata pentru a reduce inflamatia. Daca durereanu cedeaza, daca este severa sau persista mai mult de doua zile, trebuiesa te adresezi medicului de familie.
In continuare, prezentam cel maides intalnite cauze care pot declansa dureri de spate.

Sedentarismul
Combaterea sedentarismului prin efectuarea regulata a unor exercitiifizice este esentiala. Pentru a preveni durerile dorsale, e nevoie deexercitii de intarire a musculaturii spatelui.
Inscrie-te la un curs de gimnastica aerobica si cere-i instructoruluiexercitii care sa ajute la destinderea coloanei vertebrale.

Sederea indelungata in picioare sau la birou
Daca lucrezi un timp indelungat intr-o pozitie fixa sau daca faci mereuaceleasi miscari, poti avea probleme cu spatele. De asemenea, nu e binesa petreci timp indelungat la volan. Daca ai o munca stresanta sau teconcentrezi asupra ecranului calculatorului, iti pierzi pozitia naturalaa corpului, iar reflexele posturale sunt alterate. Musculatura motorieoboseste repede si incepe sa doara.

Pozitia defectuoasa
Specialistii sunt de parere ca pozitia in care stam constituie o cauzamajora a durerilor de spate. Cu cat inaintam in varsta, musculatura siarticulatiile sunt mai afectate de pozitiile defectuoase. Incearca sa-ticontrolezi pozitia la intervale regulate pe parcursul zilei, astfel incatsa-ti formezi deprinderea corecta de sedere, indiferent daca stai la birousau intinsa pe o canapea. Chiar si pozitia in care sedem pe o canapeasau fotoliu nu trebuie ignorata - a sta confortabil nu inseamna a staneglijent.
Canapelele joase sunt ideale pentru o tinuta corecta. Acesteatrebuie sa aiba o inaltime care sa permita tinerea picioarelor indoite,cu talpile pe podea si cu genunchii la nivelul coapselor.

Miscarile bruste
Desi coloana vertebrala este flexibila, unele miscari bruste de aplecaresi rotire pot adesea declansa durerea. Junghiurile lombare acute potfi declansate chiar si de miscari banale, cum ar fi aplecarile. Candcari obiecte grele sau te incordezi sa ridici un copil pentru a-l punesau scoate din patut (sunt cele mai frecvente imprejurari cand femeilesufera de probleme lombare), trebuie sa eviti miscarile de rotatie sauaplecarile laterale.
Pentru a ridica diverse lucruri, lasa-te in jos, .pe vine", pentru a apucaobiectul, apoi impinge din genunchi, lasand sa actioneze musculatura,si nu coloana. Pastreaza coloana dreapta in timp ce ridici si tinegreutatea cat mai aproape de corp. Miscarea trebuie sa fie lenta. }inecapul ridicat si suge-ti burta.

Sporturi care implica factori de risc
Tenisul, care implica multe aplecari si rotiri rapide, este sportul carepoate cauza aparitia celor mai multe afectiuni ale spatelui. Masajulpoate ajuta la imbunatatirea circulatiei si la relaxarea musculaturii.

Caratul bagajelor
O sacosa grea carata intr-o mana sau pe umar forteaza coloanavertebrala. Scolarii sunt cei mai susceptibili de asemenea probleme.
Dacatrebuie sa cari o greutate, incearca sa contrabalansezi cu alta incealalta mana, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci intr-oparte. Cel mai bine ar fi sa o transporti in spate sau in fata.

Durerea asociata ciclului menstrual
In timpul ciclului menstrual, pot aparea dureri lombare. Ele pot fitratate prin administrarea de analgezice (Saridon, Nurofen, Paracetamol,Panadol etc.) si prin masaj usor. Exercitiile pot, de asemenea, saatenueze durerile menstruale, ele putand stimula circulatia si diminuacongestia pelviana ce cauzeaza aceste dureri.

Sarcina si maternitatea
Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si dupa nastere,2/3 din tinerele mame plangandu-se de dureri dorsale.
Cel mai frecvent, durerea este resimtita in zona lombara si la bazacoloanei vertebrale. In timpul sarcinii, pentru a contrabalansa greutateasuplimentara, femeile au tendinta sa stea aplecate spre spate, ceea ceduce la arcuirea excesiva a coloanei vertebrale lombare. De asemenea,hormonii secretati in timpul sarcinii destind ligamentele articulare sipermit pelvisului sa se dilate in timpul travaliului si al nasterii.Problemele dorsale se pot agrava dupa nastere cand, tinand nou-nascutulin brate, se adauga o noua solicitare pentru coloana deja solicitata. Intimpul sarcinii si dupa nastere, mama trebuie sa fie foarte atenta candridica sau cara ceva (zona lombara trebuie sa fie sustinuta) si cand merge(este indicat sa stea dreapta si sa evite tocurile inalte).
Pentru a atenua durerile, incearca sa te intinzi ca o pisica (stai inpatru labe si, aplecand capul, arcuieste spatele in sus) si sa facimiscari de rotire a bazinului (in sus si inainte).
Un corset poate,de asemenea, usura durerile. Un tratament regulat, in timpul sarcinii(mai ales dupa primul trimestru), la fizioterapeut, poate fi o masurapreventiva utila.

Care sunt remediile?
Daca ai o slujba care te tine mult timp "tintuita" pe scaun, iaurmatoarele masuri:
Asigura-te ca biroul tau si ecranul calculatorului sunt situate lainaltimea potrivita, astfel incat sa nu stai aplecata sau in pozitiiincomode;
Tine ambele picioare pe podea si nu sta picior peste picior,deoarece circulatia va fi ingreunata, iar coloana vertebrala nu va stadreapta. Foarte indicate sunt birourile prevazute cu o stinghie pe caresa-ti sprijini picioarele;
Tine receptorul telefonului la ureche cu mana, nu cu umarul;
Nu sta cu barbia in afara, deoarece muschii gatului vor fi incordati;
Regleaza scaunul de la birou astfel incat sa asigure o pozitie corectaa coloanei vertebrale;
Nu uita sa te destinzi din cand in cand. Ridica-te si plimba-te sau facateva intinderi o data la 30 min.
 

Comentariile 151-200 din 262

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nelu pe 7 Mar 2010, 10:08
    pentru dureri de spate

    Serban, eu sunt din Prahova. Eram asa de disperat de durere, ca la ridicare e pe pat, trebuia sa ma traga cineva.La intoarcere de pe o parte pe alta, ma ajuta sotiea, care mai tarziu, a "picat"si ea.Avem putin peste 40 de ani, si am facut amandoi terapii la diferite aparate. Ca orice minune , tinea trei zile.Sunt mecanic auto(nu si excroc), si stau mult culcat pe sol,si imaginati-va ce se acumuleaza la mijloc, genunchi, ceafa... Anul trecut in vara, am mers la un medic ADEVARAT, unde impreuna cu sotia, am facut tratament, in intentia de a scapa de durerea de mijloc. Dupa o jumatate de ora , eram amandoi , ca la 20 de ani. Acum , pot sa spun, ca suntem oameni de baza. Un prieten, consatean cu medicul, cel care de altfel mi-a si recomandat sa merg la el, lucra la mina, iar in timpul liber, la padure.Duminica dimineata-paralizat de mijloc. Medicul i-a aplicat tratamentul, i-a dat si pastile , care sa intretina efectul, pe care el nu le-a mai luat, ca , luni dimineata a mers iar la padure, simtindu-se perfect. Nu e un Telesoping, e adevar .Daca nu v-ati saturat de excroci, mergeti in continuare la ei. nelute@yahoo.com

    3
    1

  • Serban pe 3 Mar 2010, 19:02
    Dureri foarte mari de coloana

    mailul meu este: serbansavastre@yahoo.com. Va multumesc

    2
    0

  • Serban pe 3 Mar 2010, 19:00
    Dureri foarte mari de coloana

    de 10 ani ma chinui cu niste dureri insuportabile la nivelul intregii coloane. imi desfasor activitatea cu multa greutate si sunt pe punctul de a imi pierde si serviciul din acest motiv. am luat tot felul de antiinflamatoare, am facut fizioterapie, gimnastica, laser, acupunctura dar fara nici un rezultat. sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac. Va rog mult, ajutati-ma! Va multumesc

    0
    0

  • Viorica pe 28 Feb 2010, 07:37
    Pietre de jad

    Exista si in Constanta un cabinet cu pietre de jad ?Daca da unde ?

    0
    0

  • luca mircea pe 27 Feb 2010, 18:25
    durere la nivelul mijlocului

    de o saptamana ma doare spatele omcredibil de rau, durerea a aparut dintr-o data, as putea descrie durerea ca pe un junghi care persista mereu si coboara la nivelul piciorului, zbagneste as putea spune, pozitia mai exacta a durerii este la osul care este la nivelul superior al fesei stanga. daca m-ati putea ajuta cu un sfat va rog mult

    0
    0

  • corina pe 25 Feb 2010, 16:35
    dureri de spate

    De cateva zile am dureri de spate,care persista mai mult dimineata,avand munca de birou,stau foarte mult pe scaun.Si cand merg ma deranjeaza,si nu stiu ce sa mai fac.

    2
    0

  • Diatcu Ecaterina pe 20 Feb 2010, 11:34
    durere de spate

    De cateva luni ma doare coloana (pot sa spun ca in permanenta) cel mai rau seara si dimineata ; ma trezesc cu durere puternica de spate, cap, maini si picioare (mainile sunt si amortite). Ma ridic din pat ,imi fac un dus , ma mai misc putin prin casa , tipm in care durerile aproape ca cedeaza. Dupa cateva ore incep iar ; mentionez ca la servici stau cateva ore si in fata calculatorului dar cu pauze (timp in care urc si cobor de cate va ori de la stajul 3 la parter). Nu mai stiu ce sa fac cu aceste dureri.Sper sa ma ajutati

    5
    0

  • roxana pe 17 Feb 2010, 14:47
    ptstroe ana maria

    nu vreau sa te sperii dar nu este de bine.asa am patit si eu dupa ce am nascut si dupa doi ani m-ama operat hernie de disc.daca durerea se lasa pe picior e de rau.fa repede un RMN si dute la neurochirurg.bafta

    4
    0

  • stroe ana maria pe 5 Feb 2010, 14:21
    dureri de mijloc care se lasa pe picioare remediu

    am nascut pri cezariana si imediat dupa asta am inceput sa am dureri de mil\jloc care se lasa pe picioare si as vrea sa aflu un remediu daca exista si cauza acestora

    2
    0

  • VIK pe 1 Feb 2010, 15:07
    scapa de dureri de spate !

    Scapa de dureri de spate.Patul cu pietre de jad, un produs nou, extrem de performant.Masajul prin intermediul patului termal cu pietre de jad este util în tratarea şi/sau prevenirea mai multor tipuri de afecţiuni: afecţiuni ale coloanei, tulburări endocrine, reglarea menstruaţiei, disfuncţii sexuale impotenţă, dureri de picioare; stres, migrene, ameţeli, insomnii,instabilitate emoţională, depresie. Pentru programari tratament: 0314.247.819, 021.255.33.53

    0
    0

  • Bertea Valentin pe 31 Ian 2010, 23:29
    Durere in zona omoplatilor!

    Ma doare spatele de la o posibila artroza?ast raspuns

    0
    0

  • gabriela pe 31 Ian 2010, 10:28
    dureri de spate

    Buna, am dureri de spate de o luna,mai precis din seara de revelion,durere care se duce pe picioare.Am fost la neurolog,dupa ce am facut raze la coloana vertebrala mi-a dat niste calmante dar nu mi-a trecut durerea.Apoi am mers la neurochirurg,care mi-a data sa fac un RMN.Maine merg la neurochirurg sa mi-l citeasca,dar cel care mi l-a facut si interpretat mi-a zis ca nu-i ceva grav si ca practic nu stie de unde durerile astea ca nu par a fi din cauza coloanei.Deci trei doctori si trei poareri diferite.Poate ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat,

    0
    0

  • ion pe 24 Ian 2010, 12:40
    dureri de spate

    ... am dureri de spate, mai ales dupa ce fac dragoste! de ce cine poate sa ma ajute???

    1
    0

  • gabi pe 18 Ian 2010, 17:38
    dureri spate

    de la cules capsuni nu are nimeni dureri de spate? trebuie sa plec acusi si nu stiu ce sa fac de durere nu stiu ce sa iau

    1
    1

  • Dan pe 14 Ian 2010, 08:20
    Dureri spate

    Dupa fiecare dus trebuie sters foarte bine spatele si zona dureroasa. Nu mai am dureri de spate de 6 luni.

    0
    1

  • mari pe 12 Ian 2010, 21:47
    dureri de spate

    buna..in 2008 am avut si eu probleme cu spatele.nu puteam dormi naptea,si daca adormeam ma trezeam din cauza durerilor,aveam ameteli si imi venea sa vomit...doct de fam mia dat diverse tratamente de ameteli,de stomac,si de spate,care nu dadeau nici un rezultat,nici cu fisioterapia cu ventoze pe spate(nu stiu cum se numeste)diverse analize,si controale la gat cap stomac....si nimic de fiecare data cand mergeam la doctor imi schimba tratamentul..nu puteam tine nici tel la ureche de durere...asta a durat 10 luni in care eram obosita de dim pana seara apoi am gasit un medic specialist caremi-a gasit "buba"era din cuza ca cu cativa ani in urma facusem un accident in care ma lovisem la un picior..cam 1 luna nu puteam sa-l misc bine mutand toata greutatea corpului pe celalalt picior,acesta find obosit si mergand in mod gresit ca si cum as fi avut un picior mai mic si unul mai mare a mutat parte din oboseala la spate..doct specialist mi-a zis sa nu iau med ca nu sev la nimic...tb sa fac niste exerciti cu picioarele si sa invat sa resp in mod corect...am fost de 3 ori dar ma simt mult mai bine acum..ah..mi-a mai zis ca poti avea dureri de spate si din cauza tatuajelor sau cicatricilor..si cand dorm sa stau cu coloana dreapta...va doresc la toti insanatosire grabnica...

    0
    0

  • mari pe 12 Ian 2010, 21:44
    dureri de spate

    buna..in 2008 am avut si eu probleme cu spatele.nu puteam dormi naptea,si daca adormeam ma trezeam din cauza durerilor,aveam ameteli si imi venea sa vomit...doct de fam mia dat diverse tratamente de ameteli,de stomac,si de spate,care nu dadeau nici un rezultat,nici cu fisioterapia cu ventoze pe spate(nu stiu cum se numeste)diverse analize,si controale la gat cap stomac....si nimic de fiecare data cand mergeam la doctor imi schimba tratamentul..nu puteam tine nici tel la ureche de durere...asta a durat 10 luni in care eram obosita de dim pana seara apoi am gasit un medic specialist caremi-a gasit "buba"era din cuza ca cu cativa ani in urma facusem un accident in care ma lovisem la un picior..cam 1 luna nu puteam sa-l misc bine mutand toata greutatea corpului pe celalalt picior,acesta find obosit si mergand in mod gresit ca si cum as fi avut un picior mai mic si unul mai mare a mutat parte din oboseala la spate..doct specialist mi-a zis sa nu iau med ca nu sev la nimic...tb sa fac niste exerciti cu picioarele si sa invat sa resp in mod corect...am fost de 3 ori dar ma simt mult mai bine acum..ah..mi-a mai zis ca poti avea dureri de spate si din cauza tatuajelor sau cicatricilor..si cand dorm sa stau cu coloana dreapta...va doresc la toti insanatosire grabnica...

    0
    1

  • dragos pe 12 Ian 2010, 20:27
    tratament sigur de catre voi

    Va puteti trata singuri acasa dupa un tratament strict recomandat de catre mine impreuna cu o alifie preparata de catre mine la 50 lei/100g si veti simti ameliorarea dureii pe care ati avuto tot timpul idelungat chiar a doua zi dimineata doar dupa ce ati efectuat tratamentul strict indicat.Relatii si tel 0765872428.

    0
    0

  • connected pe 12 Ian 2010, 12:01
    pentru mihaela

    pentru mihaela, mesaj din 29 dec.2008 am citit intrebarea ta si te rog sa-mi spui daca pana la aceasta ora ti-a dat vreun medic un diagnostic cert pentru nodulii pulmonari.ma confrunt cam cu aceeasi problema si ma plimb de anul trecut din medic in medic fara vreun rezultat precis. multumesc

    0
    0

  • connected pe 12 Ian 2010, 11:58
    pentru mihaela

    pentru mihaela, mesaj din 29 dec.2008 am citit intrebarea ta si te rog sa-mi spui daca pana la aceasta ora ti-a dat vreun medic un diagnostic cert pentru nodulii pulmonari.ma confrunt cam cu aceeasi problema si ma plimb de anul trecut din medic in medic fara vreun rezultat precis. multumesc

    0
    1

  • violeta pe 14 Nov 2009, 17:29
    durere de spate

    de vreo 2 ani ma doare tare spatele in partea de jos...am tot mers la medici si miau dat mereu aceleasi pastile ca si nurofenul la noi...miau facut radiografie si nik...am skimbat salteaua...dimineata knd ma trezesc imi paraie oasele knd ma intorc...ma doare tare ...dati-mi un sfat..ce sa fac ?

    0
    0

  • Alexandra pe 8 Nov 2009, 20:18
    Pocnituri de oase

    Am 21 de ani!Ma simt foarte indispusa am mers la medici iar ei imi spun ca e lipsa de calciu! Oasele spatelui de la gat in jos pana pe la jumatea spatelui imi pocnesc intruna parca s-ar rupe ceva in mine!Nu stiu ce sa mai fac unde sa mai merg!Dati-mi si mie un sfat daca se poate.Va multumesc

    0
    2

  • FULGERU pe 10 Oct 2009, 12:20
    pt . Savu ...( shi altzii )

    Savu...etc . am dus pe cumnatul meu nevasta mea si inca 2 prieteni la Zalau chiro terapeut Kovacs. sunt bine toti dar ca o data la an sau 2ani depinde de activitatea ta la munca trebuie revenut.relativ este ieftin fata de tratamente medicale 50 de ron. dar merita . Ai mei de 8 luni nu mai au nici o durere doar sa respecti ceea ce zice el. tel.lui este 0744160118 sau http://www.chiropractor.ro/massmedia.htm

    0
    0

  • baubau pe 10 Oct 2009, 06:25
    spondilita anchilozanta

    aproape doi ani de zile prin toate spitalele din romania...de ce? dureri de spate! un diagnostic? ciuciu! nu mi au gasit nimeni nimic, ba spre uimirea mea....unii medici mi au spus ca sunt sanatos si ca doar ma prefac:) . le am auzit pe toate...incepand de la hernie de disc, lipsa de calciu, ciocuri, reumatism, etc... am migrat spre italia, mi am gasit servici(special ca sa pot avea acces la un medic) si incele din urma am ajuns la spital....dupa 6 luni de investigatii, medicul de familie mi a spus "esti ca un rebus"...dar...pana la urma mi au dat de capat...spondilita anchilozanta! am rezolvat enigma...momentan...sub tratament...sanse de recuper? nu garanteaza nimeni...cei cu dureri de spate, gat, da ti cu google pentru spondilita anchilozanta...si cititi..informativ...poate fi util. (era sa uit, de stiti careva un tratament minune pt S.A...nu ezitati sa lasati un comentariu).

    1
    0

  • CRYSS pe 16 Sep 2009, 10:08
    pt toti cei cu durerile de spate...

    dati un telefon la nr 0729680999 si programati-va la medic. intr-o sedinta va pune oasele la loc pt ca de obicei asta este problema...sunt fie discuri fie segmente ale coloanei fugite... mai multe detalii la adresa www.dureri-de-spate.page.tl cu cat amanati mai mult cu atat cresc durerile si se deterioreaza anumite segmente sau se distrug nervi care in f multe cazuri nu se mai pot remedia, riscand astfel sa ramaneti blocati sau mai rau...

    1
    0

  • CRISTIAN pe 16 Sep 2009, 09:49
    orice problema a coloanei vertebrale se poate trata noninvaziv f rpd

    www.dureri-de-spate.page.tl daca doriti sa scapati de problemele coloanei vertebrale, intrati aici si veti intelege cum

    2
    1

  • nicoleta pe 19 Aug 2009, 19:27
    dureri de coloana

    ce parere aveti despre kosmodisk??

    4
    0

  • nicoleta pe 19 Aug 2009, 19:24
    dureri de coloana

    de 2 ani am dureri de coloana ingrozitoare si nu imi trece cu niciun tratament.. CE SA FAC????????

    1
    0

  • Nicu Gherghita pe 21 Iul 2009, 16:58
    Dureri de spate

    Rezolv dureri de spate, scolioza, coxartroza, lombosciatica, dureri cervicale si alte probleme de coloana... Mobil 0763.583.307, Fix 021.634.51.52, E-mail nicugherghita@yahoo.com, Web www.promasaj.info

    0
    0

  • marina pe 28 Mai 2009, 22:57
    dureri de spate

    lica,cum ai reusit sa scapi de durerile de spate?

    0
    0

  • lica pe 28 Mai 2009, 20:29
    dureri de spate

    multumesc lui d-zeu ca am scapat de durei de spate,am facut tratament si e bine acum .trebuie sa fiu atenta la frig si ridicat

    0
    0

  • savu pe 27 Apr 2009, 13:31
    dureri de spate

    sal care ma puteti ajuta si pe mine cu un remediu pt dureri de spate ,am 19 ani si am fost la 3 medici pana acuma si toti mi-au dat diacnostice diferite toti zic k nu este nimic grav si ca oo sa imi revin.m-am saturat sa tot ieau pastile si sa fac tot felu de injecti ...........am facut si rmn si acolo am fost diacnosticat cu scorlioza dorso-lombara dextro-convexa si cirurgul mi-a recomandat sa fac tot felu de exerciti ,spunetimi si mie ce exerciti sa fac pt coloana ?????????????????care va pricepeti la sport ajutatima si pe mine intrati pe savu_mutu_89 si vb acolo ............astept

    0
    0

  • savu pe 27 Apr 2009, 13:28
    dureri de spate

    sal care ma puteti ajuta si pe mine cu un remediu pt dureri de spate ,am 19 ani si am fost la 3 medici pana acuma si toti mi-au dat diacnostice diferite toti zic k nu este nimic grav si ca oo sa imi revin.m-am saturat sa tot ieau pastile si sa fac tot felu de injecti ...........am facut si rmn si acolo am fost diacnosticat cu scorlioza dorso-lombara dextro-convexa si cirurgul mi-a recomandat sa fac tot felu de exerciti ,spunetimi si mie ce exerciti sa fac pt coloana ?????????????????care va pricepeti la sport ajutatima si pe mine intrati pe savu_mutu_89 si vb acolo ............astept

    0
    1

  • lili r pe 14 Apr 2009, 21:11
    dureri de spate

    vedeti RMN,este periculos,am fost 2 zile in spital si m-a ingrozit

    0
    0

  • bobi pe 5 Apr 2009, 20:24
    durere de spate

    durere de spate in partea dreapta pe la mijloc un pic pe lateral

    2
    0

  • misha pe 4 Apr 2009, 22:58
    remediu

    Buna!Si eu m-am confruntat cu dureri de spate de multa vreme, insa, in ultimul timp folosesc un corset lombosacral. Este elastica, nu se simte deloc. Daca doriti sa incercati acest produs,il puteti comanda la magazinul on-line de tehnica medicala http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Corset-lombosacral-%22lombostat%22 Comandarea se face on-line, iar produsul este livrat acasa, indiferent de oras, in maxim 2 zile. Succes!

    2
    0

  • mihalcea florentin pe 4 Apr 2009, 12:43
    dureri de mijloc

    buna, am 41 de ani si ma doare atunci cand stau pe scaun ,canapea, fotoliu, iar cand ma ridic in picioare ma doare la mijloc. Daca stau intins in pat sau merg sau stau in picioare nu ma doare . Astept raspuns pe adresa de email, cine poate sa-mi dea raspunsul , Multumesc .

    3
    0

  • Ciobanu Vsile pe 26 Mar 2009, 09:17
    durerile de spate(viata i miinile medicilor)

    am doar 19 ani meau aparut durerile in spate cu 4 ani in urma,aceste dureri sunt deja insuportabile,m-am adresat la multzi medici am facut renghen,masaj.diferite proceduri pe baza curentului electrik dar totul in zadar.acesti"specialishti"me-au spus ca totul e bine,dar ce bine ca aceste dureri sunt deja de 3 ani si nici un fel de schimbare spre bine ci din contra.mrsi mult

    4
    0

  • marius pe 21 Mar 2009, 20:12
    dureri de spate

    am 32 de ani si am dureri de spate cam de o saptamana. pana acuma nu am mai avut probleme cu spatele niciodata, am fost la medicul de familie si mi-a dat sa iau ketonal si myolastan iar efectul e bunicel doar pana ce trece efectul ketonalului. lucrez 12 ore pe zi si mai stau si in fata calculatorului ce tratament sa iau

    1
    0

  • claudia pe 19 Mar 2009, 21:33
    dureri de spate

    buna...am 29 de ani si ma doare ingrozitor spatele,am fost la medici si imi zic ca am 3 inele apropiate la spate!!sunt disperata cannd ma ia cate o durere nu ma pot misca cateva zile...imi alin durerea cu hrean razaluit dupa care ma pot misca putin....va rog ajutati-ma!!!!!

    3
    0

  • delia pe 18 Mar 2009, 19:23
    dureri de spate

    se pun atatea intrebari si nu vad nici un raspunsma intreb oare de ce se intreaba?

    0
    0

  • sora daniel pe 5 Mar 2009, 15:43
    durerea de spate

    cam de 1 an mama mea are dureri de spate si nu stiu cu ce unguenti sa-i mai dau. Ai fac masaje dar asta o ajuta pe moment dar cand vine de la serviciu o luam de la capat . Durerile cele mai mari sunt in partea de sus a coloanei. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un tratament

    0
    0

  • carmen pe 26 Feb 2009, 10:50
    remediu

    durerea de spate trece cu ajutorul plasturelui cu ardei, aplicat pe locul dureros

    0
    0

  • radu ionela pe 17 Feb 2009, 07:04
    dureri de spate

    scuza tima revin cu noi amanunte care leam omis fara sa vreau in fiecare zi imi pun o perna electriva de spate cel putin o jumate de ora si mai folosesc un aparat de masaj de la ufesa care are siinfrarosii asta e experienta mea pina aici nici un medicament nu ma ajutat sa auzim de bine

    0
    0

  • radu ionela pe 17 Feb 2009, 07:01
    dureri de spate

    si ptr cei care dormbuna , am avut aceleasi probleme ca cele descrise mai sus sunt menajera de profesie in spania cind au inceput problemele medicul de aici mia spu gata cu munca cum nu puteam renunta am citit mult pe net si mam informat cu ajutorul unui fisisoterapeut care ma intrebat in special despre modul cum dorm in pat cu cite perne cit sunt de inalte etc am un an de zile de cind nu am nici o probleme cu spatele de ce? am renuntat la perne am o scindura de lemn pusa iar deasupra o saltea tare am doar un ouiut de perna doar ptr am i sprijini gatul in fiecare seara iau myolastan nu stiu care e echivalentul in romania dar este o pastila ce relaxeaza muschi in mod automat iti induce o stare de relaxare profunda a corpului si mi sa spus sa dor inpozitiz fetusului caci se relaxeaza muschii in speranta ca va m fost de folos cu ceva sanatate multa si scuza ti mi ortografia si eventualele greseli

    0
    1

  • Cristi pe 14 Feb 2009, 00:30
    Durere acuta de spate

    Buna ziua, ma numesc Cristi, am 32 de ani si ieri am vizitat un templu hindus in Yemen. Acolo, pentru a respecta cultul acestor credincisi m-am asezat in pozitia pe care noi o numim turceasca, adica in sezut cu picioarele in X. Am stat in aceasta pozitie circa 2 ore 1/2 aproape trei. Pe parcursul ceremoniei am simtit un usor discomfort, insa nu i-am dat importanta. La finalul ceremoniei m-am ridicat relativ greu insa am mers normal revenindu-mi ca dupa o amorteala. Spre seara am inceput sa simt o durere puternica in partea lombara. Apoi, a inceput sa imi fie greu sa merg. Acum, ori de cate ori incers sa ma misc si antrenez zona lombara in miscarea respectiva, pur si simplu simt ca ceva ma taie de la mijloc ca o sabie luandu-mi picioarele. Marturisesc ca am mai avut dureri usoare de spate in aceasi zona de obicei cand eram nevoit sa car greutati mai mari, insa acum durerea este foarte puternica. Sotia m-a masat cu Voltaren si am stat cu un brau elastic insa se pare ca fara efect. Am luat si Panadol, Algocalmin si Voltaren pastile insa totul pare a fi in zadar. Acum nici nu mai pot merge de durere. Ce remediu credeti ca as putea aplica?

    0
    0

  • georgiana pe 10 Feb 2009, 15:18
    oare e coloana?

    am 21 de ani si de aproape un an ma tine fff tare spatele in partea de sus.din cand in cand ma mai injunghie iar cand stau intr o anumita pozitie si pe urma vreau sa ma misc simt de parca se rupe ceva,o paraitura. nu stiu c sa fac,unde sa ma duc!! daca atrecut cineva prin asa ceva va rog ajutati ma! sanatate multa

    0
    0

  • nicoleta pe 5 Feb 2009, 18:42
    dureri de spate

    buna!am aproape 18 ani,in urma cu 2 ani am avut niste dureri ingrozitoare de spate..numai puteam sa merg,nu puteam sa stau nici makr in pat..nu stiu ce as putea avea...cel mai des am niste dureri la coloana vertebrala...imi vine tot timpu rau si imi vine sa lesin cand stau foarte mult in picioare,am stari de voma si ma doare capu...simt ca totul ia sfarsit...vad totul alb in fata mea..va rog da-ti-mi o parere un sfat:(:(...am fost si pe la medici dar fiecare isi spunea o parere chiar nu stiu va rog ajutati-ma:(..va multumesc.

    0
    0

  • Gilda pe 2 Feb 2009, 16:17
    tratament naturist?

    Ramona si ceilalti fericiti, cum ati scapat de durerile de spate? Ramona scrie ceva despre un tratament naturist. Putem sa stim si noi despre ce tratament este vorba? Si eu am facut analize peste analize, totul este bine, insa... spatele tot ma doare.... Multumesc!

    0
    0

  • Gilda pe 2 Feb 2009, 16:02
    tratament naturist?

    Ramona si ceilalti fericiti, cum ati scapat de durerile de spate? Ramona scrie ceva despre un tratament naturist. Putem sa stim si noi despre ce tratament este vorba? Si eu am facut analize peste analize, totul este bine, insa... spatele tot ma doare.... Multumesc!

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod