Scandal SIDA în România. Cine sunt vinovaţii pentru infestările cu HIV din Oltenia?

Daniel Secu, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Segarcea, a murit săptămâna trecută, iar moartea sa a provocat panică şi durere. Autopsia a scos la iveală un secret vechi de familie: tânărul era purtător al virusului HIV de la vârsta de 3 ani.

În urma descoperirii adevăratei cauze a decesului, aproximativ 40 de persoane s-au prezentat la medic pentru a-şi face testul de HIV/SIDA. Daniel Secu a întreţinut relaţii sexuale neprotejate, fapt cunoscut de membrii familiei, care au ascuns starea de sănătate a acestuia.

Până în prezent, au fost confirmate două cazuri de infectare cu HIV, ambele foste iubite ale bărbatului.

Şi medicul de familie știa de starea de sănătate a pacientului. Totuși, legea i-a interzis să avertizeze alți oameni: divulgarea de date confidențiale despre pacient este ilegală, chiar dacă acesta poate pune în pericol viaţa altor persoane. Confidenţialitatea datelor este obligatorie şi după terminarea tratamentului sau moartea pacientului. Medicul de familie al băiatului a declarat că nu a putut evita aceste tragedii, iar când a încercat să-i avertizeze pe tineri, a fost ameninţat că va fi dat în judecată, de mama tânărului.
"Eu am avertizat, dar din momentul în care s-a zis să nu mai zic nimic, nu am am zis nimic. Eu nu sunt surprins, pentru că el frecventa mult femeile", a declarat Cornel Stanciu, medicul de familie al tânărului, citat de stirileprotv.ro.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cincicinci.cinci pe 23 Oct 2014, 14:05
    OO

    sunt coautori la crima ,.eu asa i-as cataloga pe parinti./

    1
    0

  • kiki pe 23 Oct 2014, 09:19
    parinti dementi

    Nu am alt calificativ pt asa "oameni" Dupa ce ca probabil ei (sau din vina lor ) l-au infectat,Ar fi fost f simplu sa-i explice lui cum sa-i protejeze pe ceilalti,pe fete in special, nici nu era necesar sa faca totul public.Iar doctorului nu-i interzicea nimeni sa publice o avertizare pt tineri.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod