Sănătatea ta: Cum să scapi de mahmureală în 5 minute. Trucuri rapide

Abuzul de băuturi alcoolice are efecte pe termen lung asupra organismului, dar primele consecinţe le ai de înfruntat a doua zi dimineaţă. Dacă vrei să-ţi începi ziua mai uşor după o noapte de băutură alege una dintre cele 5 abordări care te ajută să scapi de mahmureală în 5 minute.
Abuzul de băuturi alcoolice are efecte pe termen lung asupra organismului, dar primele consecinţe le ai de înfruntat a doua zi dimineaţă. Dacă vrei să-ţi începi ziua mai uşor după o noapte de băutură alege una dintre cele 5 abordări care te ajută să scapi de mahmureală în 5 minute.

Poți opta pentru mai multe soluții combinate ca să scapi cât mai repede de mahmureală, iar dacă le alegi pe cele potrivite pentru tine, poți trece peste momentele neplăcute chiar în 5 minute.

Hidratare

Abordarea recomandată de cei mai mulți medici vizează hidratarea corectă după o noapte de pomină. Alcoolul este un diuretic puternic, iar alături de apă pierzi mai repede și mineralele din organism.

Apa la temperatura camerei este primul lucru pe care ar trebui să-l bei când te trezești mahmură.
Sucul de roșii este folosit de mulți deoarece este sărat și are un conținut ridicat de electroliți, la fel ca și băuturile speciale pentru sportivi.

Nu bea cafea înainte să te hidratezi corect cu apă, ceai sau suc de fructe și legume, deoarece această băutură va agrava deshidratarea.

Vitaminizare

După o noapte în care ai băut, la mahmureală contribuie și nivelul scăzut de vitamine B și C din organism. Fructele proaspete sau sucul lor, în special citricele, sunt o doză necesară de vitamina C, iar alte fructe îți oferă zaharuri naturale care grăbesc absorbția alcoolului.

Legumele recomandate sunt cele verzi, bogate în vitamina B, în special B12, de la spanac și pătrunjel până la broccoli.

Termoterapie

Căldura te poate ajuta să scapi mai repede de simptomele provocate de mahmureală prin relaxarea vaselor de sânge.
Un duș cald te încălzește rapid pe fugă. Evită însă apa foarte fierbinte sau bea generos apă înainte și după duș.

Dacă nu trebuie să ajungi la serviciu, încearcă o baie cu aromaterapie. Eucaliptul și menta sunt cele mai potrivite arome pentru a scapa de mahmureală.

Compresele calde, aplicate pe frunte sau pe tâmple, pot potoli durerea de cap asociată migrenei atunci când te grăbești.

Energizare

Chiar dacă intuiția îți spune să rămâi în pat cu pătura trasă deasupra capului, mișcarea te scapă mai repede de mahmureală. Cu câteva exerciții fizice te energizezi mai rapid și simptomele neplăcute se atenuează.

Cea mai bună metodă de a te energiza poate fi chiar sexul, dacă ești dispusă să-i dai o șansă la prima oră.
Mișcarea și apropierea de partener sunt elementele importante, nu orgasmul, dar și acesta te ajută dacă nu ești prea mahmură să ajungi la final.

Relaxare

Alcoolul te ajută să adormi ușor, dar nu-ți oferă odihnă de calitate. Somnul după o beție poate fi mai agitat astfel încât organismul apucă să se recupere mai puțin decât într-o noapte obișnuită.

Când vrei să scapi de mahmureală cât mai repede, apelează la un remediu recomandat de medicina tradițională orientală: masajul tălpii piciorului drept, în special de la jumătatea tălpii până la degetul mic.

Atunci când ești nevoită să devii funcțională cât mai repede și n-ai timp de un pui de somn suplimentar, singura soluție poate rămâne tot alcoolul.
În cel mai rău caz, acest lucru doar amână simptomele mahmurelii pentru mai târziu, dar îți oferă o soluție temporară pentru atenuarea lor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robertioan pe 5 Mar 2014, 13:58
    MAHMUREAILA

    DUPA MINE CEL MAI BINE AR FI BINE SA RAMANEM ABSTINENTI DE LA BAUTURA CA SA NU AVEM DEA FACE CU MAHMUREALA .NICI NU VREAU SA MA GANDESC DE CATE ORI NU MAM PUTUT ABTINE DE LA BAUTURA CA APOI SA TRAG PONOASELE

    2
    2

  • robertioan pe 5 Mar 2014, 13:45
    MAHMUREAILA

    TREBUIE SA TREA CA 24 H CA ALCOOLUL SA FIE ELIMINAT DIN ORGANISM

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod