Sănătatea ta: 8 soluţii naturale pentru respiraţia urât mirositoare

Respiraţia urât mirositoare (halitoză) este o problemă jenantă, pe care o poţi totuși învinge şi fără să cheltuieşti sume mari de bani pentru tratamente şi produse speciale. Încearcă 8 soluţii naturale pentru a elimina respiraţia urât mirositoare.
Respiraţia urât mirositoare (halitoză) este o problemă jenantă, pe care o poţi totuși învinge şi fără să cheltuieşti sume mari de bani pentru tratamente şi produse speciale. Încearcă 8 soluţii naturale pentru a elimina respiraţia urât mirositoare.

Rezolvă această problemă cât mai repede, atât pentru cei dragi, cât și pentru impresia pe care o faci străinilor. Află care sunt cele mai eficiente soluții naturale pentru halitoză.

Respiraţie urât mirositoare: Îmbunătățește igiena orală

Primul pas în lupta cu respiraţia urât mirositoare este o igienă orală îmbunătățită. Curăță cu atenție și limba la fiecare spălare a dinților și adaugă două-trei picături de ulei de arbore de ceai peste pasta de dinți întinsă pe periuță pentru o respirație proaspătă.
Când alegi apa de gură, asigură-te că nu conține alcool. Apa de gură ce conține alcool în cantitate mare este un factor de risc pentru cancerul bucal, iar alcoolul usucă gura, lucru ce agravează problema.

Folosește bicarbonat de sodiu

Perierea dinților cu bicarbonat de sodiu poate reduce respirația urât mirositoare. Indiferent dacă îl aplici peste pasta de dinți sau direct pe periuța de dinți umedă, bicarbonatul de sodiu este eficient. Poți chiar face gargară cu o linguriță de bicarbonat dizolvată într-un pahar mic cu apă.

Mănâncă legume și fructe proaspete

Multe legume și fructe proaspete pot îmbunătăți respirația. Morcovul crud și citricele au cel mai bun efect pentru respirația ta.
Alte soluții sunt avocado, fructe de guava necoape și semințele de floarea soarelui. Sucul proaspăt obținut la storcător, din legume și fructe, are același efect benefic.

Ronțăie frunze de plante aromatice

Dacă nu vrei să mesteci gumă sau să sugi bomboane mentolate, apelează la plantele aromatice care atacă respirația urât mirositoare și încurajează producția de salivă. Cele mai eficiente frunze proaspete sunt cele de pătrunjel, mentă, rozmarin și tarhon.

Respiraţie urât mirositoare: Evită alimentele cu aromă puternică

Ceapa și usturoiul nu sunt singurele alimente care contribuie la o respirație urât mirositoare. Toate mâncărurile foarte picante, ce conțin ardei iute, au același efect.
Și peștele cu arome puternice (anșoa) sau unele alge marine pot contribui la problemă. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată, deoarece și consumul unor porții mari de carne sau ouă afectează puternic mirosul respirației.

Redu consumul de băuturi care afectează mirosul respirației

Dacă ești dependentă de cafea, probabil că nu vrei să renunți la această băutură care accentuează respirația urât mirositoare. Poți însă reduce consumul unor băuturi alcoolice, în special whisky, bere și vin, care pot afecta respirația. Când bei în exces, aromele puternice se răspândesc în întregul organism și ajung chiar și în transpirație.

Respiraţie urât mirositoare: Bea ceai verde sau negru

Ceaiul verde și ceaiul negru sunt două băuturi naturale bogate în polifenoli, antioxidanți puternici care luptă cu bacteriile din gura ta.
Chiar dacă nu ai la îndemână un pliculeț de ceai, și clătirea gurii cu apă timp de 30 de secunde poate îmbunătăți mirosul respirației.

Fă gargară cu puțin oțet de mere

Dizolvă jumătate de linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă și fă gargară cu amestecul timp de 10-20 de secunde. Antibiotic și antiseptic natural, oțetul de mere te poate ajuta să scapi rapid de respirația urât mirositoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod