Sănătate. Ultimele noutăți în tratarea durerilor de spate



Tratament conservator


Ghidurile europene de tratament prevăd o nouă abordare a durerii de spate ce presupune tratamentul conservator. În lipsa unei boli grave ca și cauză de lombalgie (traumatism, afectare neurologică, durere constantă non-mecanică, cancer), strategia conservatoare presupune administrarea unui tratament local și general, ce are următoarele obiective:

  • reducerea durerii și a inflamației,
  • redobândirea mobilității,
  • menținerea pacientului în activitate.


3 sfaturi pentru calmarea durerii de spate


1. Consultă medicul!
Durerea acută de spate necesită un consult medical de specialitate pentru a exclude o posibilă cauză gravă și pentru a beneficia de o terapie corectă și precoce.

2.
Evită repausul la pat!
Potrivit ghidurilor terapeutice recente, repausul la pat nu este recomandat ca și tratament, dimpotrivă, studiile au arătat că imobilizarea în pat se asociază cu o recuperare slabă și prelungită. Pacienții sunt încurajați să își continue activitatea zilnică, inclusiv serviciul. În schimb, nu li se recomandă efort fizic, gimnastică medicală, masaj – în faza acută a bolii.

3. Utilizează terapia prin căldură
Medicii recomandă aplicarea locală a unei creme încălzitoare cu triplă acțiune: analgezic, revulsiv, anestezic.
Aceasta acționează exact la nivelul spatelui având dublu efect: reduce rapid durerea și redă mobilitatea. Crema încălzitoare poate fi utilizată cu succes în caz de: lombosciatică, durere și rigiditate musculară, fibromiozită, durere post-luxație, dureri reumatice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod