Sănătate. Tuberculoza, două simptome de început de boală. Nu le ignora!

Este o afecţiune contagioasă şi duce la moarte dacă nu este tratată. Află de la experţi care sunt principalele semne şi cum se vindecă
Tuberculoza este o afecţiune contagioasă, cu care sunt diagnosticaţi anual aproximativ 13.000 de români. Bacilul este transmis pe calea aerului: bolnavii elimină prin tuse, strănut sau vorbit secreţii care conţin bacili şi astfel transmit infecţia altor persoane. Se estimează că, în întreaga lume, infecţiile apar cu o rată de una în fiecare secundă. Cele mai predispuse sunt persoanele care au un sistem imunitar slăbit, persoanele care suferă de diabet sau de malnutriţie, ori pacienţii cu HIV.



Primele simptome ale tuberculozei


Primele simptome sunt tusea şi expectoraţia persistentă, lipsa poftei de mâncare instalată treptat şi scăderea în greutate. Tuberculoza se manifestă şi prin febră (37-38 grade Celsius), însoţită de transpiraţie abundentă şi de starea de oboseală.

Dat fiind faptul că o parte dintre simptome pot fi puse pe seama unor alte afecţiuni, medicii recomandă efectuarea analizelor încă de la primele motive de suspiciune şi, în cazul confirmării diagnosticului, începerea de îndată a tratamentului de specialitate.


„România are cel mai mare număr de pacienţi cu tuberculoză raportat anual la nivelul ţărilor europene. Cel mai des tuberculoza este localizată la plămâni, însă ea poate afecta şi pleura, oasele sau ganglionii. Înainte de a trata, este importantă prevenţia iar primii paşi sunt asigurarea igienei personale şi a spaţiului în care locuim. Diagnosticul tuberculozei este stabilit prin teste specifice de laborator, care se fac pe proba recoltată din expectoraţie. Până nu demult, era necesară o perioadă de aproximativ patru luni pentru primirea rezultatelor, însă, în prezent, diagnosticul poate fi stabilit în câteva zile.” declară Dr.
Victor Olsavsky – reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod