Sănătate. Noul virus Zika. 5 lucruri pe care trebuie să le ştii


Se transmite prin înţepătura unui ţânţar şi a provocat o adevărată psihoză în Brazilia şi Columbia. A fost semnalat şi în câteva ţări europene, la persoane revenite din America Latină.
Virusul Zika este foarte periculos în special pentru femeile însărcinate, deoarece a fost asociat cu grave malformaţii ale fetusului. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 21 dintre cele 55 de ţări ale Americii de Sud, virusul, suspectat că provoacă microcefalie, a fost confirmat de o săpăamână în cel puţin şase ţări din Europa: Marea Britanie, Italia, Olanda, Portugalia, Danemarca şi Elveţia, transmitea miercuri AFP.

Momentan, virusul Zika nu reprezintă o ameninţare pentru România, susţine profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

"Pentru noi nu este un virus de temut în momentul de faţă. Este un virus care produce îmbolnăviri în zona tropicală a celor două Americi, în momentul de faţă.
Îmbolnăvirile în marea lor majoritate sunt uşoare, o stare febrilă care se vindecă fără tratament, nu există un tratament specific",
a declarat pentru stirileprotv Alexandru Rafila.


Iată cinci lucruri esenţiale pe care trebuie să le cunoşti despre virusul Zika


1. Virusul a fost reperat prima oară în Uganda, în 1947, la o maimuță. Zika aparține aceleași familii Flaviviridae ca și virușii febrei dengue și febrei galbene. Primul caz uman de febră Zika a fost semnalat în 1968, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • israelian pe 29 Ian 2016, 13:09
    VIRUS-VIRUSURI

    virus la plural ....virusuri și nu viruși....fus-fusuri,Ioana!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;