Sănătate. Hemoroizii nu se pot vindeca nici cu plante, nici cu creme. Recomandarea specialistului

Toate remediile naturiste recomandate pe internet, dar și pseudoconsulturile făcute în farmacii sau de unii medici fără pregătire în proctologie nu fac altceva decât să înrăutățească starea celor care suferă de hemoroizi.
Aceste vene dilatate de la nivelul rectului inferior şi anusului nu pot dispărea cu ajutorul unor unguente sau sub așa-zisa acțiune miraculoasă a unor plante, avertizează specialiștii, îngrijorați că marea majoritate a pacienților ajung la ei atunci când boala hemoroidală s-a complicat.

“Tratamentul naturist este reprezentat de o paletă largă de plante medicinale, fără însă a avea niște studii știintifice care să certifice efectele acestora. Avem însă certitudinea, după studierea amănunțită a bolii hemoroidale, că niciun tratament administrat local – deci creme - și niciun tratament înghițit – pastile sau ceaiuri – nu pot vindeca această afecțiune.
Pot doar ameliora simptomatologia, lucru care îi poate bucura pe pacienți pe moment, dar care îi va întrista mai târziu. Boala își vede mai departe de evoluție, apar complicații și, deseori, recidive chiar după ce intervenim profesionist”
,  declară profesor doctor Dorel Firescu, medic specialist în proctologie și endoscopie digestivă la clinica OK Medical.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod