Sănătate: Ce-ţi poate agrava răceala? 5 greşeli de evitat

Ignorarea primelor simptome este una dintre cele mai frecvente erori şi care poate să atragă după sine prelungirea stării de rău.
Cu peste 200 de tipuri de virusuri responsabili pentru o răceală comună, inevitabil un adult se va confruntă în general cu 4-5 răceli de-a lungul unui singur an, iar în cazul copiilor numărul creşte până la 8. Tocmai de aceea, specialiştii Ropharma ne avertizează asupra tratării corespunzătoare a simptomelor încă de la apariţia acestora şi evitarea unor greşeli comune care pot agrava şi prelungi o simplă răceală şi gripă.

1. Antibioticele nu tratează orice răceală!


“În cazul în care aveţi o infecţie bacteriană, aceasta se va trata în majoritatea cazurilor cu ajutorul antibioticelor. Totuşi, infecţiile pot fi provocate şi de fungi sau virusuri, care nu răspund la acest tip de tratament.
Astfel, administrarea acestora atunci când nu e cazul, duce la dezvoltarea unei rezistenţe la viitoarele infecţii. Mai mult decât atât, pentru că antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile care au produs infecţia şi cele benefice organismului, orice astfel de tratament va produce un dezechilibru al florei intestinale, bucale şi vaginale şi scăderea rezistenţei organismului“
, explică medicul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.


2. Hidratarea insuficientă prelungeşte răceala


Atunci când suntem răciţi ne putem confrunta cu un apetit mai scăzut şi chiar refuzul de a consuma lichide, însă acestea pot determina lipsuri în organism şi chiar prelungi răceala. Leacul tradiţional al supei de pui nu este doar o învăţătură a bunicilor, ci chiar ajută la ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea rezistenţei organismului.
Menţinerea unui nivel optim de hidratare grăbeşte eliminarea toxinelor din organism şi totodată fluidizează eliminarea infecţiei de la nivelul sinusurilor şi sistemului respirator.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod