Sănătate. 6 sfaturi esenţiale ca să deosebeşti gripa de răceală



2. Gripa debutează brusc și violent, cu febră înaltă (39-40°C), frisoane, stare generală de rău și dureri puternice de cap, ochi și mușchi, tuse seacă ce poate persista mult după trecerea episodului acut (simptome mult mai severe). Durata gripei este mai mare și se poate complica la copii, vârstnici și bolnavii cronici (afecțiuni cardiace, diabetici, astm bronșic etc.)

3. În cazul suspiciunii de gripă, dacă simptomele se prelungesc ca durată, nu scad în intensitate sau chiar se agravează, pacienții trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a-și trata corespunzător afecțiunea acută.

4.
Pentru calmarea simptomelor de debut, sunt recomandate pastilele care au la bază combinații de substanțe active.

5. Antibioticele sunt interzise la debutul infecțiilor respiratorii de sezon. Ele vor fi prescrise doar de medicul de familie, atunci când este cazul (complicații, evoluție gravă de la debut, bolnavi cronici).

6. Hidratarea corespunzătoare (ceaiuri calde) și o alimentație ușoară bazată pe legume și fructe susțin procesul de vindecare în cazul infecțiilor respiratorii.


„În caz de răceală și gripă, pe lângă tratamentul simptomelor, care poate fi achiziționat fără prescripție medicală, recomandarea noastră este să vă hidratați corespunzător, să consumați multe fructe și legume, să nu faceți excese și să vă odihniți suficient. În cazul în care apelați la antitermice și antialgice, recomandarea noastră este să citiți prospectul cu atenție și să respectați dozele înscrise pe ambalaj”, a adăugat Dr. Marina Pîrcălabu, medic de familie, Societatea Națională de Medicina Familiei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod