Sănătate. 6 reguli de igienă care împiedică răspândirea gripei

Specialiştii avertizează că numărul persoanelor afectate grav este în creştere. De aceea, trebuie să cunoşti şi să respecţi măsurile de prevenţie.
Potrivit specialiştilor, numărul cazurilor spitalizate de gripă la adulţi şi copii este în creştere alarmantă.

Conform celor mai recente statistici ale Ministerului Sănătăţii, 95 de persoane din toată țara au fost diagnosticate cu gripă, dintre acestea 72 fiind infectate cu virusul AH1N1 (gripa porcină). O persoană nevaccinată antigripal, care suferea şi de alte afecţiuni grave şi-a pierdut viaţa, fiind confirmată infecţia cu virusul AH1N1.

Alături de persoanele cu afecţiuni cronice (pulmonare, cardiovasculare, renale) şi adulţii sănătoşi sunt expuşi pericolului infecţiei cu virus gripal, la această categorie înregistrându-se din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăviri şi spitalizări. “Ne confruntăm cu o avalanşă de cazuri de gripă, existând situaţii în care starea pacientului se modifică critic de la o oră la alta, impunându-se transferul la secţia de terapie intensivă.
Aş vrea să precizez faptul că foarte mulţi din cei cărora li se agravează starea de sănătate nu suferă de comorbidităţi”
, a
declarat Prof. Dr. Victoria Aramă, medic primar boli infecțioase, Şef secţie adulţi, INBI "Prof. Dr. Matei Balș".

Pentru a te feri de gripă este bine să urmezi câteva reguli simple de igienă:


1. Folosește șervețele de hârtie! Când strănuți sau tușești, acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel și aruncă-l imediat la gunoi!
2. Deși poate părea incomod, strănută în încheietura cotului! Strănutul în palmă trebuie evitat pentru că virusurile se transmit foarte ușor prin contact direct!
3.
Spală-te pe mâini cât mai des cu apă caldă și săpun! Evită cât mai mult atingerea ochilor, a nasului și a gurii și spală-te pe mâini după fiecare contact.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod