Sănătate. 6 afecţiuni benigne ale sânilor. Sfatul expertului

Sunt acele modificări care nu sunt cancer, însă simptomele cu care se manifestă îți pot crea neplăceri și multe griji.
Afecțiunile benigne ale sânilor sunt acele modificări de la nivelul sânilor care nu sunt cancer. Aceste afecțiuni sunt frecvent întâlnite și multe femei pot dezvolta astfel de afecțiuni mamare în timpul vieții. În urma biopsiei, multe dintre afecțiunile mamare testate se dovedesc a fi necancerigene.

Deși afecțiunile benigne nu îți pun viața în pericol, simptomele cu care se manifestă îți pot crea neplăceri și griji cu privire la starea ta de sănătate. Există anumite afecțiuni necancerigene care pot indica un risc mai mare de a dezvolta cancer de-a lungul vieții. Dar mai întâi, află care sunt cele mai comune dintre afecțiunile mamare.

Iată care sunt tipurile de afecțiuni mamare benigne, potrivit Dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie şi imagistică medicală la clinica Donna Medical Center:


1. Mastoza fibrochistică

Această modificare benignă este frecvent întâlnită și complexă, putând cuprinde numeroase tipuri de modificări celulare, însă adesea este însoțită de chisturi mamare. La palpare, mastoza se simte ca niște noduli rotund-ovulari, cu conturul neted, consistență elastică și mobil.


2. Fibroadenom mamar

Fibroadenomul mamar este o tumoră benignă alcătuită din țesut mamar glandular și fibros. Afecțiunea prezintă adesea noduli multipli, dar pot apărea și izolat. Fibroadenomul se poate simți la autopalpare și este rotund-ovular, neted și mobil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod