Sănătate. 3 pericole pentru tine care apar primăvara. Cum le eviţi?



3. Astenia de primăvară


Astenia de primăvară este caracterizată de o stare de oboseală și apare din cauza unor dezechilibre și a faptului că organismul nostru nu reușește să se adapteze la schimbările de mediu în timp util. Resursele energetice sunt limitate, motiv pentru care, în încercarea de a se adapta, organismul obosește.


Cum ne ajută mișcarea în combaterea acestor probleme?


Rolul mișcării în starea de bine a unui individ este binecunoscut și comportă beneficii atât pe plan fizic, cât și psihic. Fizioterapeut Bogdan Goga ne explică modul în care mișcarea ne ajută în combaterea durerilor articulare, tensiunii arteriale și a asteniei.

1.
Dacă suferi de dureri articulare, simptome specifice artrozelor sau reumatismului degenerativ, este bine să faci o vizită la cabinetul de fizioterapie. Odată instalate aceste afecțiuni, ele nu pot fi vindecate, însă un program personalizat de fizioterapie te va ajuta să diminuezi durerile și să stopezi evoluția bolii. De asemenea, va reda funcționabilitatea corectă a articulațiilor, iar schimbările de presiune atmosferică nu vor mai avea un impact asupra organismului.
 
2. Problemele de tensiune arterială pot fi și ele rezolvate dacă ieși cât mai mult în aer liber și faci mișcare, adoptând în paralel un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe și legume.
De asemenea, kinetoterapia realizată regulat va normaliza activitatea cardiacă și va tonifia musculatura, care va putea funcționa mai eficient și cu un consum mai redus de energie, diminuând depozitul de țesut adipos. Astfel cordul va putea funcționa la parametrii fiziologici, având o tensiune arterială şi un puls la parametrii optimi.

3. Kinetoterapia, în cazurile de astenie de pimăvară, este esențială. De preferat, este ca programul de kinetoterapie să fie personalizat și realizat în aer liber, astfel încât să activeze diverse grupe musculare și să secrete serotonina, substanța responsabilă cu starea de bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod