România, 30 de zile fără soare! Cum ne afectează vremea?



3. Scade producţia de vitamina D


Soarele ne furnizează cea mai mare cantitate de vitamina D, de aceea trebuie să acordăm acum o atenţie mai mare alimentaţiei şi să includem cât mai multe alimente bogate în această vitamină.  

Ce beneficii are vitamina D?
  • Te protejează de cancer - Cercetările au scos la iveală efectul anticancerigen al vitaminei D. Potrivit celebrului medic Dr. Oz, această vitamină ne apără de cancerul la colon, sân şi de cel endometrial. Celulele canceroase care se dezvoltă în colon sunt distruse atunci când nivelul vitaminei D este unul ridicat.
  • Previne răceala;
  • Favorizează absorbţia calciului;
  • Întăreşte sistemul imunitar;
  • Reduce riscul de inflamaţii;
  • Are grijă de sănătatea sistemului neuromuscular.

Cele mai bune surse alimentare de vitamina D

Potrivit celebrului Dr. Oz, una dintre cele mai bune surse de vitamina D este somonul. De asemenea, alte alimente pe care trebuie să le incluzi în alimentaţia ta sunt: tonul, macroul, uleiul din ficat de peşte, ficatul de vită, brânzeturile, gălbenuşul de ou, laptele vegetal (soia, orez, ovăz, migdale) şi ciupercile.


4. Eşti mai predispusă la răceli, gripă şi infecţii respiratorii


Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Journal of the American Medical Association, vitamina D are capacitatea de a proteja organismul de răceală, gripă şi alte infecţii respiratorii care includ simptome precum tuse, dureri în gât, nas înfundat sau cu secreţii nazale. Prin urmare, lipsa soarelui ne face mai vulnerabili la infecţiile respiratorii.



5. Creşte riscul de osteoporoză


Din cauza lipsei soarelui şi a vitaminei D din corp, absorbţia calciului este perturbată. Acest lucru poate să aibă un impact serios asupra persoanelor care au probleme sistemul osos. "Femeile riscă o accentuare a procesului de osteoporoză, iar la copii este mai mare riscul de rahitism", avertizează medicul de familie Rodica Tănăsescu, citată de ProTV.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod