Reumatismul. Cum apare și cum te poți vindeca

Reumatismul nu este o singură afecțiune, în ciuda înțelesului popular al termenului. Există peste 100 de forme ale bolilor reumatice, însă oamenii asociază cel mai des acest termen cu febra reumatică și cu artritele. Toate aceste boli afectează și funcțiile inimii.

Află mai multe despre reumatism, despre felul în care se manifestă și despre cauzele care duc la apariția lui, dar și despre tratamentele sau exercițiile recomandate celor care suferă de afecțiuni reumatice.

Care sunt cele mai comune boli reumatice și cum apar

Reumatismul este o afecțiune inflamatorie cronică și dureroasă care afectează articulațiile, tendoanele, ligamentele, mușchii și oasele.

Efectele acestei boli mai pot dăuna și funcțiilor organelor interne, precum inima, rinichii sau plămânii, însă nici pielea nu este ferită de nocivitatea sa.

Printre bolile reumatice comune se numără bursita (reumatismul localizat), tulburările articulației temporo-mandibulare (reumatismul regional), fibromialgia (reumatismul generalizat), artrita reumatoidă, osteoartrita, lupusul eritematos sistemic, tendinita și reumatismul psihogen, care apare din cauza unor tulburări psihice și nu din pricina unora fiziologice.

Simptomatologia reumatismului se manifestă prin dureri acute ale articulațiilor, rigiditate musculară, febră și inflamații locale.

Cauzele care favorizează instalarea acestei afecțiuni sunt diverse.
O digestie precară sau un metabolism lent pot duce la apariția în sânge a unor toxine care determină apariția reumatismului. Înaintarea în vârstă este și ea pe lista principalelor cauze ale apariției acestei boli, precum și infecțiile la nivelul amigdalelor, vezicii biliare sau al dinților. Expunerea constantă la frig și umiditate pot contribui, de asemenea, la instalarea bolii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod