Remedii naturale pentru acnee

Acneea este o afectiune extrem de stanjenitoare, ridicand mari probleme la nivel psihologic. O persoana care sufera din cauza acneei se poate simti izolata din colectivitate. Realitatea este insa ca poti face ceva pentru controlarea acestei afectiuni. In afara recomandarii evidente de a te adresa medicului dermatolog, exista si unele remedii naturale pe care le poti folosi ca pe o arma impotriva acneei.

Acestea sunt, de multe ori, mai puternice si mai eficiente decat medicamentele. Uneori, tot ceea ce are nevoie organismul tau este un echilibru nutritional si o ingrijire adecvata a tenului si a pielii, in general. Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in practica incepand de astazi, pentru a scapa de acnee definitiv. O data implementate aceste sfaturi, ar trebui sa sesizezi o imbunatatire in aproximativ patru saptamani.

Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic.
Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.

Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.

Pentru ca parul sa se pastreze curat si pentru a impiedica ingrasarea acestuia, fapt care agraveaza problema ta de sanatate, exte indicat sa iti speli parul zilnic si, in special, dupa orele petrecute in sala de fitness. In cazul in care nu este posibil, trebuie sa repeti spalarea pe cap la cel putin 2-3 zile.

Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale.
Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.

Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor.

Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.

Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase.
De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.

Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.

Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.

Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.

In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia.
Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.

Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.

Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.
 

Comentariile 101-132 din 132

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 8 Feb 2009, 20:08
    cosurile si punctele negre

    buna. sunt laura , am 16 ani si am cosuri de aproximativ 4 ani. imi apar cam cu o saptamana inainte de menstruatie si nu trc pana nu trece si menstruatia .folosesc si am incercat tot felul de remedii dar care au durat decat pentru scurt timp. daca aveti sfaturi pentru mine , va rog mult de tot sa imi scrieti pe mail.

    0
    1

  • duhultau pe 30 Ian 2009, 16:55
    acneea

    Va multumesc ca impartasiti ceea ce stiti si cu alte fete cu aceleasi probleme.E placut si totodata incurajator sa stii ca , aceasta problema se poate rezolva.Si... asa capatam mai multa incredere in noi.

    0
    1

  • maria pe 26 Ian 2009, 17:52
    o mare problema...

    eu sufar de acnee de vreo 1 an, aproximativ...am incercat tot felul de produse..si adevarul este k nu am reusit sa le fac sa dispara...acum mi'au mai trecut dar mi'au ramas semne..va rog eu fetelor..sa nu le stoarce'ti este cea mai mare greseala!!!chiar daca va vor trece cosurile semnele vor ramane...sub forma unor pete rosii..si snt ft greu de indepartat!

    0
    1

  • bibi pe 18 Ian 2009, 11:42
    buna

    si eu ma confrunt de 5 ani cu problema asta si am incercat fel de fel de produse si intr-o perioada am folosit zineryt si mi-a trecut insa dupa vreo 2 ani tenul s-a obisnuit si cu el si iar au inceput sa apara.si in + daca renunti o luna la el,imediat cosurile incep sa reapara.de asemenea si mastile de argila,sunt pliculete le farmacie si va aplicati saptamanal depinde de masca,eu knd foloseam zilnic nu aveam asa multe...iar pentru punctele negre la un tratament cosmetic in jur de 80 lei scapati de ele e mai simplu decat sute de creme care nici nu stii daca te ajuta sau nu...

    0
    1

  • Marian pe 28 Dec 2008, 00:09
    Cosuri

    Am 18 ani si am o problema cu coşurile, imi apar foarte multe cosuri pe spate. Ce pot sa fac in privinta asta, va multumesc.

    1
    1

  • iura 91 pe 23 Dec 2008, 22:34
    petele

    am 17 ani si de vreo 4 ani ma tot chinui cu aceste cosuri am incercat o multime de cremuri dar nici un folos ma simpt exclus ce remedii imi puteti da va voi fi foarte recunoscator astept remedii pe adresa de email

    0
    1

  • alexandra_88 pe 21 Dec 2008, 14:29
    georgiana

    incearca argila ...este f buna si f ieftina si o sa vezi rezultate...nu iti trebuie decat un pliculet de argila care costa maxim 1leu si putina apa de la robinet...si mai multa incredere in tine ca nu esti singura care se confrunta cu astefel de probleme...

    0
    1

  • georgiana pe 21 Dec 2008, 13:40
    Cosurile si Petele rosii

    Buna sunt o fetita de 12 ani . Si eu ma confrunt cu acneea aceasta imposibila . Pur si simplu nu stiu ce sa mai fac . Mi-am cumparat de la farmacie tot felul de creme contra cosurilor . Sa va spun drept nu mi-a folosit la nimic . Toata lumea isi bate joc de mine de problema mea . Uneori ma simt exclusa din colectivitate si nu mai pot sa vorbesc cu nimeni . Toata lumea se fereste de mine iar in acel moment imi pierd mintile . Astept un email de la voi un sfat orice pentru a ma ajuta si nu numai pe mine pe toata lumea care va scris un comentariu .

    0
    1

  • alexandra_88 pe 21 Dec 2008, 09:47
    pete lasate de acnee

    buna fetelor! eu am o problema putin diferita de voi...am 20 de ani si pana acum cateva luni nu aveam cosuri...insa acum incep sa apar...nu sunt f multe, de regula imi apare cam unul, doua dar mari si le ia cam 1-2 saptamani sa se vindece...asta nu ar fi problema....ce ma dispera pe mine e ca dupa ce se vindeca imi raman niste pete maronii care nu trec cu nimic...daca stiti vre-un remediu va rog sa-mi spuneti.... ps: argila este f buna pt cosuri...eu am folosit-o si are efecte imediate...incercati-o cu incredere....va pup si sarbatori fericite

    0
    1

  • betty pe 14 Dec 2008, 19:47
    acnee?ajutor

    am 22 de ani si inca sufar de acnee.va rog datimi un sfat ce sa mai fac sa scap de ele.am acnee juvenila cica si tot nu am reusit sa scap de ea.am fost la dermatolog si degeaba.acum miau ramas si semne.....vreau un sfat ce sa mai fac .....pls

    0
    1

  • roxanik pe 9 Dec 2008, 18:56
    acnee

    nu am avut niciodata probleme cu cosurile dar acum de ceva timp nu mai stiu ce sa fac .Mi-au aparut cosuri in obraji si nu le mai suport ,nu stiu ce sa mai fac si cu ce sa ma mai dau si mai ales nu stiu ce s-a intamplat in organismul meu de mi-au iesit in halul asta si nu mai pot scapa de ele.Ma simt groaznic.nu-mi vine sa mai ies din casa credeti-ma.Va rog sa ma ajutati sa-mi recomandati un tratam indiferent de pret.

    0
    1

  • luiza pe 7 Dec 2008, 21:37
    acnee?

    buna am 20ani si de 4 ani ma chinui sa am tenul fin.cu ce ma puteti ajuta?am fost la dermato si mi-a recomandata activa..cu propolis...dar vad k fara nici un rezultat, am tenul gras si nush ce produse sa mai folosesc...asp un rezultat...

    0
    1

  • Popescu Karla pe 6 Dec 2008, 22:40
    Cosurile,problema adolescentilor.

    Spalativa dimineata si seara pe fata cu ceai de galbenele,incercati sa luati zinc si vitamina a sau sa mancati legume care contin vitamina a si zincul il gasiti in farmacie.Ce-a mai buna solutie pentru un ten frumos!

    0
    1

  • corina pe 29 Nov 2008, 18:56
    acneea sh punctele negre

    buna.........am 17 ani sh de la 14 ani ma lupt cu,cosurile.....nu mai stiu ce sa fac....am folosit diverse creme,geluri etc.am fost sh la dermatolog dar degeaba.imi treceau si dupa cateva zile imi reapareau.........am facut sh tratamente la salon dar dupa mi-au aparut mai multe.am tenul gras.nu stiu ce produse sa mai folosesc.va rog ajutati-ma.

    0
    1

  • miLika pe 14 Nov 2008, 16:55
    acnee juvenila

    buna ...am o problema cu acneea juvenil de aproape 6 ani ma lupt cu ea de la 12 ani...am incercat de toate de la miere cu lamaie cu ou si tot ce mai auzeam si citeam..am fost la dermatolog si mia dat skinoren si zinerit si tot nu mi.au trecut...deja incep sami ramana semne ...m simt oribila si am ajuns sa ies numai seara din casa pentru ca atunci am "incredere" in mine...imi e rushine knd ies cu alte fete sa'mi zica...fata ce ai pe fatza?..va rog ajutatzima pentru ca mama zice k e ceva trecator iar eu nu mai suport:((

    0
    1

  • cristina pe 12 Nov 2008, 20:31
    acneea si punctele negre

    buna!sunt noua pe aici,am si eu o problema ca majoritatea fetelor,am probleme cu cosurile si nu stiu ce sa folosesc pt a scapa de ele.cristina 17 ani

    0
    1

  • izabela pe 29 Oct 2008, 08:57
    acneea si punctele negre...

    buna...am foarte multe cosurii si puncte negre....vreau sa scap de ele...va rog ajutati-ma!!!...mentionez ca mama mea nu doreste preduse chimice...

    0
    1

  • daniela pe 27 Oct 2008, 01:27
    acnee solutii

    Pt acnee juvenila am folosit si inca folosesc Zynerit,Se gaseste in farmacii in Romania la pretul de in jur de 24 ron dar daca sunteti elevi il puteti lua gratis prin reteta compensata de la doctorul de familie.primele rezultate apar dupa 3 luni, adica se vad atunci ca isi face intr-adevar treaba.E f bun si il recomand tuturor care au probleme.Sper ca v-am fost de folos .Succes fetelor:)

    0
    1

  • simona_gabi1 pe 14 Oct 2008, 22:39
    cosurile au legatura cu menstruatia?

    in fiecare luna cu cateva zile inaintea venirii menstruatiei imi apar f multe cosurii in special in zona fruntii. in plus sunt afectata de foarte multe puncte negre. iar daca imi apar cosuri pe obraji sau barbie apar sub forma de duluri.

    0
    1

  • privileg pe 10 Oct 2008, 10:20
    acnee

    incepepeti o cura cu ceaiuri pt acnee! cu siguranta o sa aveti rezultate. cel mai bun ceai este Trei frati patati. o cana de ceai dimineata pe stomacul gol, apoi inca doua cani in cursul zilei!

    0
    1

  • ktalynutza pe 27 Sep 2008, 22:51
    cosurile sh semnele inestetice lasate de acestea

    buna,,am 17 ani sh de ceva vremea apoximativ o luna,,mi'au apurut o multime de cosuri pe fata in special p frunte.nush ce sa mai fac ca sa scap de ele..m'am dat pana sh ku pasta de dinti p ele sh l inkeput mi s'a parut k imi trec pt ca se uscau sh dispareau dar apareau altele sh imi ramaneau semne inestetice din kuza lor.eu am tenul gras sh folosesc sh fond de ten.,va rog heplll..nu mai suport,,pur sh simplu m uraasc n numai knd m uit in oglinda,,m simt atat de urat sh numay am delok inkredere in mine,,,eu nu prea aveam probleme ku kosurile,,,sh nush k sa fac,,astept e-maill dvs,,va rog,,,

    0
    1

  • flory pe 21 Sep 2008, 20:40
    acnee

    Buna am 16 ani si de vreo 2 ani mi.au aparut cosuri in special pe frunte...am incercat mai multe produse dar tot nu dispar...va rog sa ma ajutati....nu le mai suport.

    0
    1

  • alexa pe 11 Sep 2008, 02:48
    cosurile ,si punctele negre

    sall, am 12 any si am f molte cosuri ,si puncte negre ,imi apar de la 10 any si jumatate , nu imi mai suport tenul mam saturat si va rog sa-mi spuneti dak mixtura mentolata este buna va rog sa ma ajutati

    0
    0

  • chris pe 25 Aug 2008, 13:46
    acnee

    sal.desi am 19 ani nu am reusit sa scap complet de cosuri!ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • radualice pe 18 Aug 2008, 22:23
    cosurile

    am 15 ani si de un an imi tot apar cosuri.amfolosit zineryt ,mi-au trecut da mi-au reaparut din nou.nu stiu ce sa mai fac,deoarece ma simt rusinata de tenul meu

    0
    1

  • lacramioara pe 30 Iul 2008, 22:11
    cosurile de sub piele

    buna am 14 ani ........nu am cosuri prea vizibile deorece le am pe sub piele .....insa am ff moolte ...am folosit sapunuri si creme ptr acnee dar cosurile reapar la perd scurte de timp nush ce sa mai fack !!! vreau un sfat ...lacramiora

    0
    1

  • alidutza_ilse pe 30 Iul 2008, 12:23
    acneea

    va rog sa ma ajutati am 15 ani si de 3 ani incerc sa scap de acnee si nu reusesc ..... e insuportabila !!!! va rog sa-mi tr un e-mail k is disperata !!!!!!!!!!!

    0
    1

  • Alexhinha pe 26 Iul 2008, 23:47
    cosuri...

    Buna,am 14 ani si pur si simplu nu-mi mai suport tenul!Am folosit fel de fel de creme si de sapunuri insa nu-mi dispar deloc!Nu mai stiu ce sa fac!Te rog sa-mi dai un raspuns pentru ca nu mai am nici o solutie!

    0
    1

  • diana pe 24 Iun 2008, 11:27
    acneea

    buna....am si eu o problema:am 17 ani si de cateva luni imi tot apar cosuri.in general nu folosesc fel de fel de produse ,mai mult naturale facute acasa dar am apelat si la nidoflor dar nu am nici un rezultat.de stors nu le storc dar sunt asa de disperata incat le-as toarce.va rog sa ma ajutati dk si poate cat mai repede k nu le mai suport.va multumesc frumos

    0
    1

  • georgiana pe 30 Apr 2008, 13:12
    acneea

    buna..am 16 ani si de vreo 3 ani imi tot apar cosuri.am folosit fel de fel de produse, imi treceau cosurile insa nu in totalitate dar peste putin timp reveneau...habar n-am ce sa mai fac..va rog sa ma ajutati:trim un e-mail. va multumesc si ast e-mail-ul vostru.

    0
    1

  • Irinalexy pe 23 Mar 2008, 22:06
    Nidoflor

    Salut! Poti folosi sapunul sebamed (costa in jur de 20 RON) si crema Nidoflor...

    0
    1

  • andreea pe 23 Mar 2008, 12:33
    sal

    as dori sa stiu cum pot scapa de cosuri,am 16 ani si de la varsta de 13-14 ani mi-au aparut aceste cosuri am folosit multe creme am fost al dermatolog dar nimica a mai trecut dar imi apar mereu,imi trec cateva zile si apoi imi apar iar si nu stiuce sa mai fac.daca ma puteti ajuta va rog frum sa-mi trimiteti un e-mail.va multumesc

    0
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod