Principiul energetic al alimentatiei

Subiectul alimentatiei a devenit aproape banal. In fiecare revista, infiecare ziar, apare cate un articol despre dieta sau despre potentialulenergetic al anumitor alimente, fiecare autor stabilind o reteta sau unmodel de urmat. Varietatea articolelor ne arata experienta autorilor indomeniul alimentar, experienta ce poate fi urmata de unul sau altul dintrecititori in functie de rezonanta articolului cu problemele cititorului.

In acest articol am sa descriu principiul care sta la baza uneialimentatii corecte, fara a da retete si asta deoarece consider ca fiecaretrebuie sa-si puna mintea la contributie. Daca principiul este invatat,pe baza lui se pot crea o infinitate de retete, fiecare gasindu-sipropriul mod de alimentie.

Corpul uman sanatos are o anumita vibratie, energia sa are o freventainalta; in momentul in care se imbolnaveste, energia si vibratia eiscad. Pentru a pastra aceasta vibratie a energiei este necesar safim atenti la ce mancam, pe de o parte, si la ce gandim, pe de altaparte.
Atat gandurile si emotiile, dar si alimentatia, ne pot scadeavibratia energetica, facandu-ne astfel sa ne imbolnavim.

In privinta gandurilor si emotiilor am tot scris despre efectul benefic alpracticilor energetice in pastrarea unui bun nivel energetic. Practicileenergetice taoiste, budiste, crestine sau altele, indiferent de naturalor, cresc vibratia energiei corpului, pastrandu-l viu si activ.

Pentru a intelege principiul energetic al alimentatiei, am sa incep cuexplicarea fenomenelor care se petrec dupa ce viata paraseste corpul. Inmomentul mortii, celulele corpului isi pierd imediat vibratia si devin,din punct de vedere chimic, acide. Aceasta stare acida este semnalulpentru microbi si bacterii ca a venit momentul sa descompuna acestetesuturi.

Daca privim hrana din acest punct de vedere, vom observa ca unele alimentecresc aciditatea din interiorul corpului nostru, scazand nivelul energeticsi favorizand astfel activitatea microbilor si bacteriilor. Adevaruleste foarte simplu: boala este rezultatul scaderii vibratiei energeticedatorate unui mod gresit de a ne hrani sau gandi.


Atunci cand mancam, hrana este metabolizata si lasa in urma anumitereziduri. Acestea sunt acide sau alcaline, in functie de alimentele pecare le-am consumat. Cand aceste reziduri sunt alcaline, ele sunt usoreliminate din corp, folosindu-se putina energie. Cand rezidurile suntacide, este foarte greu ca sistemul circulator si sistemul limfatic sale elimine si atunci ele raman in organe si tesuturi ca materie solida,cu energie de vibratie joasa, care creeaza blocaje energetice.

Cu cat mai multe reziduri acide se aduna in corpul nostru, cu atat maiacide vor deveni tesuturile corpului, iar atacurile microbilor, virusilorsi bacteriilor vor deveni tot mai incisive. Toate bolile oamenilor suntrezultatul acestor atacuri. Ca sa rezum, hrana proasta scade nivelulenergetic, dieta care creeaza un mediu acid fiind responsabila dedeclansarea bolilor. Au fost descoperiti microbi asociati tumorilorcanceroase, leziunilor arteriale, etc. Boala este literalmente odescompunere, o putrezire specifica a unei parti din corpul nostru, dincauza microbilor pe care noi insine i-am atras cu obiceiurile noastrealimentare si nu numai.


Mancarurile care lasa reziduri acide in corp sunt in general mancarurigrele, prea prelucrate, prea sintetizate sau prea dulci. In aceastacategorie ar intra carnea, produsele de patiserie, alcoolul, cafeaua,etc. Alimentele care lasa reziduri alcaline sunt verzi, proaspete sivii cum ar fi: zarzavaturile, legumele, fructele si sucurile lor.

Toate bolile degenerative cum ar fi arterioscleroza, atacurile cerebrale,artrita, SIDA si mai ales cancerele exista pentru ca ne poluam corpurilecu reziduri acide, sabotandu-ne singuri sistemul imunitar si intregulcorp. Cateodata ne intrebam de ce unii oameni nu se imbolnavesc, desisunt expusi la microbi? Raspunsul il constitue mediul din interiorulcorpului lor.

Vestea buna este ca si daca avem un mediu acid in corp, situatia poatefi schimbata daca ne imbunatatim alimentatia si consumam hrana cu nivelenergetic ridicat. In cazul in care mai folosim si tehnicile energeticede purificare a sistemului energetic si al corpului rezultatul va fimult mai rapid si mai spectaculos.


In incheiere, as vrea sa atrag atentia ca nu numai alimentatia gresitane poate imbolnavi. Psihologii au observat ca si starile emotionalenegative sau o mentalitate negativa pot crea aceste otravuri interioarecare sa duca la boala. Dupa cum vedem, pentru a fi sanatosi trebuie safim atenti la ce mancam si la ce gandim.

Una din legile Universului este legea cauzei si a efectului. Dacanoi introducem otrava in noi, sa nu ne mire ca ne imbolnavim. Daca noigandim de rau, sa nu ne mire ca ne merge rau. Este exact ca la camp. Dacataranul seamana grau, culege grau, daca lasa terenul de parloaga, culegeburuieni. Simplu. Aveti grija ce semanati.
de Costin Vasile
Psiholog
Instructor Universal Tao
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod