Primavara si tenul

Regimul alimentar sau medicamentos pot influenta pozitiv sau negativaspectul exterior al pielii. De aceea, administrarea corecta si la timpa unor vitamine sau minerale ori un regim bazat pe legume si fructecare contin astfel de proprietati pot preintampina aparitia ridurilor sauimbatranirea pielii. Dr. Adrian Elisei atrage atentia ca,odata cu venirea primaverii, organismul nostru trece si prin modificariexterioare, nu numai interioare. In afara de alimentatie, trebuieschimbate si cremele folosite pana acum.

Alte produse cosmetice
Produsele cosmetice care se foloseau iarna, care protejau tenul impotrivacondiitiilor aspre ale vremii se vor inlocui acum cu acelea cu filtrusolar, care hidrateaza si intineresc tenul.
Pentru ten cele mai bunevitamine sunt A, D, E si C, care pot fi luate fie din alimentatie, fiedin creme. Pentru un efect dublu ar fi de preferat folosirea ambelorvariante. De aceea, fiti atente atunci cand alegeti noile creme, urmaritica acestea sa contina vitaminele enumerate mai sus.
In plus, vitaminele A, D, E si C sunt "maturatori" de agenti oxidanti,adica sunt anticancerigene, deci numai bune pentru sanatate. Ele potfi gasite in legume precum morcovul, sparanghelul sau fructe precumcitricele.

Nu neglijati mineralele
Pentru sistemul nervos (se stie ca persoanele nervoase fac riduri si au unaspect al tenului foarte sters) trebuie administrate si minerale.
Nu vorlipsi din alimentatie seleniul, cuprul, magneziul si zincul. Acestea potfi luate cel mai bine din polivitamine, care se gasesc in orice farmacie.

Regimul de slabire
Chiar daca femeile in general au tendinta ca la venirea anotimpuluicalduros sa inceapa si cate o dieta de slabire, e bine de stiut ca aceastanu trebuie sa fie echivalenta cu infometarea, completeaza doctorul AdrianElisei. Dieta inseamna un regim echilibrat, bogat in vitamine si minerale,sarac in glucide (dulciuri rafinate), normal in proteine (carne, paine),hipolipidic (mai putine grasimi).
In functie de efortul fizic depus, trebuie consumat un numar minim decalorii.
In cazul regimurilor de slabit se vor consuma in jur de 1.000de calorii, pentru persoanele cu o activitatea normala.
Regimul trebuie sa cuprinda trei mese principale/zi, doua gustari(fructe), toate in cantitati mici. Dimineata este indicat sa se mananceceva mai mult, la pranz jumatate din masa de dimineata, cum ar fi ofriptura de vita, pui sau peste fiert iar seara ceva usor (iaurt sifulgi). Kilogramele pierdute in urma unei astfel de diete vor fi deaproximativ 4-5 kg. pe luna, iar succesul sau va fi si mai mare dacaeste insotita de cat mai multa miscare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod