cancer de piele

Povestea unei femei diagnosticate cu cancer de piele. Are 42 de ani și 86 de operații

A fost diagnosticată cu melanon la 23 de ani. A continuat să se bronzeze la solar, iar acum după 20 de ani, ea are peste 86 de operații pentru îndepărtarea tumorilor apărute pe piele.
Pentru că nu suporta să își vadă pielea albă și numeroșii pistrui de pe față pe când era adolescentă, Lisa Pace a început să meargă tot mai des la solar pentru a obține un bronz perfect. Acum la 42 de ani, femeia regretă amarnic hotărârea luată în tinerețe, deoarece are o mulțime de cicatrici rămase în urma celor 86 de operații pentru tratarea canceruui de piele, scrie publicația today.com 

”Dacă aș putea să dau timpul înapoi și să vorbesc cu acea fetiță care eram la 17 ani, aș sfătui-o să renunțe la acest obicei nesănătos pentru că acest cancer de piele se poate preveni.
Aș sfătui-o să renunțe la solar, să se dea cu cremă cu protecție solară și să poarte haine care o feresc de radiațiile solare. Cei care te iubesc cu adevărat, nu țin cont de aspectul tău, ci de frumusețea ta interioară”,
povestește Lisa Pace cu regret. 

Mergea la solar aproape zilnic

Preocuparea ei pentru a avea un bronz perfect a început din liceu, când mergea la o prietenă care avea acasă propriul solar. Însă, a devenit cu adevărat dependentă de solar pe când era la facultate și juca baschet în echipa universității Eastern Kentucky din Richmond.
Pentru că știa că este mereu filmată și pozată în timpul meciurilor, Lisa a devenit tot mai obsedată de aspectul său și visa la o piele bronzată care să ascundă din imperfecțiuni. 

”Mereu mi-a displăcut faptul că aveam o piele foarte deschisă la culoare, mulți pistrui și părul roșcat. Iar fotografiile sau filmările pe care le vedeam tot mai des peste tot m-au făcut să observ doar acele imperfecțiuni. Am început să merg la solar în fiecare zi sau o dată la două zile. Devenise o dependență pentru mine, iar persoanele pe care le întâlneam mereu mă complimentau pentru bronzul meu perfect”, spune Lisa. 

Lisa, după prima operație din cauza cancerului de piele

Prima operație pentru melanom a făcut-o în 2000


Lisa a fost diagnosticată cu cancer de piele în 2000 pe când avea puțin peste 20 de ani și era antrenoare de baschet la o altă echipă. În urma unui control de rutină la dermatolog, ea a primit diagnosticul de melanom pe picior.
A ignorat multe săptămâni avertismentele medicilor de a se programa cât mai repede la operație, însă într-un final a suferit două intervenții pe picior. A plecat din spital în cârje, deoarece nu putea să meargă singură. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu a început din nou să folosească solarul. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 4 Mai 2018, 10:06
    Povestea unei femei de 42 de ani și 86 de operații

    Dna Moroșan, articolul este împrumutat, sau vă aparține, și l-ați rerepostat, nu mai rețin autorul de câte ori l-am citit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod