Pot cauza telefoanele tumori pe creier?

Telefoanele mobile au transformat complet modul în care comunicăm, lucrăm și chiar trăim. Dar chiar dacă au făcut atât de multe lucruri să funcționeze mai ușor, nu vin întotdeauna fără griji.
Înainte de a exista telefoanele mobile, nimeni nu se grăbea să răspundă la un mesaj, nu ignora familia la masă și nu suferea de fobia de a rata ce se întâmplă pe Internet în lipsa sa. Însă te întrebi dacă pot cauza telefoanele tumori pe creier? Iată la ce concluzie au ajuns specialiștii!

Se numără telefoanele printre cauzele tumorilor pe creier?


Pe lângă lucrurile enumerate mai sus, există unele preocupări legate de telefoanele mobile ținute în buzunar și aproape de capul nostru. Teama că telefoanele mobile ar putea duce la apariția tumorilor cerebrale continuă să fie prezentă în viețile noastre.
Iar aceasta este o îngrijorare destul de rezonabilă. Telefoanele mobile emit unde radio, care reprezintă o formă de radiații, iar expunerea la anumite tipuri de radiații, cum ar fi razele X, este cunoscută pentru faptul că poate crește riscul apariției cancerului.

Există nenumărate cercetări privind legătura dintre telefoanele mobile și tumorile cerebrale, însă un răspuns clar nu a fost dat. Rezultatele unor astfel de studii au fost până acum contradictorii și uneori controversate.
Deocamdată, nu există dovezi solide potrivit cărora telefonul îți crește riscul de a dezvolta tumori pe creier. Ratele cancerului de creier au rămas destul de stabile în ultimul deceniu. Dacă telefoanele mobile ar fi provocat cu adevărat tumori cerebrale, te-ai aștepta să vezi mai multe cazuri de cancer de când au fost inventate telefoanele mobile.

Cu toate acestea, dacă încă îți faci griji și vrei să iei o măsură de precauție, poți să îți ții telefonul cât mai departe posibil de cap pentru perioade îndelungate de timp.
Pune-ți căștile sau pornește difuzorul atunci când vorbești, pentru a putea discuta în liniște cât de mult timp îți dorești!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod