Poliartrita reumatoidă: Sfaturi esenţiale care te ajută să reduci durerea

Este cea mai frecventă boală reumatică de tip inflamator şi dacă nu este tratată reduce durata medie de viaţă cu 5-10 ani. Cum te poate ajuta dieta şi sportul?
Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează articulaţiile mici, în special pe cele ale mâinilor, provocând dureri, inflamaţii, rigiditate şi, în timp, pierderea mobilităţii.


Simptomele poliartritei reumatoide


Atunci când este depistată la timp şi se urmează tratamentul recomandat de medicul reumatolog, afecţiunea evoluează foarte încet şi durerea nu se face simtiţă puternic. Primele simptome ale poliartritei reumatoide apar în intervalul de vârstă  25-40 ani şi afectează în principal femeile.

De aceea este important să cunoşti principalele simptome şi să consulţi medicul reumatolog dacă ai constatat prezenţa lor:

1.
Rigiditatea:
articulaţiile încep să îşi piardă din mobilitate. Rigiditatea apare mai ales dimineaţa, dar se ameliorează pe parcursul zilei. Dacă acest simptom este prezent mai mult de 6 săptămâni la rând, este necesară o vizită la medicul reumatolog.

2. Inflamarea articulaţiilor: în cazul unei articulaţii inflamate membrana sinovială din interiorul acesteia se îngroaşă, produce mai mult lichid, iar în urma tuturor proceselor patologice de la nivelul său cresc dimensiunile articulaţiei.
Acest lucru duce la durere, senzaţie de căldură şi umflarea nu numai a articulației, ci şi a zonei din jurul său.

3. Durerea:
are mai multe surse şi poate fi cauzată fie de inflamarea articulaţiilor, fie de forţarea acestora.

4. Nodulii: în stadiile avansate ale bolii apar noduli în zonele din jurul articulaţiilor, supuse presiunii.

Printre alte simptome legate de declanşarea poliartritei reumatoide se numără şi febra, oboseala, pierderea apetitului, pierderea în greutate, dureri ale muşchilor sau stare generală de slăbiciune.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod