Pantofii - moda versus sanatate

Se spune ca femeile au o adevarata obsesie pentru pantofi. Adevarat sau nu, important este ca pantofii spun multe despre o femeie. Stilul tau de viata si preferintele tale se pot oglindi in pantofii pe care ii alegi.
Se spune ca femeile au o adevarata obsesie pentru pantofi. Adevarat sau nu, important este ca pantofii spun multe despre o femeie. Stilul tau de viata si preferintele tale se pot oglindi in pantofii pe care ii alegi.

Specialistii din intreaga lume atrag atentia, de  multa vreme, asupra problemelor de sanatate care pot aparea din cauza modelelor tot mai "ciudate" de pantofi. Problemele vin atunci cand moda, stilul si eleganta ajung sa se claseze deasupra sanatatii.

"Incaltarea diferitelor tipuri de pantofi conduce la atrofierea unor grupe musculare si suprasolicitarea, contractura, altora, iar uzura musculara poate avea ca efect instalarea artrozei", declara Dr.
Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului.

Picioarele tale pot spune multe despre sanatatea ta generala, potrivit womenshealth.about.com. Gleznele umflate pot indica prezenta problemelor cardiace. Picioarele insensibile la durere si temperatura ar putea fi un simptom al diabetului, iar picioarele tot timpul reci pot indica probleme ale circulatiei sanguine. In cazul in care alegi pantofii nepotriviti, problemele apar local, si nu ca o manifestare a unei afectiuni.

Cum faci sa pui in echilibru stilul si sanatatea picioarelor tale? Descopera care sunt cele mai "nocive" modele de pantofi si ce alegeri sa faci, fara sa pierzi din eleganta.

Tocuri inalte... dar nu prea inalte


Potrivit American Orthopaedic Foot and Ankle Society, nu ar trebui sa purtam tocuri mai inalte de sase cm si chiar si acestea nu ar trebui purtate mai mult de doua, trei ore pe zi. Prin purtarea frecventa a pantofilor cu toc, pentru perioade lungi de timp, tendonul lui Ahile poate fi afectat iremediabil, ceea ce restrange aria miscarilor pe care le vei putea face.
De aici pot aparea probleme precum durerile severe de calcai. De asemenea, zona lombara este "chinuita" de purtarea zilnica a pantofilor cu toc foarte inalt.

Varful ascutit


Pantofii stil ciocate sunt un adevarat chin pentru picioare. Daca sunt combinati si cu un toc inalt, astfel ia nastere un "aparat de tortura" pentru picioarele tale. Acesti pantofi ofera un spatiu foarte mic pentru degete, iar purtarea lor excesiva conduce la aparitia monturilor. O alternativa ar putea fi pantofii cu varful decupat, care iti ofera mai mult spatiu si, in acelasi timp, sunt si eleganti.

Pantofii cu talpa platforma


Daca iti doresti sa adaugi cativa centimetri in inaltime si vrei sa eviti tocurile inalte, pantofii cu talpa platforma pot fi o solutie. Piciorul tau se afla intr-o pozitie mult mai confortabila, comparabil cu purtarea celor cu toc cui.
Nu face totusi excese - evita pantofii cu talpa foarte inalta, care nu  permit o miscare lejera a piciorului. Partea de sus a pantofului trebuie sa stea cat mai bine fixata pe picior, pentru a evita accidentele la nivelul gleznei si riscul de a calca intr-o parte.

Talpa joasa


Nici nu mai e nevoie sa spunem ca pantofii cu talpa joasa raman cea mai buna optiune. Dar, spune specialistii, nici o talpa prea joasa nu este recomandata.  La fiecare pas pe care il faci, picioarele tale si intreg corpul, resimt socul impactului cu solul. Daca pantofii tai au talpa foarte subtire, socul este resimtit din plin. De aceea, ai nevoie de pantofi cu talpa medie, rezistenta, care reusesc sa absoarba socul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geo pe 19 Mai 2009, 11:52
    monturi

    Iulia, de monturi se poate scapa doar chirurgical. Operatia e dureroasa si trebuie sa porti pantofi cu talpa joasa pt recuperare. In plus nu ai garantia ca nu-ti vor aparea din nou asa ca ... invata sa traiesti cu ele.

    0
    1

  • iulia pe 18 Mai 2009, 23:13
    monturi

    buna seara va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare problema; la piciorul drept mi-a iesit un mont, ma doare si nu stiu cum as putea sa scap de el....mai ales ca a inceput sa ma deranjeze si atunci cand imi aleg o pereche de incaltaminte, de orice tip...daca cineva stie vreu leac pentru monturi.....sa mi-l zica si mie... am incredere in voi...

    1
    0

  • draganmihaela pe 15 Mai 2009, 19:09
    platforme

    unde gasesc modelele astea sa cumpar????????????mihaelad

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod