Omega-3: 10 efecte benefice


Corpul tău are nevoie de acizi graşi omega-3, nişte grăsimi sănătoase care sunt implicate în aproape orice funcţie a organismului. Află în ce situaţii îţi fac bine acizii omega-3 şi în ce alimente îi găseşti!

Corpul tău are nevoie de acizi graşi omega-3, nişte grăsimi sănătoase care sunt implicate în aproape orice funcţie a organismului. Află în ce situaţii îţi fac bine acizii omega-3 şi în ce alimente îi găseşti!

 

Trebuie să înţelegi că organismul nu poate să funcţioneze fără grăsimi şi este de preferat să le alegi pe cele sănătoase care aduc numeroase beneficii. Aceste grăsimi sănătoase au denumirea de acizi graşi esenţiali (omega-3, omega-6). "Acizii graşi esenţiali sunt implicaţi practic în toate funcţiile organismului: procesul inflamator, procesul de vindecare şi refacere, sistemul imunitar, circuitele neurale din creier, sistemul cardiovascular, sistemul digestiv şi cel reproducător şi mecanismul de pierdere a caloriilor", explică nutriţionistul britanic Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".

 

 

Ce beneficii aduc acizii omega-3?


1. Te ajută să slăbeşti, scăzând pofta de mâncare şi accelarând arderea caloriilor;
2. Reduc nivelul colesterolului rău;
3. Întăresc sistemul imunitar;
4. Hrănesc organele reproducătoare, pielea, părul, ţesutul osos;
5. Ajută la buna funcţionare a creierului;
6. Previn bolile de inimă şi diabetul;
7. Îmbunătăţesc digestia;
8.

Previn alergiile şi artrita reumatoidă;
9. Opresc dezvoltarea tumorilor canceroase;
10. Ameliorează bolile de piele.

 

 

În ce alimente găseşti omega-3?


"Acizii omega-3 se găsesc în special în seminţe şi plante: vegetale cu frunze verzi, peşti care trăiesc în ape reci (ca macroul, tonul, somonul şi codul), nuci, germeni de grâu şi, bineînţeles, în seminţele de in"
, ne lămureşte specialistul care specifică în cartea sa că seminţele de in conţin o cantitate aproape dublă de acizi graşi omega-3 faţă de peşte, fiind una dintre cele mai bogate surse de acizi omega-3. Iată o listă cu alimentele cele mai bogate în omega-3 care sunt precizate în cartea "Celebrii omega 3 în alimentaţia zilnică", scrisă de Anne Dufour şi Laurence Wittner, apărută la editura Amaltea:

 

  • peşte: somon, hering, macrou, sardine, ton, cod, anşoa, şprot, morun
  • seminţe de in
  • germeni de grâu
  • legume cu frunze verzi
  • seminţe de dovleac
  • nuci
  • seminţe de floarea soarelui
  • avocado
  • ulei de măsline, floarea-soarelui, rapiţă presate la rece
  • ouă
  • nuci pecan
  • linte
  • năut
  • seminţe de soia.

 Tot de aici aflaţi şi reţete uşor de preparat pentru a fi siguri că includeţi doza zilnică de omega 3 în alimentaţia voastră.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreeaM pe 29 Feb 2012, 16:30
    =

    e bine ca putem sa ii gasim si sub forma de comprimate. acizii omega 3 sunt intr-adevar esentiali pentru sanatatea inimii. tatal meu a facut un infarct miocardic anul trecut, din fericire a ajuns la clinicco, la brasov, pe mainile unor doctori foarte buni. acum e extrem de atent la ce si cum mananca. dieta conteaza enorm.

    0
    0

  • Lidia Holban pe 17 Iun 2011, 13:29
    Cel mai complet supliment pe baza de acizi grasi Omega 3 la nivel mondial

    OMEGA-3 SALMON OIL PLUS INTEGRATOR DE ACIZI GRAŞI ESENTIALI DIN SERIA  3  Contine toate cele 8 componente din familia acizilor grasi Omega-3: EPA, DHA, ALA, SDA, ETA(3), ETA, HPA, DPA, extrase din somon, ton, sardina si ansoa.  Contribuie la mărirea conţinutului de lipoproteine cu densitate înaltă HDL, în sânge, (lipoproteine protectoare) cu mare afinitate la colesterol oxidat (bad colesterol) şi capabile să promoveze eliminarea acestuia.  Reglează nivelul de trigliceride din sânge.  Reglează nivelul de colesterol din sânge.  Are rol esenţial în metabolismul lipidic şi cel al hidraţilor de carbon.  Fluidizează sângele şi previne apariţia cheagurilor sangvine.  Stimulează refacerea mielinei.  Administrarea de EPA şi DHA: • Reglează omogenitatea sângelui. • Reglează tensiunea arterială. • Măreşte rezistenţa naturală la inflamaţii. • Contribuie la repararea fotoreceptorilor retinei. • Îmbunătăţeşte aspectul şi funcţionalitatea pielii.  Esenţiali pentru dezvoltarea sistemului nervos central al fătului.  Antidepresiv  3 capsule de Omega-3 echivalează cu o porţie de 100 grame de somon proaspăt.  Admin: 3 capsule/zi, odată cu mesele principale  Prezentare: flacon cu 90 capsule.  Fabricat de: Cardinal Health Ltd., Marea Britanie. Valori nutriţionale tipice per 3 capsule Valoare energetică 91,50 kJ (22,15 kcal) Proteine 0,690 g Carbohidraţi 0,318 g Lipide 2.,7 g din care: grăsimi saturate 0,246 g grăsimi monosaturate 0,435 g grăsimi polinesaturate 1,317 g în care: EPA 0,460 g DHA 0,480 g DPA 0,050 g amestec de alţi acizi graşi Omega-3 0,080 g Pentru mai multe informatii si comenzi 0722 260 445 sau floryarts@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;